Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Veszélyeztetett terhes fórum

Veszélyeztetett terhes (beszélgetés)

13. ssueB (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:59

Csak bizonyos esetekben vonhatnak ilyen esetben a táppénzből. De én értesíteném a végrehajtót, hogy terhes vagy, lehet addig felfüggesztik. Nyilván a tartozás attól nem fog eltűnni. De legalább egy ideig nyugodtan alszol.

Illetve a szabadságot akkor tudod majd kivenni, ha szülés után valamikor visszamész dolgozni. Azt nem szokás kifizetni (csak a munkaviszony megszűnése esetén) Jól jön bölcsibe/oviba szoktatás idejére.

ÉS!!! a táppénz idejére is jár időarányosan a szabadság, illetve a kicsi 1 éves koráig is.

Szóval ha visszamész valamikor, ezek a napok hasznosak lesznek. Vagyis ha tudod, hogy erre az évre még mennyid van szülésig a szabiból, az megmarad, és utána lesz még 1 évre való. Ennyivel tudsz kalkulálni.

A végrehajtást én mihamarabb intézném.

12. Channa* (válaszként erre: 9. - Jucikata)
tegnap 20:45

Általánosságban írtam le a betegszabit, kórházat, táppénzt.

Nem értek ehhez, csak azt írtam le, amit tudok.

,Sehol nem írtam, hogy a terhesekre is ez vonatkozik.

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Cukiboszi)
tegnap 15:33
Es ha munkáltatónàl van vegrehajtàs abból vonhatnak?
10. Cukiboszi (válaszként erre: 6. - Channa*)
tegnap 14:46
Nem így van! Ha terhesség miatt veszik tápra, akkor nincs betegszabi, hanem rögtön táppénz kezdődik 60%-kal.
9. jucikata (válaszként erre: 6. - Channa*)
tegnap 13:55
Ha veszélyeztetett terhesként, 9-es kóddal veszi táppénzre az orvos, akkor nem jár betegszabadság, hanem a keresőképtelenség első napjától táppénz (60%) jár.
8. Channa* (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:10
A szabit időarányosan tudod kivenni
tegnap 11:48
Mai nappal kivettem a táppénzt szeptember 23-ra várom de nyáron iskolàba lètràzni kellene stb ... Azt nem vállalom. Főleg hogy a nagytesó extrém korababa volt .. inkàbb táppénz még bent van az éves összes betegszabim aztán Csed. Szabadságok 37 nap van ki fizetik ha már nem leszek az évben? Évközben is kérhetem?
tegnap 10:11

Táppénz:

Az első 15 nap 70% és csak munkanapokra jár.

Ezután 60%, de jár hétvégékre is.

A kórház 50%.

Nem tudom, hogy hányadik hétben jársz.

Csedet igénybe lehet venni a szülés előtti 28 naptól. Ez jóval magasabb összeg, mint a táppénz.

Egyébként, számold ki, hogy ha hétvégére is kapod a fizetésed 60%-át, akkor lehet, hogy minimális a különbség.

Ha minden igaz, akkor TB-t sem vonnak ilyenkor.

Azt, ne csináld, hogy nem veszed komolyan a veszélyeztetett terhességet, főleg, ha nem akarod, hogy elvetélj.

5. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:45

Ha beírod gugliba, hogy "hány százalék a táppénz", első találat. Azért nem hozom ide, mert vannak részletei, ami árnyalja, pl. első napok, kórházi idő stb.

Akárhogy is, nem túl jó.

Érdemes mérlegelni, hogy a tp-en töltött időszak alacsonyabb bevétele mennyire befolyásolja majd a babával otthon töltött időre kapott összeget. Ha nem túl nehéz a munkád, és megértő, támogató kollégák vannak, jobban megéri dolgozni. Érdeklődj a könyvelőnél.

tegnap 07:18
Akkor különösen figyelned kell magadra, de nem jár magasabb táppénz.
tegnap 06:51
Szerintem is.
2. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 06:31
Szerintem ugyanannyi, mint más esetben.
tegnap 03:10

Sziasztok.

Orvos veszélyeztetett terhesnek minősített magas rizikó faktor van a kis könyvben is! Táppénzre kell menjek. Ebben az esetben hány százalékos a táppénz?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook