Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Én még mindig azt mondom próbáld meg este Akár 2 napig is a paradicsomot.
A másik lehet,igen,hogy maradt benne körömdarab. Hát amikor piszkálta a pedikűrös nem érezted,hogy beleakad a szerszáma ott egy kis körömdarabba?Lehet,hogy csak nem merte bevállalni,hogy kiszedje.Na majd meglátod. Lehet ,hogy marad a sebészet.
Sziasztok!
Ma elkezdtem használni a Fungus Fix-et remélem jó lesz! Drukkoljatok!:) Majd ha lesz változás írok!
Mindenkinek kitartást!
szóval ő is úgy látta hogy gomba a körmön NINCS, ez mindenféleképpen pozitív.
viszont van máshol erre utaló jel, de az már más tészta, de nem fogom hagyni hogy valami olyan szert írjon föl erre a bőrgyogyi ami mint kiderült a kedvesem nővérének a bőrallergia elnyomására is beválik azaz nem egyéb az a szer mint tünetelnyomó.
:)))
ismerős, barátnőm ilyesmit tanul és tényleg amikor hallottam amit tanult hogy a rendelőben mennyi fajta baci van amik egyre és egyre rezisztensebbek lesznek akkor elgondolkodtam hogy elvileg ha gyógyulni megy az ember a kórházba akkor azért jó esélye van egy jó kis felülfertőzésre.
Hogy on is legyek: megvolt a vizsgálat. Dokit javasolt ő is, javasolta hogy a gyulladást mindenféleképpen próbáljam lehúzni, a higiéniájára jellemző volt hogy mikor meghallotta hogy miben gondolkozom kesztyűt húzott meg fertőtlenítette az eszközeit (Előre). Aztán picit kerekített a mi levágásunkon. nem értette ő sem hogyha nincs már köröm ott ahol gyulladt akkor miért nem megy le a gyulladás (minden nap beütöm picit véletlen és az már elég ok?), hangosan gondolkodott hogy lehet valami nem rendesen levágott köröm belenőtt a bőrbe és azt csak sebészileg lehet kiszedni (ha egyáltalán megtalálja, talán érdemesebb megvárni míg lenő a bőrrel). viszont mostmár tuti a végére fogok járni ennek az egésznek..
Egyébként visszatérve a körömgombára. Ki hogy halad? Nekem most furcsa dolog állt elő. A közepén már rózsaszín de a két szélen fehér.
Azt nem írtam a múltkor, h a gombatenyésztés nálam nem járt eredménnyel ui. semmilyen gomba nem fejlődött ki a tenyésztés során. A bőrgyogyi ezért gyógyszert sem írt (hál'égnek) és ő is úgy látta mintha már gyógyulófélben lenne. Másnak is volt negatív lelete a gombatenyésztés után?
no sziasztok, stílusosan reggeli kenyér közben végigolvastam a hozzászólásaitokat :). paradicsomot nem sikerült idő hiányában alkalmaznom (fél12re értem haza), ma remélem szerencsésebb leszek..
legszivesebben most elmennék bodza55555höz :). remélem van itt a közelben valami alkalmas hely. hja azzal hogy bevágtuk még nem javult a helyzet drasztikusan, csak udaduzzadt a piros bőr. az egyik nagyujjam külső fele duzzadt folyamatosan, meg piros is, amúgy is nagy a nagylábujjam a különbség akkor jön le egyértelműen ha hozzáteszem a másikat :), tegnap napközben kevésbé fájt mint ma reggel, ez napszaki változás v nemtudom. néha jobban fáj néha kevésbé ez akármitől is lehet. elkezdtem inni a grapefruit olajcseppeket ahogy írtátok gondoltam végigcsinálok 1 kúrát, bombára azért gyanaxom mert más (foltok a bőrön stb) jelei is vannak, de ezt orvosnak is látnia kell. tehát sos pedikűrös, utána jövőhét péntek bőrgyógy.
Akkor bocs,hogy félreértettem(lehet,hogy kisért egy múlt heti rossz élmény egy másik fórummal kapcsolatban).
Az meg eszembe se jutott,hogy elvesse a gomba lehetőségét.Csak a fontossági sorrendben próbáltam segíteni.De igazad lehet.Remélem olvassa majd amit írtunk és elmegy orvoshoz is,és igen,normálisat fogjon ki. Kívánom Neki.
Azért nem riogattam a pedikűrössel,mert egy részt nem kötelező,hogy fájjon,másrészt ha már úgy megy oda,hogy úristen engem itt megkínoznak,akkor még a fájdalmat is bebeszéli magának.Azért mondtam,hogy inkább húzza le elöbb a gyulladást,mert akkor már nem feltétlenül fáj.Egyébként a kezelés függ a szerszámok élességétől és a pedikürös habitusától is.Nem jó ha kapkodó,idegbeteg aki kezeli.
Amit viszont elfelejtettem mondani vagy megkérdezni,hogy a benőtt körömnek van-e kissé pirosas udvara? mert hát az is a gennyes gyulladt terület kisérője.
Amit viszont Te írtál azt meg én nem tudtam.(mármint a hasnyálmirigy gyengeséget)
Na de ez így jó,mindenki hozzá teszi a legjobb tudása szerint valót.Ezért van ez a fórum,mindig lehet tanulni valamit.
Szia Zsuzso!
Azt is írta, hogy kivágták a benőtt körmöt. Legtöbbször az ilyen szinte jobban fáj utána, mint előtte. Ilyenkor nincs ott semmilyen genny, csak a köröm helyén újra beindul a vérkeringés, s az elnyomott fájdalom ilyenkor jön ki. Lehet, hogy ez most így hülyén hangzik, de igaz. Egyáltalán nem a pedikűrös hibája, ha fáj a lábujj. Azért figyelmeztethette volna szegénykét, hogy mire számítson.
Egyébként, hogy valami szakmait is mondjak (mármint részemről szakmait) a nagyujjon benőtt köröm a hasnyálmirigy gyengeségéről árulkodik. Érdemes az ilyen embernek utánanézni, hogy mennyi szénhidrátot, mennyi folyadékot fogyaszt, s hogy milyen a vércukorszintje. Nem biztos, hogy már most van a véreredményben is jelentős eltérés, de érdemes odafigyelni, mert jelzésértékű lehet.
Szia!
Nehogy itthagyj minket, tök jókat írtál!
Akörömgomba száraz,porszerű,grízes.Viszont egy gyulladás,gennyes,folyékony,sárgás,fehér folyadék.A bőrgomba szintén nedves de átlátszó vízszerű dolog.
A gyulladás viszont attól van ahogy a benőtt körmöt nyomja a cipő,ezért gennyedzik.
Nem vagyok orvos,de párszáz lábat megcsináltam az elmúlt 8 évben és nekem ezek a tapasztalataim.Persze lehet ettől még másképp is.
Hát ha én lennék a helyedben,akkor ma lehúznám a gyulladást a paradicsommal reggelig.Mert könnyebb a pedikürösnek hozzáférni és neked sem fáj annyira a beavatkozás.Aztán holnap elmennék a pedikűröshöz.Sajnos nem vagyunk egyformák.Van aki fertőtlenít van aki nem.Én 2x szoktam fertőtleníteni.Akkor mikor befejeztem és akkor is mikor elkezdem de már ott ül a vendég és látja.Tehát neki is megnyugvás.Én még arra is ügyelek,hogy lássa mivel fertőtlenítek.Viccesen megjegyezheted,esetleg,hogy fóbiád van és szeretnéd ha ott elötted lefertőtlenítené.Ha normális nem sértődik meg.Van sok féle fertőtlenítő.Eszköz és bőr.A bőrgfertőtlenítő jó az eszközre is viszont az eszköz csak az eszközre használható.Általában min.fél perc a beható idő.
Azért mennék pedikűröshöz elöbb mert a pedikűrös nem fogja letépni a körmödet a bőrgyógyászok szeretik ezt megtenni.Volt sok vendégem aki így járt.A gombával kapcsolatban az egy hét nem oszt nem szoroz, tehát szerintem ráér jövő hétig.Azt ugysem fogja Neked 2 perc alatt meggyógyítani.Azért a pedikürös üzletének ,(székhuzat,törölköző ruházat),tisztaságából,hozzáállásából lehet következtetni arra mi vár rád.
Az ecet amúgy kevés.Max.lábáztatásra bőrgombánál kicsit fertőtlenít,szagtalanít.Sok sikert!
mászkálás?? gép előtt ülök egész nap úgyhogy tökmindegy :). persze az irodában azért nem OK a paradicsom, de hálistennek zokni az elmegy. én voltam a hülye hogy hetek óta lustaságból nem vettem le a cipőt (természetesen bőr persze, zokni is pamut 100%) mert ha fel kell ugrani akkor kényelmesebb.
Kérdés hogy ez után mi legyen.. ugráljak gyors bőrgyógyhoz (Akár pénzeshez is?) vagy várjam meg a jövő hét végét? Vagy menjek el pedikűröshöz? Kérdem én: ha a pedikűrösök gombás klienseket is fogadnak akkor minden használt eszközüket fertőtlenítik vagy terjesztik a kórt? (amúgy erre elég egy tömény ecetbe mártott papírzsepivel való végigtörölgetés?)
hát akkor reménykedem hogy "csak" benövés... valami véső jellegű eszközzel ki lett fordítva a köröm sarka, úgy lett levágva (már oldalt a köröm hossza kb a 2/3a az eredeti hossznak..), de az ujj felső része mégis folyamatosan érzékeny a nyomásra... paradicsomot kipróbálom,hátha.. azt egész éjszaka kell?
köszi a replyt :)
Szia!
A körömgomba nem fáj.Ez biztos .Viszont a benött köröm által okzott gyuladás az fáj.A gyulladás következménye a gennyedzés.HA a körmöd le lett vágva, attól még a benövés ott van mert az oldalt van.Sokszor nem is gondolnák az emberek,de úgy bele tud kanyarodni a húsba mint egy c betü forma.
Ehhez kevés egy olló van speciális eszköz hozzá.
Ha mindenképp otthon akarod megoldani akkor ahol a fájdalmat érzed ott be kell oldalt metszeni és egy vésővel(késes üzletben kapható)lassú pici mozdulatokkal kivágni, sokszor kifordítani kell.Ha marad benne pici leszakadt rész, fájni fog száradás után.Mert ugye azt mondanom se kell,hogy ki kell áztatni minden ilyen hadművelet elött a lábat.Könnyebben kezelhető ha ezek a részek puhák.Ezek a körömbenővések sokszor visszatérőek annak akinek már egyszer volt.Esetleg cipőváltás hozhat még megoldást.
A másik dolog a körömgomba ,a körömlemez alatt elhelyezkedő törmelékes grízes ,változó szinü fehér,sárga,barna és akár zöldes szinű különböző mennyiségű elváltozás.Minnél régebbi annál vastagabb,és egy idő után az egész köröm ilyenné válik.A gomba egyébként a nedves nyirkos helyen pl.zárt cipő nylon harisnya.seb miatt bekötözött ujj vagy köröm ami nem tud szellözni jobban megterem.
új vagyok, tegnap kezdtem el olvasni ezt a nem túl rövid ( :) ) fórumot. igazából azért kezdtem el foglalkozni a témával mert volt évek óta egy pici fájás a nagylábujjamon a körömnél de mikor levágtam akkor utána 2-3 hétig nem volt vele probléma. most viszont valami miatt (igaz párásabb/sötétebb lakásba költöztünk, szerencsére 1 hónap múlva vissza) ez felerősödött, és megduzzadt, elszineződés nem igazán jellemző, valami trutyi jött ki alóla a napokban.. nem tudom hogy ez mennyire gomba és mennyire nem, próbáltam időpontot kérni bőrgyógyászatra de ez vicc, egyiknél jövőhét csüt másiknál jövőhét péntekre adtak.. viszont az elváltozás sebessége mintha exponenciálisan nőne.. eddig kentem ecettel de most veszek délután grapefruitolajat és elkezdem szedni pontosabban inni.. merthogy a nyakamon ilyen foltok vannak és a fejem meg eléggé korpásodik (főleg az utóbbi 1-2 héten), ami régre nyúlik vissza de a bőrgyógyászok anno ezt elintézték szinte egy legyintéssel hogy örököltem én is könnyebb verzióban a nagyfaterom pikkelysömörét azt szevasz, felirak rá diprosalicot. de ha ez valami gombásodás lenne akkor magyarázatot adna az összes ilyen jellegű elváltozásra...
ami az én tapasztalatom és a tiéitekkel ellentétes (legalábbis amit olvastam 20-30 oldalon) az az hogy nálatok fájdalom nemigen jelentkezett de nekem még ígyis hogy a gyulladáson+duzzanaton kívül alig látható más elváltozás iszonyat fájdalmas ha olyan irányból éri nyomás. szívás lenne ha emiatt nem tudnék melózni menni :(. benövés lehet hogy anno volt de igazából most 1-2 hónapja nem szabad hogy legyen mert én is próbáltam leszedni de aztán bnőm csutkára levágta :).
amúgy a mikrós fertőtlenítéssel én nem értek egyet, egyes pontokon nemigen melegít, egyeseken meg olvaszt (kaját se melegíti egyenletesen), a 40 rugós pár hetes MBT cipőmet nemigazán raknám be még 10 mp-re sem...
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?