Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Sziasztok!
Tavaly novemberben indítottam el a családit,visszamenőleg 2022 júniustól igényeltük. 2x kértek hiánypótlást,áprilisban jött a magyar államkincstártól,hogy ők tovább folyósítják nekem a pénzt,azóta semmi.
mi lehet a gond? férjem rendesen német cégnél dolgozott.
Köszönöm! Tegnap mar sikerult nekem is megtalalnom a cikket. Hat nagyon bosszantó hogy ezt csak igy megtehetik. Kivancsi leszek a fejleményekre mert az osztrákok is megcsinaltak pár evvel ezelott es mi lett belőle!? Megállapították h szembe megy az euval.
Persze azota valtozott a világ, sok a bevandorló vhogy fekezni akarjak a kifizeteseket, csak pont a dolgozó munkas ember sziv miattuk.
Nem új törvény született, hanem a meglévő törvényeket ill. EU-szabályokat értelmezték újra, emiatt valóban nem jár a kiküldetésben dolgozóknak a német családi pótlék, de csak akkor, ha a magyar jogszerűen jár.
Bővebben itt olvashatsz erről: [link]
Sziasztok!
Ma kaptam egy értesítést hogy augusztustol törlik a csaladi pótlék kerelmunket miszerint a gyerekek magyarorszagon élnek. Felhivtam az államkincstart hogy mit tudnak erről. Hát nem en voltam az első bejelentő. Es elkepzelheto hogy hoztak egy olyan torvenyt h csak azok a munkavallalok kaphatnak csaladit akik tenylegesen ott is vannak. Ferjem kikuldetesben dolgozik és mi akkor ugy ki is estünk? Ez vajon egyezik a nagy Unios nezettel? Ezt meg torvenyesen meg tudjak csinalni?
Hozzateszem hogy majus ota nem jott utalasunk
Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne,hogy 1 hónapja kaptam levelet,hogy Budapestre kerül az MÁK- hoz az akták ,viszont ma nem kaptam magyar csp-t a kettő összefügghet?
Előre is köszönöm a választ!
Szia!
Októberben indítottam el,még a mai napig semmi. 2x kértek hiánypótlást,de még semmi.
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"?
- Családi pótlék és gyes utalásának időpontjai 2010-ben
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Családi pótlék Németországból