Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nincsen érettségim, mert nem szerettem tanulni. fórum

Nincsen érettségim, mert nem szerettem tanulni. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
82. Gretaa
máj. 10. 11:10
Még lehet bármikor..
81. timycat (válaszként erre: 80. - Hansika)
máj. 10. 10:21
Nyilván kárára nem válik senkinek, ilyet sosem mondtam. De ezek a "statisztikák", "nagy mondások" halál feleslegesek. Megváltozott a világ, és változik is rohamtempóban, nálunk Mo-on meg eléggé félre is csúsztak a dolgok. Egy, két, akárhány végzettség/diploma sem garantál semmit, ahogy szerencsére az sem egyértelmű, hogy ha valakinek nincs végzettsége/képzettsége az csak "ostoba" és/vagy "lúzer" lehet.
80. Hansika (válaszként erre: 78. - Timycat)
máj. 10. 09:58

Nem tudom rá a helyes választ, de általában a tanulás még eddig senki kárára sem vált.

Én hozzátok csak turistáskodni szoktam menni, és okoskodni se szeretnék, mert egyszerűen nem tudom.

79. Hansika (válaszként erre: 77. - Srcrss)
máj. 10. 09:52
Nem tudom, hogy van ez nálatok.
78. timycat (válaszként erre: 76. - Hansika)
máj. 10. 09:27

És aki magasabb végzettségű? No és az arányok, nem csak csoporton belül hanem társadalomhoz viszonyítva.

És a másik, itt felénk azért még 10 éve sem volt nagy kunszt érettségit, nyelvvizsgát vagy diplomát venni. Most nem tudom hogy megy a piac, de a híradások szerint most csak kicsit bonyolultabb.

77. srcrss (válaszként erre: 76. - Hansika)
máj. 10. 09:13
Mennyi most a kötelező? 8 osztály?
máj. 10. 09:11
“Minden tizedik embert, aki legfeljebb a kötelező iskolai végzettséggel rendelkezik, a szegénység sújtja, és nem engedheti meg magának később a különböző mindennapi kiadásokat”
75. Channa* (válaszként erre: 73. - ~ Luna ~)
máj. 9. 08:28

Ez volt az!

Igen, elírás lehet, de ő egy újságíró!

74. hottie (válaszként erre: 73. - ~ Luna ~)
máj. 8. 22:28

Köszönöm, ebben a cikkben egy elírásról lehet szó szerintem.

:)

73. ~ Luna ~ (válaszként erre: 68. - Hottie)
máj. 8. 21:44
72. hottie (válaszként erre: 69. - Channa*)
máj. 8. 21:41
Sebaj.:)
71. 17fc9c95a6 (válaszként erre: 70. - 17fc9c95a6)
máj. 8. 21:32
Lehagytam, hogy ezt István írta Sándornak.
70. 17fc9c95a6 (válaszként erre: 63. - Channa*)
máj. 8. 21:31

A cikket nem ismerve, lehet ugrottál egy sort talán és nem is Sándorról, hanem tényleg Istvánról írt.

"Petőfi István (1825–1880) valóban Petőfi Sándor egyetlen testvére volt, és mezőgazdászként, valamint költőként is tevékenykedett. Az "István öcsémhez” című verset is hozzá írta Petőfi Sándor."

"Igérsz nekem paripát,

Még pedig párjával;

Legyenek bármily drágák,

Nem gondolsz árával".....................

69. Channa* (válaszként erre: 68. - Hottie)
máj. 8. 20:42
Sajnos nem találom:(
68. hottie (válaszként erre: 67. - Hottie)
máj. 8. 09:24
Milyen cikk volt, hol olvastad, be tudnád linkelni?
67. hottie (válaszként erre: 63. - Channa*)
máj. 8. 09:15
Az újságíró nem Petőfi testvére gondolt, nem őt említi?
66. timycat (válaszként erre: 61. - Channa*)
máj. 8. 09:09

"Lehet, hogy az iskola semmi használhatót nem ad, de az alapokat megkapja az ember, és ez a lényege."

Ez a baj, pont azt nem adja meg. Ellenben Petőfiről sokat ad, ami hát az élethez nem alap, már csak plusz.

Ezért is van gond a vállalkozás átadással. Sokan belecsúsznak abba a hibába, hogy sikeres vállalkozóként már csak arra figyelnek, hogy a gyerek jó nevű iskolába menjen és arra nem, hogy mellette, a szülő mellett megtanulja "az vállalkozói életet", beálljon a gép mellé, ha kell, értse hogy hogy is épül fel és mitől is lett sikeres a családi vállalkozás. Persze ismerek olyat is aki nem követi el ezt a hibát, de sokan beleesnek.

Nem kell messzire mennem, férjem vállalkozása pont ugyanebben szenved. A fia hiába keres relatíve sok pénzt havonta a diplomájával, önerőből sosem élne azon a szinten, amit biztosít neki férjem vállalkozása, de átvenni már képtelen rá, mert ki lett kímélve a munkából, elég volt csak az iskola. A vállalkozás nélkül is jól fog élni, de anélkül sosem jutott volna el oda ahol most van, pláne nem ilyen fiatalon.

A lányunk meg teljesen más beállítottság, aztán lehet meglep majd, az iskoláján nem fog múlni. De ez ahogy írod Mo, nőként nehéz.

65. timycat (válaszként erre: 63. - Channa*)
máj. 8. 08:59
Ezzel pont az ellenkezőjét bizonyítod annak, amit írsz. A cikk írója írta el Petőfit, tehát iskolázott ember, valószínűleg nem 8 általánost, hanem felsőfokot is végzett. Aztán tessék.
64. timycat (válaszként erre: 61. - Channa*)
máj. 8. 08:56

Hol buzdítottam bárkit is, hogy ne tanuljon? A tanulás - többször leírtam - nem csak iskolában működik, sőt egyre kevésbé működik ott.

Azt kéne felismerni, hogy azt a cart amit magyar oktatási rendszernek hívnak és mi fizetjük alapjaiban kellene megváltoztatni, mert változik a világ és a változó világban a gyerekeink életéből egyre inkább elpocsékolt idő az a 10-12-20 év amit az oktatási rendszerünk ad.

És igen ez Magyarország, ezért támogatom azt, hogy mindenki húzzon le pár évet a világ más részén is itt-ott, lásson már mást is! Aztán az új szemléletével, tapasztalatával dolgozzon itthon azon, hogy ez a posvány egy élhetőbb és vidámabb mocsár legyen.

Ha ördögtől való dolog akkor sajnálom.

máj. 8. 08:29

Tudom, hogy semmit nem lendít az életünk sikerességében az, ha tudunk bizonyos dolgokat.

Sokan nem tudják, hogy ki írta a Himnuszunkat. Elég szomorú nem?

Tegnap olvastam egy cikket és a cikk végén jót nevettem magamban, mert volt aki egyáltalán nem tudta, volt aki bár ismert íróra tippelt, de nem volt jó a válasza, majd az újságíró is levizsgázott előttem, mert Petőfi Sándor helyett Petőfi Istvánt írt:DDDD

Tudom, hogy ezek ismerete nélkül is lehet valaki jó szakember, meg ott van ugye a net és megnézi, ha érdekli, na de akkor is!;)

62. Miss Angel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 8. 08:21

én se szerettem,mégis leérettségiztem.

Barátnőm egyéb okok miatt nem tudott érettségizni,estin megcsinalta,te tudod ,de a helyedben megcsinalnam,ha jól boldogulok,akkor is....

61. Channa* (válaszként erre: 58. - Timycat)
máj. 8. 08:06

Nem az ismeretről beszélek, hanem arról, hogy az emberek nagy része nem lesz vállalkozó. Nem tudja mindenki folytatni a szülei által alapított vállalkozást.

Ahhoz, hogy el tudjon helyezkedni alkalmazottként és ne kelljen minimálbéren tengődnie, kevés az általános elvégzése.

Csak ezt mondom, és semmi mást.

Ne favorizáljuk már a nem tanulást. 1000-ból max. 1 ember tud jól élni bármilyen suli nélkül.

Ha a munkáltató kap egy önéletrajzot, tuti, hogy félre dobálja azokat, akik nem jártak suliba.

Lehet, hogy az iskola semmi használhatót nem ad, de az alapokat megkapja az ember, és ez a lényege.

Persze, nem a legjobb a magyar oktatás, de itt ezzel főzünk és nem a külföldi sulikkal.

Igen és tudom, hogy nem csak tanulás nélkül lehet valaki segédmunkás, de a tanultnak van másra is lehetősége, nem úgy, mint annak aki még az általánost sem végezte el.

Próbáld megérteni, hogy miről beszélek!

Azt is tudom, hogy senkit nem érdekel az, hogy a másik, hogyan boldogul, de azért ne arra buzdítsuk az embereket, hogy ne tanulj, mert anélkül is lehetsz sikeres. Ez Magyarország! Itt azért elég nehéz még tanultan is sikeresnek lenni. A munkáltatók nem tudják, hogy mekkora élettapasztalattal rendelkezik a tanulatlan is, ő csak azt látja, hogy van érettségi vagy nincs. Van szakma vagy nincs. Ha nincs, akkor nem kell és kész...

60. PöttyösPanka (válaszként erre: 58. - Timycat)
máj. 8. 08:03

Tökre egyetértek. De azért hozzátenném, hogy az ilyen tehetséges embereknek a száma elég elenyésző. Nem ismerek statisztikát erről, de megkockáztatom, hogy azért az aluliskolázottak jelentős többségéből nem válik milliárdos. Valamint vannak bizonyos területek, ahol lehet valaki akármennyire zseni, tanulás nélkül joggal nem érvényesülhet. Például nem bíznám a házam statikai tervezését olyan emberre, akinek nincs egyetemi végzettsége.

De persze minden tiszteletem azoké, akik önerőből milliárdossá váltak. Akár van diplomájuk, akár nincs.

59. csemár (válaszként erre: 58. - Timycat)
máj. 8. 07:47

Köszönöm ezt a hozzászólást!

Nagyon hasznos dolgokat írtál!

58. timycat (válaszként erre: 56. - Channa*)
máj. 8. 07:43

Végletek-végletek. Leírom még egyszer nem csak segédmunkás lesz valaki érettségi, sőt csak 8 általánossal sem.

Persze kell hozzá egy olyan személyiség, mentalitás ami egyébként iskolában nem tanulható. Valószínűleg ez a személyiség, mentalitás miatt nem képes az ilyen ember besimulni az állami oktatásba, mert az nem tűri az egyéniségeket.

Nem mondom, hogy végzettség nélkül mindenki hatalmas karriert fut be, de az én ügyfeleim között több milliàrdos volt (még NER előtt) érettségi nélkül, sőt az egyik csak 8 általánossal.

Én csak milliàrdos génnek hívom. Rengeteget tanultam tőlük, élethez való hozzáállást, másként gondolkodást, mint amit a suliban tanítottak és észrevehetően jobban ment a szekér kevesebb erőfeszítéssel.

Szóval csak az általad szajkózott végletek miatt írok ismét, hátha egyszer át megy a mondandóm. Nem nem lesz mindenki okos és sikeres az érettségitől, és nem nem mindenki buta és szerencsétlen ha csak 8 általánosa van. A kulcs a nyitottság, érdeklődés, tapasztalat és a józan paraszti ész.

Józan paraszti észt egyébként egy kúriai bíró hangsúlyozta ki nekem szakvizsgán, jogásszal Dunát-Tiszát lehet rekeszteni, de olyannal akinek van és használja is a józan paraszti eszét az elkeserítően kevés.

A gyerekem meg nem sérült csak minőségi, az egyént előtérbe helyező oktatást kap, amit saját bőrön tapasztaltam külföldön, hogy mennyire más és üdítő is tud lenni az iskola az általam akkor ismerthez képest. Sajnos a közelünkben ilyen állami iskola nincs, abba a versenyistálóba amibe én jártam nem akartam beíratni és hála Istennek helyben van egy külföldi fenntartású és rendszerű iskola, így gyakorlatilag extra költség nélkül kap egy olyan oktatást, ami valószínűleg a fórumindítóval sem utáltatta volna meg a tanulást, ahogy teszi sok állami suli az azt elszenvedőkkel.

Értem én hogy nem ismersz mást annál mint amit írsz, de fogadd el hogy nem csak egy sablon létezik az életre.

57. birebora (válaszként erre: 56. - Channa*)
máj. 8. 05:36
Igy van.
56. Channa* (válaszként erre: 53. - Birebora)
máj. 7. 20:58

Akkor teljesen egyetértünk.

És ugye te sem gondolod, hogy az általános iskolai végzettség elegendő manapság, vagy az, hogy még azt sem sikerül elvégezni?

És még jól is boldogul.

Bár, simán lehet, hogy építkezésen több tízezret keres naponta segédmunkásként, na de meddig lehet bírni?

55. 55Judit (válaszként erre: 54. - Érdekes73)
máj. 7. 12:26
👍
máj. 7. 12:23
Sosem késő.
máj. 7. 09:18
Én is azt gondolom, hogy az érettségi ma már alap. De akinek van egy jó szakmája, becsületes, pontos, preciz és lelkiismeretes az megtud belőle élni belőle érettségi nélkül is. Sőt!
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook