Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Szia!
Mivel most gyesen vagyok, ezért a kozmetikában nem dolgozom.Álltalában a lakóhelyemen házhoz megyek.Főleg az ídős vendégeim még örülnek is neki,hogy nem kell mászkálniuk,meg sokan szégyenlik.Olyan ez sok embernek mint a fazongyanta.Intim.Ezért örülnek ha nem más elött zajlik a kezelésük.
Hát igen.Nagyon könnyen fertőzhet,vele akinek van és nehéz kiírtani.
És akkor azt még sokan nem is tudják ,hogy ha valakinek hosszú évekig van,érszükületet okoz.Lehet,hogy ha időben kezelné mindenki akinek van, tovább élne.
Egyébként a praxisom során a legszörnyübb az volt, amikor a 80 éves szomszéd néninek benőtt körme volt és kértem hagy vágjam ki neki.Erre ő azt mondta az ő lábához ne nyúljon senki.Pár nap múlva már az a piros csík a bokájánál feljebb tartott és 2 hónap múlva levágták térdből a lábát.
Na én azóta sem tudom, hogy ebben közre játszott-e a benőtt,elfertőzödött köröm(ugye az idős emberek már nem fürdenek mindennap,tisztelet a kivételnek)és hát ez történt...
Nem riogatni szeretnék senkit, de tényleg sokan elbagatelizálják ezt a problémát.
Nem szabad!!!!
Sziasztok.
Keresztanyám ezt elfelejtette (fertőtlenítést)és neki rátelepedett a kezére. Pedig nem is neki volt, hanem valakinek aki használta a reszelőjét. Ő meg megkapta, elég volt 1-2 használat. :-(
Most gyógyszeresen akarják kezelni és kapott fertőtlenítőt, meg valami ecsetelőt vagy mit... :-(
Engem akkor is zavar, és csak akkor megyek el, ha már szép, már nincs sok hátra, nagyon szépen gyógyul. Csináltam képet, mikor elkezdtem, hát majdnem rosszul lettem, mennyire ronda volt.
Nekem azért is alakult ki újra - szerintem, mert szoros volt a cipő és nyomta a belső oldalát, mert ott gázos, a külső részén nem.
hát a pedikűrös szerintem ehhez hozzá van szokva,csak Neked kínos.Én pedig a hősök terén dolgoztam pesten ahova sok híres meg jó modú ember is járt, de ők sem kivételek.sőt volt olyan is hogy azért könyörgött, hogy építsek rá műkörmöt, mert nyaralni megy és kínos lenne a tengerparton.pedig nem szabad.megigérte ha hazajön rögtön leszedjük.
reszelővel(durva papír reszelő,majd finomabb szemcséjű) reszeld le a vastagságát ha zavar,vagy nyom a cipőben. és fontos, hogy mindig fertőtlenitsd az eszközöket meg a kezed mielött máshoz is nyúlsz.pl.gyerek, kaja, stb...
Az egy dolog, hogy mit tanulsz meg. Sajnos a gyakorlat azt bizonyitja, hogy a tabletták drágák, máj kárositóak és ami a legnagyobb hibájuk, hogy nem hatékonyak.
Gondolod nem egyszerübb lenyelni 1 tablettát, mint
áztatni, reszelgetni kenegetni, ápolgatni?
Akik itt vannak javarészt már tapasztalatokat osztanak meg. Sajnos a bőrgyógyászok e témában nincsennek toppon a legnagyobb bánatunkra.
Biztos a gomba miatt van megdagadva?
Nem benőtt a körmöd?
Helló!
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy lehet a duzzanatot csökkenteni a lábujjról?
Szerintem itt Te leszel az első, aki ezt próbálja. Ha más szered nincs, elég, ha csak azt használod, esetleg ecetes áztatás után körömvágás.
De biztos hónapokig elég.
Egyszerre több kencét azért nem jó használni, mert nem fogod tudni melyik valójában a hatásos.
Sőt vannak szerek amik esetleg gyengítik egymás hatását
Éppen ezért is mondtam, hogy gyógyul, mert amióta kezeljük csak egészséges köröm nő. Ha neked szerencsédre nem volt, akkor azért nem tudod, hogy milyen ördögi kör, egy titka van, a rendszeresség, ami szerintem sokunknak gyengesége, de most felvettük a kesztyűt. Persze, ahogy elmúlik/lenő még egy ideig kezelni kell, nehogy valami rosszaság történjen. :-)
Én értem, hogy ezt tanítják, csak azt nem tudom, hogy ezeket a módszereket, amitől többünknek elmúlik, miért nem tanítják, ami kevésbé egészségkárosító és hasznos is lehet. Mert orvos rendre mindenkinek gyógyszert írt fel. Bár mikor én anno voltam, nekem nem írt - gondolom nem volt annyira gázos, a lakktól el is múlt volna, de mivel akkor egyből abbahagytam, újra kijött, most figyelni fogom.
Akkor a májgyilkos gyógyszer hogyhogy nem használt senkinek?
Teljesen jók az általunk ajánlott praktikák immunerősítéssel kiegészítve.
A Topanka 932 hozzászólása nagyon sok tanácsot tartalmaz.Olvasdd el. Utánna, mint új szer már csak az Unguir és a Fungufix került említésre. Legalábbis ha jól emlékszem. Itt már mindenki sikerekről számol be (ahogy egyre régebb óta követem a fórumot). Kinek ez használ kinek az. Mindenki kisérletezik.
Én egyébként Unguirt és teafaolajat használok naponta. heti egyszer pedig Batafen körömlakkot.Próbálok mindent elkövetni. Na jó bevallom a rendszeres ecetes vizes lábáztatást nem igazán nekem találták ki.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?