Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki? (beszélgetés)
:)). Én a Li.l-is folyékony édesítőt használom,magában is és sütiben is,kiváló. Nincs mellékíze.
Csináltam egyszer tejfölből mascarpone-t, isteni lett. Hasonlóan,ahogy manocska, azzal a különbséggel,hogy textilpelust (persze újat :)) használtam a csepegtetéshez. Isteni lett.
Szia Szeszil!
Hát én fogtam egy konyharuhát amit még nem használtam, kimostam forró vízzel, alaposan kiöblítettem nehogy maradjon benne mosópor származék, illat, kicsavartam és kibéleltem vele a tésztaszűrőmet amit pedig rátettem egy tálra. Így szépen lassan kicsöpög belőle a savó. Bevallom én 1-2 órai türelmetlen várakozás után meggyorsítottam a folyamatot és szépen összefogtam a konyharuhát és egy kicsit meg fojtogattam a sajtom. Most még szobahőmérsékleten van, de estére már hűtőbe teszem. A fűszerezéssel vigyázni kell, mert könnyen túlfűszerezhető, egyszóval ezt ki kell tapasztalni.
Manócska nagyon ügyi vagy és türelmes ha még a kcal táblázatot bújod.
Szeretnék legalább 10 kg-ot fogyni, remélem sikerül is.
A krémsajt receptedet kipróbálom, szerintem seperc alatt elfogy majd.:)
Jöhetek közétek?
Clugie!
Én a Pennyben kapható folyékony édesítőszert használom teához, levesekhez, stb. Viszont süteménybe nem jó, így ma vettem egy másik fajtát (Coop-osat), amire rá van írva, hogy süteménybe is jó.
Valaki írta az ezerédest, szerintem azt is kipróbálhatod.
Ez a krémsajt nekem is tetszik! Manócska! Hol csepegteted? Ugye nem kell hűtőbe tenni addig? Bocs, ha hülyeséget kérdezek.
Ma délre elkészítettem a virslis karfiollevest, annyian dícsértétek. Hát valami mennyei lett. Sűrűbben fogom készíteni, mert nagyon finom.
Én pedig U1-es túrófánkot készítettem (nincs a könyvben), az is a kedvenceim között van.
Senki nem tud édesítőszert ajánlani?
nekem a teából hiányzik a cukor, de pudingot is csinálhatnék itthon és nem kéne a norbisat venni...
a tejbe zab tényleg 1-es kódú? szoktatok enni ilyet? Kókuszreszelékkel, cukormentes lekvárral elég fini és nagyon tele lesz a pocim tőle.
Sziasztok!
Látom mindenki sikeres a fogyókúrát illetően, és kreativ is :)
Ma elutazik a párom, és csak pénteken jön haza, úgyhogy mától drasztikusabbra tudom fogni a kajálást, ami remélem, hogy látszani fog a mérlegen. Ha egyedül vagyok, sokszor eszebe sem jut, hogy egyek...
5.én nekem hónapforduló, akkor lesz a nagy mérlegelés! Kiváncsi leszek...
Sziasztok Lányok!
Találtam egy krémsajt receptet! Már írom is nektek.
1 dl kefir
2 dl natúr joghurt
1 k.k só
ízesítéshez: kapor, vagy fokhagyma, vagy csípős paprika.
A hozzávalókat összekeverjük ízesítjük. Ha ez megtörtént akkor egy textil zsákba öntjük és 24 órán át csöpögtetjük illetve érleljük. (Ami a fűszerezést illeti szerintem mással is lehet, csak gondoljatok a vajkrémekre és máris kibővült az ízek skálája.)Az én sajtom már szépen csöpög és reggel ha megkóstoltam megírom milyen lett.
Szia Pintyőke!
103 kg-ról indultam, de most már nekem is lelassult a folyamat. Na de sebaj, elvégre nem két hónap alatt szedtem össze ezt a 40 kg súlyfölösleget s ha már volt türelmem ahhoz, hogy meghízzak akkor legyen türelmem a fogyókúrához is.
Anita, én nem főzök Norbi könyve szerint, leginkább azt tartom szem előtt, hogy amit eszek abban ne legyen finomított liszt és cukor. Elég nehéz eleinte, de idővel bele lehet jönni. Sok olyan élelmiszer van amibe cukrot tesznek (pl. joghurtok, ketchup.
Nekem a reggeli általában 1-2 szelet norbi kenyér (esetleg teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér) Ebédre leves vagy főzelék (tk liszttel) Vacsira sokszor eszem salit és valami húst vagy felvágottat, virslit. Napközben 1-2 alma vagy norbi puding. Heti 2x járok Norbi boltban és akkor kényeztetem magam egy kis péksütivel, somlóival... :)
Én még csak 2,5 kilónál tartok, gratula Manócskának és Smukkynak a szép eredményért!!!!!!!!!
Szia Pintyőke!
Nem, én eddig a fantáziámra bíztam a fogyókúrát, de most egyre inkább azt érzem, hogy el száll az ihlet úgyhogy én is elővettem már a könyvet. Figyelem a kalória táblázatot és igyekszem mindig azokat az élelmiszereket összeválogatni amelyekben a legkevesebb kalória van.
Szia Szeszi!
Köszönöm a választ, kipróbálok egy párat. Gondoltam ezeket eszegetem majd, hátha olyan sikeres leszek,mint Manócska.
Szép napot nektek is!
Jó reggelt!
A sütőtök régi kódolás szerint 2-es, viszont az új könyv szerint "tiltólistás".
Pintyőke! Szerintem a könyv receptjei, max. 2 főre értendőek. Én a raffaelloból 3x mennyiséget készítettem, így lett kb. 45 golyó.
Smukky: küldtem privit!
Szép napot Nektek, üdv: Szilvi
Sziasztok!
Kérdésem,hogy a karcsúsító könyvben lévő, már elkészített kaják hány adagot takarnak? Nem találtam erre utalást.
Nekem megvan a könyv, tegnap nézegettem. Nagyon jók a receptek.
Valaki főz ebből?
Manócska te ezektől fogytál 2 hét alatt 5,5 kg-ot?
Én is csináltam már zöldségkrokettet, mexikói mixből, és az is nagyon fini lett! Szerintem egy sült husi mellé nagyon jó kis köret!
Nem tudsz esetleg neten olyan helyet, ahonnan le lehet tölteni tornás- fittness-es, aerobic-os dvd-t? Nincs mire tornáznom...Viszont szerdán jön meg a fotelkerékpáram! Már alig várom. Utána már nem lesz kifogás a mozgás ellen :)
Sziasztok!
Anita: üdv köztünk! Hány kilóból szeretnél leadni 10-et? Mert ha kicsit többről indulsz, akkor nagyobb az esély rá, hogy lemegy karácsonyig. Többől könnyebb fogyni. Hidd el, ha elkezd a mérleg nyelve lefelé kúszni, egyre nagyobb kedvvel fogod a diétát és a tornát is csinálni!!!
Vacsira elkészítettem a könyvből a zöldséges krokettet, igaz, csak répa volt itthon. Isteni lett! Bár azt írja a recept, hogy néhány órát pihentetni kell, én egy percet sem pihentettem, hanem két kanállal galuskákat szaggattam, és úgy sütöttem. Ici-pici csípős paprikát is tettem bele, nem rontotta el.
Valaki csinálta már a Capoeira Aerobic 2. részét? Hát, brutál, az tuti. 60 perc, döglesztően fárasztó. De túléltem.
Szia Anita! Szerintem érdemes kicsit visszaolvasnod a fórumon...fogsz találni egy jó pár update 1es receptet is, amiket már megcsináltunk, és bevállt! A könyvet én is ajánlom, de ha kreativ vagy, magad is ki tudsz találni jó kis kajákat!
Bűnözők! :) Ejnye-bejnye! :)
Szeszil! Szerintem is izmosodsz, vagy a havid jön :) akkor sem érdemes mérlegelni, mert a szervezet vizet raktároz...
Én vezetem a saját dolgaim/mérlegelőt. Ti nem?
Szia Anita!
Üdv a csapatban.
Szerintem senki sem tudja neked megmondani, hogy Karácsonyig le tudod-e adni a 10kg-ot, mert ez szervezet kérdése is. Nagy segítségedre lehet a fogyókúrában Norbi: Karcsúság receptjei című könyv amit most nagyon kedvezményesen meg tudsz rendelni az Alexandra könyvesboltból. Itt a fórumon sokan ebből a könyvből főzünk. Jómagam két hét alatt 5,5 kg-tól váltam meg, de emellett itthon kondizom is minden nap, ha sikerül kiszorítanom az időmből. Hajrá!!!