Önbizalomnövelő tréning- Napról napra a belső békéért és harmóniáért :) (beszélgetés)
Sziasztok!
Képzeljétek.... nemrégiben olvastam a Titok címú könyvet a buszon, (The Secret), és egy pasi beszólt valami olyat, h. jó nagy hülyeség, már Ő is olvasta..
Általában elég nagy szám van.. (anyukám szerint néha mint a bécsi kapu, amit nem ártana néha becsukni is..), de erre nem tudtam mit reagálni....nem tudom miért.... ?????
Ez nagyon jó gondolat, csak nálam ez a dolog - az önelfogadás hiánya - nem ennyire tudatos szinten zajlik.
Folyton irányítani próbálok, vagy megkapni dolgokat másoktól - szeretet, figyelmet, törődést - de persze sosem elég, és nyilván nem lehet mindig úgy, ahogy én akarom. Akkor aztán teljesen elkeseredek, hogy velem nem törődnek, nem figyelnek rám, én nem vagyok senki, stb... Ami persze megintcsak hülyeség.
Valójában ezeket a dolgokat magamtól kéne megkapnom, és megadni másoknak is. Én nem törődöm magammal, nem figyelek magamra - és másokra sem -, stb.
A gondolataimnak nagyon gyakran épp az ellenkezője igaz. Ezt már mind tudom. Csak azt nem, hogy változtassak ezen, hogy ismerjem fel, mire van szükségem, és hogy adjam meg magamnak.
Időnként még ha tudom is, mit kéne tennem magamért, nagyon nehezemre esik. Egyszerű és kézenfekvő dolgok is.
Gondolj arra, hogy Isten mindenkit a saját képmására teremtett, szóval kicsi az esély, hogy selejtet gyártana. :D
Tehát jó vagy úgy, ahogy vagy. :)
Köszi!
Nagyon örülök, hogy már ennyien vagyunk!ÉS segítünk mindenkinek! KI így, ki úgy!:))
Szia!
Miért megint?Elárulod?
Szia Tindi!
Megkaptam a leveled, és megpróbálok felzárkózni, csak nehogy az ajándékozásnál megint elakadjak... :-))))
Sziasztok!
Itt is megkérdem: Hogy telt a napod Tindi?
Nagyon várom az estét!
Úgy értem, hogy vannak a problémáknak olyan aspektusai, amit csak a tudatalatti tud. Pl. úgy általában véve rosszul érzed magadat mostanában, de te magad sem tudod az okát. A tudatalatti viszont tudja. Ha fel tudod hozni pl. a rossz érzés valódi okát, akkor tudatosan is tudsz rajta dolgozni. Így érthető nagyjából? Nyugodtan írj, ha nem.
A pozitív hozzáállást az élet dolgaihoz pedig kezdd a naplóm szerint, bízom benne, hogy neked is segít, ha már másnak segített.
A vonzásról is sok minden van a naplómban, eléggé összetett, ezért kérlek, olvasd el a naplómat, és utána szívesen válaszolok a kérdéseidre. :)
Nagyon kedves vagy. Mire vagy kíváncsi?
Így elöljáróban, sajnos én is hajlamos vagyok elmerülni negatív gondolatokban. Nem igazán érezem magam önállónak, és félek, ha nem kapom meg, amit akarok, azt nagyon rosszul viselem. Tudom ez gyerekes gondolkodás, de sajna így van. Egész apró dolgok, ha másképp alakulnak, mint én akartam, nagyon ki tudok akadni. Valahogy nehezen alkalmazkodom az élethez. Nehéz elfogadni, hogy nem én irányítom. Legalábbis többnyire. Amikor meg rajtam múlna valami, nem vagyok képes... Hát ezzel küszködök.
Szia tindigo!
Amiket leírtál rám is igaz, sajnos.
Tudom, hogy fő a pozitív hozzáállás, de sokszor nem megy és akkor ott van a pánikhangulat, hogy nekem úgysem fog menni stb...
Azt, hogy érted, hogy tudatosan is tudom és nem csak a tudatalattim látja? Hogyan lehet elkezdeni a pozitív hozzáállást az élet dolgaihoz? Írjam le mit szeretnék stb... Ha sokat mondogatom bevonzom a jó dolgokat?
Üdv Neked
Nehogy már ettől lelkiismeret furdalásod legyen. Mást nem nagyon tudsz most csinálni. :)
Jó ez így is, szerintem örüljünk, hogy a Barnus ilyen jól van. :)
Van dokim (személyesen mondjuk nem is láttam), mondta is, hogy betegséget kell majd váltani időnként...
Egyébként tudom, hogy ez csalás, és rossz érzés is, de a munkahelyemen mondták, hogy írassam ki magam táppénzre, nem én találtam ki.
Na meg én ugye év közben akkor is nehezen tudnék visszamenni dolgozni, ha Barni felügyeletét meg tudnám oldani, mert akkor el kellene küldeniük egy embert, aki helyettem van most. Másrészt a 26000 GYES-ből egyszerűen nem tudnánk megélni, és én nem lustaságból vagyok itthon vele még mindig, hanem egyszerűen nem adhatom közösségbe. Lala meg ugye keresett eddig 90-et, januártól kirúgták, egyelőre ilyen-olyan munkákat vállal itthon, amiből ki tudja, mikor lesz pénz.
Ha nem találtok munkát, vagy férfit, vagy bármit, amit szeretnétek, akkor meg kell vizsgálni az adott dologhoz való hozzáállásotokat.
Pl. én úgyse találok pasit/munkát stb., vagy nekem úgysem sikerül, hogy stb. valóban igen nehéz, mert azt vonzod be, amire gondolsz.
Ha ez így lenne, akkor meg kell vizsgálni, hogy milyen negatív érzelem, lelki blokk áll ennek a gondolkozásnak a hátterében. Fel kell térképezni, mert ha már a felszínre tört, könnyebb, mivel tudatosan is tudod, nem csak a tudatalattid látja, és így könnyebb feldolgozni és megváltoztani a történteket, gondolatokat. :)
Amúgy sziasztok!Látom sokan már mennek aludni, szép álmokat!
Tindigo, de jó hogy ilyen jó munkád van!Ez is biztos a pozitív gondolkodásodnak köszönhető.Kedves főnök és munkatársak.:)Szerencsés vagy!
Szia!:)
Hát nagyon le tudja törni az ember önbizalmát, ha nem kap meg egy munkát, vagy történetesen be se hívják elbeszélgetésre.De azért keresem tovább kitartóan.:)
Amúgy mit lehet tudni rólad?Mesélj valamit.
sajna., most el kell köszönöm, jó éjt!
hogyis mondod., Rosella(?) megyek a szépitö alvásba-hoz! :))
További ajánlott fórumok:
- Férfiaktól jön meg az önbizalom?
- Asszertivitás, mint az önbizalom fokmérője
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- Miért önbizalomhiányos annyi ember?
- Ötletek, tippek, tanácsok a féltékenység leküzdésére és az önbizalom erősítésére?
- Az öndicséret bűzlik. Ez igaz? Avagy mi az egészséges önbizalom?