Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Ezt találtam:
"Ha a menzesz nélküli állapotot a mellékvese túlműködése okozza, akkor a menstruáció elmaradásán kívül egyéb tünetek is megjelennek, úgy, mint a fokozott szőrnövekedés, pattanások kialakulása, mélyülő hang, cukorbetegség, csontritkulás, elhízás, magas vérnyomás."
Biztos hogy van összefüggés a mellékvese és a menstruáció között.... Ugye nálad nem a mellékvese túlműködése miatt maradt el a mensi, hanem a spirál miatt...
Kíváncsi vagyok, hogy ha leveteted a spirált, akkor mi lesz... valahogy nem áll össze a fejemben a kép... dehát nem vagyok orvos... Csak "hangosan" gondolkodom. Írj majd!
Nézelődöm... csak egy érdekes kérdés merült fel bennem. Jár az agyam....
Amikor egy nő átesik a változó koron, és teljesen/végleg elmarad a menstruációja, akkor sem távozik ugye elvileg a mellékvese által termelt hormon vagy valami... ilyenkor mi történik?
Mert ugye az orvos azt mondta, hogy Nálad ha megoldódik a menstruációs probléma, akkor a hajprobléma is megoldódhat.
De ha valakinek már végleg elmarad a mensije? Annak korpás lesz a haja, és kihullik?
Ha beszélsz a bőrgyógyászoddal, akkor esetleg kérdezd ezt meg tőle, kíváncsi lennék hogy mit mondd.
Ne érts félre kérlek, én egy friss Mirenás vagyok, a tapasztalatom nulla, de folyamatosan, és lelkesen olvasom a hozzászólásokat, és gyűjtöm az információkat.
Írj mindenképpen! Üdv: Moncsicsa
Ugye ha a
Sziasztok!
Beszéltem telefonon a dokimmal, azt mondta nyugi nincs gond ez normális. Mondjuk magamról tudom illetve sejtem, hogy az vagyok, de ez a trutyi nekem akkor sem tetszik. Szóval a felhelyezéstől számolva 3 hónapra mennem kell hozzá, addig nem, csak ha görcsölni kezdek és nagyon véreznék. No ezt azért nem próbálnám ki.
Mindenkinek vihar-jég és "hülyeségmentes" szép napot!
Szia!
Na én gondoltam Rád rendesen, és segítettem is látod, de félre téve a tréfát örülök, hogy jól vagy és minden okés. Ma azért pihenj egy kicsit(ha megteheted a család mellett) és holnapra is ilyen maradj(jókedvű). Tudod, fő az optimizmus.
Ja és üdvözöllek a mirenások "táborában".
Rita
Még valmi , lehet összefüggés abban amit a bőrgyógyász mondott mert a férjem egyéb okból rettentő zsíros bőrrel küszködik, izzadós tipús, a haját ha nem tartaná rendben eszméletlen zsíros lenne, néha ha nincs ideje fényes a zsírtól a homloka és valóban kihullot a haja nagyrésze, szinte a feje teteje tök kopasz, és alig idén volt még csak 30. 2éve kihullt a haja! Neki a magán bőrgyógyász anno azt momdta nem tud vele mit csinálni a már kihullot. ezekszerint tényleg a zsíros, faggyús fejbőrtől ? Valószinű.
neki bevált a sószappan a homlokára, most ezzel próbálom a a fejbőröm rendbe tenni. Adott a doki 3000 ezerért krémet, de azt tanácsolta amig ez a menses dolog nem áll be a természetesbe addig ne várjak csodát és igyekezzek rendbe tenni, mert eléggé nagy gáz van odabenn.
Sziasztok Mirenások! Itt szint egy mirenás, másod mirenás. Az első 1,5 évig volt, aztán ujabb babát akartunk. Akkor 1,5 évig vérzésem egyáltalán nem volt. Ez kicsit aggasztott azért,jó -e ez így?
Aztán a kisfiam megszületése után azért másodszor is a mirena mellett döntöttem a kényelem miatt. Ill nem volt az elsővel sem semmi jelentkező óriási gondom.
Na most kb15 hónapja viselem a másodikat, vérzés szint úgy volt kb 2szer 1-1 napot minimális. Kényelmes. Hát a libidó azért csökkent.Még emlékszem lánykoromból a menses ideje alatt alig vártam, h vége legyen, mert beindultak a hormonok, ami most nincs.Nagyon nincs, ha hónapokig semmi nem történik az se izgat, sajnálom a apárom!Igaz hozzá jön két, 4 és 1,5 éves kisgyerek is)
Most jön a csúcs!!!:
Ma elmentem egy nagyon dícsért, elismert tényleg vérbeli bőrgyógyászhoz, mert eszméletlen korpás a hajam, adjon rá valamit, miután semmi nem használt!
Rámnézett és így szólt, hölgyem zsírosodik is a haja, mondom tegnepi mosást lát, csak ennyire! 2 naponta mosnom kell.Na szóval közölte velem, hogy rendben van-e a mensesem, rendszeres -e és van-e elég? Nem mertem bevallani, hogy kb 4 éve szinte semmi, mert ugye az első mirena, aztán a terhesség, és most megint mirena. Montam mi a helyzet, mirenám van, ami mellett elégé nagyon kevés van. Az volt rá a válsz,hogy ami a minsessel ürül, valami amit a mellék vese termel a nőknél az nálam bent marad és a fejbőrön keresztül faggyú termeléssel távozik, na most ettől kihullhat a hajam is, és a korpa is marad amíg ez a helyzet. Egyébként egyre erőssebbek a szőreim is, sőt már a nyakamon is vannak egyre több ami vastag fekete, és ki kell húzni. Szinte 2 naponta találok. Aminek a helye egyre jobban megmarad.
Azt mondta még a doki, hogy mivel könnyen estem teherbe a kicsivel, biztos, hogy szülés után történt valami amitől a férfi hormonok, és ez a mellék vese által termelt valmi felszaporordott. Jelzésként elmondom, hogy nem mondtam előre a dokinak semmit, ránézett a hajamra nagyítóval és rögtön mondta mi az ábra, nem tudhatta, hogy spirálom van, és nincs mensesem.
A nőgyógyászom szaki, osztályvezető, megyei guru, elismert szaki! azt mondta a mirena megbízható, alig hormonnal, de kisérleti nyulakat is toborzott tavaly az új mirena kisérletezéséhez!
Szóval ehez tud valaki hozzá szólni? Mert ugye az elsőt is 1,5 év után dobattam ki, és most ezt is úgy kéne? Húzzák a fogam a kétszer közel 50ezerért! No várom a válaszokat! Üdv mindenkinek
Sziasztok!
Én holnap vagy pénteken megyek feltetetni a Mirena-t. Nagyon sokat vaciláltam rajta hogy mi is legyen, melyik fogamzásgátlót használjam (mivel már van 2 gyerekem - óvszer, tabletta, megszakításos módszer nem igazán vált be nekünk).
Kb. egy hete felhivtam a dokim, aki azt mondta hogy a legközelebbi hozzátartózójának is ezt a módszert - Mirena-t - ajánlja, mivel nagyon jó tapasztalok vannak róla.
Először én gondolkoztam az injekción, de azt mondta hogy azt felejtsem el, utána a rendes spirál, de attól meg én félek a tapasztalatok miatt amiket itt olvastam a fórumon.
Igaz hogy a Mirena nagyon drága, de reméljük a sok jó tapasztalatok alapján én is igy leszek ezzel! :-)
Sziasztok!
Néhány hete olvasgatlak benneteket, mióta elhatároztam, hogy feltetem a minerát. Pontosabban a pozitív tapasztalatok segítettek dönteni, de persze benne is van némi félelem, mi lesz ha nem jön be? De próbál az ember mégis bizakodva hozzáállni, mert akkor minek dobnánk ki 44 000 Ft-ot érte ha nem bízunk abban, hogy ez lesz a tuti!
2 hete voltam rákszűrésen, akkor beszéltük meg a dokival, hogy a köv. ciklusban jelentkezek. Szóval ma délután megyek, és hát reggel óta ezen jár az eszem, mert nagyon félek a felhelyezéstől. Szorítsatok nekem légyszi, és ígérem holnap visszajövök, megírom hogy ment.
Szia!
Rám is rámférne egy kis bíztatás, már a 17. napnál járok, holnap megyek a dokihoz, nézzen meg, ha rendel, még nem beszéltem Vele.
Tök jó mások ünnepelnek a szülinapjukon én nőgyógyászhoz járok. Tavaly kisműtétem volt akkor, most meg vizsgálatra megyek. Remélem nem lesz műtét ebből......:-(
Tudod már "ilyen öregen" minden lehet. Nem?
Egyébként nincs szerintem nagy gond, de kell majd egy kis norcolut. Tudod én mint "doktor" ezt javaslom magamnak, de majd az igazi doki meglátja mi újság van.
Egyébként jól vagyok, köszönöm. És mindenkinek üzenek tudjátok Lányok csak optimistán és minden okés lesz.
Szia!
Gyere máskor is.
Irigyellek, hogy semmi gondod, bárcsak mi is ezt mondhatnánk magunkról.
No de mindegy ez van.
Köszi, hogy olvasol Minket.
Szia!
Gondolok Rád holnap, majd írj hogy vagy.
Szerintem nem lesz semmi gond nyugi.
Sziasztok,
visszanéztem hozzátok.
tavaly júniusban tettek fel MIRENÁT nekem most jött meg a maszat tegnap kezdődött de csak amikor wcre mwgyek látszik egyébként semmi.
ma el is kezdetm újra a cvitamin 1000 kúrámat. úgyhogy hamar el is fog múlni nem félek tőle.
csak benéztem szisztok
Sok szerencsét!
Várjuk a tapasztalatokat.
Szia, szerencsésnek érezheted magamat, mert így van ahogy írod, akinek bejön annak valódi főnyeremény.
Szépséghiba hogy nem minden nő méhe viszonyul ennyire megértően a hormonos spirálhoz, mint a tied.
További szép és vérzésmentes ( gondtalan éveket) mindenkinek, aki ebbe a "szerencsés táborba" tartozik.
Szerettem volna én is, nekem nem sikerült, ilyen is van.
Hát ez az! A kényelemről meg ne is beszéljünk:))
Jaj, de jó, hogy neked is bejött:)
Sziasztok!
Nagyon régen nem jártam erre, pedig megfogadtam, hogy jövök és elmondom a jó tapasztalataimat, mert tudom, hogy nekem is sokat segített a fórum kezdő Mirenás koromban. Tavaly szeptembertől van Mirenám, akkor rendszeresen beszámoltam a történésekről. Kb. két-három hónap maszatolgatás után elkezdtem szedni az 1200mg-os C-vitamint, egy-két nap alatt megszűnt minden maszatolás. Atóta talán két vagy három alkalommal volt valami éppenhogycsak rózsaszínű valami, de alig észrevehető. Szóval kitartás a kezdőknek!
Egyébként rájöttem, hogy nem is olyan drága ez a Mirena, egy év alatt elköltöttem volna ugyanennyi pénzt betétre meg tamponra :))))))))))
Hali!
Minden nap itt vagyok én is, igaz ami igaz, tényleg észre sem veszem, hogy van bennem valami...Éppen a múlt héten kellett volna megjönnie, de nem is láttam. Ilyen a 7 év alatt csak párszor volt, ez most az. Azért akkor vagyok mindig nyugodt, ha megmutatja magát, de tudom, hogy ez is normális.
Szóval lányok, jó lesz ez, higgyétek el.
:) Kösz Neked is, de ne dicsérjetek már ennyit, mert szégyellős "lyány" vagyok, és övig pirulok.
Mindig is szívesen segítettem akinek tudtam, illetve aki igényelte, és igyekszem ilyen is maradni.
Mindenkinek a legjobbakat a Mirenával kapcsolatban, meg amúgy is.
Sziasztok! Már kezdtem reménykedni hogy eljött a Kánaán , mert 9-én kellett volna megjönnie és nem akarózott.Na de ma mégis .Egyenlőre nem sok és hátha nem erősödik be nagyon .Mindenesetre azért a javulás ,csökkenés jeleit mutatja a dolog így az 5 hónap után.Hátha nekem is egyszer csak teljesen eltűnik.Kitartok.
Minden nap olvasom én is a fórumot,sok a hasznos tanács és jó hogy mással is megosztható ez a probléma.Akik nem irkálnak remélem már el is felejtették a mirenájukat, mert beállt nekik a dolog.Mindenkinek szép napot.
Szia Piros!
Na, mi volt a dokinál?
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?