Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nyomaszt, hogy a két testvérem semmit nem kapnak majd a... fórum

Nyomaszt, hogy a két testvérem semmit nem kapnak majd a... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
febr. 2. 13:28

Eltartási vagy ajándékozási?

Nagyon nem mindegy.

Eltartásinál nem tudnak mit tenni.

Ajándékozásinál, ha 10 éven belül halnak meg (2027-ig), akkor kérhetik, hogy számítsák be a hagyaték értékébe.

febr. 2. 13:09
Én csak azt nem értem, hogy a rettegés helyett nem lehet odaállni a szüleid elé, és megkérni őket, hogyha ezt a döntést meghozták, ami szívük joga, akkor legyenek szívesek elmondani a testvéreidnek, mert ha nem, akkor te fogod? Állj kicsit a sarkadra, nem csináltál semmi illegálisat, de emiatt rettegni meg kínlódni... Sőt, ha te nem érzed fairnek, vagy csak rossz miatta a lelkiismereted, akkor megegyezhetsz velük valamilyen módon, ha problémájuk adódna. Nem egyből a pereskedés meg a jogi út van csak, hanem lehet beszélni egymással felnőtt emberek módjára. Bár ezt a szüleidnek kellene kezdeményezni, mert elég hülyén intézték ezt...
39. Fisica
febr. 2. 12:56

A rokonságban pont ilyen volt.

3 gyerek, 2 lány 1 fiú.

Apuka meghalt és a fiú várta hagyatékot.. 10 hónap után már gyanús lett a dolog. Kiderült évekkel korábban az egyik lányra ráiratták a házat. Azóta megy a cirkusz, kiperli a köteles részt.

Jobb lenne mielőbb tisztázni.

febr. 2. 10:45
Elhiszem, hogy szorongsz. Erről beszélni kellene.
37. K-né Zsóka (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 2. 09:15
Nem értem. Ha a szüleidnek nyugdíja van, akkor miért kellene anyagi támogatás? Persze az érthető, hogy te látod el őket, téged támogatnak máshogyan, mennek, segítenek, orvoshoz viszik a szülőket, de pénzt miért kellene adjanak? Elég fura döntés volt a szüleid részéről, te meg partner voltál. Remélem megoldódok békésen az ügy, és mindenkinek nyugodt álma lesz.
36. komor (válaszként erre: 35. - Cukiboszi)
febr. 2. 08:53

Pont most írtak erről egy cikket az origón:

[link]

febr. 2. 05:35
Ha a szülők legalább 10 évvel azután halnak meg, hogy az átiratás történt, akkor a testvérek már nem kérhetik a köteles részt. Ha 10 éven belül, akkor igen.
febr. 2. 04:19
Jaaaaaaaaa? Eltartási szerződés? Első bejegyzésedben azt írtad, hogy rád iratták...
febr. 2. 04:14

Nem végrendeletben hagyják az egyik gyermekükre a vagyonukat, hanem az már az ő tulajdona!

Nagyon nehezen megy a szövegértés, már ne haragudjál.

32. Szegfűrózsa (válaszként erre: 3. - Regin_a)
febr. 2. 04:06

Ez csak öröklés révén érvényes.

Nem végrendeletben hagyták rá, hanem ráiratták a vagyonukat, az már a fórumindítóé.

31. birebora (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 2. 03:47
Nem agyalod túl. Gáz az egész. Egyébként meg te adhatsz majd a tesódéknak. Ha nem tudjátok ezt megbeszélni lehet örök harag lesz ha eljön az idő.
30. birebora (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 2. 03:44
Abba biztos lehetsz. Balhé lesz. A szüleid miért nem beszélnek velük?
febr. 1. 23:46

Milyen szerződéssel került a nevedre?

Közjegyző előtt írt, akármilyen szerződéssel nem kerül a nevedre ingatlan.

Ahhoz, hogy tulajdonos legyél egy ingatlanban, ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi vagy ajándékozási szerződés kell!

Biztos vagy benne, hogy te vagy a ház tulajdonosa?

Ha valóban te vagy, akkor a testvéreid semmit nem követelhetnek, hiszen még akkor a tied lett, amikor minden rendben volt a szülőkkel. Gondolom, nem vagy a gondnokuk, azaz cselekvőképesek voltak akkor.

Tehát, pontosan mit is írtatok alá? Valóban tulajdonos lettél e?

A szüleid egy idegennek is eladhatták volna, akkor sem örökölne senki. Ha te kaptad meg, akkor semmit nem örökölnek. Nem tudom, hogy milyen testvérek vagytok, lesz e harag, stb...

28. globus (válaszként erre: 24. - Liliom10)
febr. 1. 22:49

Sajnos így van. Ha jogilag megkap is mindent, családi balhé várható.

Aztán ki tudja. Lehet, hogy nem érdekli őket, ha olyanok.

27. Amaunet (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 1. 22:46

Tudatni kéne velük mégis.

Elmagyarázni, hogy mivel csak a részedről kaptak támogatást, ellátást ezért egy szerződés keretében rád ruházták a házat.

A másik megoldás mi lehetett volna? Otthonba mennek a házért cserébe?

Vajon a szüleid akarata ellenére is követelőznének?

Levetted a gondot róluk azzal, hogy egyedül vállaltad őket.

26. Myra (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 1. 22:28
Ez nehéz ügy. De miért te làtod el őke? Nem függetlenek?
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Liliom10)
febr. 1. 21:51
Sosem tudtam beszélni a testvéreimmel komoly dolgokról. Ők nagyhangú férfiak, konkrétan ledominálnak a beszélgetésekkel is. Naívan tényleg azt gondoltam, hogy ez sosem kerül szóba, vagy nem lesz kérdéses, hogy ha már egyszer nálam élnek, én látom el őket, én segítem őket, akkor ennek "ára" van. Hiba az én részemről is ez a sumákolás, mert ez tényleg az. De nyilván félek a testvéreimtől. Ha megkérdezitek mitől félek, azt viszont nem tudom megfogalmazni. Mindig is féltem tőlük. Már azelőtt, hogy a szüleink hozzámkerültek volna.
24. liliom10 (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 1. 21:41
Ezt meg kellett volna beszélnetek ! A szülőknek az összes gyerekükkel ! Most a tesóid azt gondolják, hogy Te feláldozod a magánéletedet, nekik pedig semmit nem kell tenni, és ugyanannyit örökölnek, mint Te ? Egyszer a szüleid meghalnak, és Ti örökharagban lesztek, testvérek. Ez nem zavarja a szüleidet ? Ha az egyikük meghal, már akkor kiderül, ki mit nem örököl !
23. Regin_a (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 1. 21:41
Akkor ügyvéd vagy közjegyző és egy új szabályos eltartási szerződést írni
22. liliom10 (válaszként erre: 9. - Amaunet)
febr. 1. 21:33
Igen, már olvastam, de ezt később írta.
21. Regin_a (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 1. 21:30

Ez majdnem mint egy eltartási szerződés. Jó lenne pontositani, akkor ne támadható meg

Nézzél már utána a neten mi az eltartási szerződés definiciója, pontos meghatározása

20. Regin_a (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 1. 21:27

Nyugodj meg. Ha lekéri a tul.lapot látja hogy a tiéd az ingatlan. Majd dühöngeni fog, max a szüleidnek

Vajon miért csak rád iratták és nem testvériesen osztották az ingatlant?

Az hogy a bátyád felértékeltette akárkivel semmit nem számít

19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Amaunet)
febr. 1. 21:25

2017-ben. Közjegyző előtt lett a szerződés, és annyi áll benne, hogy cserében nálam élnek. Példának okáért a nyugdíjukat nem kérem el. Egyetlen kikötésem, hogy a gyógyszereiket vegyék meg rendesen, a többiért nem kérek pénzt.

Tudom, én agyalom és rettegem túl.

18. Regin_a (válaszként erre: 17. - Andi6020)
febr. 1. 21:21
Igen, de azért bonyolultabb a dolog
17. andi6020 (válaszként erre: 3. - Regin_a)
febr. 1. 21:19
Eltelt évek függvénye. Egy idő után nem kapnak semmit.
16. Amaunet (válaszként erre: 14. - Kaliforniai tornádó)
febr. 1. 21:16

"Mert mi van ha lekéri a tulajdoni lapot?"

Már a tulajdonában van.

15. Amaunet (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 1. 21:13

Mikor történt ez ez átruházás? Szerződéssel történt? Úgy értem, hogy te ebben vállaltad az ellátásukat?

Jobb lenne, ha a szülők közölnék a testvéreiddel a helyzetet és hogy miért döntöttek így.

febr. 1. 21:10
Hát elméletileg ha ne adj isten te előbb meghalnál, akkor érvénytelenné válna hogy majd te öröklöd, így automatikusan a testvéreid lennének az első számú örökösök ha csak a szüleid nem írnának újat. Amúgy meg ha te örökölsz onnantól a te tulajdonod azt csinálsz vele amit akarsz, oda is adhatnád a testvéreidnek. Szóval ezek a dolgok nincsenek kőbe vésve, nagyon nem vagy tisztába ennek a jogi részével. (Már ne haragudjál)
13. *bzsuzsanna (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 1. 21:08

Szép kis család vagytok....

Lesz bonyodalom...az az átkozott kommunikáció....

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Amaunet)
febr. 1. 20:52

Jeles napokon idecsődülnek családostól. Most is ez történt, és az idősebbik bátyám fennhangon elkezdte ecsetelni, hogy felértékeltette valami applikácóval a szüleim házát. ( vidék, egy 4 gyermekes család lakja, akiket a szüleim választottak, akik kedvesek és minimális összeget fizetnek) És hogy hát el kéne adni, mert most jó az értéke!

A szüleim csak annyit mondtak, az ház nem eladó. Ennyi.

De azóta is motoszkál bennem az a délután.

Hát valamiért csak felértékeltette. Aztán este dobbant egy akkorát a szívem ijedtemben. Mert mi van ha lekéri a tulajdoni lapot??

És hát sajnos kombinálok azóta itt. Hogy ebből még a végén balhé lesz. Vagy most, vagy később. De lesz :(

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook