Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Nagyon köszönöm a segítséget, én is így gondoltam. Szerintem jövő héten veszek egyet. Szedem a gyógyszert, esténként áttörlöm a körmeimet ecetes vattával és kenem Nailnerrel is. Nagyon félek a visszafertőződéstől. De valamit az orvos is mondott. Jó lenne, ha nem paráznék ennyit, mert nem tesz jót. Minden betegség lelki eredetű...
Mindenkinek ajánlom Topanka 932. hozzászólását, nagyon összeszedett, rendszerezett gondolatok.
Szerintem nem csak egy körömre, de csak a fertőzöttekre. Az egészségesre úgysem kenjük. Bár nekem csak egy volt, de nem hinném, hogy 3 körömre külön-külön kellene költeni egyszerre. Úgyis hamarabb fog elfogyni.:(
én az összeset bekenem vele. nem fertőződik el vele. legalábbis nekem nem csinált bajt a többivel.elég furi lenne minden körömre nailnert venni...:-) Az összesen 42.000ft lenne, ha csak a lábaim ujjait számát nézem!:D
Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy a nailnert egyszerre csak egy körömre lehet használni? Már úgy értem, hogy 1 nailnerrel csak 1 körmöt szabad kezelni? A fertőzés miatt kérdezem.
Sziasztok!
Én 3 hónapig szedtem az Omicral gyógyszert s nagyon szépen lenőtt a körmöm. Illetve szebb lett, mint volt, habár én nem mertem alányúlni, meg kapargatni alóla a csumpit, viszont szorgalmassan vágdostam a fehér részt. Viszont a 3 hónap alatt nem nőtt le teljesen és az oldala is göröngyös maradt. Most nem tudom, hogy a göröngyöség a gombától van-e vagy nem, de nem akartam találgatni. Ja és a végén maradt egy pici kb. 3-4 mm fehér gombás rész is. Szóval megvettem a nailnert és kb. 1 hónapja használom (nem számolom a heteket, mert elfelejtettem). A göröngyös rész szépen kezd lenőlni vagyis már alig van, a fehér rész már nem is látszódik és szép rózsaszín a körmöm, mint baba koromban. Ja és a lábamon lévő bőrkeményedés is eltűnt, plussza a viszkető érzés! És én nem használtam semmi ázatatós megoldást! Habár nekem nem volt időm ilyesmikre. Egyszer csináltam este ezt az áztatást, és elaludtam a lavórban... :-)))
Szóval aki gyógyszert szed, tudom javasolni utánna ezt a kiegészítő kezelést, mert nekem bevált!!!
Habár véleményem szerint fontos szempont, hogy kinek milyen fajta gombája van! NEM MINDEGY!!!
Csak ennyit akartam mondani!!!
Puszko és jobbulást!!!
Ui.: Nekem kb 2-3 évig fejlődő gombám VOLT!!!(Még kamasz korában csiptem nyakon!! :-))))
Szia Help! Hallottam már erről a gyógyszerről, de nem tudok róla, illetve a hatásáról semmit. Én azt mondom, hogy ártani nem ártasz Magadnak, ha hetente 2x tv-nézés közben beáztatod a lábadat tengeri sós, fokhagymás vízbe. Ezek természetes dolgok, nem árthatnak. Nekem az orvos azt mondta, hogy ha tengerpartra megyek nyaralni, sokat legyek mezítláb a homokban, mert a meleg homok és a sós víz nagyon jót tesz neki. Nem szeretik ezek a kis mocsok gombák a fényt. A nedves, sötét helyeket szeretik. A cipőfertőtlenítés egyszerűen KÖTELEZŐ! De hiszen gondolj csak bele: ez egy fertőzés, ergo ha nem fertőtleníted ki a cipőidet, akkor visszafertőzöd saját Magadat, nem? Az ecsetelésre megértem, hogy azt mondta, hogy felesleges, mert az csak kezdeti szakaszban lévő fertőzésre használ, nem ilyenre, mint ami nekünk van. Azt javaslom, hogy áztasd a lábadat és fertőtlenítsd ki a cipőidet MINDENKÉPPEN. Hidd el, sajnos én visszafertőződtem... :( Ja, és pamutzokni, ez nagyon fontos. Valamint dobd ki a műanyag cipőidet. A törölközőket (amikkel a lábadat törlöd) és zoknikat áztasd be Neomagnolos vízbe és mosd ki legalább 60 fokon. Használj eldobható körömreszelőt és az ollót minden alkalommal fertőtlenítsd, én Neomagnolos vízbe szoktam beáztatni vagy vattára csöpögtetett formalinnal törlöm át. A zuhanyzót vagy fürdőkádat is fertőtleníteni kell. A barátnőm anyukájának is van, ő teafaolajjal kenegeti, a köröm felületét és alatta is, mást nem is használ és gyógyul neki (csak ezt azért nem ajánlom, kell mellé a gyógyszer is!)! A teafaolaj és a grapefruitmagolaj is fertőtlenítő hatású. Szóval ha ezeket mind betartod és szeded a gyógyszert, szerintem garantált a gyógyulás! :))) Én már alig várom, hogy nyáron csini kis cipőket vehessek fel és ne kelljen rejtegetnem a lábamat! :))) Remélem, hogy segítettem Neked Help! Mindenképpen írj, hogy mi a helyzet a gyógyulásoddal. :) Maki
Na sziasztok:) A Forcapilra még sztem rákérdezek..lehet túl óvatos vagyok.Na most jöttem haza a dokitól..mint sejtettem,körömgomba:S De megmutattam neki a másik lábamon a körmömet,és ott is 2 lábujjamon is mondta,h van.Felírt egy gyógyszert: Mycosyst.3800Ft volt.Az egész 4 gyógyszert tartalmaz,heti egyszer kell bevenni őket..és azt mondta,h egy hónap múlva menjek vissza.Fölösleges hetente menni.Mondta,h több hónap mire le fog nőni.:S Nem is hallottam még róla,de vmilyen körömágyi gombám van..ha jól emlékszek..és azt mondta h nekem felesleges ecsetelni,vagy áztatni,vagy bármi.Még a cipőt sem mondta.Mit szólsz Makifej?
Nem hiszem, hogy ebben volna bármi káros anyag, ami a májadat terhelné. Ha jól tudom, akkor haj-és körömerősítő. Help, szerintem mindenképpen szedd a gyógyszer mellett a Forcapilt, nem kell annyit gyógyszerre költened, mert sokkal gyorsabban le fog nőni a beteg körmöd. :)
Az tényleg nagyon jól hangzik..Legalább biztosra tudjuk,hogy használ az a gyógyszer.
Na holnap megyek,már izgulok,pedig még semmit nem fog csinálni sztem.És akkor az eredeti gyógyszer mellett szedjem azt a Forcapilt?
Hát valóban! Az igaz, ami igaz! De ez nem megy nagyon az ember szervezetére? Arra gondolok, hogy van annyira rossz hatással mondjuk a májra (vagy akár mire), mint a gombaölő gyógyszerek? Mert szeptemberben vettem be az utolsó Omicral-os gyógyimat, és megint leterhelni a májamat... hááát...(szegényt már így is sajnálom, ráadául már egy pohár bortól is másnapos vagyok, pedig régen nem így volt... :))
Most kezdem el, igen, vény nélkül kapható. 60 db kb. 3300 Ft. De elsőkézből hallottam és láttam, hogy sokkal gyorsabban nő tőle a köröm. És azért lássuk be, hogy ilyen drága gyógyszerárak mellett nem mindegy, ha megspórolsz akár egy doboz gyógyszert is, nem?
ez a körömnövesztő vény nnélkül is kapható? Mennyibe kerül? Van már vele tapasztalatod, vagy most kezded el?
Szia Help! Nagyon szívesen. Remélem, hogy tudok segíteni. Nekem egyből elkezdett gyógyulni a körmöm, ahogyan elkezdtem szedni a gyógyszert. Sajnos télen lassabban nő a haj és a köröm is, ezért azt javaslom, hogy szedjél Forcapil kapszulát, mert ez meggyorsítja a körömnövekedést. Én is most fogok venni, sajnálom, hogy korábban nem gondoltam erre. Mástól hallottam, hogy 3 hónap alatt teljesen lenőtt a beteg körme. Egy próbát megér, nem?
Már mint a cipő belsejét hogyan?
Beitatott vattával jól áttörölni a belsejét, de szabad levegőn!
De benne is lehet hagyni 1-2 órát, de vigyázni kell, hogy ne ázzanak át a cipők, csizmák.
Minden baktériumot és gombát pusztító szer.
Azért előnyösebb a cipők belsejébe, mert gáz/gőz képződik levegő hatására, és így fejti ki a várt hatást.
És ez mi?
Liguor formaldehid szaponária?
Ugyanígykell bánni a 20%-os ecettel is. :)
Vattából kell vékony "tépéseket" csinálni, átitatod alkohollal, köröm reszelővel betuszkolod a köröm alá, zokni és alvás.
Reggel kiszeded.
:-)
Legelőször a cipőket kell lerendezni!
Utána a 96%-os alkohol is, és a Liguor formaldehid szaponária is csodákra képes, mindkettő gyógyszertárakban szerezhető be.
Jó még a körömlakk is.
Szia Makifej!Köszönöm szépen a válaszodat!Amiket írtál mindenképp ki fogom próbálni!Jövőhét kedden megyek először a dokihoz,és majd megírom,h miket mondott.A gyógyszeres kezelésről azt hallottam,h hatásosabb,remélem nem fogja roncsióolni a májamat..ha igen,abba kell hagynom.:(Remélem az ecsetelés..azért fog használni.A formalinnak nem örülök,de a cél érdekében mindent.Neked mennyi idő alatt kezdett el gyógyulni?
Szia Help! Mindegyik orvos mást mond, de tőlem az én orvosom nem vett vért. Én szóvá is tettem, hogy miért nem, de azt mondta, hogy az a gyógyszer, amit felír, az mindenfajta gombát elpusztít. De szerintem időnként (amíg szeded a gyógyszert) elkerülhetetlen a vérvétel, mert meg kell nézni, hogy hogyan reagál a májad a gyógyszerre. Sajnos hallottam már olyat is, akinek abba kellett hagynia a gyógyszerszedést, mert nagyon rossz lett a májfunkciója. :( Én Orungalt szedek, 28 db-os 100 mg-os, napi 2x2 egy hétig, utána 3 hét szünet. Nekem szépen gyógyul szerencsére. Hidd el mindenkinek van parája, Neked a vérvétel, nekem a visszafertőződés. Én azt javaslom, hogy Te is kezdjél el gyógyszert szedni, heti minimum 2x áztasd be a lábad ecetes vízbe (tehetsz bele zúzott fokhagymát is), és ecseteld is grapfruit- vagy teafaolajjal. Ami még nagyon fontos: a cipőket ki kell fertőtleníteni Formalinnal (gyógyszertárban lehet kapni és nagyon büdi) úgy, hogy a cipőt beteszed egy nylonzacsiba, rácsöpögtetsz vattára a formalinból és azt beteszed a cipő orrába vagy a zacskóba és bekötöd 24 órára a zacskót. Utána 48 óráig szellőztetni kell a cipőt lehetőleg a teraszon, mert nagyon-nagyon büdös. Remélem, hogy tudtam segíteni. Üdv, Makifej
Köszönöm makifej!Legközelebb jövőhéten tudok elmenni,de ígérem,elmegyek.És majd beszámolok.Remélem vérvételre nem fog elküldeni.-. Szinte már mindegyik hozzászóást elolvastam.Remélem-ahogy írtad-nyárra rendbejön..
Ökonetes? Az mitől más, mint a többi?
Én is ezt a fajtát használom, és már a körmöm 2/3-a lenőtt.Nagyon erős szer, belsőleg nem merem használni, arra az édes fajta való.Ez nagyon keserű, már 1csepptől is ha 2dl vízbe rakod.
Szia Help! Én elsőkörben azt javasolnám, hogy keress fel egy bőrgyógyászt, mert így láttatlanban nem lehet megmondani, hogy mi a baj, de abból, amiket leírtál sajnos én is arra következtetek, hogy körömgombád van. Ha most elkezded a kezelést nyárra még lehet szép körmöd, de mindenképpen keressél fel egy orvost, hogy megkapd a megfelelő kezelést. Ne halogasd! Addig is olvasd el az itteni kommenteket, van közte sok hasznos dolog.
Még annyit ha bőrgyógyász írja fel /nem maszek/ akkor kb ezer forint doboza ez két heti adag.
nekem meg pont a lamisil használt, de nem kellet levenni előtte a körmöt.
További ajánlott fórumok: