Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit csináljak, ha ez a doki lesz az ügyeletes a szülésemnél? fórum

Mit csináljak, ha ez a doki lesz az ügyeletes a szülésemnél? (beszélgetős fórum)


1 2
2010. okt. 3. 22:32

Sziasztok!

Ha 2007 óta nem változott, akkor éjjel pl. tutira csak 1 orvos van az osztályon. :( Nappal van bent több is, de van, amelyik műt, meg terhesgondoz, meg mittomén.

Megkérdezhetem, ez melyik volt? És amúgy ki a dokid?

5. misz (válaszként erre: 1. - Dancili)
2010. okt. 3. 22:25

Szegénykém! Ez egy bunkó!


Szerintem mindenképp nézz utána, hogy a kórházban hány ügyeletes doki van egyszerre. Ha több, akkor jogod van választani, és jogod van elutasítani.

Ha csak 1 doki ügyel, akkor ha beindul a szülés, telefonálj be az indulás előtt a szülőszobára és kérdezd meg, ki az ügyeletes. És ha ez, akkor menj a másikba. Egy beindult szüléssel nem küldhetnek el.


Azért vagyok ennyire kiművelve a témában, mert én nagyon rosszul jöttem ki egy ugyanolyan szituból, mint te. :( A dokim szabadságon, a helyettese meg egy állat. Sajnos akkor nem tudtam ezeket a dolgokat, és hagytam, hogy ő vezesse le a szülést. Életem legmegalázóbb és legkiszolgáltatottabb napja volt. :(

Ne hagyd magad semmiképp!


És reméljük, rendes gyerek a tiéd, és megvárja a doktor bácsiját. :)

Sok szerencsét és jó egészséget kívánok nektek! :)

4. Afrodita (válaszként erre: 1. - Dancili)
2010. okt. 3. 22:25

SZia!

Velem is előfordult hasonló szituáció, csak akkor még nem szülés előtt voltam, a doki terhesgondozáson adta elő, hogy havi 1 kg-ot lehet hízni.. A saját orvosom soha egy becsmérlő szót sem szólt, sőt, teljesen normálisnak mondott mindent.

Mondjuk nem is járt hozzá maszekul egy kismama sem...

Ne törödj vele, csak a babára gondolj és magadra!Egyébként meg kérhetsz másik orvost, úgy tudom mindig kettő van ügyeletben!

2010. okt. 3. 22:24

Pfff...nem semmi doki.

Megértelek,amiért nem szeretnél találkozni sem vele.

Szurkolok,a picúr várjon még csütörtökig :-)

Első szülésemnél én is kifogtam egy ügyeletest...jól leszúrt amiért felkeltettem,aztán behívott-onnantól megmondtam,amíg a saját orvosm nem jön,senki rám se nézzen.

Vannak ilyen tapintatlan sőt durva orvosok is sajnos:-(


Ne vedd komolyan amit mondott,nem tettél semmi rosszat,csak ő gyöpös....

2010. okt. 3. 22:21
A történet csütörtökön zajlott le, csak egy másik fórumon azon a napon már megírtam, és ide bemásoltam ma. Ezért vannak benne ilyen időrendi problémák. Csak még mindig nem tudtam megemészteni a történetet, ezért vagyok kíváncsi a véleményetekre.
2010. okt. 3. 22:17

Csütörtökön nagyon megalázó dologban volt részem, amikor a kórházban NST-n voltam. Egy idős doki volt a rendelésen, aki régen főorvos volt, kb. 70 év körül lehet. Sajnos a dokim nyaral, hozzá jártam 9 hónapig a magánrendelésére, és csak a jövő hét szerdától lesz. Tehát addig kellene kihúznom a terhességet, hogy nála szülhessek, akiben megbízom, és ismer minden dolgomat. Ma vagyok 38+4 napos.

Még kedden este voltam nála, babával-magzatvízzel-méhlepénnyel minden rendben, cervix 2000. Nagy baba lesz, de az első kisfiam is 4300 gr-al született. De minden rendben velünk.

A megalázó a mai napban az volt, hogy NST után, ami tökéletes lett, behívatott magához ez az idősebb főorvos. Amúgy most voltam nála először, és nem is nagyon ismertem eddig.....Mondta, hogy mutassam meg a lábam, és jól belenyomta az ujját, aminek persze a helye ott maradt. Ez a 39. héten szinte normális, kevés kismamának nem dagad a lába ilyenkor. Hozzáteszem máshol nem vagyok vizes, az arcomon sem látszik semmi, semmi puffadás, de még májfolt, és bőrhiba sem......Erre elkezdett nekem magyarázni, hogy én mennyit híztam, - ez 16-18 kg, - és miért nem figyeltem a sóbevitelre, és a diétára. Ez rengeteg súly, igaz hogy hogy néz ki egy kismama esztétikailag, az nem tartozik az orvosra.....és erre megvetően, hányingerrel az arcán végignézett rajtam, teljesen bealázva.....Tényleg erős terhes vagyok, nagy a hasam, de 172 cm vagyok, és 80 kg-mal kezdtem a terhességet, még az első terhességemből is maradt rajtam 8 kg körül, amikor újra terhes lettem, 15 hónapos volt az első kisfiam. De nem vagyok annyira kövér, mert magas vagyok, eloszlik a súly, és sokan azt mondják, nem is látszik a súlyom. Nem is hanyagolom el magam, mindig szépen felöltözök és kisminkelek, amikor most már ritkán elmegyek itthonról......

Folytatta is a mondókáját, hogy a NaCl (só) bevitelt miért nem csökkentettem, az milyen káros. Erre mondtam, hogy próbáltam figyelni, tengeri sóval főzök, és tudom, hogy a só megköti a vizet, stb. Erre közölte, hogy a tengeri só ugyanolyan, és én milyen anya!!!! vagyok, szegény gyerek, nem tehet arról hogy meg fog születni, és már most tönkre tettem a táplálkozásommal és súlyommal a születendő gyermekem életét!!!! A gyerekem már hónapok óta nem kap oxigént, és a méhem is tele van vízzel stb.....Na itt szakadt el a cérna...elkezdtem sírni, hogy a méhlepény tökéletes állapotban van, a babám megfelelően fejlődik, és 1 h1t1m van a szülésig. Erre ő azt mondta, hogy igaz, már mindegy nekem, az orvosom ilyen terhesgondozást csinált....meg ne sírjak. Mondtam neki sírva, hogy különben is nem is ismeri a terhességem előzményeit, most találkoztunk először, nem tud rólam semmit, és adja oda a papírjaim.

Mindezek egy tökéletes NST után történtek, és 1 hét múlva kell csak ismételni......Kint a kismamik döbbenten néztek rám, hogy mi van a babával, hiszen jókedvűen mentem be, jókat mosolyogtunk, aztán zokogva megyek ki. Mondtam nekik, hogy a babával semmi baj, nincs semmi, és gyorsan eljöttem. Most itt ülök összetörve, bűntudattal, és lelkiismeret-furdalással, hogy mit tettem a gyermekemmel, mert ez az unintelligens alak egy szülés előtt álló nővel így beszélt, és ilyen érzéseket keltett bennem.....

Ráadásul ügyelni is szokott ez a doki, és most rettegek, hogy nehogy jövő csütörtök előtt meginduljon a szülésem, és esetleg ő legyen az ügyeletes...ugye a dokim addig szabin. Ha ő lesz, akkor én inkább hazajövök, vagy elmegyek 35 kmre egy másik kórházba....Ott fogadnának? Ti mit tennétek? Én NÁLA biztosan nem fogok szülni!!!!!!

Köszönöm, hogy leírhattam ezt most nektek.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook