Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)


❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯
1769. keszani (válaszként erre: 1768. - Pm22)
2011. aug. 4. 20:54

nem, 3-4 hét a szigorú része. de Te tudod, Te érzed, Te tested, Te döntesz felette, mi csak ajánlahtunk.


hát...azért visszaszoktatás sem oylan egyszerű. Warj szokta almához hsonlitani, h pl egyik nap egy negyed almát, másnap fele és ig ytobvább. és egyszerre csak 1et lehet visszavezetni, h tudd mi okoz még problémát, mert annak még váratnia kell magára.

1768. pm22 (válaszként erre: 1765. - 5070cf4016)
2011. aug. 4. 20:51

július 21-én kezdtem a szigoru diétát. rajtam később jött ki a nem ehetek semmit dolog, mert először voltak még ötleteim :D:D

ma van a 15. napom :) jajj de durva kimondani. szóval szombaton már eszek almát mondjuk .

és jövö héten akkor már ehetek még mást is :)

vagy?

nem két három hét a szigoru része?

1767. keszani (válaszként erre: 1766. - 5070cf4016)
2011. aug. 4. 20:49

nincs rossz íze, de mivel én stevia párti vagyok és eltúloztam, ezért érezni azt a kesernyés utúízét :S de amúgy az állaga tökéletes, igaz fél deci vízzel kevesebbet tettem bele, vmint a sütőformát kivajaztam és körbe tk liszteztem. szépen levállt a formáról.

omlós és tökéletes az állaga, csak a stevia...szoval ajánlani tudom csak

1766. 5070cf4016 (válaszként erre: 1750. - Keszani)
2011. aug. 4. 20:40
milyen lett a brownie? azt írtad, hogy van egy kis utóíze, de amúgy milyen? ehető? próbálkoztam egy pár kenyérrel, meg ilyesmivel, de mindennek olyan rossz íze van, hogy inkább maradok szénhidrát nélkül csak zöldségen :D de ezt kipróbálnám. bár nem vagyok édesszájú, de ezt kifejezetten megkóstolnám. de ha ennek is fűrészpor íze van, akkor inkább nem :D akkor a joghurt marad az én jóbarátom :)
1765. 5070cf4016 (válaszként erre: 1764. - Pm22)
2011. aug. 4. 20:36
hogy lettél te ilyen hirtelen 2. időszakos? :O később jöttél, mint én, pár napja még tisztára magad alatt voltál, hogy semmit sem lehet enni (ez az első 5 napra jellemző kb.), aztán most már második időszakos vagy? nem bántásból, de ha nem csinálod rendesen a diétát, akkor nem fog elmúlnia a candida, csak feleslegesen kínzod magad :(
1764. pm22
2011. aug. 4. 20:26

tudnátok segíteni?


megyek sziget fesztiválra a következő héten. már második szakaszban vagyok, de tanácstalan vagyok mit vigyek el.

olyan dolog kellene ami viszonylag sokáig eláll!


ötletek?:)

1763. keszani (válaszként erre: 1762. - Warj)
2011. aug. 4. 20:00
csakis arra gondoltam. de mostmár mindegy, mert kész a browneym. majd máskor lesz zabos-kokuszos kekszem :D
1762. warj (válaszként erre: 1759. - Keszani)
2011. aug. 4. 19:56
azért ne ezen éljél :-)))))), itt a kókuszreszelékre gondolok, pl a saját műzlidre tehetsz egy kicsit. De én pl csak a másodiktól használtam.
1761. warj (válaszként erre: 1741. - Babóca87)
2011. aug. 4. 19:53
:-)))))))))))))))
1760. warj (válaszként erre: 1726. - 1c173974e8)
2011. aug. 4. 19:51

Azt hogy ki mennyi idő alatt gyógyul meg mi nem tudjuk megmondani, idő kell a gyógyuláshoz. Van akinek 3 hónap van akinek fél év és van akinek egy év. Ez attól függ, hogy milyen mértékű a túlszaporodás. Képzeld el, hogy ahogy az elhalt gombák leválnak a bélfalról apró lyukacskák keletkeznek, ennek idő kell mire visszaáll a rend és ezek begyógyulnak.


Egyébként ha egy év alatt nem állt helyre, akkor lehet valami nem jól csinál.

1759. keszani (válaszként erre: 1754. - Keszani)
2011. aug. 4. 19:49
első időszaktol ehető
1758. keszani (válaszként erre: 1755. - Warj)
2011. aug. 4. 19:49
dejooo, akkor lehet elsőben enni kokuszt :D szeretem ha ilyen hírekkel szolgálsz :D
1757. warj (válaszként erre: 1723. - 1c173974e8)
2011. aug. 4. 19:48
Semmit sem muszály amit nem szeretsz. Ha undorral eszel meg valamit az nem jó, ha neked a spenót nem jön be ne egyél. Van annyi más amit ehelyett ehetsz.
1756. keszani
2011. aug. 4. 19:48

Fűszeres sült karfiol


2 fej karfiol

mangalicazsír

só, bors

őrölt cayenne bors vagy chili

karobpor


A megmosott, megszárított karfiolt rózsáira szedve, mangalicazsírban megforgatom, gazdagon sózom, borsozom.

Alufóliával bélelt gáztepsibe rendezem.

Megszórom egy nagy csipet őrölt cayenne borssal vagy leheletnyi chilivel.

Vékony rétegben karobport szitálok a karfiolrózsákra.

Előmelegített forró sütőben puhára sütöm. Az eredeti recept szerint 35-40 perc. Nekem sajnos hagyományos gázsütőm van, amiben hamarabb rápörkölődik a karobpor, mint sem megpuhulna a karfiol, így a második sütésnél fólia alatt egy óra hossza alatt puhára pároltam, majd fólia nélkül pirítottam fél órát. Az eredmény kifogástalan lett!:)


ez is már az első időszakban ehető (másolt szöveg még nem csináltam, de ami késik nem mulik)

1755. warj (válaszként erre: 1725. - Keszani)
2011. aug. 4. 19:47
A kókuszzsírt nem tudom lehet e, de kókuszt lehet az biztos, meg második időszaktók kókusz tejet is. Olvastam már a kókuszzsírról, hogy jó, de erre inkább Zsu áldását várd, mert nem tudom lehet e.
1754. keszani
2011. aug. 4. 19:45

Köleslepéény


25 dkg köles

70 dkg zabpehelyliszt

3 dl langyos víz

2,5 tk só

1 ek római kömény

A kölest hármszoros vízben (pont 9 dl) puhára főzzük.

Megvárjuk, míg langyosra hűl.

Hozzákeverjük a liszet, a sót és a római köményt, majd hozzáöntjük a langyos vizet.

Homogén tésztává gyúrjuk össze. (Nem egyszerű, eleinte ragad mindenhová. Akkor jó, ha nagyjából minden morzsikát leszed a kezünkről és a dagasztó edény faláról, de nem totál kemény.)

Golflabdánál picit nagyobb golyókat formázunk belőle, és lisztezett munkafelületen palacsinta vastagságúra (illetve vékonyságúra) nyújtjuk őket.

Száraz serpenyőben, vagy palacsintasütőben (lehetőleg nem teflonos, hanem öntött vas) először az egyik, majd a másik felét sütjük meg. Akkor jó, ha teljesen roppanós és száraz, és mindét oldala barna foltos.

Tálalásig konyharuhával takarjuk le. Ebből a mennyiségből 20 db lepényke lesz

1753. keszani
2011. aug. 4. 19:44

Padlizsán fasírt


1 közepes zsenge padlizsán

1 közepes hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kicsi chilipaprika

só és bors ízlés szerint

1 taáskanál zabliszt

5 dkg kuszkusz

annyi forró víz, amennyi ellepi a kuszkuszt (kb. 0,5-1 dl)

mangalica zsír a sütéshez


A kuszkuszt leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és hagyjuk, hogy felszívja a vizet, és megduzzadjon.

A padlizsánt meghámozzuk, kockákra szeleteljük.

A megtisztított és nagyobb darabokra vágott hagymát, a fokhagymát és a felkockázott padlizsánt, valamint a magjaitól, csutkájától megtisztított chilipaprikát egy késes aprítóba tesszük, és annyira apróra vágjuk, hogy szinte pépes legyen.

A padlizsános masszát összekeverjük a kuszkusszal és a zabliszttel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 10 percig pihentetjük.

Ezt követően 4-5 cm átmérőjű pogácsa fasírtokat formálunk a masszából, és forró mangalica zsírban kisütjük. (A zsír mennyisége annyi legyen, hogy kb. a fasírtok feléig érjen.

1752. warj (válaszként erre: 1694. - Babóca87)
2011. aug. 4. 19:43
aszalni sütőben is lehet kb 90 fokon 36 óra alatt
1751. keszani (válaszként erre: 1750. - Keszani)
2011. aug. 4. 19:41
jah és lehet első időszaktól
1750. keszani
2011. aug. 4. 19:41

Browney candida modra:

2 bögre teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt

* 1/2 bögre nyírfacukor

* 3-4 evőkanál karob (lehet több is)

* 1 teáskanál fahéj

* fél citrom reszelt héja

* fél teáskanál szódabikarbóna

* 2/3 bögre olaj

* 2 1/2 bögre víz

*

* 1. Az összetevőket egy tálban összekeverjük, és egy tortaformába helyezzük.

* 2. Légkeveréses sütőben, kb. 30 percen át sütjük. Tűpróbát végzünk, bár a sütinek kifejezetten jót tesz, ha nem szárítjuk ki.


megcsináltam...sok steviát tettem bele, szoval van egy kis utoize, de ha meglocsolom egy kis citrom lével, mindjárt jobb :D

1749. keszani
2011. aug. 4. 19:39

Cukkini fasírt


50 dkg cukkini

15 dkg teljes kiőrlésű liszt

1 gerezd fokhagyma

1 kk biovegeta

1 kk majoranna

1 kk oregánó

1 marék teljes kiőrlésű élesztőmentes zsemlemorzsa

1 ek só

mangalica zsír a sütéshez



elkészítés


Reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon).

Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só.

Egy lábosban tegyük fel melegedni mangalica zsírt(kis lángon, ne hevüljön gyorsan és túl), 1,5-2 cm-ig érjen az edény falán nézve.

Ha levet eresztett a cukkini, nyomkodjuk ki, és öntsük le a levét.

Tegyük hozzá a tk lisztet, fűszerezzük (sót ekkor már ne tegyünk bele, az csak a leve kiengedéséhez kellett és elegendő mennyiséget magába is szívott) és alaposan keverjük össze.

Mélytányérba öntsünk egy nagyobb marék tk élesztőmentes zsemlemorzsát.

A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat, vagy rudakat formázzunk, és hempergessük meg a tk élesztőmentes zsemlemorzsában.

Csipet tk élesztőmentes zsemlemorzsával próbáljuk ki, hogy megfelelő meleg-e zsír(ha a morzsa rögtön el kezd sercegve sülni, akkor megfelelő).

Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat (figyelve arra, hogy a zsír sercegve süljön, vagyis ne hűljön ki a zsír). Ha kissé lehűlt, várjunk egy kicsit, amíg a következő adagot sütjük.

1748. 1c173974e8 (válaszként erre: 1736. - Babóca87)
2011. aug. 4. 17:10

Nem azt írtam, hogy egyből onnan fogok főzni:)

Azért annyira buta nem vagyok. Én csak azt fogadom el amit itt írgálgatok recepteket, még az orvosom receptjeit sem fogadtam el.

1747. 1c173974e8 (válaszként erre: 1734. - Babóca87)
2011. aug. 4. 17:07

Én nem tettem bele tojást:D

okos voltam:)

1746. keszani (válaszként erre: 1743. - Babóca87)
2011. aug. 4. 17:02
mééég nem, még 1 hét és utána pont nyaralni megyünk :S remélem lesz nekem ott vmi ehető
1745. Babóca87
2011. aug. 4. 16:37

tegnap köles koch-ot csináltam fini lett ezt is leírom ide.


Ez a recept MÁSODIK IDŐSZAKOS


KÖLES KOCH


2,5 dl köles

2,5 dl növényi tej

2,5 dl víz

2 marék aszalt meggy (otthon készítettem az aszalómmal) ha nincs házi inkább hagyd ki.

2 ek növényi margarin

3-3 ek nyírfa cukor és tk. liszt

1 tk vaníliaőrlemény

1 tk sütőpor


A beáztatott kölest a tej és víz keverékében a cukorral és a vaníliával puhára főztem. Belekevertem a margarint, mazsolát, lisztet és sütőport, majd kikent formában 180 fokon tűpróbáig sütöttem.


Ízre nincs sok különbség a rizs koch és ez között:)

1744. Babóca87
2011. aug. 4. 16:30
próbáld ki a kókusztekercsemet imádom:)
1743. Babóca87
2011. aug. 4. 16:30
ezek szerint második időszakos vagy már:) örülök, hogy megint ideérkeztél:)
1742. Babóca87
2011. aug. 4. 16:29
a diétát nem merem abbahagyni, Sok kókuszt eszek, azt merem:):)
1741. Babóca87 (válaszként erre: 1711. - Keszani)
2011. aug. 4. 16:28
jujj írd gyorsan oda a rizshez, hogy barna mert warj elájul:)
1740. keszani (válaszként erre: 1737. - Babóca87)
2011. aug. 4. 16:27

:D miért nem mered?

pedig megettem volna vmi kokuszosat, reménykedtem :D nembaj, marad a fahéj, vanilia

❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook