Mit lehet tenni kancsalság ellen?:( (tudásbázis)
Szia!
Ez örömteli hír, reméljük elégedett leszel az eredménnyel!
1 kérdés engedj meg: hol is van pontosan Sényi doktornő MAGÁNrendelése?
Sziasztok!
Tegnap voltam Sényi doktornő magánrendelésén, február végére kaptam időpontot és VÉGRE megműtenek!!! Évek óta ezért szenvedek és most úgy látszik, hogy minden rendben lesz:)
Nagyon ajánlom mindenkinek a doktornőt, nagyon emberséges, minden bánatomat meghallgatta, nagyon alaposan megvizsgált, lefényképezte a szemem, stb.
Eddig Szegeden próbálkoztam Deák Andreánál, de semmire nem jutottam vele. Ő azt állapította meg, hogy 3 fok a kancsalságom, amivel nem kell semmit csinálni és konkrétan elzavart. Sényi doktornő megállapította, hogy ez a 3 fok bizony elmegy 10 foknak is, szemüveg nélkül meg még annál is sokkal több... ennyit erről...
Nagyon félek a műtét miatt, de valami hihetetlen módon várom!
Értem. Hát én csak szemüveg nélkül kancsítok, szóval nekem a dioptriákat kellene műteni, mert nagy az eltérés a kettő között. De természetesen mind2-t 0-ra műtenék. :) (+3.5 +6.0) :S
Szemüvegben 0 fok, szemüveg nélkül a jobb behúz 10 fokot és talán egy nagyon kicsit felfelé is... Üdv
Én is a Sényi dr-nél voltam 2 hete vizsgálaton,a Tigris utcában,a fórum hatására.Tetszett,hogy alaposak voltak,és meghallgatták,amiket mondtam.
Műtétet ajánlott a doktornő,jobb szemem nagyon befordul,és mintha azt mondta volna hogy mindkettőn igazítani kell,de nem biztos.
A szemüveget kiváltottam,és nagyon jó,mert rövidlátó a jobb szemem,csak nem hordtam a szemüveget.Ebben a mostaniban végre nőnek érzem magam.Kár,hogy a szemem ezt már nem állítja vissza.
szeretnék a közeljövőben bejelentkezni Sényi doktornőhöz, tudja valaki hogy a kivizsgálás jár-e költségekkel? Kancsalság elleni műtét érdekelne, viszont úgy hallottam azt a TB fizeti.
Válaszukat előre is köszönöm!
Sényi doktornő azt mondta, hogy szűk 300-ra számítsak, ha belevágok. Megadta dr. Nagy Zoltán telefonszámát és azt mondta, hogy nála érdeklődjek.
Most találtam egy ilyet: [link]
Itt ha jól értelmezem 237eFt volna maga a műtét. Itt olvashatsz az eljárásról: [link]
Egyelőre ennyit nem tudok kiadni, de pár éven belül össze fog jönni, a kérdés, hogy belevágok-e...
mivel engem lézeressel , , kellene", de egyelőre elérhetetlen számomra. Miért???
Mennyibe kerül???
"így tompalátó, tehát gyakorlatilag "egyszemű" lesz."
Sajnos úgy érzem ez van velem is. Látok mind a 2 szememmel, de csak a bal oldalival nézek, a jobb oldalival valóban CSAK látok. Kifejezetten csak akkor nézek vele, ha becsukom vagy eltakarom a bal oldali szemem. Szemüvegben nem, szemüveg nélkül 10 fokot kancsítok a jobb oldali szememmel befelé. Sajnos én is kaptam anno a kortársaimtól, más nem is gondolná, hogy mennyit ront az ember közérzetén, így utólag is. Nem kívánok senkinek rosszat, de aki nem szemüveges az nem tudja, hogy milyen. :S :)
Láttam köszi!!!
Remélem elment a válasz is!!!
Na holnap reggel viszem Szekszárdra, majd írok mikor lesz a műtét, mert 6 hónapja amikor utoljára vittem már ráírta a kartonra hogy :MŰTÉT!!!
Köszi még egyszer!!!
Strabismus!
Ja és nagyon köszönöm a megnyugtató szavakat!!!Némileg enyhült a gombóc a torkomban!!!
Tudom,hogy nincs más választás, eddig vártuk,hogy legyen csoda, hátha kinövi, de áprilisban lesz négy éves és semmi.
Szemüveggel annyira nem megy be, de így is bemegy, szemüveg nélkül,meg már dörzsöli a szemeit, mert annyira bemegy, hogy kb 3 mm szivárványhártya látszik a bal szeménél, a jobb valamivel szebben áll, de az is bemegy:-(
Mindenképpen el szeretném kerülni a beszólásokat, mert azt én sem bírnám,nem hogy a gyerek!
"de attól félek, hogy egyszer azt mondják, hogy kár volt megműttetni, mert EZÉRT nem javul már meg soha!"
Ez az, ami biztos, hogy soha nem fognak mondani. Ha ugyanúgy lát már újra mindkét szemével, akkor egy darabig van rá esély, hogy magától megszűnik a kancsalság, de nálatok már biztos nincs rá esély, ha a dokitok a műtétet javasolja.
Tehát gyakorlatilag vagy megműtteted és van rá esély, hogy normális, "beszólásmentes" gyerek- és kamaszkora legyen, valamit a kétszemes együttlátás is kialakuljon, vagy hagyod így és várjátok a csodát (amire 0% az esély), plusz megmarad kancsalnak, utálni fogja magát, meg titeket is, mindenféle komplexusa lesz az állandó beszólások miatt, és nem utolsó sorban az egyik szemére előbb-utóbb kis túlzással, de meg fog vakulni.
Ja, és ahogy teheti, megy műttetni magát...
Tehát a végeredmény úgyis a műtét lesz.
Nem te tehetsz róla, ne magad hibáztasd, egyszerűen "ezt dobta neki a gép", hogy a szegedi doktornőt idézzem...
Ha mindkét szemét használja, az nagyon jó, mert ha sikerülne műtéttel 0 fokra korrigálni a kancsalságot, akkor még kialakulhat nála a kétszemes együttlátás, sőt, nagyon jó eséllyel ki is fog alakulni.
De ezért ne is halogassátok a műtétet, mert olyan 5-6 éves korig tud kialakulni az, hogy mindkét szemét használja, ha azután is kancsal marad, 5-6 éves kora után az agya törölni fogja az egyik szeme által kialakított képet, így tompalátó, tehát gyakorlatilag "egyszemű" lesz.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Legjobb barátnőből esküdt ellenség... Avagy mit lehetne tenni egy gonosz és áskálódó fiatal lánnyal?