Nyomaszt, hogy a két testvérem semmit nem kapnak majd a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Eltartási vagy ajándékozási?
Nagyon nem mindegy.
Eltartásinál nem tudnak mit tenni.
Ajándékozásinál, ha 10 éven belül halnak meg (2027-ig), akkor kérhetik, hogy számítsák be a hagyaték értékébe.
A rokonságban pont ilyen volt.
3 gyerek, 2 lány 1 fiú.
Apuka meghalt és a fiú várta hagyatékot.. 10 hónap után már gyanús lett a dolog. Kiderült évekkel korábban az egyik lányra ráiratták a házat. Azóta megy a cirkusz, kiperli a köteles részt.
Jobb lenne mielőbb tisztázni.
Nem végrendeletben hagyják az egyik gyermekükre a vagyonukat, hanem az már az ő tulajdona!
Nagyon nehezen megy a szövegértés, már ne haragudjál.
Ez csak öröklés révén érvényes.
Nem végrendeletben hagyták rá, hanem ráiratták a vagyonukat, az már a fórumindítóé.
Milyen szerződéssel került a nevedre?
Közjegyző előtt írt, akármilyen szerződéssel nem kerül a nevedre ingatlan.
Ahhoz, hogy tulajdonos legyél egy ingatlanban, ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi vagy ajándékozási szerződés kell!
Biztos vagy benne, hogy te vagy a ház tulajdonosa?
Ha valóban te vagy, akkor a testvéreid semmit nem követelhetnek, hiszen még akkor a tied lett, amikor minden rendben volt a szülőkkel. Gondolom, nem vagy a gondnokuk, azaz cselekvőképesek voltak akkor.
Tehát, pontosan mit is írtatok alá? Valóban tulajdonos lettél e?
A szüleid egy idegennek is eladhatták volna, akkor sem örökölne senki. Ha te kaptad meg, akkor semmit nem örökölnek. Nem tudom, hogy milyen testvérek vagytok, lesz e harag, stb...
Sajnos így van. Ha jogilag megkap is mindent, családi balhé várható.
Aztán ki tudja. Lehet, hogy nem érdekli őket, ha olyanok.
Tudatni kéne velük mégis.
Elmagyarázni, hogy mivel csak a részedről kaptak támogatást, ellátást ezért egy szerződés keretében rád ruházták a házat.
A másik megoldás mi lehetett volna? Otthonba mennek a házért cserébe?
Vajon a szüleid akarata ellenére is követelőznének?
Levetted a gondot róluk azzal, hogy egyedül vállaltad őket.
Ez majdnem mint egy eltartási szerződés. Jó lenne pontositani, akkor ne támadható meg
Nézzél már utána a neten mi az eltartási szerződés definiciója, pontos meghatározása
Nyugodj meg. Ha lekéri a tul.lapot látja hogy a tiéd az ingatlan. Majd dühöngeni fog, max a szüleidnek
Vajon miért csak rád iratták és nem testvériesen osztották az ingatlant?
Az hogy a bátyád felértékeltette akárkivel semmit nem számít
2017-ben. Közjegyző előtt lett a szerződés, és annyi áll benne, hogy cserében nálam élnek. Példának okáért a nyugdíjukat nem kérem el. Egyetlen kikötésem, hogy a gyógyszereiket vegyék meg rendesen, a többiért nem kérek pénzt.
Tudom, én agyalom és rettegem túl.
"Mert mi van ha lekéri a tulajdoni lapot?"
Már a tulajdonában van.
Mikor történt ez ez átruházás? Szerződéssel történt? Úgy értem, hogy te ebben vállaltad az ellátásukat?
Jobb lenne, ha a szülők közölnék a testvéreiddel a helyzetet és hogy miért döntöttek így.
Szép kis család vagytok....
Lesz bonyodalom...az az átkozott kommunikáció....
Jeles napokon idecsődülnek családostól. Most is ez történt, és az idősebbik bátyám fennhangon elkezdte ecsetelni, hogy felértékeltette valami applikácóval a szüleim házát. ( vidék, egy 4 gyermekes család lakja, akiket a szüleim választottak, akik kedvesek és minimális összeget fizetnek) És hogy hát el kéne adni, mert most jó az értéke!
A szüleim csak annyit mondtak, az ház nem eladó. Ennyi.
De azóta is motoszkál bennem az a délután.
Hát valamiért csak felértékeltette. Aztán este dobbant egy akkorát a szívem ijedtemben. Mert mi van ha lekéri a tulajdoni lapot??
És hát sajnos kombinálok azóta itt. Hogy ebből még a végén balhé lesz. Vagy most, vagy később. De lesz :(
További ajánlott fórumok:
- Szüleim halála utána a 4 testvérem kirakhat a házból?
- Gyülölöm a testvéremet mit tegyek?
- A szüleim elhanyagolják a testvéremet?
- Teherbe estem 4 év után, miért így reagál a testvérem?
- A testvérem most közölte, hogy a saját neméhez vonzódik. Nagyon maga alatt van, nem tudom, hogyan segíthetnék neki?
- Nagyon megszerettem a testvérem gyerekét, de sajátot nem szeretnék.