Veszélyeztetett terhes (beszélgetés)
Csak bizonyos esetekben vonhatnak ilyen esetben a táppénzből. De én értesíteném a végrehajtót, hogy terhes vagy, lehet addig felfüggesztik. Nyilván a tartozás attól nem fog eltűnni. De legalább egy ideig nyugodtan alszol.
Illetve a szabadságot akkor tudod majd kivenni, ha szülés után valamikor visszamész dolgozni. Azt nem szokás kifizetni (csak a munkaviszony megszűnése esetén) Jól jön bölcsibe/oviba szoktatás idejére.
ÉS!!! a táppénz idejére is jár időarányosan a szabadság, illetve a kicsi 1 éves koráig is.
Szóval ha visszamész valamikor, ezek a napok hasznosak lesznek. Vagyis ha tudod, hogy erre az évre még mennyid van szülésig a szabiból, az megmarad, és utána lesz még 1 évre való. Ennyivel tudsz kalkulálni.
A végrehajtást én mihamarabb intézném.
Általánosságban írtam le a betegszabit, kórházat, táppénzt.
Nem értek ehhez, csak azt írtam le, amit tudok.
,Sehol nem írtam, hogy a terhesekre is ez vonatkozik.
Táppénz:
Az első 15 nap 70% és csak munkanapokra jár.
Ezután 60%, de jár hétvégékre is.
A kórház 50%.
Nem tudom, hogy hányadik hétben jársz.
Csedet igénybe lehet venni a szülés előtti 28 naptól. Ez jóval magasabb összeg, mint a táppénz.
Egyébként, számold ki, hogy ha hétvégére is kapod a fizetésed 60%-át, akkor lehet, hogy minimális a különbség.
Ha minden igaz, akkor TB-t sem vonnak ilyenkor.
Azt, ne csináld, hogy nem veszed komolyan a veszélyeztetett terhességet, főleg, ha nem akarod, hogy elvetélj.
Ha beírod gugliba, hogy "hány százalék a táppénz", első találat. Azért nem hozom ide, mert vannak részletei, ami árnyalja, pl. első napok, kórházi idő stb.
Akárhogy is, nem túl jó.
Érdemes mérlegelni, hogy a tp-en töltött időszak alacsonyabb bevétele mennyire befolyásolja majd a babával otthon töltött időre kapott összeget. Ha nem túl nehéz a munkád, és megértő, támogató kollégák vannak, jobban megéri dolgozni. Érdeklődj a könyvelőnél.
Sziasztok.
Orvos veszélyeztetett terhesnek minősített magas rizikó faktor van a kis könyvben is! Táppénzre kell menjek. Ebben az esetben hány százalékos a táppénz?
További ajánlott fórumok:
- Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt
- Ha már volt egy veszélyeztetett terhesség, számítani lehet rá a következőnél is?
- Egy vetélés után a következő terhesség veszélyeztetett lesz?
- Akad olyan, aki a terhessége alatt volt veszélyeztetve birányhimlővel, valamint átesett rajta? Milyen kezelést kapott?
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?
- Sziasztok.szeretném a segítségeteket kérni.a kisfiam 2009.05.28.án szülés előtt betegállományban voltam mert veszélyeztettet terhes voltam