Mit lehet tenni kancsalság ellen?:( (tudásbázis)
Szia !!
A vizsgálatra hamar bekerülsz.
Egy vagy két hét maximum.
De a műtétre szerintem 2 hónapot is kell várni.
Jut eszembe.
Ha a Naphegy Optikában kérek időpontot sokat kell várni a vizsgálatig?
És miután megvizsgált a doktornő kb. mennyit kell várni a műtétig?
Sziasztok !!
Próbáltátok már a 3D-s mozit ??
Ugy tudom, hogy mi kancsalok nem látunk 3D-be.
Igaz ez ??
Neis menjek ??
Hát sziasztok!
Sajnos itthon vagyok, ugyanis elmaradt a műtétem. Hétfő du. mikor vizsgálat előtt festéket tettek bele, nagyon elkezdte csípni, ömlött a könnyem, ki sem bírtam nyitni. Ezért külön szemnyomás mérésre , meg ultrahangra kellett mennem. Estére teljesen bevörösödött, kaptam rá antibiotikumot, és bíztattak, hogy nincs nagy baj, nem marad el a műtét. Reggel már a nyugtató bogyót is megkaptam, karszalag, filccel bejelölés minden megvolt. Behívtak még a vizsgálóba és megszavazták, hogy inkább most akkor mégse. Úgyhogy júl.11.-én kell mennem Sényi doktornőhöz újra, vizsgálatra. Remélem nem kell újra a 3 hónapos várólistát kivárnom!!Egyébként véletlenül! vele is találkoztam, mert rossz helyre küldtek, és ő pont ott volt. Kedvesen behívott, és most mért először kancsalsági fokot! 10-et mért, ehhez képest a terve 6 mm lett volna!! Bár szerintem nem egyforma, ha közelre, vagy távolabbra nézek. Meg azt is mondta, hogy a műtöasztalon derül ki, hogy van- e összenövés az előző két műtétem miatt, és akkor viszont a külső oldalt kell erősíteni. Ez viszont azzal jár, hogy kisebb lesz a szemrés. Most már nem is tudom, hogy bele vágjak-e újra. Majd megpróbálom kikérni a véleményét 2 hét múlva. Bocs, hogy nem írtam mindenkinek külön-külön, de még az esti nyugtatótól mindig kóválygok.Olyan, mintha ittam volna, csak a kedvem nem olyan jó :((
Szia!
Én is tudok így játszani a szememmel, akkor valszeg nekem is "váltókancsalságom " van, vagy rejtett...Úgy gondolom, neked sincs meg az "együtt-látás" azaz, hogy a két szem alkot az agyban egy képet.
Ennek ellenére engem megműtöttek, az együt-látás sosem lesz meg, mert ez az agyban már eldőlt, és erre nincs gyógymód még..ergo 3D-tv kilőve :)
Viszont a műtét jól sikerült, és már nem vagyok kancsal.(remélem így is marad, ezt majd a kontrollon megkérdem)
A műtétet pedig majd megmondja a doktornő, hogy van-e értelme, javasolja-e.
Simán mehetsz gyermekrendelésre minden további nélkül.
Illetve nekem gyerekkorban nem vállalták a 3.-at, de most már igen, mivel már nem fejlődők tovább :).
Egy konzultációt mindenképp megér a dolog.
üdv
köszönöm, és elnézést, hogy csak most válaszolok.
Mostanában már nagyon nem bírom elviselni a váltókancsalságomat, túl hiú vagyok, ezért is akartam hónapokkal ezelőtt kontaktlencsét. Úgy 3 hete betettem a kontaktlencsét és bevörösödött a szemem, utána szemcseppeztem, jóvolt és hirtelen úgy éreztem javult a szemem, bár sajnos nem a kancsalságom, csak az hogy kontaktlencse/szemüveg nélkül is elég jól látok. Aztán elmentünk kirándulni, rögtön be is tettem a kontaktlencsét, mivel már egy hete nem használtam, erre délutánra szörnyen bevörösödött a szemem, így kezdődött megint a szemcseppezés. Pár nappal később újra betettem és semmi bajom nem volt, viszont másnap anya szerint megint piros lett a szemem. Úgyhogy most nem nagyon tudok kontaktlencsét hordani, bár legalább most nyár és nem kell menni suliba. Apa azt mondta majd kifertőtlenítjük és úgy remélhetőleg jólesz. Egy hónappal ezelőtt csak simán kijelentettem, hogy meg akarom műteni magam. Szüleim csodálkoztak, hogy mégis mit akarok megműteni magamon. Anya annyira nem ellenkezett, de mivel apa orvos ő jobban tudja a következményeket, és ezért azt mondta csináljam a szemtornát, és ha egy év múlva sem lesz jobb, akkor beszélhetünk műtétről. Anya kb másfél héttel ezelőtt azt mondta, ha akarok elmehetünk nyáron egy orvoshoz. 15 éves létemre, nem tudom hogy megműtenének-e, mivel úgy gondolom annyira gyerek már nem vagyok, de a felnőttkortól azért még elég messze vagyok. Az a baj, hogy a jobb szemem -1,5-es, bár a kontaktlencsém azt nem tudom hanyas, a bal pedig -0,5-ös. A jobb szememmel tudok 'bekancsítani', és akkor a ballal mindent tisztán látok, a -0,5-ös lencse se kell, de elég ha a jobb szememet becsukom és a bal szemem elég a tisztán látáshoz. Szeptembertől vagyok szemüveges és januártól kontaktlencsés. A szemem azért is romlott el, mivel hogy a jobb szemem a szar, a bal hozzáigazodott és így úgy néz ki, mintha a bal szemem lenne a kancsi, tehát a jobb szemem most egyenesen van, a bal pedig befelébb, de mégsem annyira mintha a jobbal kancsítanék. Apa azt is mondta, hogy mivel váltókancsalságom van, így azzal lehet nem is műtenek ...de én már nem bírom.
Kit ajánlotok jobban.: Dr. Domsa Patrícia vagy Dr. Sényi Katalin doktornőt?
Bár ahogy olvasgattam, általában sényi doktornőről írtok többet.
Szisztok!
Nos a műtét jól sikerült, elégedett vagyok az eredménnyel, de majd több szem többet lát. A szobatársam szerint ha nem mondom mi a szitu nem észrevehető a kancsalság.
Egyik doki szerint szuper, a másik szerint maradt benne 10 fok, de a lények, hogy nekem megfelel!
Erőltetni kell, tornáztatni, szemüveg stb...
Most picit amúgy is véres, vízenyős még.
Altatás király volt, mert este úgysem tudtam aludni, bár adnak altatót ha kér az ember.
Szóval a legrosszabb az unalom volt az egészben, meg a pupillatágító csepp, mert órákkg homály volt.
Doktornővel csak a műtétnél taliztam, meg ma a kontrollon.
Ha további kérdés van, privíben szívesen válaszolok!
Minden jót mindenkinek!
Sziasztok :)
Köszi :)))
Nem bízom a szerencsére :))
Szia!
Nem lett tökéletes, vagy jobb lett, vagy ugyanolyan maradt?!
Ha nekem picit jobb az is elég, mert szerintem amúgy sem vészes (annyira)...
Tőlem a konzultáció alatt nem fogadott el semmit.., nem tudom most hogy készüljek.
Gondolom azért több mindentől függ a siker, pl. kinek milyen állapotban vannak a szemizmai..
Na már csak kettőt kell aludni :)
Majd jelentkezem :)
Üdv
Sajnos már a műtét után láttam hogy nem ugy sikerült ahogy szerettem volna.
Akkor azt mondták hogy késöbb jó lesz....
Azóta már eltelt másfél év és ugyanolyan rossz.
Szia Tam!
Sajnálom, hogy nem lett jó. Már műtét után kiderült, vagy később romlott vissza? Nekem a második műtétem nem sikerült,ez lesz a harmadik! De először altatnak.
A doktornő efogad "borítékot", vagy mit szokás adni? Annó a műtétem magánklinikán volt, és szabott ára volt, így nem tudom hogy mi a szokás. Köszi!
Nekem sajnos nem lett jó.
Lehet bevállalok mégegy műtétet. :(
Azon kivül, hogy nem lett jó, semmi kellemetlenséget nem éreztem.
Tehát: Semmi nem fájt, műtét után egy kicsit viszket de ennyi az egész.
Meg csepegtetni kell naponta 5-ször.
Az ottlét egy kicsit unalmas volt mert még TV sincs.
Negyed órát alszom csak :)
Pedig azt hittem végre kipihenhetem magam :D
ez a 45mm nekem is szöget ütött a fejembe, lehet hátul is lesz szemem :)
de köszi Tam sokat segítettél, de tényleg, már azon gondolkozom mit fogok csinálni 3 napig..
wifi van :))
Szia Tam1981!
Utólag mindenki ezt mondja :)
Neked hogy sikerült,mikor műtöttek?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Legjobb barátnőből esküdt ellenség... Avagy mit lehetne tenni egy gonosz és áskálódó fiatal lánnyal?