Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nincs választott orvosom - járhat ez valamilyen hátránnyal a szülésnél? fórum

Nincs választott orvosom - járhat ez valamilyen hátránnyal a szülésnél? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. júl. 11. 12:15

szerintem hátrány!amikor kiderült ki az orvosom a kórházba rögtön körbeugráltak!mindenki!de amíg nem tudták ..addig.....mintha nem is élő ember lettem volna!

Győrben szültem.

2010. dec. 12. 21:04

Nekem anno nem volt orvosom.

Úgy voltam vele, eljárok minden vizsgálatra (még gyakrabban is mentem mint szükséges volt), akkor miért fizessek még valakinek pluszban?

A szülésnél úgy sem garantálják, hogy éppen ő lesz ügyeletben (javítsatok ki, ha 2008 óta már nincs az a "szabály", hogy a fogadott orvos csak akkor lehet benn a szülésnél, ha éppen ő van bent, máskülönben nem lehet behívatni).

A harmadik dolog pedig, ami miatt nem választottunk, hogy így is, úgy is jön be orvos a szüléskor, lévén ez a dolga, akkor miért adjunk ki annyi pénzt pluszba?


Nekem semmi panaszom nincs a doktornőre, akinél szültem - bár azért amiatt, hogy egy nő segítette világra a fiamat sokan elámulnak, de akkor így alakult.


Szóval szerintem nem lesz belőle hátrányod.

2009. aug. 22. 21:47

Szülés előtt állok, de nem fogadtam orvost. Sajnos a párom úgy döntött, hogy nem jön be velem, így kezdem magam elhagyatottnak érezni, és félek attól, hogy tojnak majd rám szülés közben.

Az előző babónál volt dokim, de tudtam, hogy nem ér be, mert éppen elutazott. Az ügyeletes nem volt szimpatikus, így megvártuk a műszakváltást, és akkor kezdődtek-folytatódtak a fájások. Arról az orvosról csak jót tudok mondani, nagyon segítőkész, lekes volt.

42. csutika100 (válaszként erre: 13. - Noncsi1985)
2009. márc. 19. 13:43
Ez igy igaz a doki csak a markát tartsa, aki meg megérdemelné az meg nem kap semmit.
41. drnéni (válaszként erre: 34. - Kriszy86)
2009. márc. 19. 13:33
Ha-ha! Tudod, hány hisztis kispapát meg kismamát látnak ezek egy héten? Nehogy azt hidd, hogy saját magán kívül bárkinek is kellemetlen perceket szerezhetett volna a férjed. Én viszonylag sok szülésen vettem részt, és ez a tapasztalatom. Nem mintha tetszene, de ez van.
2009. márc. 19. 13:30

Én a székesfehérvári kórházról tudok nyilatkozni, de gondolom, sok más kórházban is ez a helyzet. Sajnos a szülészet-nőgyógyászati osztályt a dokik nagy része saját tulajdonának tekinti, ahol a "beeső" betegeket csak tessék-lássék látják el, fő feladatuk a magánbetegeik ellátása (tisztelet a kivételnek, mert olyan is van).

Ami azt jelenti, hogy semmilyen hátránnyal nem jár, amíg minden rendben van - de ki tudhatja ezt előre? Szerintem ha valakinek nem tetszik a rendszer, akkor az tüntessen, írjon nyílt levelet, jelentse fel a kórházat és hisztizzen a kórházigazgatónál, de a saját és a baba érdekében ne akkor, amikor épp szülni készül. Akkor válasszon orvost! (És válasszon jól.)

Az én példám: a lányom koraszülött volt, faros, mekóniumos magzatvízzel, cukros terhességből. Ja, idő előtti burokrepedés, fájás nulla. Az ügyeletes orvos közölte, hogy ezzel AKÁRMEDDIG lehet várni, jó a szívhang. Fel is hívta a dokimat, hogy "Bandikám, aludj nyugodtan reggelig, ráéersz munkakezdésre bejönni", ezt este 9-kor. De Bandikám fél óra múlva ott volt, ránézett a ctg csíkra, aztán a tisztelt kollégára "Te ezt emgnézted?". Fél óra múlva felsírt a lányom a műtőben. Nem tudom, mi lett volna, ha nem jön be a dokim, belegondolni is rossz.

Még egyszer mondom: ne ilyenkor spóroljunk.

2009. márc. 19. 12:20
Több az előnye, mint a hátránya.
2009. márc. 19. 12:19
is-is
2009. márc. 10. 17:51
Ezt kórháza válogatja.Én 1990-ben Szegeden a Szülészeti klinikán váratlanul vetéltem el 24 hetesen az iker terhességem.Bevágtak a szülőszobára, és a kutya sem nézett felém.Délelőtt 10-től éjjel fél 10-ig senki nem csinált semmit.Néha az oxitocin infúziót felkötötték, mert nem tudtam megszülni őket.Végül egy gyakorló orvos vette észre, hogy az egyik gyerek keresztben fekszik, és ezért nem tudtak megszületni.Az ellenségemnek sem kívánom amit akkor átéltem.Nagyon javaslom, hogy legalább a terhességnél legyen fogadott orvos.Természetesen most is elnézést kérek azon orvosoktól, akik ingyen is emberszámba veszik a kismamákat.Már ha van ilyen orvos.Én még eggyel sem találkoztam, főleg szülész,nőgyógyásszal nem.
2009. márc. 10. 17:44
Elmeletileg nem, dehat a gyakorlat...Sokszor elter a gyakorlat es az elmelet.
2009. márc. 8. 18:43
Szerintem nem.
2009. márc. 7. 16:35

Ja és mégvalami!Próbáltak volna meg nem jól bánni velem.Az biztos h kedves Apuka nemhogy kiosztotta volna őket de mást is kaptak volna... :)

Én nem is az orvosválasztáson vitáznék hanem h legyen e ott apuka vagy sem!Mert ha a párod veled van akkor tuti sokkal nyugodtabb vagy,és stb stb...de ez nem az a fórum.

2009. márc. 7. 16:31

Szerintem nem jár hátránnyal!!!!!Nekem sem volt,és végig mindennel megvoltam elégedve!Sőt!A szülésnél féltem h ki lesz velem,de szerencse vagy nem szerencse pont egy ismerős szülésznőt fogtam ki,és egy olyan főorvost aki még szülés után is mindennap jött megnézni és még a varratot is kiszedte úgy h nem is volt az orvosom(másnak az ügyeletes szedte ki)szóval teljesen a saját betegeként kezelt,és nagyon kedves volt,és gyengéd ha szabad így fogalmaznom.Sajnos nem tudtam neki pénzt adni,de állítom h el sem fogadta volna!!!!!

A szülésznő volt velem végig(párom is ),de olyan értelemben h csak akkor jött ha épp nézte a méhszájat,vagy ha mi szóltunk h kell valami.Teljesen egyedül csendben-rádiót hallgatva nyugodt körülmények között tudtam szülni.Minden olyan volt mint a nagykönyvben! :)


Szerencsésnek érzem magam nagyon.ÉS a szülés életem legszebb élménye marad örökre.

32. GK
2008. dec. 8. 19:03
Sziasztok! Kisfiamat 5 éve én is választott orvosnál szültem. 19 órán keresztül üvöltöttem vele, hogy csináljon vmit, mert nem bírom, mire megcsászározott és perceken múlott a fiam élete. Következőleg 6 hét múlva láttam,s megkérdezte: Mikor találkozunk legközelebb? Nem akartam mondani, majd, ha fagy. Most 12 hetes terhes vagyok, s úgy döntöttem, visznek ahova visznek, ettől rosszabb már nem lehet. Az ambuláns ellátás,ha jól tudom, ingyenes. Vezesse le valaki, azt jóccakát.Nem pénzért akarok gyereket venni. Rosszul látom?
31. barnim
2008. aug. 9. 11:53
Szerintem ez egy olyan kérdés, ami amíg a világ világ, mindig aktuális lesz. Két lányomat az ügyeletes orvosnál szültem, fiamat 9 hós múlt, fogadott orvosnál. Nem panaszkodok, talán szerencsés voltam, de mindhárom orvossal meg voltam elégedve. Én különbséget inkább abban látom, hogy a terhesség alatt a fogadott orvosom sokkal jobban figyelt rám, míg a másik két terhesség alatt a terhesgondozóba, terhestanácsadáson az orvos nagyon mocsok módon viselkedett. Neki olyan a stílusa - ami nekem nagyon nem jött be. Lehet ilyen és olyan történeteket is hallani, ráadásul mi se vagyunk egyformák. Egyikünk erre a dokira esküszik, másikunk arra. Egy biztos, a legeslegfontosabb a bizalom. Én képes voltam/vagyok benne feltétel nélkül megbízni. A fogadott dokimat kolléganőm javaslatára az évi rákszűrés miatt kerestem fel pár éve először.Mivel nagyon megtettszett a stílusa, személyisége, nem volt kérdés, hogy terhességemmel is őt választom. Persze találkoztam olyan kismamával is, aki azt mesélte, hogy ugyanez a doki elment szabira, és aztán hiába beszélték meg előre a dolgokat, ő mégis az ügyeletes dokinál kötött ki, aki persze tudván erről, ímmel ámmal vezette le a szülést. Szóval a kérdésre nem egyszerű a válasz...
30. supin
2008. júl. 3. 09:02
Az épp aktuális orvos jellemétől függ. Lehet de nem biztos!
29. vera69
2008. júl. 3. 06:57
Sziasztok én négy gyereket szültem és nem volt fogadott orvosom de mindig rendesen ellátak töbször is be jött amíg a korházban voltam .Akinek meg fogadott orvosa volt rá se nézett .Ha megvagy elégedve utánna is adhatsz pénzt .Az is előfordult nálunk mikor varrat szedésnél adtam volna pénzt az orvos megsem nézve mennyi van benne vissza nyujtotta és csak anyit mondott költsem a babámra.( 4 orvosból 1 volt ilyen).
2008. máj. 21. 12:03
Sziasztok. Nekem van fogadott dokim, de még nem biztos, hogy nála fogok szülni. Leginkább azért, mert a kórház ahol doldozik, fizetős, és iszonyú drága, még hogy őt ki kell fizetni, az egy dolog. De ő maga is azt mondja, hogy jobb lehet egy ügyeletes orvosnál szülni, aki ki van pihenve, és nem esetleg elötte ment haza egy szintén 24 órás ügyeletből. A terhesség ideje alatt viszont nem bánom, hogy hozzá járok ( a magánrendelőjébe,8e egy vizsgálat), mert előszőr az sztk-s dokihoz mentem, aki felírta az augmentint, mert baktériumot talált a rákszűrés során, de addigra már elmentem a régi orvosomhoz, és ő közölte, hogy eszembe se jusson beszedni az augmentint, mert komoly károkat okozhat a babának egy ilyen erős antibiuotikum,főleg ez a fajta. Ráadásul a lelet, ami alapján felírta már másfél hónapos volt.
27. clugie
2008. máj. 2. 18:02
Reméljük nem csak a szerencsén múlik.... de nekem volt választott orvosom aki azt se tudta látott e már elötte és volt ügyeletes fiatal doki aki másfél óráig tájékoztatott, a szokásos két mondat helyett.
2008. márc. 25. 23:50

en is ugyeletesnel szultem es meg voltam elegedve amig ki nem derult hogy a doki becsapot aztmonta hogy majd jojek varat kiszedesre a magan klinikajaba de ojan fajdalmam volt hogy feltem hogy begyulat vagy valami visza mentem a korhazba hogy nezek meg (de ez elot meg a szulesz bejelentete hogy 60 szokot kapni.)

ot meg az orvos aki meg nezte kijelentete hogy ez

felszivodo varat es hogy ok nem hasznalnak nem felszivodot a korhazba

2008. márc. 10. 11:51
Szerintem nem ...mert ugyanugy elfoglátni ,de lehet még jobban is ,mint a fogadott orvosod !Én egyébként nem is engedném meg,hogy fogadott rovosnál szüljön valaki kétokból sem ! Láttam mikor most a sógornőm szült ... az orvos hulla fáradt volt és a végén nekem adta az utasításokat ,nem a nővérnek...szóval nem pihenik ki magukat rendesen és sokat hibáznak . Kettő és sem rohantam be a munkahelyemre amikor más volt ügyeletes ! Milyen jogon veszi fel ott a pénzt a privát szülésre ,amikor a tárgyak és szűlőszoba a kórházé ! Nyisson magánklinikát és saját kontojára lássa el a privát betegeit ne a Tb -re a kórházban ,ami államilag van finanszirozva . !
2008. márc. 10. 10:51

Én az ügyeletes orvosnál szültem,nagyon meg voltam vele elégedve,még a varratokat is ő szedte ki...!

Szóval rendes volt...

2008. febr. 25. 15:54
Saját tapasztalataim szerint,igen! Nekem ugyan volt,de a szobatársamnak nem és a szülésznőnél szült meg éjszaka, még csak rá sem néztek az orvosok.Mindent a szülésznő csinált még a gátat is ő varta össze.
2008. febr. 11. 12:26

Én 3 gyereket szültem mindegyiket az éppen ügyeletes orvosnál.Semmi panaszom nem volt rájuk sőt maximálisan meg voltam elégedve velük:)

Szandrát a mosonmagyaróvári Karolina korházban szültem.

A két fiút pedig a győri Petz Aladár megyei korházban.

21. ALLICS
2008. febr. 11. 12:25
Nekem nem volt választott orvosom abban a kórházban ahol végülis szültem.A helyi kórházban volt,de végül pesten szültem.Nagyon jó kezekbe kerültem így is,és jobb volt mint az amúgy választott orvosom.
20. Laryan
2008. febr. 11. 11:52

az attól függ!

A helytől(kórház) és az orvostól(lehet,hogy jó orvost kapsz,lehet nem).

Mindkettő fennáll vagy előny vagy hátrány.

2008. febr. 2. 20:07

Nekem mindhárom gyermekem szuletését ugyanaz az orvos vezette le.

Viszont minden esetben volt olyan szobatársam, aki az ügyeletes orvosnál szült és egyik sem panaszkodott, sőt, mindenki maximálisan meg volt elégedve az ellátással. (Budapest Szabolcs utcai klinika)

18. eva7
2007. szept. 7. 19:51
Nekem sem volt!Semmi rosszat nem tudok mondani,rendesen ellátak!
17. Mocori
2007. szept. 7. 17:04
Nagyon sok embertől hallottam sajnos, hogy hátránnyal jár. Azt mondják, nem úgy kezelnek, nem törődnek az emberrel. Az biztos, hogy kell választani. A babád érdekében ne érdekeljen a pénz, csak ezt tudom mondani. Ilyen világot élünk...
2007. szept. 7. 15:14
nekem az első gyereknél nem volt,az ügyeletes doki vezényelte le a szülést,szépen összevarrt,kedves volt.A második babaánál muszály volt fogadni,mert bevérzett e méhüreg a 6.héten a gondozóba hazaküldtek,hogy pihenjek,majd elmúlik.Nem haboztam,felkerestem egy tapasztalt főorvosismerősömet,majd elájult.mikor meghallota a sztorimat.Kikezelt,pihentetett,sűrün ellenőrizte a babát ultrahangal is.Sajnos a szülésnél az utolsó pillanatban esett be,azügyeletes nem nyúlt hozzám.aA gátsebemet szarul varrta össze,hozzám se szólt a szülés alatt.Nőgyógyásznak szuper de a szülésnél gáz a fogadott orvos kecskeméten.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook