Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Kori54!
Védelmembe kell venni őket: nem magyarázkodnak, hanem összehasonlítják a szolgáltatásuk árát egyéb szolgáltatásokkal. Ebben szerintem nincs semmi inkorrekt. A rendelő pedánsan felszerelt, mire elkészülsz 4 szakember foglalkozik veled,komoly és drága gépeket használnak, ezeknek ára van, meg kell hogy térüljön. 3 hónap múlva újra várnak ingyenes kontrollra, és azt mondják, a kezelést megismétlik.Egy ócska kis tubus krém, vagy egy pici üvegcse lakk 4-5 ezer forint, miért kéne ezt ingyen adni? Az más dolog,hogy nem mindenki tudja, vagy akarja megfizetni,én a szerencsések közé tartozom, aki ezt megengedheti magának.Örülök neki, mert azt látom, hogy az a ronda nikotinsárga szin,amitől hosszú évek óta semmilyen módon nem tudtam szabadulni, eltünt. Látszanak a csatornák, amiben a gombák éltek, de ez csak a lenövéssel tűnik el.Ja,és nem fél óra.
Üdv.
Gehwol med az ecsetelő neve, de azt nem tudom, hol lehet kapni, én itt kaptam a tippet a Hoxan az egyok felhasználótól és nagyon köszönöm neki, mert az a véleményem, hogy a lábon is kellemetlen a gomba, de ha kézen van az sokkal visszataszítóbb. Biztosan segít ha megkeresed (bulok77) a felhasználó neve. Ja és az sem mindegy, hogy árban sem olyan drasztikus, mint amiket már én is kipróbáltam. Gyógyszeres körömlakkért fizettem majdnem 5000Ft-ot és szerintem nem igazán volt hatása. Ha bármilyen escsetelőt veszel amit reklámoznak azok is hasonló árban vannak, de nekem nem használt. Ezzel reggel és este minden beteg körömre cseppentettem 1 cseppet és kb. fél év alatt mind a tíz rendbe jött. Csak ajánlani tudom, próbáld ki.
Kitartást és egészséges körmöket kívánok :-)
Szerintem is csak a lézer, vagy más erős fényforrás rendszeres használata segíthet. Aogy korábban írtam, minden nap bioptron lámpázom a körmöm és hihetetlen a javulás. Biztosan hosszabb idő kell a gyógyuláshoz mint a lézeres kezelésnél, de én nem tudok róla hogy Debrecenben van erre lehetőség.
Mindenesetre én már szégyenkezés nélkül járhatok papucsban. Mielőbbi gyógyúlást kívánok mindenkinek.
Szia!
Gyógypedikűrös vagyok és sajnos nem jó a Scholl !Szeptember közepéig ha nem látsz változást szívesen segítek neked!!!Nagyon sok vendégemnek elmúlt!Valakinek 2hónap vagy 3-6 hónap!
üdv:Alexa
A LÉZER A MEGOLDÁS!!!!!
Nekem 2005-ben indult a két nagy lábkörmön ez a förtelmes átok, a gomba, pedig se uszodába, se szállodába, stb nem jártam... Batrafen lakkal kenegettem, nem sokat javult...aztán terhesség miatt felfüggesztettem mindent, mire második gyerekemmel is végeztem a szoptatással, 2010-ben, addigra mindkét körmöm felét, tövig ellepte...hónapokat vártam míg az SZTK-s várólistáról bejutottam a bőrgyógyászhoz, ott annyit mondtak, hogy a Mária utcai (Budapest) Bőrklinikára menjek. Újabb időpont, újabb több hónapos várakozás, 3 tenyészet, amiből 2 negatív lett, Exoderillel kb fél évig kenegetés, eredménytelenül, majd egy évig havi 1 doboz/28 db!!!) Orungal (7-8 ezer/doboz). Ezt havonta kellett iratni, előtte mindig vérvétel, közben napokig kínlódtam a telefonos időpont-foglalással és fél napot (időponttal) várakoztam a klinikán, hogy felírják a gyógyszert + a dokinak "hálapénz". Egy évnyi gyógyszeres sokkterápia után kb félig nőtt le a gomba, de a doki megijedt, hogy a májam tönkremegy, úgy hogy 3 hónap szünetet tartatott, közben ecetes áztatást javasolt. 3 hónap elteltével semmi változás nem történt pozitív irányban, de ekkor már véget ért a gyed, gyes, és munka mellett fél napokat nem tudtam a klinikán tölteni. A háziorvosom azt mondta, hogy a gyógyszerírást, vérvételt ő is meg tudja nekem oldani, úgy hogy újabb 3 doboz Orungalt szedtem be, de mintha újra terjedni kezdett volna befele az átkozott gomba, valószínűleg a szünet alatt rezisztenssé vált, alkalmazkodott a gyógyszerhez. Amikor ezt jeleztem a háziorvosomnak, és kérdeztem, hogy más megoldást nem lát-e, azt mondta, addig kell szedni, míg lenő teljesen az új köröm.
Ekkor tudtam, hogy magam kell működő megoldást találnom. Az interneten találtam a lézerkezelésről, és amerikai tudományos oldalakon is jókat olvastam róla. A www.lezermed.hu céget választottam, egyrészt mert közel lakom, másrészt mert az árakat is kirakták a honlapjukra, és telefonos érdekődésemre türelmesen, kedvesen, kimerítően válaszokat adtak. Egy másik céget is találtam a Margit krt-on, de ott nagyon titkolóztak az árak, várható kezelési idő, stb illetően. Egy hónapig jártam hetente, ami 3 érintett köröm esetében 8 ezer ft/alkalom (első köröm 4 ezer, minden további 2 ezer), és hihetetlen változáson megy át a körmöm!!! Nemcsak, hogy láthatóan gyógyol, hanem az egyik nagyon fájt is a gomba + az általa okozott benövés, stb miatt. Egyrészt, eltűnt a gomba kb fele, megszűnt a fájdalom, másrészt egyre szebbek a körmeim. Még kb 3-3 mm mindkét körmön a gomba, de az összkép ég és föld! Ezután havonta egyszer kell mennem 3 hónapig, és ezt mind ingyen csinálják, azaz a 4 fizetős alkalomból hármat visszakapok!!!!
Bárcsak hamarabb rátaláltam volna erre a lehetőségre, nem öltem volna a májamat hiába a gyógyszerrel, hiszen itt már nem a kezelés ára a döntő, hanem a hatékonysága!!!
Mindenkinek ajánlom, hiszen nem mérgezi a szervezetet, max kis tűszúrásnyi a fájdalom. Az orvosok a rendelőkben meg a klinikán persze a gyógyszerírásban érdekeltek.... mindenki maga döntse el, hogy vajon miért.....????
A lézer mellett, persze otthonra is jut bőven feladat, havi 1x cipők fertőtlenítése, heti 2x ecetes áztatás (3 liter jó meleg vízhez 3 evőkanál 20% ecet és 3 evőkanál tengeri só)- 20 percig áztatni. Viszont az áztatás önmagában nem elég sajnos ilyen súlyos esetekben, mint az enyém volt.
Remélem sikerül segíteni másoknak, hogy ne járjanak ekkora kálváriát, mint én....
Ha még van kérdés, bátran írjatok a rildi címre itt az oldalon.
Sok szerencsét mindenkinek!!!
Ildi
Látom már 10 köröm... :)
Tegnap éjjel már rendesen csipáztam. :)
Lézer ide lézer oda.... :)
Engem annyi ilyesmivel vátak át vagy próbáltak átvágni, csak ennyi meg annyit kell jönni, utána meg hát kellene még x-szer jönni, hogy kicsit szkeptikus vagyok már ezekben a dolgokaban....
De ha igaz, akkor marha jó lenne 90eFT-ból teljes életre megszabadulni tőle!!! :)
És ezek talán nem is annyira mérgezőek, mint a patikai...
Erről csak annyi jut az eszembe, hogy pár héttel ezelőtt majdnem meghalt a tengerimalacunk, pedig "csak" karalábélevelet kapott... Akkor mi van a gumóban? Mit eszünk meg?
Megjegyzés: idegméreg volt valószínű és a káposzta lepkéktől óhajtotta megvédeni a gazda a terményét, csak sajnos "idő előtt" szedte fel a zöldséget a "drága".
Bocsi a kitérőért, ez csak azért, mi méreg mi nem és mit eszünk, amiről nem is tudunk...
Amúgy a 2%-os rézgálic oldat is őrülten hagzik, még is hatásos lehet.... (ezt is olvastam)
Bocsi, hogy ennyit írogatok, csak olvasok itt is ott is, kattog az agyam.... :)
Miért?
Ha lehet Cloroxot....
Idézet egy weblapról:
Ezt követően áztassa kezét Clorox fehérítőben. (Jól olvasta, fehérítőben). Erős koncentrációt kap, ha 1 kupaknyit önt fél pohár vízhez, majd összekeveri és áztatja a kezének a gombás részeit fél percen keresztül. Erősebb gombásodás esetén 1 kupak fehérítőt tegyen 4 kupak vízhez és úgy áztassa a gombás részeket fél percig.
A klór ennyi idő alatt felszívódik a körmökön keresztül.
Forrás: [link]
Sziasztok,
Bocsi, hogy belekontárkodok, de hajjjajjjj lézer, de szép és jó lenne… :)
Csak arra nem tér ki hány körmöt érint a 30 kezelés, és utána mennyi ideig kell még járni…. :( (talán annak jó, akinek 1 körme érintett)
Mert ezt olvastam:
A kezelés Nd-yag lézerrel történik. A kezelések 4 héten keresztül, heti 1 alkalommal, majd ezt követően havi egyszeri kontrollkezelésekkel folytatódnak, a beteg körömrész teljes lenövéséig. (félév?!)
Ár/alkalom: 1 köröm 4.000 Ft / alkalom. Ha több körömöt szükséges kezelni, minden további köröm 2000 Ft / alkalom
Sziasztok!
Rendszeresen olvasom a bejegyzéseket,pár éve elolvastam minden bejegyzést,de már nem emlékszem mindenre.
Az lenne a kérdésem,használt e valaki köztetek Scholl körömgomba elleni ecsetelőt?Hatásos volt?Én 2hete használom,a reszelést hetente az ecetelést minden nap.Tudom,hogy a leírásban a 2.héttől az ecsetelést is egyszer kell,de olvastam egy orvos válaszol cikket és ott úgy javasolták.
Előre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?