Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
Huh nyami!
Én ma valami édesre vágytam és a következő lett a végeredmény:
almás-répás golyók mandulába forgatva
2 db alma
1 kisebb répa
finom szemcsés zabpehely
2 ek útifű maghéj
1 narancs leve
vanília aroma
stevia HA kell
3 ek kókuszreszelék
1 ek karobpór
darált mandula a forgatáshoz
Az almát és répát lereszeljük. A narancs levét kifacsarjuk és kissé felmelegítjük, majd beletesszük a zabpelyhet. Annyit hogy teljesen feligya a levet. Ezt és a többi hozzávalót egy tálba tesszük és jól összekeverjük. A massza állagát - attól függően, hogy az alma mennyi levet eresztett - "javítani" lehet vagy még hozzáadott zabpehellyel, vagy még kis kókuszreszelékkel, vagy akár a forgatáshoz elővett darált mandulával (ez csak ízlés kérdése).
Ha jól összedolgoztuk a masszát, kicsit pihentetjük, majd golyókat formálunk és beleforgatjuk a mandulába.
Fincsi lett....
Úgy emlékszem valaki kért vagy lángos vagy fánk receptet, most találtam meg
Élesztő nélküli lángos
A mozorella miatt második időszak enélkül elsőben is lehet.
50 dkg tk tönkölyliszt
2 kk sütőpor
1 ek olivaolaj
1 csipet só
mangalica zsír a sütéshez
3-4 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
mozzarella
A tészta hozzávalóit annyi vízzel gyúrom össze, hogy kelt tészta állagú tésztát kapjak. Gombócokat formázok belőle, amiket kinyújtok - a széleket vastagabbra, a közepét nagyon vékonyra alakítva. Forró zsírban kisütöm őket.
A fokhagymát szétnyomom és a joghurtba keverem ezzel kenem meg a lángosokat. Mozzorella sajttal megszórom
Élesztő mentes fánk második időszak
50 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
5 dkg margarin
10 dkg nyírfa cukor
3 dl rizstej
1/2 mk foszfátmentes sütőpor
1/2 mk szódabikarbóna
1 csipet só
A hozzávalókat mind összegyúrtam, majd ujjnyi vastagra nyújtottam, kiszaggattam, és bő, forró mangalica zsírban kisütöttem.
A fáradságra Q 10-et a memória erősítéséhez meg lecitint javaslok.
Teát ne igyál délután 15 óra után, mert ebben is van koffein és lehet ezért nem tudsz aludni.
Szerintem nem. De használj pl, mandula lisztet, vagy tökmag lisztet, vagy lenmaglisztet..isteniek. Vagy csak darált mandulát vagy diót.
n sokat sütök ezekkel, a tökmag és lenmaggal meg ha úgy van sűrítek.
De inkább turmixolok mint hogy "lisztet" adjak a kajához.
hát hidd el, én is így voltam vele..aztán amikor eljött az idő és megéreztem az első édes ízt..rá kellett jönnöm hogy nem is kell nekem.
azóta vagy stevia..de legtöbbet almapéppel készítem a dolgokat.
Hát nekem nincs itt receptgyűjteményem...csak külön egy world amit csatolni szoktam ha adnak privi mail címet..
Erre gondoltál?
Épp most készítettem egy kis édességet. Túrós rétes lett a végeredmény tk tönköly réteslapból..és jó fahéjasan....
2.időszakos!!!
Nagyon jó illata van...de még forró! Alig várom, hogy megkóstolhassam..
Nem húslevesnek, hanem ragúlevesnál dinsztelem én a zöldségeket..bocsika..amikor nem szűröd le a levest, hanem apróra van benne minden vágva...
De sajna te nem használhatsz húst mert még a szigorú diéta alatt vagy.És egyébként finom húsi nélkül is a leves!
Régen én is bevágtam reggelire még a töltött káposztát is!!!
A leves így szupi..csak a baj h Fiziko még csak 6 napja diétázik, így ő NEM ehet húst, még a csont belefőtt ízét sem!
ez második időszakos amit te írsz.
Én csirke mell csontjából szoktam készíteni a húslevest. Egy nagyon kicsi husit hagyok rajta, ahogy le bírom szedni róla a mellet.
Bio vagy natúr vegetát lehet használni, ebben nincs só, meg cukor sem, csak szárított zöldségek.
Zöldségek - répa, zeller, petrezselyem, hagyma - ugyanúgy mehetnek bele, ahogy egyébként is.
Én vettem már durumlisztből készült cérnametéltet, meg tk.tönkölylisztből készült csiga tésztát.
Szerintem ezekkel már mondhatni olyan, mint a diéta előtt!
Akkor én ezt most nem értem. Főzök már jó pár éve, de sose dinszteltem a húslevesbe a zöldséget. Még csak nem is hallottam ilyet. Azt is írod, hogy hús nélkül készítsem a húslevest. Az milyen?
Nyilván ha vegeta nem jöhet számításba, gondolom húsleveskocka sem. De ezzel nincs gond, mert sosem használok ilyesmit (vegetát se).
Nekem a lángos nem nehéz kaja. Szívesen eszem reggelire az ilyen ételeket, vacsorára pedig mindig valami könnyűt. Valahogy ez jön be. Pl el sem tudnám képzelni a lángost v. a bundás kenyeret vacsorára.
Ehetsz húslevest nincs azzal semmi gond, sőt jó is az, csak ha pl dinszteled bele a zöldséget akkor azt olíván vagy vajon készítsd. Vagy ugye a többiek mangalicazsírt használnak..de én azt nem szeretem. Nekem rossz íze van. De használhatsz kókuszzsírt is..az semleges.
A másik hogy hús nélkül készítsd a levest..és sok zöldséggel. No meg ugye vegetát nem használhatsz!
A szárnyasok zsírját NEM lehet használni. Tilos. De mangalica zsírt használhatsz ha szereted!
A lángos nem nehéz kicsit reggelire???
Inkább egyél valami könnyebbet és rostosabbat!
Én azt nem értem, hogyha pl. diót lehet enni és mandulát is az első időszakban, akkor pl. az ebből készült tejet miért nem?
Mi van a húsleves levével és a benne főtt zöldségekkel?
Szárnyasok zsírját lehet használni az első időszakban (pl. kacsa, liba)???
Ma reggelire lángost készítettem magamnak, de a fiúk is megettek 1-1-et fokhagymásan. Azt mondták elég jó.
Leírom, de nem az én találmányom, hanem tőletek van:
25 dkg tk. tönkölyliszt
jó csipet só
1/2 kk sütőpor
langyos víz a gyúráshoz (nem kell túl sok, csakhogy rugalmas állagú legyen a tészta)
olíva olaj (vagy gondolom más, hidegen sajtolt növényi olaj is jó)
Én egy kis olajat a tésztához is tettem. Kb. tenyérnyi lángoskákat készítettem és kevés olajon megsütöttem. Tetejére zúzott fokhagyma került.
Mivel már nagyon nem szokott senki receptet feltenni..amit nagyon sajnálok,mert ezért van éppen az a fórum..gondoltam megtöröm a "varázst" és íme egy kis finiség
Egy kis tejföl pótló!!!! 2.időszakos!!!
Diótejföl
Hozzávalók:
1 csésze kesudió (de lehet bármi más is..csak akkor dominánsabb íze lesz nem natúr.)
kb. 1/3 csésze dió
2 csésze tisztított víz
1 evőkanál hidegen sajtolt dióolaj (ha nincs, akkor olívával helyettesíthető
1 pici só
Elkészítése:
1.Előző este a magokat beáztatjuk a vízbe.
2.Másnap botmixerrel összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat.
3.Végül picit megsózzuk, vagy tovább ízesítjük ahogy a fantáziának engedi.
Bármihez használható...bár ha nem kesudióval van akkor vigyázni kell nem alkalmas pl főzelékek sűrítésére..de salihoz fantasztikus...
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?