Önbizalomnövelő tréning- Napról napra a belső békéért és harmóniáért :) (beszélgetés)
Ezek nagyon jó gondolatok.
Bár az őszinte barát, én is kicsit ilyen vagyok itt a hozzám fordulóknak, ha elmondja az igazat, tehát őszinte, akkor sokszor fájdalmas felismerést okoz, amit félre lehet értelmezni annak, hogy megalázol valakit (főként ha nem vagy képes befogadni az igazságot). Mert az igazság sokszor borzasztóan fájdalmas.
Ismered a vonzás törvényét? Amire fókuszálsz, azt kapsz. Ha valaminek a hiányára fókuszálsz, akkor abból a hiányból kapsz többet. Nagyon sok minden van erről a naplómban, azt elolvashatnád.
Ha nincsenek barátaid, akkor valószínűleg a vonzás törvényén kívül még egyéb akadályok is felmerülnek. Írod, hogy nem tudod, mit kellene gondolnod a barátságról. Feltételezem, hogy azért már volt barátod. Talán csalódtál benne, talán megbántott, és ezért (ha más nem tudatalatt) félsz attól, hogy ismét megtörténhet. Talán nem szereted saját magadat, és úgy elég nehéz elvárni mástól, hogy szeressen téged, ha még te sem szereted igazán magadat. Talán nem is hiszel benne, hogy megérdemled, hogy legyen barátod. Talán nem hiszed el, hogy megérdemelsz egy teljes boldog életet, mert azt hiszed, nem vagy elég jó. Talán tele vagy negatív gondolatokkal, érzelmekkel, amelyek problémákat okoznak, és ezért folyton panaszkodsz, és ez elriasztja körületted lévőket.
Most rengeteg olyan dolgot leírtam, amik elég általános problémák az emberek életében, gondold végig, melyik lehet igaz rád, vagy lehet, hogy inspiráltak a feltételezések, és most felmerül egy új gondolatod, hogy miért nincsenek barátaid.
Ha gondolod, írd meg, hogy mi a baj kicsit konkrétabban, és mit gondolsz a barátságról úgy általában, és bármi egyebet is, ami eszedbe jut, ide fel a fórumra, vagy ha úgy érzed, csak nekem privibe. :)
Utána biztosan többet tudok segíteni.
Valószínűleg tényleg elrontasz valamit, ha nincsenek barátaid, de nem ismerlek, így nem tudok segíteni, hogy konkrétan miért. Viszont ha rájössz az okára, amiben szívesen segítek, akkor nagyon könnyen lehet orvosolni. :)
A hibák azért vannak, hogy tanuljunk belőle, és így továbbléphessünk a fejlődés egy új szakaszába. :)
Azt tanácsolom, hogy fogadd el magadat úgy, ahogy vagy. Fogadd el azt, hogy pl. "bár nehezen tanulok, most mégis mélyen, és teljes egészében szeretem és elfogadom magamat." (Ettől még nem vagy buta.)
Mert mindenki úgy jó, ahogy van, Isten mindenkit a saját képmására teremtett, tehát olyan rosszat csak nem készített. :D Ha ezzel a gondolattal megbarátkoztál, akkor lehet tovább menni, hogy "bár most még talán nehezen tanulok, tudom, hogy már jó úton haladok, és ezért minden akadályt egyre könnyebben veszek." :)
Miért érzed magadat butának?
Küzdeni pedig nem kell, minél többet küzdesz valami ellen, annál többet kapsz belőle.
Egyrészt el kell fogadni a problémákat, fájdalmakat, és utána el lehet engedni.
Másrészt pedig a jóra kell fókuszálni, és jó dolgokat tenni, és akkor abból kapsz nagyon-nagyon sokat. :)
Na látod. :)
Én nem hiszem, hogy bárki hitrendszerével is ellentétbe kerülne a naplómban található dolgok.
A szeretetről, a megbocsátásról, Istenről és az angyalokról írok benne, igaz, vannak benne meditációk is, de talán az még belefér másoknak is, maximum nem csinálják. Ill. ún. angyali esettanulmányok most már, hogy hogyan oldjuk meg a felmerülő helyzeteket. (Mivel én minden terápiás ülésnél, akkor is, ha saját magamon kell segítenem, angyalokkal "dolgozom".)
Semmi baj, bármit kérdezhetsz. Hivatalosan evangélikus vagyok, bár nem járok templomba. Hiszek Istenben, imádkozom hozzá, az angyaloktól kérem, hogy segítsenek, és nap mint nap kapok is segítséget és útmutatást.
Mindenki hitét teljes mértékben elfogadom, azt viszont nem szeretem, ha megpróbálja rám erőltetni.
Azt gondolom, hogy valahol mindannyian ugyanabban az Istenben hiszünk, függetlenül attól, hogy Istennek, Allahnak, vagy Buddhának szólítjuk, ezért is tudom könnyedén elfogadni mások hitét. :)
Én biztosan elolvasom. :)
Én is írtam egy cikket erről a tréningről és rólatok, az enyém 15-én jelenik meg. :)
Semmi baj, szívesen láttunk volna. :)
Azt viszont tudnod kell, hogy mi mindenki hitét elfogadjuk. :)
Sziasztok!
Holnap jelenik meg a cikkem a Babák&mamák rovatban, ha érdekel, olvassátok el!:)
Nem szüléstörténet. Azt hiszem, lehet belőle okulni...
Én meg már egész hétvégén és még ma is csak takarítottam, pakoltam. Mintha előre éreztem volna ezt a feldatot :D!
Bibie! Azért csak keveset dolgozz kérlek.. Nhogy megártson :D!
Puszi!
További ajánlott fórumok:
- Férfiaktól jön meg az önbizalom?
- Asszertivitás, mint az önbizalom fokmérője
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- Miért önbizalomhiányos annyi ember?
- Ötletek, tippek, tanácsok a féltékenység leküzdésére és az önbizalom erősítésére?
- Az öndicséret bűzlik. Ez igaz? Avagy mi az egészséges önbizalom?