Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
Hát, ennyiből én még nem következtetnék PCO-ra. Szerintem menj el egy endokrinológushoz, vagy belgyógyászhoz, ő biztosan tud segíteni megcáfolni, vagy éppen megerősíteni ebben.
A PCO mindenkinél más és más tüneteket produkál. Én mondjuk nem vagyok szőrösebb az átlag nőknél sőt... a karomon pl alig látszik hogy szőr lenne, pedig sötétbarna a haja (eredetileg), pattanásom nincs, nem vagyok izzadékonyabb. Plusz kiló van rajtam, de ez az én lustaságom, ezen dolgozom. :)
Nekem úgy derült ki, hogy 1 éve babát szeretnénk,de nem sikerült... a menzeszem rendszertelen, nincs peteérésem, a tesztoszteronom picit magasabb és az LH/FSH arány is picit magasabb mint 1:1.
Én természetesen estem teherbe 4 éve... Most már nehezebb a dolgom... Mondjuk nem árt (SŐŐŐT), ha felkeresel egy orvost, és segít korrigálni a panaszokat.
Neked milyen panaszaid vannak? Ciklus rendben? Hormoneredmények?
Szia Igi!
Elolvastam a naplódat,(jó sokat bőgtem rajta) nagyon-nagyon szorítok,mert minden rendben lesz, és az idei karácsonyfátok alatt biztos ott lesz az a kis cipő:)
Sziasztok!
Bal petefészkemnél nagyon szúr, néha olyakat bele nyilall , most lenne? De az ovu teszt nem mutatta csak nagyon halványan.
14.cn, 16mm tüsző(tegnap)
jó reggelt!
igi!
részemről is megy a drukk, hogy minden rendben legyen :)
Sziasztok, Lányok!
Igi, én is csak azt írhatom, nagyon megy a drukk!!!
Sziasztok, jó reggelt!!
Igi megy a drukk!!! Örülök, hogy megnyugtatott a dokinő.
Sziasztok, jó reggelt!
Én is örülök,h megtaláltam ezt a fórumot, együtt könnyebb:)
Sziasztok, megjöttünk.
Részletek a naplómban, nagyon köszönöm a drukkot.
jó éjt
Helló, Lányok, de csöndben vagytok...
Mártus, sajnálom, hogy Téged is itt üdvözölhetünk köreinkben ilyen eü. okok miatt, de örülök, hogy ránk találtál, ez egy jó kis csapat. :)
én is elköszönök csajok!
ha este a zember még géphez enged, akkor benézek :)
tsók!
Köszi a linkeket!
Most elköszönök csajok! Lejárt a munkaidőm! Hip-hip hurrááááá! :)
Szép napot Nektek, holnap tal.! :)
hát ez az: "hivatalosan" csak diabetesre írható fel. a pcos nincs az indikációi között.
persze ennek ellenére sokan felírják... de tudni kell, hogy ilyenkor az orvosok az engedélyükkel játszanak :s
Helló, Lányok!
Látom, zajlik az élet...
Igi, írj, ha van vmi fejlemény és nem vagy túl szomorú hozzá... :(
Szia!
nekem a háziorvosom azt mondta,hogy felírhatja Ő is,merthogy ez "hivatalossan" cukorbetegségre való gyógyszer.
mindjárt küldöm az elérhetőségét.
azért jó a nyomtatvány, mert lehet, hogy az endomókus felírja, de akkor nem kell mindig hozzá menni, hanem az engedély alapján a nőgyógyász, háziorvos is fel tudja írni.
de mondom, dokifüggő. van aki kérdés nélkül felírja. nekem először diabetológus adta a receptet teljesen normális ogtt- és insuli-eredményekre.
Tényleg? Én még nem láttam a nyomtatványt... átküldenéd esetleg privátban, hogy hol találom?
Mondjuk rákérdeztem az endo dokira, azt mondta, igazam lehet, lehet hogy ez lesz a járható út... akkor csak felírja a szentem :)
hivatalosan senki nem írhatja fel, csak ha cukorbeteg vagy. de a pcos honlapon ott van a nyomtatvány, ami alapján névre szólóan kérni lehet az ogyi-tól, hogy engedélyezzék. hivatalosan.
de egyébként, ha olyan az orvos, akkor felírja. nekem pl a háziorvos szokta.
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!