Mosható pelenkák (beszélgetés)
Elhiszem,hogy szuper, de 16ft/db áron lehet is.
Az elég húzósnak számít. Eddig 9ft/db volt a legolcsóbb amit találtam. Azt hiszem Popolini volt... már nem tudom.
Pont ezért gondoltam, hogy visszaveszem a következő babának! De ráér még!:D
A pónikat ne küldjem el?? Ingyen? Akkor legalább a postában kvittek vagyunk, én meg szabadulnék tőlük!:D
Egyébként Bende meg iszonyat mód nyúlik! Azt vettem észre, hogy a Flipet is már legnagyobb állásban kell ráadnom lassan, miközben még mindig ugyanolyan szűkre patentolom mint az elején!:OO
abból lehet könnyebben,mert olcsóbb mint a kendők:DDDD
Ági ha kinőttük szólok neked kéred e:)jó még csak látom hogy nem sokáig lesz az mert elég szélén van a tépőnek....érdekes a lánykám mert pici de szerintem inkább rövid mint kis súlyú,mert kis tömör hurkás lett megint egy kis átmenet után,szóval a bugyifazonú pelenkák ideálisabbak neki mert a nagyok a nyakában vannak,de oldalt meg egyre kijjebb patentolgatok neki:)
Ági láttam a privit,hagyd,úgyis vásárolok még tőled biztosan ne küldözgessünk ide oda:))))
ha kicsit rendbejövök agyilag lelkileg meg mindenhogy szóval tudom figyelmi meg feladni naponta ha hirdetek,rendesen, adnék el pelenkákat mert azt számolgatom hogy a a lányka mindjárt egy éves,neki elég szárazak a peluskái ügyesen pisil bilibe is,én meg még egy csomó minden nem próbáltam ki:DDDD méretváltás jön nemsokára amim nem egyméretes,azokból más fazont vennék majd.....van egy nappies minki külsőm is az is jónak találtatott....de az Ágiá a legpuhább külső amit eddig láttam,a Flipek is lehet csak utána jönnek nálam:)
Hát igen, szerintem se sok fertőtlenítő hatása van a dolognak.
Most kétnaponta mosok. Abszolút úgy érzem, elég a pelusmennyiségünk, mert ugye a két flipet és 4 econobumot többször is meg tudom "tölteni", és vannak plusz betétjeim meg tetrák. Ráadásul kettőt nem is használok, mert azokat visszaküldtem, és csak januárban kapom vissza. De annyira ácsingóznék még 2-3 flipért... :-DDD
Borzasztó, hogy még a mosható pelenkákból is halmozóvá tud válni az ember...
no most vallomás következik:én bizony többnyire bedobom egy vödörbe használat után a pelust összehajtva....van mikor a kakisat is a tetejére simán ha azonnal nincs időm átmosni,persze összehajtogatva nem kakival mindenfelé....semmi víz,öblítés néha teafaolaj de nem sokszor.....
mielőtt mosom általában átöblítem de ha sietek van mikor a pisiset csak simán bedobom a gép dobjába persze a kakásat átöblítem....szóval semmi mamamis hókuszpókusz,bevallom....mosás folyékony mosószerrel 60fokon,más fehérekkel,világosokkal együtt,öblítő nélkül,néha ecettel néha meg nem....nem csinálok nagy ügyet belőle,mint írtam már éjjel sem mosnám a kakásat külön gyorsan és nem fertőtlenítek túlzottan sem....soha nem büdik a pelusaim,szokásom szagolgatni ha cserélem a pisist is:))már nem mosom mindennap általában kétnaponta,néha három,annál több azért nem szokott lenni...eddig kétszer vagy háromszor hirtelen nem tudom,összekaptam a pelenkákat és két turnusban átmostam 90fokon....szépek,nem foltosak,nem büdik...
Szerintem semmi! Sőőőt...az illaton kívül sztem akkor sincs hatása, ha akár vízbe csepegteted, mivel az olaj vízben nem oldódik!
Ha meg csak úgy szárazon csepegtet az ember, akkor sem gondolnám, hogy sokat fertőtlenít, mivel csak egy bizonyos helyen éri a pelust...
De javítsatok ki, ha tévedek!
Én ha nem lett kakis, vagy nem ázott át, akkor csak leveszem és kiterítem megszáradni, nem törölgetem!
Ha kakis, akkor egyértelmű mosógép, meg akkor is ha áteresztet akár csak a pisi a szélén!
Hello,
Mi vegyesen használunk textil és hagyományos pelenkát, napszaktól és helyzettől függően. Utazáskor + alváskor hagyományost, egyébként pedig textilt. Nemrég vettünk egy pelenka szettet a NatnatBaba.net webshopból (darabját 2500-ért) Kb ugyanolyan mint a Bum Genius csak fele annyiba kerül..
+ lehet hozzá használni egy papír betétet amit könnyen ki lehet dobni ha piszkos a pelus. viszont nem tudom hol lehet ilyet beszerezni itthon? valaki használt már ilyet és van ötlete h hol lehetne beszerezni..?
köszi :)
C
Köszi, mindjárt megkukkantom!
Ma volt Hangán először Econobum, jól szuperált. Most meg Flipezünk, hát mit ne mondjak Ági, igazad lett, nagyon megszerettem. :-D Teszek még bele tetrát is, hogy minél nagyobb legyen a csomag, mindezt a nagyobb terpesztartás érdekében, na meg éjszaka lusta lennék öltöztetni. :-D
Azt hiszem, rendelni fogok még egy pár organic prefit.
Hmm...érdekesen hangzik!
De nem értek hozzá! Ha kipróbálod, akkor írd le a tapasztalatod!
Mennyibe kerül egy amúgy?
Mosószódát én akkor vettem jó sok kilót, mikor megszűnt egy üzlet! 200 ft/2kiló volt az ára asszem!:D
ilyeneket olvastunk róla,állítólag kb 1000mosásig jó és nem kell mosópor mellé max egy kis mosódió...
egyébként ha rendelnék mosószódát honnan mit és mennyit rendeljek?akkor már nagyobb mennyiséget vennék mert sokan vagyunk,anno kérdeztem,valaki irt is csak eltűnt a privim azóta és nem emlékszem:((
Normál szennyezettségű ruhák mosásához nem kell mosószert használni.
Erősen koszos ruhák esetében a szokásos mosószer adag ötöde elegendő. Célszerű 1-2 szem mosódiót használni ez esetben, a szintetikus mosószerekkel szemben. Foltos, pecsétes ruhákat elő kell kezelni folttisztítóval ugyanúgy, mint hagyományos mosásnál.
5kg ruha mennyiség felett két mosógolyó használandó. A mosógolyót a ruhákkal együtt kell a dobba tenni, ahol a program végéig bennmarad.
A hatékony mosás érdekében javasolt kb. egy órás áztató/előmosó programot beállítani, hogy a mosógolyó megfelelő hatásfokkal működjön. Ezután a szokásos mosási programot kell elindítani.
Mosás után a hagyjuk megszáradni a mosógolyót. 1-2 hetente lehetőleg napon történjen a szárítás, a jó hatásfok megőrzésének érdekében. Legalább havonta egyszer folyóvízzel át kell öblíteni a mosógolyót.
Én még nem hallottam róla!
Mit tud?
Sziasztok.A mosógolyóról van valami tapasztalatatok?apa azt szeretne venni:)
nem tudom elképzelni bár írják hogy a koszosabbakhoz kell hozzá mosódió,de furcsa hogy mosószer nélkül tisztára mosna valami:)
Nálunk is apa megy, de nem panaszkodott még! Én sem szoktam érezni! Pedig mint írtam még napközben is van, hogy úgy marad estig! Semmi...:)
De lehet csak Bende nem kakil büdit!:D
Az a baj, hogy reggel nálunk Hangaapuka megy először a fürdőbe, ő meg nehezen viselni a kaki szagot. :-)
Akkor én is megspórolok magamnak egy kör kézzel mosást. ;-)
Egyáltalán nem! Mondjuk én is félbehajtom, és nem piszkálom, meg a fürdőbe legközelebb csak reggel megyek utána!:D
Én mosógépbe rakás előtt semmit nem csinálok!
És a szagok? Nem vészes?
Na, akkor éjjel én sem fogok ezzel küzdeni.
Pisiset ki szoktátok mosógépbe dobás előtt mosni/öblíteni? Én szárazon tárolom, teafaolajjal, és mosás előtt kicsit kiöblítem vízzel. Vagy ez felesleges?