Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
Szia!
Nem probléma, hogy csak 24-én vitte be a gépbe.
Attól a naptól kell számolniuk, amikor időpontot kapott. Ha nem így van, nyomatékosan hívjátok fel erre az ügyintéző figyelmét!
Általában minden hónap 5-10 napok között érkezik meg a járadék. (megyétől függ ill., hogy kártyára kérted e. (Ha postás viszi, akkor kb. 7-11 között kapjátok meg...)
A másik kérdésedre: Ha a párod szerzett munkát, be kell mutatnia a munkaszerződést és az ügyintézőnél megigényelni a hátralévő időszakra járó járadékot.
Azt azonban tudnod kell, hogy csak a 80%-át kapja meg a "bennmaradó" járadéknak.
Tehát pl. a 3 hónapból mondjuk 16 napot volt munkanélküli akkor a 16 napra járó járadékot elutalják neki, a maradék 90-16= 74 napra eső járadék 80%-át meg az igénylés (munkaszerződés bemutatása után 1-2 héttel.)
Azonban fontos elgondolkodni, hogy BIZTOSAN kéritek e, mert ha valami oknál fogva újra elveszíti az állását, akkor nem fog kapni járadékot.
tudnátok abban segíteni,hogy az álláskeresési járadékot mikor szokták utalni?
a párom febr. 17től van munkanélkülin,de csak febr.24-én vitték be a gépbe az adatokat,mert 17-én csak időpontot kapott,hogy 24-én menjen vissza.
a héten vagy jövőhét elején újra elkezd dolgozni. olvastuk,hogy van lehetőség a 90nap(minusz amit kifizettek) egy összegben való kifizetésére. ehhez mik a feltételek?
Minden hónap 10. napjáig kell megérkeznie.
Szerintem 3. hónapja minden alkalommal (hónap elején megkérdezed ezt...)
Görgesd vissza a bejegyzéseket és okosodj.
Szia,
ez biztos? Neked is ennyi volt?
Üdv.
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Mikor utalnak munkanélküli járadékot? Neten meg lehet vhol nézni mikor van utalás?
- Tudja valaki, hogy, hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot?
- Hajdú-Biharban (Debrecenben) kapott már valaki decemberben munkanélküli járadékot?
- Kapok az alábbi esetben munkanélküli járadékot?