Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Macskakaja dilemma fórum

Macskakaja dilemma (beszélgetés)

8. Nénje (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 19:45

Az enyémek is hasonlóan viselkednek.A friss az jöhetne bármennyi,de ha hagynak benne és egy kicsit is szottyos lesz,mert beszívja a párát,akkor már nem kell nekik.Vannak alkalmak,amikor feladják az elveiket és még csipegetnek belőle.Az enyémeket nem zavarja a tálka aljának a látványa,mert lázba hozza őket a hang,amikor kiöntöm a tápot. Biztos a szagláshoz is köze van annak,ha nem a friss van előttük,és ezért lehet az,hogy ha rászórsz a régire,az illat beindítja a "zabálást".

Volt olyan cicám,aki idősebb korára színenként ette ki a száraztáp darabjait és a zöldeket mindig otthagyta.

7. Imisz (válaszként erre: 4. - Alnisa)
tegnap 19:31

Én még sosem láttam a mieinket a vizestálból inni, pedig minden nap friss víz kerül bele. Ellenben az udvaron az összes pocsolyából, locsolás közbeni elcsöppent/kifolyt vízből isznak.

A kaját igen, azt megválogatják. Ami tegnap fél pillanat alatt elfogyott abból ma márbiztosan nem kell. Ezért veszek többféle ízű konzervet, hogy minden napra mást szolgálhassak fel :) A száraz náluk csak desszert, pár db-ot esznek belőle.

6. 55Judit (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 16:02
A macska rendkívül válogatós. Akkor is ha nincs miből. Ebben az esetben ordítással követelőzik. Mindig jobb kell bármit kap. Én is imádtam egy ilyen piszok férget és voltam a cselédje. 12 éven át.
tegnap 12:28

A nászomtól tanultam, hogy napközben csak szárazat kapnak. Csak este hat körül teszem ki nekik a nedveset, a konzervet. A nagy (idősebb) macsek meg este 11 körül követeli a csak általa fogyasztott kenőmájast, de azt mindig. Leül elém, egy mukkanás nélkül csak néz. Aztán boldogan kocog a tálhoz, ha felállok... :)

Ezt a rendet csak akkor tartjuk így be, ha nincs itthon a nejem huzamosabb ideig, csak én adom nekik az ennivalót.

4. Alnisa (válaszként erre: 3. - Boldogzokni)
tegnap 12:13

Igen :D

Nálunk a vizzel is ezt csinálja az egyik, ha nincs tele, akkor pöcögeti a vizestálat. Ezt addig műveli, amíg ki nem cseréljük.

3. boldogzokni (válaszként erre: 2. - Alnisa)
tegnap 10:06
Szóval hogy optikai az illúzió? Erre nem is gondoltam! 😋
2. Alnisa (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 10:04

Mert nem értesz a macskákhoz!

Ha már kilátszik az edény alja a kaja alol, akkor abban az edényben már nincs étel :D

Nálunk mindig fullon van az edénye, akkor eszik amikor szeretne. meg napi 1-2 alkalommal egy kis alutasakos.

Egyébként nagyon nem mindegy a száraz minősége, mert ezektől az olcsó szaroktól, mint pl a whiskas, veseköve, vesehomokja lesz a macskáknak. Tehát csak jó minőségű szárazzal érdemes etetni.

tegnap 09:56

Szerintetek miből dönti el a macsek, hogy a kirakott száraz eledel (mondjuk tegnap este óta ott álló maradék) megfelel-e még őméltósága számára, vagy már túl állottnak tekinthető?

Kikészít ez az állat, mikor nagy szemekkel nyávog rám reggel, pedig ott van előtte az étel. Ha meg rászórok kb 7 darab újat, akkor megeszi a régit is. De van, amikor meg ez nem gond. Ki érti ezt????

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook