Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
Szia!
mindent néztek,vettek vagy 6cső vért:S
nagyon elvagyok keseredve,meghalok,ha nem lehetek anyuka..
sajnos a pcos-ről az orvosok nagy része keveset tud.
éndokim is azt mondta, hogy megpróbálhatjuk a metet, de ha nem jön be, akkor szívesen megműt. köszi :s
mondjuk nálam adott volt a met, hiszen a tesóm 2hónapnyi met után babás lett. igaz, clostit is kapott, de nem abból lett a kiscsaj :)
szóval dokim mondta, hogy tanuljak a jópéldából és menjek a diabetológiára gyógyszerért (mert ugyan met-párti, de fel nem írta)
egyébként én nem bánnám a hormonokat (jelzem: sem a closti, sem a bromó nem hormon!), hiszen én babát szeretnék, és hogy őszinte legyek, jelen pillanatban sz@rok arra a lehetőségre, hogy a pcos miatt esetleg 20 év múlvacukorbeteg lehetek.
Bizony:-)
De inkább itt:-)
Hogy vagy?Nekem elfogyott a barátcserjém szombaton..De ma jön meg elvileg az utánpótlás:-)
Tök jó, hogy így állsz hozzá!
Én is rengeteg PCO-val kapcsolatos cikket olvastam már el, de hogy őszinte legyek, engem inkább sokkolnak ezek a dolgok. Kicsit úgy érzem amúgy is, hogy 2 lépéssel a dokim előtt járok... Eddig 1 év alatt mindenféle hormonnal tömtek a helyett, hogy a PCO-ra koncentráltak volna, és ezt próbálták volna kezelni...
Legutóbb clostyt kaptam, amiben tökre bíztam...na, az 1. ciklusban a 17. napra jött meg... ezzel kiderült, ez is csak egy rossz próbálkozás volt... Aztán megemlítettem a dokimnak, hogy inkább kipróbálnám a metrormint, mert azt olvastam, ez a PCO-s betegek jelentős részénéb bejött... aztán végül kibökte, hogy hát igen, kipróbálhatjuk, igazam van... De banyek, ezt miért nem magától tudta... Midegy, jövő hétre van hozzá időpontom, talán előbbre jutunk 1 év után... Jó, hogy te ennyi mindent tudsz :)
Sziasztok csajok!
Üdv Tmártus!
Ha szeded a Metformint,akkor jó űton haladsz a terhesség felé.Természetes lehetsz így kismama,több embernek is sikerült már a fórumról.
én úgy gondolom, hogy az ember legyen tisztában azzal, hogy mi történik vele... főként ha beteg.
egyszer egy nagyon kedves orvos egy fórumon azt írta, hogy a célja, hogy a betegei egy idő után jobban értsenek a maguk betegségéhez, mint ő... ez azért elgondolkodtató. szóval van 2 nyavajám, és próbálok topon lenni benne. pl a bromótól is paráztam, amíg meg nem értettem, hogy mire való. így már nem zavar, hogy majd szednem kell :)
de sokszor nem egyszerű... szinte 0 nyelvtudással rengeteg orvosi cikket olvastam, próbálok mindennek utána nézni.
Irígylésre méltó helyzet :) Tök jó, hogy ennyi mindent tudsz a témában... :)
Nekem csak szedett-vedett infóim vannak... pedig hát a saját testemben mennek végbe ezek a dolgok...
:)
anyum laboros... legalább valami ragadt rám otthon a koszon kívül is :Đ
terhelés során insulint is néztek, vagy csak cukrot?
bár tk mindegy, ha megkaptad a metet :)
no, ennyire nem értek hozzá, csak annyit tudtam, hogy ugyanaz okozza, mint a bárányhimlőt.
de akkor ezek szerint nem gáz :)
De király!!! Nekem tán még sosem voltak ekkora tüszőim... Mázlista! :)
Rajta-rajta... szerintem mostantól simán durr bele. :)
Hát, gyakorlatilag most szembesültem vele kb fél éve. 1 éve próbálkozunk sikertelenül. Aztán elmentem egy endokrinológiai szakrendelésre,ahol azonnal megállapították a hormon eredményekből, hogy pco. (erre a nőgyógy uh is erősen rásegített)
Aztán képzeld, mélyebben beletúrtam a korábbi orvosi papírjaimba, és 2001 (!!)-es leletek között ott fityeg: PCO!
2006-ban szültem (kb 7-8 hó próbálkozás után jött össze), úgyhogy kijelenthetem, lehet szülni PCO-val :)
Most már elég nehéz dolgunk van, de talán közrejátszik az is hogy folyamatosan ráparázok a témára, meg ezen görcsölök folyamatosan...
Sziasztok!
Ma voltam megint UH. 1db 16mm-es, 1db 14mm, 1db 13mm-es tüszőm van.
13 ciklusnapon vagyok, mikorra várható??
Tegnap görcsöltem, derekam fájt még ma is érzem.
Hát,szerintem én is ezt a gyógyszert fogom kérni, hátha... volt már róla szó, de eddig még nem írták fel.
Clostilbegyt-et szedtem, de attól meg 17. napra jött meg... ott vagyok, ahol a part szakad.
Találtam:
"A terhesség alatt kialakuló övsömör semmilyen kockázatot nem jelent a magzatra nézve, mert a vírus nem kerül a véráramba. A kismama szervezetében termelődő ellenanyag a későbbiek folyamán védőhatású lehet az újszülöttre, különösen akkor, ha a csecsemő szopik."
Hát én se nem tudom:( holnap megyek a dokihoz kiértékelni az eredményeket,de azt tudom,hogy 6%alatt kéne lenni,az enyém meg 7.4%:((
Közületek szedi vki a metformint,használt?
Mijaza HBA1? :) Bocs, de tényleg nem tudom :)
Ha minden értéked királyság, akkor azért akkora baj csaknincs... Nekem picit magasabb a teszotszteron értékem, és az LH/FSH arány sem 1:1...
Sziasztok!
nem régóta próbálkozunk,csak mióta abbahagytam a fogit,nem állt be a ciklusom. szept,22óta szedem a metformint(akkor írta fel a nődoki)és szombaton megjött-tehát a gyógyszer szedése óta a 26.napon.
voltam terheléses vérvételen, és "csak" a HbA1-em magas, a többi rendben van.
igi!
nagyon sajnálom :(
amennyire én tudom, az övsömört ugyanaz a vírus okozza, mint a bárányhimlőt, azaz valóban veszélyes a babára :(
lehetsz :)
kíváncsiskodhatok?
ciklusod rendszeres? hormonjaid hogy állnak? terhelés volt? hány kiló vagy?
Szia! Minden bizonnyal... nekem is van egy 3 éves kisfiam... :)
Bár, hogy őszinte legyek, a kistesó nem akaródzik összejönni, de ez lehet, hogy csak amiatt van, hogy nem a megfelelő kezeléssel próbálkozunk... :(
Mióta próbálkozotok? Hogy derült ki?
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!