Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
Kókuszos-túrós golyók (második időszakos)
0,5 kg sovány túró
25 dkg teavaj
20-22 dkg nyírfacukor (porcukor formában)
1 vaniliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja és leve
kb 150gr kókusz
50gr kókusz a forgatáshoz
A puha vajat és a porcukrot mixerrel kikevertem, hozzáadtam a vaniliát és a citromot, majd beleforgattam a túrót, végül a kókuszreszeléket is. Lehet nem is kell a teljes mennyiség, de ezt úgyis látod, mennyit vesz fel. A masszából golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy éjszakára vagy fél napra hűtőbe tesszük, hogy kicsit megkeményedjen. Kókusz helyett a végén karobporba, vagy darált dióba is forgathatjuk. Több mint 30 db lett ebből a mennyiségből, de tuti siker, szóval hamar elfogy:)
Sajnálom, de viszont időben irtál és nem rontottad el.
:o))))))))))))
Óh! Látod erre megint nem gondoltam. Program halasztva. Pedig lelki szemeim előtt nagyon szép volt..
Köszi
Szia, hát ugye minden új bevezetése úgy történik, hogy először egy gerezd, aztán HA nincs tünet jöhet a 2. és így tovább.
Mivel a tortához nagyobb mnnyiség kell és nem is az eper a legfontosabb gyümölcs amit vissza lehetne vezetni és! Jobban preferáljuk a savanykás gyümölcsöket, így azt javaslom, hogy NE!!! készítsd még.
Ráadásul tejszín is kell hozzá..és az már 2 új dolog, amiknek a bevezetése minimum 2 hét (értem ez alatt hogy használhatod együtt)
Bocsánat hogy bele írok, de a tészta ugye tk tönköly vagy durum. Csak ez fogyasztható és ha lehet heti 1x és CSAK A 2,IDŐSZAKNAK A KÖZEPÉTŐL...
De nagyon jól hangzik, kipróbálom....
Mai ebédem:
Tonhalas tészta
Recept:
1. Tegyünk fel vizet a tésztának (spagetti)
2. A tonhal olajában dinszteljük meg a kis kockákra vágott vöröshagymát. Tehetünk hozzá fokhagymát is.
3. Adjuk hozzá a tonhalat, villával törjük össze.
4. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá még egy natúr joghurtot.
5. Tésztával együtt tálaljuk.
Nagyon finom, és gyorsan elkészül!
Csajok, olyan "fagyit" csináltam....
Fagyasztott málna, joghurt, pici fahéj. Állati!!!!!!
Oh....az első időszakhoz való visszatérés nem jó ötlet, mert kell a szervezetnek a táplálék.
Brobálkozz más gyümivel, sajttal, tojással...ezek jó fehérje források.
Milyen probiotikumot szedsz?
ÉS MILYEN LETT?
FINI?
NEM TAPADT ODA?
Tegnap zabpehely gofrit sütöttem. Finom lett. Tettem fel képet!
ZABPEHELY GOFRI (2. időszakos a xilit miatt)
Hozzávalók
2 csésze zabpehely
2 csésze víz
csipet só
2 kávéskanál xilit
Elkészítés
A hozzávalókat turmixgépbe teszem, jól összekeverem, és gofrisütőben kisütöm. Ha nagyon besűrűsödik, vízzel hígítom.
Kicsit helyesbitek:
az aludttejbol vagy a savanyu tejbol is lehet turo de csak ha felforraljuk, hogy osszemenjen
Szia
Szerintem a turo receptje nem igazan jo. En sokszor csinalok turot de az aludt tejbol sosem lesz turo.
Eloszor is fel kell fozni 2 liter tejet amibe ket kicsi vagy egy nagy citromot csepegtetsz bele, ilyenkor kicsapodik a savo es csak at kell szurni egy nagyobb gezen. Kb 10 perc mulva le is csepeg a folosleges savo es akar fel is lehet mar hasznalni az igy kepzodott turot. De ha hagyod a savoba kihulni es utana szurod at akkor puhabb lesz es vizesebb, mint a bolti turo.
(hallottam olyat is hogy sima C-vitamint tesznek a forralt tejbe, erdekes megoldas de az eredmeny ugyanaz)
Remelem segitettem :)
A sajt erdekesnek tunik, kiprobalom! Koszonom :)
Sziasztok
Ha rizslisztet veszek, annak is teljes kiorlesunek kell lennie vagy nem?
piskotat sutottem de nem lett valami jo a tk rizsbol ;(
Majd irj véleményt!
Azért arra figyelj, biztos hogy sütöttél már pogit, hogy ha az állaga nem olyan mint kellene inprovizálj!
Tegyél bele v joghurtot vagy több lisztet vagy stb....
Fantázia csak!
:o)
Igen lehet.
Én készítettem már joghurt nélkül is, csak a fűszerek és turmixolni a zöldség egy részét.
No meg tettem bele pár szem csicsókát is hogy legyen mi turmixolni.
Elmondhatatlanul hálás vagyok!!!!!!!!!! KÖSZÖNÖM!!! :)
Holnap már kipróbálom valamelyik finomságot! :)
További szép napot! :)
Hát attól ne félj hogy hízni fogsz még ha minden nap megennél kanalanként akármennyi lisztet sem!
A tk lisztek másképpen hatnak a szervezetre.
Aki elkezdte ezt a diétát..habár ez nem fogyókúra hanem egészség megóvás, de még nem hallottam olyat aki ne fogyott volna vele. Szóval ha minden nap eszel valami kenyér félét SEM fogsz hízni.
ÉS ENNI IS KELL!!! Mivel sok mindent nem lehet így kell a szervezetednek a kenyér is.
Szóval egyél kenyeret!
Fontos! Nagyon elfelejtenek enni rendesen sokan itt!
Pl:
pár recept!
Céklafasírt
20 dkg céklát, 20 dkg nyers sütőtököt(eredetileg édesburgonyát)lereszelünk(kis lyukú vagy nagy lyukú reszelőn) 2 gerezd fokhagymát, sót, borsot, darabka beáztatott házi tk kenyeret hozzáadunk és összekeverjük. Ehhez beáztatott zabpelyhet adunk hozzá, hogy összeáljon. Ki lehet sütni olajban vagy szétterítve tepsiben.
Káposztás pogi:
4 cs. tönkölyliszt
1/2 fej káposzta-reszelve, dinsztelve
1/4 cs. pirított szezámmag
1 kk szódabikarbóna
1/2 cs. olaj
só
A káposzta kivételével, mindent összegyúrunk, majd belekeverjük a káposztát, nyújtjuk, sütjük
-1. időszak
Zöldség-tál:
Tepsibe kockázva, szeletelve, darabolva rakj bele minedenféle zöldségmaradékot pl: sárgarépa, cékla, brokkoli, cukkini, káposzta(ha vörös, vicces színe lesz), zeller, karfiol, hagyma, sütőtök, paprika stb. fóliázd le és kb 40-50-percig párold a sütőben. Minden sütő más, amikor már puhul, de azért még kicsit ropogós, akkor jó. Kevés vajon vagy olívaolajon piríts meg egy kis tk lisztet, engedd fel joghurttal és öntsd le a zöldeket, mozarella sajtot is reszelhetsz rá és pirítsd meg a tetejét. hozzá esetleg zabpehely vagy más gabonafasírt nagyon jól passzol.
Brokkoli krém leves:
egy közepes brokkolit annyi vízben fel teszek főni, hogy éppen ellepje, ízesítem, 2-3 gerezd fokhagymával, szerecsen dióval, sóval, és "bio" ételízesítővel. Ha megpuhul (nagyon gyorsan) összeturmixolom, és kb fél pohár "bifidus"-os joghurtot keverek bele
Kifli
20 dkg tönköly és 5 dkg zabpehelylisztet beletesszük egy tálba, adjunk hozzá szódabikarbónát és sütőport ill kb 1, 5 dl joghurtot, de lehet több is. Olyan puha, kicsit ragacsos legyen a tészta és így sokkal omlós lesz a végeredmény. Kettészedjük a tésztát és úgy nyújtjuk ki kör lakúra, majd cikkekre vágjuk. így ebből az adagból 16 kis kiflit jön ki. A kinyújtott tésztát bekenjük 3 ek joghurttal és ráreszelünk egy mozzarellát, tetejét bekenjük egy tojás fehérjével és megszórjuk szezámmal
Csapati (indiai lepénykenyér)
* 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
* ½ dl olívaolaj
* 1 tk. tengeri só
* meleg víz (rugalmas tésztát kapjunk)
Keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat, és adjunk hozzá annyi meleg vizet apránként, amennyivel egy rugalmas tésztát kapunk. Gyúrjuk kb. 15 percig a tésztát, majd letakarva hagyjuk pihenni 1 órán keresztül. Utána osszuk 24 részre és mindegyikből formáljunk egy-egy labdát, és lisztezett deszkán nyújtsuk kör alakúra a lepényeket. Forrósítsuk fel a teflonserpenyőt (szárazon olaj nélkül), majd süssük meg mindkét oldalán kg. 5-5 perc alatt. Ha egy kicsit elszíneződik és felfújódik, akkor jó.
-1. időszak
Magyaros tofu zelleres lencsesalátával
400 g tofu
80 g vöröshagyma
400 g zeller
200 g vörös lencse (nem kell beáztatni)
fokhagyma
pirospaprika
20 g barnarizs-liszt
babérlevél
olaj
só
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük, és a tűzre visszatéve beforraljuk. Hozzáadjuk a tofut és villával pépesre törjük, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, köménnyel, hozzákeverjük a rizslisztet. A masszát gerinc formába tesszük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. A lencsét megmossuk, és sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott zellert, sóval citromlével ízesítjük, olajjal összekeverjük. A frissen kisült tofuval tálaljuk.
-1. időszak
Zoldseges rizst:
Megfozod a barnarizst, a zoldsegeket felkozkazod (sargarepa, hagyma, cukkini, paprika stb, ) es egy serpenyoben kis olivaolajon megpiritod, so bors, mikor kesz osszekevered a rizzsel, megszorod petrezselyemmel, oreganoval is lehet, nagyon finom izt ad neki!
Padlizsán mártogatós:
Egy közepes padlizsánt (25-30dkg) sütőben megsütök egyben, majd a héjától megfosztva összeturmixolom egy gerezd fokhagymával, borssal és sóval, valamint 10g olivaolajjal.
Kihűtöm és hosszú szeletekre vágott édesköményt, zellerszárat mártogatok bele.
-1. időszak
Zöldségkrém
30 dkg apróra vágott vöröshagymát, 10 dkg reszelt sárgarépát, 3 dkg reszelt zellert 10 dkg vajon megpárolunk. Kaporzölddel, apróra vágott újhagymával, tárkonnyal, sóval, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. 15 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadjuk a zöldséghez és pépesre keverjük az egészet
-1. időszak
Köles egytál étel (első időszaktól)
2 bögre köles
2 sárgarépa
2 paradicsom
1 kisebb cukkini
3 zöldpaprika
1 pritaminpaprika
1 fej hagyma
3 evőkanál olaj
1 kis gerezd fokhagyma
só
csipetnyi őrölt kömény
A kölest kiválogatom, jól átmosom. A sárgarépát, cukkinit és a hagymát apró kockára vágom, megpirítom, majd felöntöm kb. 1 dl vízzel. Hozzákeverem a hagymás répához a felkockázott paradicsomot, cukkinit, paprikát. Ízesítem. Amikor puhulni kezdenek, hozzáadom a kölest, megkeverem az egészet, és felöntöm annyi vízzel (a fele víz helyett használhatunk paradicsomlevet is), hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzöm (kb. 10 perc). 10 percig állni hagyom, hogy a köles beszívja szaftot. A fokhagymát nagyon apróra vágva akkor keverem hozzá, amikor kész az étel. Így pikánsabb.
-1. időszak
Élesztő nélküli lángos
50 dkg tk tönkölyliszt
2 kk sütőpor
1 ek olivaolaj
1 csipet só
mangalica zsír a sütéshez
3-4 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
mozzarella
A tészta hozzávalóit annyi vízzel összegyúrjuk , hogy kelt tészta állagú tésztát kapjak. Gombócokat formázunk belőle, amiket kinyújtunk - a széleket vastagabbra, a közepét nagyon vékonyra alakítva. Forró zsírban kisütjük őket.
A fokhagymát szétnyomjuk és a joghurtba keverjük ezzel kenjük meg a lángosokat.
-1. időszak
Cukkinis lecsó:
A cukkínis lecsóba felkarikázzuk a cukkínit - vagy ki hogy szokta a többi zöldséget is, és a paprika meg paradicsom után kicsivel kell beletenni és elkészítjük mint a lecsót.
-1. időszak
2 DB ZSEMLE:
13dkg tk. tönkölyliszt
1/3 pohár joghurt (van amikor fél pohár)
1, 6 dkg puha teavaj
kávéskanál hegynyi szódabikarbóna
fél kávéskanálnyi sütőpor
szóda v ásványvíz
só
Ezeket összegyúrjuk. A vizet a végén adagoljuk, pontosan nem tudom mennyit. Annyit teszünk bele, hogy puha, de nem folyós tésztát kapjunk. Két gombócot gyúrunk lisztes kézzel. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, egy kicsit lapítjuk ( jobb ha laposabb). Vizes kézzel egy kicsit vizezzük be a tetejét, hogy a szezámmag és napraforgómag rátapadjon. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-40 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, ne hagyd a sütőben, mert kiszárad.
Ne gondold, hogy nagyon puha, hiszen a tk. liszt másabb, mint a sima fehér liszt.
-1. időszak
Sajtos rúd candidásoknak
30 dkg tönkölyliszt
20 dkg mozzarella sajt
10 dkg teavaj
2 tojás
só
A lisztet, vajat, lereszelt sajtot és a két tojás sárgáját összegyúrod (ha a tetejére is akarsz sajtot, akkor azt rakd félre).
Kinyújtod kb. egy ujjnyi vastagra, csíkokra vágod és lisztezett tepsibe teszed.
A tetejét kend meg a tojás fehérjével, szórd rá a maradék sajtot.
-1. időszak
Szezámmagos sós ropogós
30 dkg tk. tönkölyliszt
1 kis pohár joghurt
25 dkg teavaj
só
szódabikarbóna
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pár órára hűtőben pihentetjük.
Lisztezett munkaasztalon kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
Sóval, szezámmaggal megszórjuk.
ujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyevágóval, vagy pizzavágóval.
Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben.
Ezt a tésztát már édesre is készítettem. Egy kicsi xilitet tettem a tésztába. Tölteléknek lehet karobos-xilites, fahéjas-xilites, kókuszos-xilites. Kinyújtottam, megkentek kis vajjal, és megszórtam valamelyik töltelékkel, majd feltekertem, és fél-1cm-esre vágtam. Kis csigákat sütöttem.
-1. időszak
Zab köret (HÁNTOLT BIO ZABOT)
Az elkészítése ugyanúgy történik mint a rizsé, csak nem egészen kétszeres vizet kell rá önteni. Az elején lepirítjuk apróra vágott hagymával ( újhagyma.), répával és californiai paprikával. Ezután , amikor már jó forró (de még nem égett le.) - ráöntjük az 1.8 - szoros felforralt vizet, és kis lángon , lefedve - addig főzzük, amíg el nem forralja teljesen a vizet magáról. Ezután lekapcsoljuk alatta a gázt és a fedő alatt hagyjuk még párolódni.
-1. időszak
SZÓVAL TESSÉ VÁLTOZATOSSAN ENNI!
REMÉLEM EZZEL NEM CSAK NEKED DE MÁSNAK IS SEGÍTETTEM.
AZ ÉN NEVEM ALATT TALÁLSZ MÉG KENYÉR RECEPTET!
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?