Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
Tudom, tudom. Vesszen az édesség! :)
Igen, az első szakaszban vagyok.
Hú, valami pogácsát, vagy kiskifliket. Az is szuper, ha zöldségféle is van benne.
Az is tökjó, ha száraz és ropogós, csak jól lehessen lakni vele. :)
Nem szeretnék sokszor sütögetni, mert brutál gyorsan hízok a lisztes motyóktól. :/ Tudom, hogy most itt nem ez a lényeg, de egy kilót se szeretnék felszedni a diéta miatt/alatt. Ezek a hülye gombák így is pakoltak rám néhány kilót...
Előre is köszi! :)
Mit szeretnél sütni???
Édeset te még NEM ehetsz, mert első időszakos vagy..ha jól olvastam a másik blogon!!!
Sajna semmilyen édes ízt nem érezhetsz a szádban.
De ha megmondod mit sütnél segítek!
Valami alapanyag...
Szép napot! :)
Tudna valaki olyan receptet adni, amiben tojás nélkül lehet sütni laktató ételt?
Minedenképpen olyat amit nagyon szeretnél már enni ,de csak 1 dolgot vezess vissza és apránként.
Mint az almánál..elöször csak egy gerezd..majd ha nem okoz tünetet akkor már 2 és így tovább.
Mindennel így járj el és egyszerre csak 1 dolgot vezess vissza.
Javaslom, hogy a gyümölcs legyen mert kell a vitamin..és persze ugye kezded a probiotikumot szedni!
Sziasztok!
Jó itt olvasgatni. Én is ex diétás vagyok de azért odafigyelek és vannak időszakok amikor pár hétig megint diétázom, nekem nagyon bevált, egyszerűen sokkal jobban érzem magam és alkatilag is jót tesz. Néha eszem édességet mert ez egy nehéz pont de ha megy a diéta akkor megoldom diétásan :) Én a nagyon keményet 1 hónapig tartottam és a 2.-at több hónapig amikor egészségügyileg kellett és nagyon hatásos volt( jó szedtem mellé a dalolós probiotikumosoktól a candidásoknak valót) teljesen rendbe jöttem, pedig amíg nem találtam a diétára addig évekig csak visszaeső voltam. Hú de nagyon szar volt. De hála az információ áramlásnak (nem az orvosoknak) már 7 éve nincs semmibajom :) Van fent egy receptem candidásoknak ha gondoljátok olvassátok el, hátha valakinek beválik!
ezt nem értem. mi ez az így??? Lemaradt hogy hogy!
Én is már ex vagyok, szóval ehetem...de visszamenőleg régen Warj nem emelte ki a szilvát hogy nem lehet enni a 2. időszakban sem.
Ha jól emlékszem a banánról olvastam h azt nem lehet.....
Én tarpa nevezetű lekvárt szoktam venni, és az is minden adalék, tartósítószer mentes és cukor sem,se édesítő.
Csak a gyümi addig főzve míg lekvár nem lesz.
Szilvalekváros derelye recept (2. időszak!):
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg tk. tönkölyliszt
1 tojás
kb 1dl víz
só
Valamint:
szilvalekvár (házi! cukor nélküli)
4 evőkanál olaj
korpovit keksz darálva
A tálaláshoz:
xilit
őrölt fahéj
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjuk.
2. Egy lábasba teszünk fel vizet forrni, adunk hozzá sót.
3. A tésztát késhegynyi vékonyra nyújtjuk (téglalap alakúra).
Félbehajtjuk- ez lesz a felezővonal.
4. Kis kupac lekvárt kanalazunk a tészta egyik felére, aztán a másik felét ráhajtjuk, és a tészta közöket összenyomkodjuk.
5. Derelye vágóval szétdaraboljuk.
6.Közben a darált korpovit kekszet kevés olajon pirosra pirítjuk. Nem nagyon, mert könnyen megéghet.
7. A forró, lobogó vízbe tesszük a derelyéket, és ha feljöttek a víz tetejére, akkor még egy pár percig főzzük.
8. Korpovit morzsába forgatjuk.
9. Tálalásnál fahéjjal, és xilittel megszórjuk.
Próbáld ki hogy a lisztbe teszel kis fokhagymát, só, bor és fűszerek...és a szezámmag mellé sajtot!
Isteni!
Szilvás derelye recept érdekelne...nyami!!!!
Megírod ?
Mai ebéd:
-Tárkonyos zöldség leves
- Szilvás derelye
Igen lehet, sőt ehetsz tonhal konzervet is persze a legjobb az ami csak sima sós vízbe van eltéve.
Fontos hogy ne legyen tartósítószer benne!
Bármelyik, de ha lehet sovány legyen.
Mármint úgy értem ha lehet ne pontyot
Jó reggelt! Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a candida diétában melyik hal javasolt? Milyent szoktatok venni?
Használhatod ,igen.
Én 1:1-ben még nem hazsnáltam csak keverve, így nem tudok véleményt mondani. De keverve nem volt semmi különös.
Szia!
A süti receptedet lenyúúúúltam ha nem gond! :o)
Viszont a rántott húsit hogy csináltad?
Mivel paníroztad és miben sütötted?????
Ezt a receptet ebben a pillanatban találtam, és nagyon megtetszett, hogy nincs benne élesztő, mégis olyan a képen, mintha kelt lenne biztosan a túrótól
Íme a recept:
DIÓS CSIGA
Hozzávalók: (16 db kisebb csigához)
a tésztához:
25 dkg túró
25 dkg tk liszt
fél dl növényi tej
5 evőkanál oliva olaj
10 dkg nyírfa porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor
a töltelékhez:
10 dkg darált dió
10 dkg nyírfa porcukor
2 evőkanál növényi tej
vaníliakivonat
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órán át pihentetjük. Közben a töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és 3-4 mm vastag téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük a töltelék felével és feltekerjük. Nyolc egyenlő részre vágjuk és a vágott felükkel felfelé sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Kissé lenyomkodjuk a tésztát és 170 C-os előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?