Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!Olyan jo, tökre elvezem ezt az egesz eletmodot. Jokat eszem , izlik és fogyok. Egy hét alatt 1kg. Nekem ez a tendencia megfelel.:-)!
Ma nagyon jó panna cottat keszitettem. Kellett hozza 2 natur joghurt(300g),1dl tejszin.Összekavar, zero cukrot bele, vanilia kikapart magat. En reszeltem bele kis narancshejat is,jo izt adott neki, 1 EK porzselatin. Kicsit meglangyositottam az egeszet,formakba tettem és csokolom. Fini volt. 4 adag lett belöle.:-)
1 év alatt sikerült, persze tökéletes nem lettem, de megvagyok elégedve az eredménnyel.
hány kilótól szeretnél megszabadulni?
Köszönöm :)
de nem 3 hónap alatt jött fel a 3kg, hanem 3 hét alatt és utána gyújtottam rá. nekem nem okozott nagyobb erőfeszítést, de a mérleg eléggé elkeserített, és hiába voltak a rostos ételek, meg próbálkoztam mindennel, mindhiába.
szia. ne legyél elkeseredve amiatt a 3 kg miatt.
én is leszoktam a cigiről másfél éve, immárom harmadszor. nekem egy betegség miatt úgymond könnyen ment, de 2 hét után már akaraterő kellett.
én csak azt tudom mondani aki ennyit tudott fogyni, amihez szintén akaraterő kell az a cigiről is le tud szokni csak önfegyelem ami neked meg van. én még ma is álmodom, hogy rágyújtottam, és jó felébredni. sok sikert kívánok neked.
engem érdekelne, hogy mennyi idő alatt fogytál le. én is updatet kezdtem el.
Gratulálok a nagy fogyáshoz és ahhoz, hogy letetted a cigit 3 hónapra. +3kg miatt nem kellett volna újra kezdeni!!!
Szerintem csak fel kéne pörgetni az anyagcserét a cigi elhagyásakor pl.: rostos ételekkel. A +2-3 kg egyébként normális ha felmegy, szerintem az szépen vissza is ment volna, ha vársz egy kicsit. Hagyni kell a szervezetedet alkalmazkodni az új helyzethez. Inkább +3kg, mint újra dohányosnak lenni.
Sziasztok. Mostanában csak csendes megfigyelő voltam, de most igencsak tanácsra szorulok..
60 kg-t már fogytam az updattel, meg is vagyok elégedve a mostani formámmal, már súlyt tartok. De olyan problémába ütköztem, hogy le kéne tennem a cigarettát, 3 hónapja volt az első próbálkozás, 3 hétig nem szívtam, és fel is jött 3 kg, pedig nem volt pótcselekvésként plusz evés, mindent úgy csináltam, mint máskor. utána rögtön rá is gyújtottam, és azóta ismét szívom.
Meg szeretnék vele ismét próbálkozni, de súlygyarapodás nélkül, esetleg járt már valaki hasonlóan, vagy tudtok valami jó tippet adni?
Nagyon okosakat irsz!
En is igy vezetrk nsplot tele pozitiv gondolatokkal,csak en fejben jegyzetelej....es en is elhiszem!:-))))
Es las csodat,mukodik....:-))))(
Visszaolvasgattam a hozzászólásaidat, kb azonos súlyról indultunk.:-)
Igen, legalább 5x kell enni és késő délután-este keveset. Napközben viszont ne éhezz, akkor az esték könnyen fognak menni. Váltakoztasd szerintem Te is 1000-1500 között a bevitelt.
A norbis cuccokat ki lehet váltani, csak egy kicsit több odafigyelés kell. Amikor először norbiztam még itt sem voltak norbi termékek. Csak annyit csináltam, hogy cukor helyett édesítőt használtam (pénztárca függő, hogy milyet), a sima liszt helyett teljes kiörlésűt használtam (főzelékekhez). És persze kizártam a csoki, cukros italok és társaikat. Rengeteg zabkorpás süti recept van a neten, az biztos nálatok is olcsón beszerezhető csak utána kell járni. Érdemes sokmindent kipróbálni, főleg a zöldséges, kevés zsiradékkal készülő ételeket, mert a hús-párolt zöldséggel kombinációt és a virsli vacsorákat (én állandóan azt ettem az első norbizásomnál) hamar megunja az ember. A lényeg az, hogy fedezz fel új ízeket, kísérletezz, mert sokkal könnyebbé válik minden, ha nem fogyókúraként éled meg.
Amiről még nem volt szó, hogy a lelkiek mennyire fontosak. Írj naplót magadnak (nem kell feltétlenül nyilvánosat, én is csak magamnak írok) és írj bele pozitív gondolatokat. Én mindig beírom, hogy könnyen és gyorsan fogyok.:-))) Segít, ha elhiszed, hogy menni fog. Reális célokat tűzz ki, érdemes mindig rövidtávon gondolkodni. Én mindig egy-egy eseményhez kötöm a célokat és előre elhatározom, hogy azon az alkalmon mit fogok hordani. Van amikor két hétre, van amikor másfél hónapra előre gondolkodok. Engem ösztönöznek ezek. Csak vidáman! :-)
Nekem úgy tűnik, hogy túl szigorú a táplálkozásod, a max 1000kcal nagyon kevés. Én átlagban eszek 1100-1200 között, pedig én nagyon alacsony vagyok (158cm). A 92 gondolom a születési éved lehet, tehát jóval fiatalabb is vagy nálam, így méginkább többet kellene enned, mert gyorsabb még az anyagcseréd.
Szerintem "éhező-raktározó" üzemmódban van a szervezeted, így érdemes lenne néha meglökni plussz kalóriákkal. Ezzel azt az üzenetet kapja a tested, hogy van elég tápanyag és nem kell a szűkös időkre raktározni. Nálam eddig bevált és nem is híztam a "bűnözős" napokon.
A napi tápanyageloszlást szoktad figyelni? Én arra jöttem rá, hogy a szénhidrátot nem kell nagyon lecsökkenteni, mint azt korábban gondoltam, csak lassan felszívódókat kell használni. Erre jók a norbis cuccok és én nagyon rászoktam a zabkorpára, szinte az összes sütit abból csinálom. Amiatt is jó a zabkorpa, hogy a rostbevitel megoldja.
Emellett én szoktam vitaminokat is enni időnként, mert ha nincs vitaminhiány, akkor éhezés, falási roham sem lesz, mert mindent megkap a szervezet és szintén nem kell tartalékolnia.
Szia!
Nem tudom mi lehet a baj, pedig amit leírtál az alapján már el kellett volna indulnia a fogyásnak! Méred magad centibe is? Lehet, hogy a centi változott egy kicsit, csak a kg nem
A napi bevitelhez 1200 Kcal-át állítottam be, de soha nem eszem ennyit, max 1000-et. A folyadék biztosan nagy gond nálam, mivel szinte soha nem érzem, hogy szomjas lennék...2 litert ittam meg egy nap, de azt is nagy "erőfeszítéssel" :( mióta norbizom, azóta viszonylag elég rendesen eszem, délelőtt 1-2 szelet rozskenyér felvágottal, salátával, tízó.: egy alma, ebéd ami van itthon, főtt ennivaló, vacsorára pedig túrót, csirkemellt, salátát eszem.
Odafogok figyelni mégjobban mindenre, s azt hiszem előszedem a biciglit is és esténként, bicajozni is fogok torna mellett.
Köszönöm szépen a segítséged Karolina :*
A napi aktivitáshoz érdemes mindent hozzászámolni, amit napi rendszerességgel végzel. Nálam a munka félig ülő, félig futkározós, de minden nap gyalog járok munkába, ami egy óra/nap. Így nem az ülőt jelöltem be, hanem az átlagos aktivitásút, de nem viszem fel naponta az egy órás gyaloglást plusszba és egyéb apróságokat. Az is tapasztalat a fórumon, hogy a plussz mozgással járó megemelkedett ehető kalóriamennyiséget nem érdemes kihasználni. Pl.: ne egyél meg egy tábla csokit jutalmul, mert fél órát futottál akkor sem, ha a futással megemelkedett a kalóriakereted. (Más az ha erőteljes, hosszú mozgást végzel, mert akkor szükséges a vitamin, fehérje utánpótlás akár plusszban is.)
Ezen kívül persze sok oka lehet annak, hogy nem fogytál még, de mindenképpen ki kellene deríteni, mert a stagnálás közel egy hónapig a fogyókúra kezdetén nem normális. (később már igen)
A leggyakoribb ok lehet szerintem:
-nem mérsz mindent pontosan, vagy nem írsz be mindent (az ember lánya hajlamos kevesebbnek ítélni, amit megevett, vagy elfeledkezni a nap közben bekapott egy-két falatról, a teába belekerülő egy kanál cukorról...stb.)
-kevés folyadékot iszol (20kg-ként kell egy liter víz, vagyis kb 60 kilósan napi 3 liter a szükséglet). A kevés a folyadék az anyagcserét lassítja.
-túl keveset vagy túl sokat eszel (itt lehetséges, hogy a napi aktivitásodat rosszul becsülted meg és így rossz a kiszámolt kalóriaszükséglet)
-rossz eloszlásban eszel (én pl attól híztam meg, hogy egész nap nem ettem és este, amikor hazaértem akkor kajáltam be, így hiába nem ettem sokat éjszaka raktároztam.) Délelőtt, kora délután használsz több energiát, ekkor edd meg a kalóriadúsabb ételeket, este és késő délután kevesebbet és főleg fehérjét egyél.
-mindig ugyanannyi kalóriát eszel minden nap, amihez könnyen alkalmazkodik a szervezet és nem érzi szükségét a fogyásnak. Tehát pár száz kalóriát ingadozzon a napi bevitel. Nálam kb 1000-1500 között mozog.
Még van jópár hasznos dolog, amire érdemes figyelni, de talán ezek a legáltalánosabb "hibák" és így ismeretlenül (nem tudom a paramétereidet és hogy eszel)csak találgatok én is mi lehet a gond.