Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! fórum

Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
2022. danama
2010. szept. 20. 09:02
Sziasztok, jobbulást Bencének
2021. 480b578442 (válaszként erre: 2014. - 7a8b421bcf)
2010. szept. 20. 00:33

Jobbulást Bencének.

Az én lányom is tiszta nátha.Meleg tea, C-vitamin, sok pihenés:)

2020. 480b578442 (válaszként erre: 2018. - Sicike)
2010. szept. 20. 00:21

Na ez tényleg gyönyörű hozzáállás!

Én ilyen esetben biztos azonnal mennék a tanárhoz és nem hagynám.Vagy egyszerüen írj neki vissza.

Tisztelt Tanárnő! Örülök, h ilyen jól ismeri gyermekemet de ugy gondolom ezért felesleges volt egy oldalt kihagyni a füzetben van még lap bőven.

Nálam volt rá példa amikor visszaírtam mert én is megsokaltam a folytonos beírásokat és többet sosem volt illetve van de nem túl jelentős.Viszont az az érdekes ha elmegyek fogadó órára mindig azt mondja nincs nagy baj csak kicsit lefetyel órán és olykor belebeszél.Na egyszer meg is kérdeztem akkor miért kap mindig beírást?És erre nem tudott a tanárnő válaszolni.

Beszéltél már ezzel a tanárral?

Hanyadikos a fiad és miket írnak be? Mert az sem mindegy.

2019. tücsimücsi (válaszként erre: 2018. - Sicike)
2010. szept. 19. 21:12

de szemét...:-O


"Gratulálok" az ilyen pedagógusnak...így lehet egy gyereknek lerombolni az önbizalmát és kisebbségi érzést váltani ki belőle, ja és azt hogy megutálja még a sulit is.

Az ilyen gonosz tanítónőnek visszavenném a diplomáját,

A lányom osztályában vannak nehezen kezelhető gyerekek, de a tanítónők inkább szeretettel közelednek hozzájuk még ha már sokszor fogytán a türelmük is.


Örülj annak, hogy már csak ezt a tanévet kell a fiadnak kihúznia ezzel a lelketlen nővel.

Ha még jobban elfajul a helyzet, akkor tényleg menjél be a suliba.

2018. Sicike
2010. szept. 19. 20:29

Folyomány folyománya.

Pénteken beírták az üzenőbe,hogy elmarad a szombati sport nap.

A lényeg,a fiammal a másik oldalra íratta tan.néni.

És kérdem a fiamtól miért?Mért hagytál ki 1 oldal helyet?

Hát,mert a tan.néni azt mondta oda folytatja majd a beírásokat.....

2017. Sicike (válaszként erre: 2014. - 7a8b421bcf)
2010. szept. 19. 20:24
Jobbulást kívánok Bencének.
2016. Sicike
2010. szept. 19. 20:19

A Nevelési Tanácsadóban semmi eltérést nem találtak nála,semmi negatívumot.Sőt azt mondta bizonyos esetekben előre jár a feje,pl. egy adott helyzetben mit fog lépni a másik.... azt mondták irassam be sakkra.

Egyébként akkor is a tan.néni javasolta a Nev.Tan.-t,ahol teljesen normális szakvéleményt kaptunk és a pszichológus sem értette mért vittük oda a gyerkőcöt.

2015. andi6020 (válaszként erre: 2007. - Sicike)
2010. szept. 19. 10:16
Ne haragudj, de ha voltatok már nevelési tanácsadóba, akkor csak van valami gond a fiaddal. Nem hordják oda az emberek ok nélkül a gyerekeiket. Nem vonom kétségbe, hogy a tanárban is van hiba, de ahogy leírod, a fiadba is. Szerintem kicsit elfogult vagy, és nekem úgy tűnik, hogy a fiad a temperamentumodat örökölte.
2010. szept. 19. 09:52
Tegnap az ügyeleten voltunk Bencével, úgyhogy holnap nem megy suliba. Majd reggel az apja bemegy szólni, mi meg délután lemegyünk a saját gyerekorvoshoz, hogy írja ki pihenőre.
2010. szept. 18. 18:54

Sziasztok!

Na túl vagyunk azon a fránya kisködmönön.

Megírták belőle a dolgozatot ami 3-as lett de a tanítónéni azt mondta minden jegy 1-el többet ér nála mert olyan nehéz olvasmány, h neki is sokszor a jegyzeteit kellett elővenni.

Azért ez szép, h ő is így vélekedik:)


Na és persze mint gondoltam minden csoda 3 napig tart.Kicsifiam beszedett a múltkori köri kiváló mellé egy gyengén megfeleltet:(

2010. szept. 17. 10:59
Jövő héten tutajt fognak csinálni a suliban Bencéék. Eszembe jutott, hogy annak idején mi is barkácsoltunk ilyet:-)Valamelyik barkácsáruházban veszünk fenyőlécet, mert azt kell vinni hozzá. Hétvégén pedig már itthon csinálunk is egy mintadarabot, hogy megtanulja, hogyan kell összekötözni jó szorosan a léceket.
2011. virgilius
2010. szept. 17. 08:45

Az is lehet, hogy a kisfiú egy megosztó személyiség, olyan tényleg van, hogy egy gyerek egyszerűen idegesíti a pedagógust, csinálhat, amit akar, nem szimpatikusak egymásnak és kész. Nálunk is van ilyen. A pedagógus is ember, ő sem érezhet mindenki iránt ugyanúgy. Más kérdés, hogy illene azért úgy tennie, dehát csak emberek vagyunk. :) Lehet, hogy tényleg jobb, ha ilyenkor váltanak.

Egy kisfiú pl tavaly jött át a mi sulinkba egy másikból, pont ezért. És itt egyszerűen nem értjük, mi baja lehetett vele a tanítónénijének, mert egy értelmes, kedves, udvarias gyerek, nem agresszív, nem kötekedő. És mégsem jöttek ki egymással, itt viszont tök jól elvan. :)

2010. 480b578442 (válaszként erre: 2007. - Sicike)
2010. szept. 16. 22:03

Én viszont nem hiszem, h a tanárok csak a te fiadra pikkelnek.Abból amit leírtám nekem ugy tünik a fiad szeret vitákat, konfliktusokat kezdeményezni gondolom a tanárok ezt már tudják hisz pár év alatt már ennyire mindenkit kiismertek ezért veszik elő.Azt írtad már jártatok nevelési tanácsadóba is.Akkor gondolom volt már eddig is probléma.Való igaz, h a fiuk rosszabbak csupán az nem mindegy, h csacsognak órán vagy esetleg osztálytárs elleni tervet eszelnek ki.Szóval ezzel azt akarom mondani nem lehet lezárni azzal, h a fiuk rosszak.Neked kell ismerni annyira a gyerekedet, h tudd mi az a határ amit átlép vagy még nem lép át és a tanári figyelmetetés nem hiszem, h szülő vagy gyerek ellen irányul hanem egy jelzés a szülő felé, h valami nem jól működik.

Ha átviszed másik iskolába a problémák ha vannak ott is kifognak jönni.Inkább a tanárnővel beszélgess erről el és kérj tőle tanácsot mert utánad ő ismeri legjobban a gyereket.

2009. 7a8b421bcf (válaszként erre: 2007. - Sicike)
2010. szept. 16. 13:17
Azt semmi képen nem hagynám, hogy mindig a gyerek jöjjön ki rosszul a dologból. Lehet, hogy egy közös beszélgetést kérnék a tanárnővel az igazgatóhoz, ahol mindenki elmondhatná, mi a problémája. S ha más megoldás nincs, és járható út, én is az osztályváltásra szavaznék. Bár annak is meg van a hátulütője, attól függően, milyen a viszonya a mostani tanárnak és a másik osztály nevelőjének egymással.
2008. danama (válaszként erre: 2004. - Sicike)
2010. szept. 16. 12:42

én átíratnám másik osztályba, nem rossz gyerek ilyeneket mondanak egymásnak


de a tanár viszont nekem nem szimpatikus

2007. Sicike (válaszként erre: 2006. - 7a8b421bcf)
2010. szept. 16. 10:27

A nyugalom most nehezen elérhető számomra,próbálkozom.

És kicsit aggódom is hogy a tegnap esti válaszommal 1 kicsit olajat öntöttem a tűzre,de már nem veszi be a begyem a dolgokat.Sok már az év elejéből.

Na,meg eddig mindig csak fogadkoztam a tanárnak,sajnáltam,tudta hogy itthon műsor lesz,hát könyörgöm,levegőt se vegyen?

És rágom magamat,hogy előbb kellett volna a sarkamra állnom.

Elismerem,hogy a fiam nem angyal,de annyira nem rossz,mint ahogyan viselkednek vele és ahogyan beállítják.Elege van már neki is,hogy már minden mindegy úgy is lekorholják, és nekem is elegem.

Úgy eldurrant este az agyam.

Hogy más gyerek anyázik és ba...megol, az én fiam meg 1 Piroska miatt beírást kap.....

Hosszasan lehetne ragozni.

Remélem a lényeg lejött,a nagy össze-visszaságban.

Ti mit tennétek?

Mit írtatok volna be válaszul a leírt párbeszédre?

Hagynátok,hogy mindig ő jön ki rosszul?

Legszívesebben bemennék,de most tán' ezt nem kéne...

2006. 7a8b421bcf (válaszként erre: 2004. - Sicike)
2010. szept. 16. 09:53

Valahogy olyan furcsák a mai pedagógiai értékrendek. Tény, hogy egy kisebbségi gyerek mindig könnyebben megússza a balhékat, mint a magyar. Megértem az elkeseredésedet, tudom, nagyon nehéz, de valahogy ezen az éven már túl kell jutni nektek is. Mi is alig várjuk a végét!

Nálunk megint bevezették a mosolygó és szomorú fej kártyákat magatartásból és szorgalomból. A tanárok szerint biztosan otthon is érzékelhető volt a változás a gyerekeken, amit ez a kártyarendszer hozott harmadikban(:-))

Bár szerintük nem tudta mindenki megbecsülni ezt az ajándékot, volt aki elhagyott belőle, volt aki leöntötte teával, így most a műanyag tokba csúsztatott kártyákat csak az arra érdemesek kaphatták tegnap kézbe. Persze a tavalyit be kell mutatni, hogy megőrizte-e a gyerek. Bence alapból közölte, neki már nincs meg. Meg van, valahol láttam is a nyár elején, de mivel annyira utáltam magam is, gy nem figyeltem, hová tettük:-)

Szóval próbálj megnyugodni, bár tudom, nem könnyű!

2005. 7a8b421bcf (válaszként erre: 2003. - Danama)
2010. szept. 16. 09:45
Nem értem, miért van erre szükség? Aki családi kirándulást akar, az szervezze meg magának. Ezeknek a gyerekeknek már kell az önállóság!
2004. Sicike
2010. szept. 16. 09:40

Sziasztok!

Hát,nálunk zajlik az élet.

Hétfőn volt a szülői,de nem tudtam elmenni,anyukámat küldtem el,mert a múlt héten a pici nagyon beteg volt,és hétfőre apa is lerobbant,és nem akartam lázasan a 2 gyerkőcöt még ráhagyni....

Nem ez e lényeg.

Csajok írjatok,érdekel ki mit mond a következőről:

Hétfőn,késve,sírva jött haza a fiam.

Elmondta,hogy szócsatáztak haza felé az 1-gyik osztálytársával, aki kigáncsolta és ráesett a táskájára ami lent teljesen a varrásnál szétnyílt.

(azóta megvarrattuk,de nem is a táska a lényeg).

Elbeszélgettünk vele,hogy kerülje a kényes helyzeteket,alaposan.

Állítólag kedden első,tesi óra előtt,beszólt az 1-gyik évfolyamtársának:-Csá,Piroska.

Aki erre megkérte hagyja a fiam békén,de 1 másik gyerek sugallatára /így írta az ofő/ a fiam folytatta,azaz:-beteszlek a mikroba 100 fokra és addig melegítelek még szét nem robbansz.

Ez végére oda volt írva,hogy a fiam először tagadta,majd beismerte.

Én nagyon kibuktam már hétfőn.

Ezek után este nem bírtam elaludni,válaszul azt írtam be a tanár nőnek,hogy nem értem ezt az egészet.És tényleg nem.Ezer kérdés kavarog bennem.

Leírtam,hogy sokat panaszkodik az én fiam is,őt is cinkelik több esetben,és elismerem, hogy vannak időnként hülye dolgai a fiamnak,de hétfőn,amikor megkértem anyukámat menjen el a szülőire,megkértem tisztázzák szülőin a haza fele történt vitát,az pikk-pakk el lett felejtve,a szakadt táska,s hogy sírva jött a gyerek haza.

Segítség képen fordultunk hétfőn du. ofőhöz,erre ő kiélezve kedden még haza ír,tetézzük.Csajok,ez a párbeszéd vagy 100-szor elolvastam,1 ronda szó nem hangzott el,és nekem úgy jött le,hogy a fiam,csak szórakozásból és nem rossz szándékból intézte ezeket a mondatokat a másik gyerekhez.

Most kövezzetek meg,de úgy gondolom,hogy ez jó ürügy volt a hétfői után,hogy a fiamat mindegy min,de elcsípje.(mert anyázás,csúnya,sértő szavak nem voltak,már az is rossz ha megszólal..)

Lehet nem kellett volna,sőt.De most már az a helyzet,hogy ő már bármit mondhat,vagy tehet,mindenért haza írnak.Másik gyerek anyázhat,arra enyje- bejnyéznek.Már a tavaly évet úgy zártuk,hogy tunkoltuk a fiamat,hogy már csak 1 évet kell kibírni,meghúzni magát,mert ő rá ofő ki van élezve.

A "nemzetiségi" osztály társának mindent elnéznek.

És nem védés képen,de halottam már tavaly is s csak sasoltam,egyik másik osztálytársa hogyan beszél,amihez a Piroska gyönyörű szó.

Ebben a mikrós dologban mi volt?

Anyósom azt mondta,meg nem kell dicsérni a fiamat,de ő sem értette mi volt ronda benne,hiszen a mai tíz éves gyerekek ennél cifrábbat is tudnak mondani.

Lényeg,jól elbeszélgettünk a fiammal,de ofőnek meg is írtam,a hétfőit sem tudom elfelejteni,mikor sírva jött meg,meg azokról mért nincs szó,amikor őt piszkálják,mért csak a gyerek panaszolja itthon és mért irkálnak be neki már mindenért,miközben köztudott,hogy másnak nem...persze,ezt így finomítva írtam.

Lehet nem volt helyes,hogy megírtam .

Leírtam,hogy elbeszélgettünk vele,meg nem dicsértük,de az én személyes véleményem is már kikívánkozott.

Érdekes,és zavaros,és kavargok.

Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Nem 1 földre szállt angyal a fiam,/vannak nála ezerszer rosszabb gyereke,csak azokat nem látják../ -de egyik vele egykorúnál sem rosszabb,és ezt nem csak az anyai ösztön mondja,hanem tavaly a nev.tan.-ban is elmondták,hogy teljesen egészséges a fiam,és a kiskamaszkor elején vannak malőrjei,mint a többinek is.......

Rühellem már ezt a helyzetet.

Tavaly ofő elmondta,nem nyomoz,akit meglát,azt kapja el.Érdekes, a fiamat mindig észre veszi,nála nyomoz,és addig faggatja még el nem viszi a balhét.

Az egészben pláne,hogy mindkét esetben tanár nem volt jelen és én sem.

Ezek a többi gyerek elmondása volt,majd később a fiamé is.......a tanár szerint....

Nem tom'....

2003. danama
2010. szept. 16. 08:46

sziasztok!


én nem szoktam nagyon népszerű lenni a szülőin, most is szóltam, hogy az osztálykirándulás az osztály kirándulás legyen, mert már megint vagy 10 család akar velük menni :-S

2010. szept. 15. 21:10
Én is asztmás vagyok, tudom, mit jelent a dolog:-( Bence egyre jobban cifrázza, nem tudom, lehet, hogy ismét doki?
2001. 480b578442 (válaszként erre: 2000. - 7a8b421bcf)
2010. szept. 15. 18:32
Az én fiam is köhög elég szépen ráadásul ő aszmás is és nála kicsit veszélyes mert könnyen befullad ilyenkor.Most akarok én is bérest venni.
2000. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1999. - 480b578442)
2010. szept. 15. 08:43

Igazándiból a két tanárnő elmondta a maga mondókáját, a szülők hallgattak. Pedig de nagy volt korábban mindenkinek a szája. Igen, ez is érthető, hiszen sokszor én is csak nyelek, nehogy később a gyereken csattanjon a dolog:-(

Bence még nincs teljesen a toppon, reggelente sokat fujja az orrát, az éjszaka összegyűlt váladékot köhögi fel. Napközben viszont alig használ zsebkendőt. tegnap vettem neki egy doboz Marslakócska multivitamint, remélem segít majd az is egy kicsit. Ti jól vagytok?

1999. 480b578442 (válaszként erre: 1998. - 7a8b421bcf)
2010. szept. 14. 22:47

Ez így szokott lenni:)

És jutottatok valamire?Mert nálunk rendszerint semmi érdemleges nem tőrténik.

Jól van a fiad?

2010. szept. 14. 20:05
Túl vagyunk a szülőin, másfél órát ültem ott.
1997. 480b578442 (válaszként erre: 1995. - 7a8b421bcf)
2010. szept. 14. 18:36

Köszönjük:))

Reméljük lesz még folytatás és nem 2 év szünet fog következni:)

2010. szept. 13. 22:02
Bence holnap megy suliba, szerencsére nincs komoly baj, de így vagyok nyugodt!
2010. szept. 13. 22:02
Köszi aranyosak vagytok, nézek neki valamit mindenképpen! Gratula Zsula a fiad ötös dolijához!!
1994. 480b578442 (válaszként erre: 1992. - 7a8b421bcf)
2010. szept. 13. 14:15

Nálunk az egész család a Béres cseppet szokta szedni ősztől tavaszig.Azóta senki nem volt beteg még a legnagyobb influenza járványban is csak enyhe megfázás jelentkezett.Nálunk bevált.


Ja lányok!

Környezet.A kicsifiam ma hozott egy kiválót dolgozatra.Nagyon örültünk mindketten mert egyrészt ritkán fordul elő másrészt 5 gyereknek lett kiváló:))

1993. danama (válaszként erre: 1992. - 7a8b421bcf)
2010. szept. 13. 14:13
én a Dm-es gumimacit szoktam venni Dancinak egy doboz 800.- és egy hónapra elég
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook