Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek? (beszélgetés)
Köszi, hogy megkíméltél a gépeléstől és megírtad helyettem.
Azt talán nem is kellene említem, mert talán már 100x is elhangzott, hogy akikkel kapcsolatban a fórum indult, azok nem hogy amatőr turisták voltak, életük első és egyetlen merülésére érkeztek, hanem ÖSSZESZOKOTT, Egyiptomban nem először, hanem RENDSZERESEN nyaraló, búvárkodó csapat!!
Ők biztosan nem egy 20 perces "bevezetőt" követően merültek!
Ez az egész mindenbe belekötés és személyeskedés kezd nagyon unalmassá válni. Eredetileg onnan indult az egész, hogy egyesek szerint aki Egyiptomban nyaral, annak annyi pénze van, hogy semmi szüksége nincs anyagi segítségre. Ráadásul búvárkodni voltak, ami hű de sokba kerül és milyen luxus dolog.
Mikor kiderült, hogy egyáltalán nem, akkor meg jött a szőrözés, és mikor már nem lehetett a drágaságra hivatkozni, akkor az ítélkezés, hogy hú, de felelőtlenek meg milyen veszélyes, mert valamit mondani kell, ha már egyszer mellélőttünk.
Annyi volna csak a lényeg, hogy nem feltétlenül dúskál a pénzben az, aki Egyiptomban nyaralt, és ha egy ilyen váratlan tragédia történik, és kiesik a családból egy kenyérkereső vagy mindkettő, akkor ugyancsak nehéz helyzetbe kerülhet anyagilag is bárki, még ha volt pénze nyaralásra, akkor is. Nyilván így gondolták azok is, akik a gyűjtést szervezték.
Laikus vagy és önfejű!
Ha valamit nem ismersz,az nem azt jelenti,hogy úgy van ahogy elképzeled!
Sajnos Te nem értesz hozzá!
A profi búvár valóban ott van,de nem lélegzik a viz alatt helyetted!Ezt és sok mást/kézjeleket stb/búvártanfolyamon oktatják. Nem 20 perc alatt.Aki tanfolyamra megy,az merülni szeretne.Profi diving club csak olyat enged merülni akit biztonságban tud.
Hat igen igazad van , fiam eljar buvarkodni Elatba de nem egyszer emlitette hogy a sok keleti turistak sajnalatosan meg felnöt korban sem tudnak uszni .
Erre is kene ramutatni hogy a uszas rajta legyen a iskolai orarenden mind mas eu orszagban.
Látszik, hogy nem értesz a témához.
A világon mindenhol így csinálják, nem csak Egyiptomban. Semmi felelőtlenség nincs benne, mert mindenkivel megy egy profi búvár kísérő, abszolút biztonságos a dolog.
Aki tanfolyamra megy, az nem kipróbálni szeretné a búvárkodást, mint amire egy nyaralás alkalmával lehetőség van, hanem magasabb szinten akarja gyakorolni.
Ha ennyire nem vagy jártas egy dologban, legalább ne beszélj hülyeségeket és ne minősíts felelőtlennek másokat.
Remélem, hogy nem gondolod azt, a turistákat ugyanolyan veszélyes mélységekbe, manővereknek vetik alá, mint a profi búvárokat? :)
Ezt kb. úgy kell szemlélni, mint a körhintát. Majdnem olyan feeling, de mégsem űrhajó :)
Aki 20 perces oktatást követően vállalja a merülést, az pontosan olyan felelőtlen ember, mint aki biztosítás nélkül indul el egy külföldi nyaralásra! (2500 km távolságra)
Ebben nem is akarok vitatkozni, mert ha olyan "egyszerű" volna a búvárkodás, merülés palackkal, akkor vajon miként élnek meg az oktatók?!?
Vajon mindig akadnak olyanok, akik annak ellenére, hogy csaknem ingyen megtanulható, ráadásul 20 perc alatt, képesek több tízezer forintot fizetni és több órás elméleti és gyakorlati képzésre járni, tök feleslegesen, csupán azért, hogy mások pénztárcáját hízlalják?!?
Többen írták, hogy tele a burájuk az árak feszegetésével, ezért ígérem, hogy ez a beírásom lesz az utolsó, ami ÁRAKKAL foglalkozik!!
Csak azok kedvéért, akik "olcsó mulatságnak" tartják az "igazi" búvárkodást, a palackkal merülést, víz alatti fényképezést. (Ugyanis az évek óta együtt járók nem "kocabúvárok" voltak egy szemüveggel és pipával)
Egy tanfolyam ára: 50-70.000,- forint között van.
Egy felszerelés ára: HASZNÁLTAN!! kb. 200.000,- (Új ára - minden "földi jóval" meghaladja a FÉLMILLIÓ forintot)
Egy víz alatti fényképezésre is alkalmas, egyszerűbb gép ára kb. 100.000,-
Igaz ez utóbbi 2 tétel bérelhető is 4.500 és 2.500 forint/nap áron. (8x7.000=56.000,-/utazás)
(Gyanítom a többször kiutazók nem ezt választják)
De maradjunk a tényeknél, azaz a legolcsóbb megoldásnál!
Az is belekerül vígan 100.000 forintba fejenként, és ehhez lehet még hozzáadni az utazás, szállás, ellátás, egyéb fizetős programok, gk., hajó/csónak bérlés, költőpénz, stb. költségeit.
Persze el lehet jutni "másként" is, lehet az igényekből engedni, de az - valljuk be - már kompromisszumokkal jár.
De még így is lehet nagyon jó és szép a nyaralás!
Ugy hallottam valamelyik radioban, hogy telefonszamot kell hivni, de sajnos mivel kocsiban ültem, nem tudtam felirni a szamot, aztan meg is feledkeztem az egeszröl.
Valoban tajekoztatni kene az emnereket, hogy mire is adomanyozzanak, mert ez igy elegge atlathatatlan.
Azt hiszem, hogy sokan vannak, akik szivesen segitenek, meg akkor is ha ök maguk szükös körülmenyek között elnek.
Az autópálya matricáért - ha kocsival mégy Bp-re a reptérre - ugyanúgy kifizeted azt a "tetemes" 1650-, forintos árat! (heti 2750,-
És tudod mit? Ha csupán 10 km-t mégy a pályán akkor is meg kell venned.
Ha Debrecenhez képest, az ország másik felében laksz, akkor valószínű, hogy Dunántúli lehetsz.
Így ha Bp.-ig kell menned, a fél tank üzemanyag addig is elfogy.
soon3, igen lehetőség van gyűjteni, csak nem tudjuk, hogy mire, és kinek?
Ha valaki elutazik bárhova, akkor részben az az ő felelőssége, erre találták ki a biztosítást, volt aki nem kötött.
Ez egy összeszokott baráti társaság volt akik rendszeresen kijártak Egyiptomba nyaralni!
Szívük joga, nem sajnálom tőlük, csak mitől más az ő balesetük, mint bárki másé, aki utazás közben balesetet szenvedett.
Mint látható volt, mindent megkaptak amit emberileg meg lehetett adni, semmiben nem szenvedtek hiányt az ellátás során.
Nem az összekuporgatott pénzükből mentek el egyszer nyaralni, hanem minden gond nélkül ki tudták fizetni, és ez már a sokadik nyaralásuk volt oda.
Tehát összefoglalva, nem értettük, hogy mi célból rendeztek gyűjtést, és miért éppen nekik.
Micsoda hozzaszolasok!
Szerintem helyes, hogy lehetöseg van penzt gyüjteni, ami ugye nem kötelezö, mindenki belatasa szerint ad vagy nem.
Azt azonban nem gondolom, hogy azert, mert valaki Egyiptomba tud elmenni nyaralni, egy sznob, es megerdemelne, hogy igy vegezze az eletet.
Igaz, hogy barhol erhet minket baj, meg otthon is a sajat kadunkban, ezert nem elutazni valahova, es nem latni a törtenelmet közelröl, szerintem ostobasag. En speciel imadok utazni, aki meg nem szeret, az nem szeret, marad otthon es örül valami masnak. :)
További ajánlott fórumok:
- Egy gazember áldozatait keressük
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- Hol érdemes egyiptomi fontot váltani?
- Békés megyében hol rendeznek baba börzét?Mikor?
- Csakis egyiptomi pamut törölközőt és ágyneműt használok.