Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Hát akkor nálam lehet a nem evés a "bibi"...agyon keveset eszem egy nap...mondjuk ez mindig is így volt.
Reggelire általába 1-2 szelet rozs kenyér(Erdélyben élek, itt sajnos nem lehet kapni Norbis élelmiszert), tízórai: 1 kivi vagy alma, ebéd: főt ennivaló, ami épp van itthon, uzsi az kimarad nekem, és vacsorára 2-3 virsli, vagy 1 tojás valami zöldséggel...ennyi kb. egy nap, vizet pedig 2 - 2,5 litert iszom egy nap.
Anikó,
mi lenne, ha leírnád nekünk pár napig, mit és mennyit eszel?
reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi
valami biztos nem stimmel
az is lehet, hogy kevés - akkor se indulnak lefelé a kilók
van kollégnőm, aki igaz nem norbival, de 50 kilót fogyott és van egy kollégám is, aki 40 kilót
a kollégám visszaszedett kb15-öt
a kolléganőm kb10-et
mindketten azt mondják, hogy megtartani még nehezebb, mint a célt elérni...
senki kedvét nem akartam elvenni....
nekem ebből az jön le, hogy igen, a teljes életmódváltás kell - igaz néha megszeghető majd akkor, amikor már ott a cél
Szivbol ajanlom a kaloriabazis nevu oldalt!tokeletes kiegeszitese az eletmodvaltasnak...lehet h meg igy is tul sok kaloriat viszel be....anbak ellenere h update...:-)
Kukkants be oda erdemes...
A baratnom fogyott 11 kilot es megallt 2 honapra...marmint a sulya.neki is javasoltam,azota miota kontrollalja,megint fogy hetrol hetre:-)))))
Örülök a sikereiteknek :)
Nálam sajnos nem mozdul a mérleg...:( 3 hete kezdtem neki az életmódváltásnak, tornázom minden nap, van mikor a Kiképzést, van hogy az Aerobzónát, de semmi...67,8...minden hét elején...
Na csajok lassan mindenki tiszteletet teszi a regiek kozul...:-))))
Orulok h mindenki jol van es toretlenul halad...:-)))
Tenyleg mar cssk par kilo es johet a sulymegtarto forum:-)))
Minnel kozelebb kerulok a 60-hoz,annal boldogabb vagyoj..bar jatszadozom az 58-al,mert a 165 cmhez lehet sok meg a 60!!
Bar a ferjem ket hete mar ugy hiv h CSONTI:-)))
Mondta,h most mar alljak le,neki ez az allapot mar tokeletesen megfelel...de nekem nem:-))
Meg olyan jol megy...miert huzzam be a feket....
Meg konkreran mar nem fogyozom ez az eletmodvaltas hatasa,h mar nem is birok anbyit enni es ha a szervezetem azt erzi.h neg van mitol megszabadulni,akkor mit kezdjek ezzel?
Elvezem a bicozast is,total a napi rutinom reszeve valt mar....:-)))
Nem akarnek arrol sem leallni.
Ugyis megall a fogyas ha elertem az idealist,nem,hisz szo nincs koplalasrol v sanyargatasrol!:-))
Sziasztok! Tudom, jól eltüntem az utóbbi időben... De! Sikerült elérnem az első kitűzött célt, a -10kg-t, igy 65 alá sikerült menni. A következő cél a 60, de szeretném azt már a mozgással (is)elérni. Kár, hogy a lustább fajtából való vagyok.
Gratula mindenkinek a szép eredményekhez, csak igy tovább:)!
Az a legjobb, hogy pont addigra sikerült normálisan kinéznem, amikor lekerült a télikabát és vastag pulcsi. Így még kimondott bókra sincs szükség, mert látom az elképedt, elismerő tekinteteket.:-)))
Ledobjuk még azt a maradék pár kilót is és indulhat az új fórum.;-)
Az édességről jut eszembe, hogy van egy jó zabkorpás süti receptem.
Az eredeti "búvár túrós" néven fut, ha beütitek a keresőbe biztos előjön (és ott kép is van róla). Én egy zsírszegényebb verziót sütök (mert a kalóriabázisban is számolok és így sokkal kedvezőbbek az értékek).
Az én verzióm:
30dkg zabkorpa
3 tojás
3dl tejföl (zsírszegény 10%-os)
1 evőkanál kakaópor
édesítő vagy zéró cukor
szódabikarbóna (teáskanál)
Ezeket összekeverem, egy kis vizet rakok bele, amig sűrűn folyó masszát kapok. Pihentetem kb 15 percet, hogy a zabkorpa megszívja magát, utána beleöntöm a tepsibe.
A tetejére:
30-40dkg túró (nálam zsírszegény)
1 tojás
édesítő/zéró cukor
Ezeket összekeverem és halmokban ráteszem a tepsiben lévő tészta tetejére.
Be a sütőbe (úgy kell sütni, mint egy piskótát, vagy bögrés sütit). Nagyon finom és gyorsan kész van.:-)
Szerintem érdemes kipróbálni az összes terméket, mert mindenkinek más válik be, ízlés és pénztárca kérdése is. Nálam két termék nem maradhat ki sosem, az epres joghurt és a narancsszörp (ez sokáig eláll és segít megelőzni az esti édességevést). Amikor bemegyek a boltba a meggyes rétes is biztos bekerül a szatyorba.:-) A fagyi is jó, de azt elég nehéz utaztatni külföldre.
Ahogy látod, én elsősorban az édességeket váltom ki a norbi cuccokkal.:-)
köszönöm:-)
a kenyeret le tudod fagyasztani - kb 1 hétig eláll amúgy.
én sütni szoktam - igaz nekem a minél alacsonyabb szénhidrát a cél, ezért ez kissé töményebb, mint a német jó sötét barna kenyér.
a naplómban találsz bevált recepteket a kakaós csiga és a pizzás tuti...
gyerekkoromban nem tudták megmondani az orvosok, hogy én a 600 kalóriás fogyókúrától miért hízok. Semmilyen vizsgálati eredményemmel nem volt gond.
Azt tudom, hogy kb 15 éve a terheléses vércukromnál nem a normális értékek jelentkeznek. A drága dokik soha egyetlen fogyókúrás befekvésemen nem mondták, hogy talán próbáljam meg az étkezést a cukrosok diétája szerint - pedig nem 1 és nem 2 alkalom volt - 9x próbáltam. le 20-25 kiló fel mégtöbb....
Az is biztos, hogy nagyon befolyásolja az ember lelki problémája az egészet - azt hiszed csak csipegetsz-nem is ettem...-miközben ha összeadod rengeteget ettél....mi mást, mint szénhidrátot
nagyon sok gödörből kellett kimásznom már - ezek műtét és válás részeg verekedőtől, gyerek-akkor még először a nőnek írtak hormont+25 kiló..kiderült nem nálam van gond, a másik párom meghalt a harmadik meg a porba tiport.
Persze az ember lánya ilyenkor mit tesz? simogatja a lelkét és eszik... - nesze neked magas vércukorérték - itt az eredménye
Na ennek vetettem véget - kell nekem megvakulni és a lábamat vagdossák le ? - na nemmmm kemény észhez térés volt...
igen, Norbi, de a cukrosok étrendjével keverve
Igen,azzal próbáltam....egészen bőgéshatárig...Mert akkor is drágának tartottam,ráadásul nem is ettem belőle semmit...:(
És kidobott pénznek tartottam.Bár ma már előbb vásárolok a boltjukban,mert látom ,hogy van miért :) A lekvárjuk viszont nagyon finom,mindegyik ízben. Lehet ujra meg kellene próbálkoznom a palacsintával?! :)
szia
ami fontos a tészták ( a rizstészta tuti rizs helyett), de a többi is finom
liszt
cukor - a zéró a legjobb igaz a legdrágább, de az 0 szénhidrát 0 kalória, mert kiürül a szervezetből és semmi mellékíz - a negyedkanál is jó, de annak vannak értékei...
morzsa...a rántott dolgok nem a legegészségesebbek - magam részéről leszoktam róla
fincsi a müzliszelet (anyukám kedvence)
itt a csajok szeretik a joghurtokat
finomak a kenyerek és péksütik
140-ről indultam és most 111,8
de ma már kevesebb volt reggel, csak mindig a tutit írom ki:-)
96 kiló voltam 14 évesen - a 95 a cél most
utána majd meglátom
Azt tudom, hogy ezt az étkezést tartanom kell, mert nem akarok cukorbeteg lenni.
Amúgy csajszik legalább 4x annyit bírok fizikailag - a főnököm ha megyünk megbeszélésre fut mellettem mert nem bírja tartani velem a nekem "normális" gyalogtempót.:PPP
A saját anyukám el van ájulva - azt mondta nem gondolta volna hogy én valaha is a kertben gazolni fogok - úgy végigrohantam 2 nap alatt - követni nem bírt :-))) - érzem hogy kell és jólesik:-)
azért ez már igazán pozitívum:-)
ja és nem vagyok olyan fáradt, mint a kicsavart és 10x kicentrizett mosogatórongy - ez különben a megemelkedett vércukortól volt
Imadom a kokuszgolyot!:-)))
Hany kilo vagy most ha nem tul ibdiszktet a kerdes igy ennyi isneretseg utan:-)))))
Mi a cel?
Amugy gratula,tuti latvanyos a dolog mar!
Cdak soporgesd be a bokokat:-))))
Megerdemled!
Sziasztok,
Gratulálok! ügyesek vagytok!
Bocsika, most behavaztak a munkával....:-(
továbbra is kitartok -28,2 kilónál tartok :-)
mindenki csak dicsér, hogy milyen jól nézek ki- nagyon jólesik:-)
Holnap nyugdíjba megy az egyik kolléganőnk neki szervezem a bulit - naná kókuszgolyó és társai általam készítve - de ellenállok! kb 1 db-ot kóstoltam meg:-)