Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Sziasztok!
Egyre jobban hajlok a természetes kezelésre..csak enm mind1,h kinek milyen körömgombája van.Nem mindenkinek jó ugyanaz a módszer.Nincs vki,akinek
penészgombája van?Arra keresek "természetes gyógymódot"?!
Amikor a bőrön megjelenik a gomba, az azt jelenti, hogy az immunrendszer egyensúlya kárt szenvedett. Azt jelenti, hogy már régóta valami nem úgy működik, ahogy kellene, s ott "dobja ki", ahol a leggyengébb pont van.
Szerinted milyen mechanizmus segít abban, hogy a körömről elmúljon a gomba egy orálisan alkalmazott gyógyszernél?
Ha az emésztőrendszeren keresztül gyógyszerrel el lehet érni a körömgomba gyógyulását, akkor valószínűleg az emésztőrendszert kell rendbetenni, s ugyanúgy meg lehet gyógyítani a körmöt. Tudom, hogy ez így hihetetlenül hangzik, de hosszabb távra érvényes, mint a gyógyszeres megoldás. A gombaölő gyógyszerek rendszerint májkárosítóak. Maguk a gombák is azok. Tehát: dupla károsodás éri a májat- az a szerencsés, aki jól kijön ebből.
Ezért fontos, hogy ha gyógyszert alkalmaztál és meggyógyult a körmöd, akkor gondolkozz el rajta, hogy mit kell változtatnod a táplálkozásodon, életmódon, iváson, stb.
Én innen csak általános tanácsokat adhatok, hisz nem ismerlek, nem láttalak soha.
Lehet, hogy apukád miatt kaptad el, de magad miatt is, ugyanis, ha elég erős lenne az immunrendszer, ha helyesen használnád a lábbeliket, jól táplálkoznál, nem stresszelnél, stb... akkor neki hiába van, neked nem lesz.
Szia! A te tapasztalataid is megerősítettek abban a hitemben, hogy elsődlegesen természetes módszerekkel vegyem fel a ,,küzdelmet'' ezzel a fránya ,,ellenséggel'':):)(körömgomba)
Majd idővel kiderül , hogy végül ki nyeri a csatát,.......... de azt hiszem jó nagy kitartásra lesz szükségem hozzá!
Szia!
Köszi és tényleg nagyon jó ötletek vannak a természetes gyógykezelésre is itt a fórumon.Egyenlőre én is ,,sztornóztam'' a gyógyszeres kezelést és úgy döntöttem megpróbálkozom természetes módszerekkel,mivel olvastam , hogy nagyon is hatásosak lehetnek ezek is.
...ja és ahogy Te is írod, nincs egyforma kezelési mód, mindenkinek más használ, ezt csak saját magad tapasztalhatod, neked mi a jó.
Azért nézegetek be ide, mert örülök, ha másnak is sikerült az itt olvasottak alapján meggyógyulni.
Hogy van-e végleges megoldás, azt én nem tudom. Naponta ellenőrzöm a körmeimet, és csak reménykedem, hogy nem jön vissza. Én valószínű pedikűrösnél szedtem össze, de sokat járok gyógyfürdőkbe, ott is el lehet kapni. Minden ilyen eset elött befújom PediMed sprayvel megelőzés céljából. Hetente pedikűrözés elött, ecetes vízben áztatom a lábom.
Amennyire tudtam változtattam az étkezési szokásaimon, nagyon sok édességet ettem, ezt nagy nehezen sikerült legyőznöm. Időnként méregtelenítek, és sok zöldséget gyümölcsöt eszem.
Csak bőr cipőt hordok.
Szerintem, ha már lenőtt a körmöd, felesleges kenegetni gombaölő szerekkel.
Most nincs gombám. Szedtem gyógyszert amitől eltűnt, most hogy ne jöjjön vissza még véletlenül sem, ecsetelem nailnerrel és új cipőket vettem. Új körömvágókészletet. Én az apukám hibájából kaptam el, aki nem hajlandó kezeltetni magát. (ezt hagyjuk, mert bonyolult)
Ha többről van szó, mint gyógyszeres kezelés, akkor mond el hogy mi az!? Mint már mondtam előző hozzászólásomban, nem mindenkinek jó az áztatós, ecsetelgetős megoldás, mert több fajta gomba is létezik, és mindegyiket máshogy kell kezelni!
Szóval most mondasz Te egy megoldást, mondok én egyet, de az a harmadik embernek nem biztos hogy jó, neki gyógyszeres kezelés kell, vagy valami más...
Ne haragudj, nem az volt a célom, hogy felháborodj, hanem, hogy elgondolkodj. Rengeteg emberrel találkozom, akinek problémája van - nem csak körömgomba-, s akinek tudok, segítek.
Egyébként, igen, volt ilyen problémám, sőt, sokkal súlyosabb is, ami megtanított arra, hogy egy egyszerű külsőleges kezelés nem megoldás.
(neked probléma az, hogy nem húzhatsz papucsot? Nekem a kezem volt ilyen: arra mit húzzak?)
Ezen kívül pont azért alakul ki a gomba, mert egyrészt túl zárt a cipő, amit hordasz, másrészt valószínűleg rengeteg méreganyag van a szervezetedben, amitől izzadással (többek között) próbál a szervezet megszabadulni. A legtöbb méreganyagot a talpra teszi ki a szervezet. Egy rendszeresen zárt térben egy izzadós láb a legjobb talaj a gombáknak. Nyugodtan lehet szedni gyógyszert, de az csak átmenetileg segít. Itt sokkal többről van szó, bármilyen nevetséges, vagy felháborító.
hát én visszaolvastam, és bizony igaza van, hogy sok minden más is hozzátartozik még, hogy kigyógyuljunk ebből a betegségből...
(candida, cukorbetegség)
a gyógyszerrel ideig-óráig elfojthatjuk, (erről írnak itt többen is) de nem végleges megoldás...
Szia!
De nem olvastam vissza! Nekem akkor is rosszul esett, hogy életcélnak nevezte mások (és az én) küzdésemet!
Szia!
Nagyon sok hasznos tanácsot olvashatsz itt. (100%-os teafa olaj, grapefruitmag csepp (külsőleg, belsőleg), ecet) nekem ebben a sorrendben segített.Persze ez több (8) hónap, napi rendszeres kitartó kezelés! Én is bőrgyógyásznál kezdtem, de mikor itt olvastam a mellékhatásokat, nem váltottam ki a gyógyszert. Mikor már teljesen lenőtt a beteg körmöm, visszamentem a bőrgyógyászhoz. Megállapította, hogy szépen meggyógyult a körmöm. Ekkor árultam el, hogy mitől.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne szedd a gyógyszert, mindenki maga dönti el, melyiket választja.
Szia!
Ha visszaolvastál volna, nem reagálnál így, mert nagyon sok hasznos tanácsot adott itt Zsu. Pont arról írt, hogyan lehet megszabadulni ettől a ronda és makacsa betegségtől. Én is részben neki köszönhetem, hogy sikerült.
Sziasztok!
Minden infót igyekszem összegyűjteni a körömgombáról.Ma délután sajna nálam is ilyen kellemetlen ,,albérlőt'' találtak a nagylábújjam körmén:(Én nem is sejtettem, hogy ez lehet a baj, mivel kb. 10éve 3éves rendszerességgel le szokott vállni a körmöm, mióta ráejtettem a fotelt.Most is erre vártam csak hát mivel furcsa mód nagyon érzékeny és fájdalmas lett(ami soha nem volt)így felkerestem a bőrgyógyászt.Nekem DERMYC nevű flukonazol nevű kapszulát írt fel , amit kb. fél évig kell szednem heti egy alkalommal.Sajnos ebből is 3480ft-ba kerül négy szem ,ami 1havi adag.Bár csak használna!Az ecetesvizes áztatást nekem is ajánlotta a doki és a cipőfertőtlenítést,.... meg persze bőr cipő hordását(nem is viselek mást)... , sőt kora tavasztól késő őszig papucsban és szandiban járok.Nem tudom mi a külömbség a fórumon leírt gyógyszerek hatóanyagai között, de mielőtt a nekem felírtat el kezdeném szedni még itt-ott körülnézek, hátha használható infókra lelek.
Én nem szoktam gyógyszereket szedni,többnyire homeopátiával gyógyítom a családom tagjait is,de most tanácstalan vagyok.Féltem a májam és a vesém a ,,vegyi gyógyszerektől''
Nem ez az életcélom! Ne is haragudj ez most nagyon felbosszantottál! Hogy kérdezhetsz ilyet!?Csupán szertnénk tőle megszabadulni! Volt már neked egyáltalán körömgombád? Vagy valami egyéb olyan betegséged, aminek örültél volna, ha elmulna, de egyszerűen nem tudod kikezelni? Tudod milyen frusztráló hogy ott van? Főleg nyáron mikor mindenki papucsban szaladgál, te meg nem teheted, mert egyszerűen undorító!Nyilván ha az egyik kezelés nem vált be, kénytelen vagyok egy másikkal próbálkozni!
Ne is haragudj, ezt a hülye kijelentést hogy "ez az életcélunk!" Teljesen meg vagy zakkanva!!!A bunkó kijelentéseket mindneki tartsa meg magának, vagy vezesse le az ajtófélfán, vagy mittudom én!!!
Sok sikert Meggybefőtt! Én szorítok! De szerintem Te is nyugodtan használd a Nailnert, mert ártani nem árt, viszont lehet hogy elősegíti a gyógyulást!
Én is nagyon félek a visszafertőződéstől, így inkább használom ezt a "filcet", és bízom benne erősen! :-)
Hajrá!!!!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?