Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
11392. picike2 (válaszként erre: 11390. - Március23)
ápr. 13. 07:27

Sajnálom, hogy nem vált be.

Nekem most telt le a fél év, de ugyanezek a tüneteim, mint neked.

A pecsételés miatt még türelmes is lennék.

De nagyon sokat fáj a hasam, a derekam, stb...

Holnap megyek az orvoshoz, kíváncsi vagyok mit mond.

Majd írd már meg kérlek, hogy milyen volt az első menstruációd, mire lehet számítani levétel után.

Mert nekem is erős vérzés miatt lett feltéve.

Köszönöm szépen!

11391. Sok kérdés (válaszként erre: 11389. - Március23)
ápr. 12. 21:03

Szia.

Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk a történetedet, illetve, hogy jelentkeztél ismét.

Nagyon sajnálom, hogy hiába vártál két évet, nem jött be Neked a Miréna.

Hát tényleg úgy látszik, hogy nem mindenkinek fogadja be a szervezete az idegen testet :-(

Azért bízom benne nagyon, hogy mostmár rendeződnek a problémáid és előbb-utóbb találsz megfelelő megoldást.

Én még mindig annak a híve vagyok: hogy nem azért születtünk a bennünk lévő szerveinkkel, mert azokra nincs szükségünk, hanem pontosan ellenkezőleg. Mindennek meg van a maga előnye és lehet igen hátránya is, de mindegy is, mindenki saját maga dönt a saját ügyében és testét illetően.

Egyébként méhnyálka leégetésről még nem is hallottam... Nekem 16 évesen volt valami leégetés, de már nem is emlékszem rá, hogy az mi volt... Lehet ez? :-)

Ahogy olvasom a reggeli leveled, nem is kellett sokat várnod, hogy megjöjjön a mensid :-(

A legjobbakat kívánom Neked! És főleg nagyon jó egészséget! :-)

Én 25-én megyek a dokimhoz és lehet akkor le is veszi a Mirénát 8 és fél év után. Én azért nagyon félek a levételtől, főleg, hogy nagyon hátra nyúló méhem van és hát 8 és fél év nem kevés idő, hogy bennem van.

7 és fél éve nem vérzek, fogalmam nincs, hogy mi lesz levétel után, hormon persze már nincs rég benne, évek óta és én is az 53. évemben vagyok.

Majd én is jelentkezem...

Szia.

11390. Március23
ápr. 12. 06:42

Jó reggelt!

Nem kellett sokat várnom, ma reggel már meg is jött.

11389. Március23
ápr. 11. 21:53

Sziasztok!

Már régen jelentkeztem.

Helyzetjelentéssel jövök hozzátok.

Tegnap búcsúztam a mirenámtól.

2023 március 3.án lett feltéve a mirena erős menzi miatt. Végigvéreztem hónapokat, bármilyen gyógyszert kaptam nem múlt el. Igaz nem erős vérzésem volt de ugye tiszta napom nem volt.

Voltak csúnya pattijaim amik előtte nem, a lábremegésről is írtam nektek...sokminden volt.

Olyan rendszer lett végül hogy 18 napokat véreztem aztán 5-10 nem és így elölről.

Mostanra ott tartottam hogy folyamatosan éreztem hogy dolgozik a méhem, főleg mikor ültem vagy feküdtem. Mindig.

Egész kismedencém, derekam majd szét szakadt.

Most januárban úgy döntöttem elég volt levetetem.

Minden ultrahangom vizsgálatom mri...minden tökéletes volt végig. Soha sehol nem találtak semmit.

Tökéletes helyen volt a spirál, méhnyálkahártya szép vékony...mégis véreztem és pár hónapja picit erősebben, de még mindig nem volt vészes egyébként.

Szóval a dokim azt mondta most már muszáj megcsinálni egy diagnsztikai laparoszkópiát mert nem szívesen veszi le.

Március 3ára épp 2 évre a felhelyezés után be is feküdtem a kórházba és megcsinálták. Endometriózisra gyanakodott a dokim hiába nem mutatta az mri vizsgálat sem...

Nem találtak semmit.

16 évvel ezelőtti vakbélműtétemnél voltak összenövések. Ennyi.

Végigsírtam a műtét napját.

Rettenetesen elkeseredtem hogy fájdalmaim és vérzésem ellenére megint azt mondják minden rendben itt már nőgyógyászatilag nincs tovább hova menni.

Utána menzim ugyanúgy megjött, miután elmúlt kellett kontrollra mennem.

Azt kifelejtettem hogy szex után is véreztem már a tiszta napomon és a belső ultrahangvizsgálat után is azonnal.

Tehát tegnap mentem a kontrollra.

Kicsit unom már ezt a sok magyarázkodást, sokat beszélgettünk a dokimmal végül az lett hogy akkor leveszi.

Fél perc nem volt az egész művelet, abszolút nem éreztem semmit pedig a felhelyezés nagyon kellemetlen volt.

Mutatta...semmi vér...semmi...se benőve nem volt jó helyen volt...írt ki tablettát ha megjönne a menzim és nagyon erős lenne akkor szedjem.

Várjak meg 2 menzit és menjek vissza.

Ha visszatér az erős és elhúzódó menzesz akkor újra altatásban csinálnak méhnyálkahártya leégetést.

Meglátjuk.

Arra jutottunk hogy kilökte a szervezetem mert ez mégiscsak egy idegen test.

Hát szomorú vagyok hogy nekem nem vált be és rettentően félek a következő menzitől.

39 éves vagyok, de én már talán abba is beleegyeztem volna ha kiveszik a méhem. De ugye mivel minden rendben hát ez nem így megy.

Mégsem jönnek rá a fájdalmam okára.

Tehát várok ismét. Meglátjuk mi lesz ezután. A levételkor sem és azóta sem véreztem. Csodálkoztam is rajta.

Sok sikert és kitartást mindenkinek!

Ne járjatok így mint én!

11388. Sok kérdés (válaszként erre: 11387. - Cseva79)
ápr. 9. 17:50

Szia.

Én annak idején végig hívtam a gyógyszertárakat, amerre lakom, illetve amerre járok, útba esett és a legolcsóbb helyen vettem meg.

11387. Cseva79
ápr. 8. 13:38

Sziasztok!

Felírta a nőgyógyász a Mirenát. Olvastam, hogy árban nagy szórás van a patikák között. Ti mennyiért váltottátok ki? Budapesten keresnék olyan helyet, ahol aránylag jó áron van...

Köszi!

11386. Szem1982 (válaszként erre: 11383. - Barkinca)
ápr. 6. 09:45
Február közepén. Hihetetlen, hogy eltelt másfél hónap. Vérzésem 5. napján rakták fel. 2 napig véreztem. Aztán volt maszatolás a kövi vérzésig. 8 napig tartott a menszeszem. Hol erősebben, hol enyhébben. De még így se volt olyan intenzív, mint spirál előtt. Aztán hirtelen elvágták és most jött meg 25. napra. Most egyáltalá. Nem vészes. Remélem fogy a cucc odabenn. Dokinőm mondta, hogy ez egyelőre nagykönyvi reakció... szóval 2-3 hónap és elmúlhat teljesen.
11385. Szem1982
ápr. 6. 09:40
Most vagyok elviekben az 5. napon. Eddig nagyon enyhe volt. Alig jön valami, szóval biztató... bár az is lehet, hogy bedurvul még es ez csak az elővérzés... 😀 meglátjuk.
11384. Sok kérdés (válaszként erre: 11382. - Szem1982)
ápr. 4. 21:48

Szia.

El fog múlni az akné szerintem.

Mindenképpen vékonyodott a méhnyálkahártya.

Írj majd, hogy hogy alakulsz, ha megjött-elmúlt :-)

11383. barkinca (válaszként erre: 11382. - Szem1982)
ápr. 4. 12:37
Szia, neked mikor tették fel? Nekem is most kicsit jobb, alig van barnázás, kicsi rózsaszín váladék, de azért kemény 5 hétig volt vérzés, piros is. Most nem ismerem ki magam a ciklussal, most elvileg ez már jó jel hogy szinte eltűnt minden. Megyek kontrollra 22-én majd ekkor meglátjuk mi van. Amikor voltam akkor a helyén volt a spirál, csak végre rendeződik. :-)
11382. Szem1982
ápr. 1. 02:10

Sziasztok!

Gondoltam írok egy helyzetjelentést. 3 hete volt menszeszem. 8 napos volt, hol intenzívebb, hol kevesebb vérzéssel. Az utolsó nap utàn még csak pecsételés sem volt. A szokásos váladék pedig kevesebb. Ma voltam a dokinál. Minden rendben van, spirál a helyén. Nem mozdult el. 4 nap múlva kell megjönnie. Tuti lesz vérzés, mert látta uh-n. Most jelenleg 8mm-s a nyálkahártya vastagsága. Szerintem ez már csökkenés, peteérésnél volt anno 12 mm (persze csak egyszer néztük, mikor babát szerettünk volna). Még mindig kevesebb az étvágyam. Egyszer volt csak csokirohamom ebben a hónapban. Rengeteg az akném! Tele vagyok hatalmas göbökkel. Ezt olvastam másnál is, mint tünet. De el fog múlni, ha minden igaz. Nem tudom, hogy milyen lesz a vérzésem... de majd írok, ha elmúlt.

11381. Sok kérdés (válaszként erre: 11379. - Zubbony)
márc. 31. 20:41

Szia.

Nem emlékszem Rád... Visszanéztem az oldalt egy darabig.

Nevet változtattál?

11380. Sok kérdés (válaszként erre: 11378. - Barkinca)
márc. 31. 20:40

Szia.

Teljesen normális, ne ess kétségbe. Ez lehet, hogy egy darabig így lesz, szóval türelmet és kitartást kívánok Neked.

Köszönöm szépen, én nagyon jól vagyok, engem már nem érintenek ezek, max. majd a levétel áprilisban...

11379. zubbony (válaszként erre: 11377. - Sok kérdés)
márc. 30. 14:24

Köszönöm.

Én április végén megyek dokihoz.

Kíváncsi vagyok a véleményére.

11378. barkinca (válaszként erre: 11376. - Sok kérdés)
márc. 29. 17:39
Szia, köszönöm a kérdésedet, sok minden nem változott, vérezgetek, barnázok, minden nap, majd 22-én megyek kontrollra, van hogy göröcsölök is. Szóval nem múlt el, nem állt be, majd mond valamit a doki. Te hogy vagy?
11377. Sok kérdés (válaszként erre: 11374. - Pillango2004)
márc. 29. 16:20

Szia.

Nekem október elején volt 8 éve, hogy fent van az első. Miréna.

Áprilisban lesz egy éve, hogy voltám ellenőrzésen és rákszűrésen, úgyhogy most lesz tervben a levétele, áprilisban, ha megyek legközelebb.

11376. Sok kérdés (válaszként erre: 11371. - Barkinca)
márc. 29. 16:19

Szia.

Most hogy vagy?

11375. Sok kérdés (válaszként erre: 11372. - Picike2)
márc. 29. 16:19

Szia.

A fájdalmat akár egy hüvelygyulladás vagy akár ciszta is okozhatja...

Én híztam a Miréna felhelyezését követően, de az már rég volt.

márc. 28. 20:13

Sziasztok!

Nekem 5 ève van spirálom.

Cserèltetni szeretnèm, de az orvos azt mondja mèg nem szüksèges!

Ki meddig használta?

11373. barkinca (válaszként erre: 11372. - Picike2)
márc. 25. 19:35
Szia!!! Nem tudom az, normális hogy fáj? Nem hallottam ilyet, te olvastál erről? Nem lehet hogy akkor elmozdult? Én amúgy is nagyon hízékony vagyok, nem tudom ez hogy fogja befolyásolni, de van olyan barátnőm akinek fent van 3 éve, ő is csak pecsételget mensikor, de olyan vékony mint a cérna. Talán ez is mindenkinél más. erről sem olvastam. Majd írj ha voltál, mit mondott a doki. Nekem ma elég jó napom volt, csak barnáztam kicsit, de hogy holnap mi lesz, azt ki tudja :-(
11372. picike2 (válaszként erre: 11371. - Barkinca)
márc. 24. 17:31

Kedves Barkinca!

Én három hét múlva megyek vissza az orvosomhoz, épp akkor telik le nekem a bűvös 6 hónap.

Kíváncsi vagyok addig, hogy alakulok,mert most kb. 11 napja megint pecsételek (szerintem most kellett volna megjönnie), előtte már volt 5-6 nap tiszta.

De most pl. az együttlét is fájt, vagyis olyan kellemetlen volt, ez idáig nem volt...

Szóval, ha ez is hozzájön még a hasfájáshoz, pecsételéshez, akkor tuti levetetem.

Szerintem már az orvosom is azt fogja javasolni.

A másik problémám, hogy tavaly tavasz óta diétázok, szépen fogytam is őszig, és mióta a spirál fel lett téve, azóta semmit sem fogytam, sőt.

Egyre lejjebb kell vinnem a kalóriát, hogy ne hízzak.

11371. barkinca (válaszként erre: 11369. - Sok kérdés)
márc. 24. 08:38
Köszönöm hogy írtál, mindenképp megyek majd igen a kontrollra, tegnap egész jól megvolt görcsöltem ism, ma eddig sokkal kevesebb. Hát ez tényleg egy nagyon érdekes dolog. De csak csak túl leszek rajta. :-)
11370. barkinca (válaszként erre: 11367. - Szilvike1234)
márc. 24. 08:36
Szia, nekem most pont ugyanez van amit írtál, most volt a 26. nap tegnap nagyon megvolt ma meg egyenlőre alig van valami. Tiszta őrület. De azért, ne vedd rossz néven, örülök hogy nem vagyok egyedül, ez nekem azt bizonyítja hogy nem kell megijedni, másnál is volt ez. Mert ugye annyi bajról hallani, mit gondol az ember, csak nincs valami komoly probléma. De így hogy írjátok ti is, és a doki sem lát gondot, nyugodtabb vagyok.
11369. Sok kérdés (válaszként erre: 11365. - Barkinca)
márc. 23. 22:16

Látom, megint írtál :-)

Nem szokatlan, hogy felborul teljesen a ciklus és egyszer gyengébb a vérzés, aztán erősebb és ez így váltakozik. Ne ess kétségbe, biztos, hogy be fog állni, idő kell hozzá, hogy mennyi, ez attól függ, hogy a Te szervezeted hogy áll rá.

A kontrollra azért majd menj el, legalább UH-n megnéz a doki, a méhnyálka hártya vastagságára kérdezz rá, hogy a mostanihoz képest vastagodott vagy vékonyodott és mennyit?

Igen, 11 hónap eltelt és mintha elvágták volna, teljesen elmúlt a mensim, a 8 és fél év alatt egyszer véreztem, illetve vérezgettem pár napocskát, amikor a Covid oltásokat kaptam.

Tiszta napom egyáltalán nem volt a 11 hónap alatt. Vagy nagyon erősen véreztem, vagy barnázós napok voltak, a pöttyözős-barnázós napok voltak a tiszta napok nálam.

11368. Sok kérdés (válaszként erre: 11364. - Barkinca)
márc. 23. 22:12

Szia.

Örülök neki, hogy már kicsit csillapodott és jobb lett a helyzet. Bízom benne, hogy csak jobb lesz... :-)

11367. Szilvike1234 (válaszként erre: 11365. - Barkinca)
márc. 23. 14:42
Azt meg elfeljettem írni neked. Ugye folyamatosan vereztem én is.Ha egy hónapot nézem egy ciklust.kb 2het volt erősebb vérzés 1 het gyengébb ..pár nap barnázos. Aztán küzdött előlről. Egy igazi mókus kérek volt.Végét nem láttam. Aztán mégis csak lett vége. Egyik pillanatról másikra 🙂
11366. Szilvike1234 (válaszként erre: 11365. - Barkinca)
márc. 23. 14:37

Szia

Nekem volt olyan is,hogy elmentem orvoshoz mert ugye folyamatosan véreztem.Haza mentem és hívtam az orvost jobban vérzek mint amikor ott voltam.Mindig azt a választ kaptam jó lesz az várjak még.Rosszul voltam ezektől a szavaktól. Nekem tiszta nap barnázos napok voltak.Amikor menstruációs napok voltak azt nem igazán tudtam követni mivel folyamatosan volt hol több hol kevesebb! Folyamatosan fájt a hasam derekam.Nekem 1 év 4 hónapja van fent És meg ritkán van barnázos folyás. Hó végén inkább. Gondolom akkor lenne még.Szóval én azt mondom nagyon az elején vagy ...adj meg időt,türelemet magadnak .Idő kell hozzá a szervezeted elfogadja csak egy idegen tárgy.

Mint írtam nagyon sokat beindultam jó itt a vége szedjék ki belőlem.Aztan maradt..Írj nyugodtan valaki mindig van itt aki tanácsokkal ellát.

11365. barkinca (válaszként erre: 11363. - Sok kérdés)
márc. 23. 09:33
szia, újra írok :-) ma megint erősebb a vérzés, amúgy most 26. nap van lehet meg kellene amúgy is jönnie. Ezt azért nem tudom mert az utóbbi időben felborult ez is teljesen. Szóval már örültem hogy kezd teljesen elmúlni erre tessék, kezdődik előről. Amúgy arra nem válaszoltam mikor tették fel, nekem most március 4-én a 7. napon. Az antibiotikumot végigszedtem, az exacyl elfogyott, most várok. Van kontrollidőpontom egy hónap múlva, ha addig így marad.... gondolom nem kell mennem mert ki tudja mi a jó és mi a rossz. Majd meglátom. Neked amúgy miután eltelt a 11 hónap teljesen elmúlt, nem véreztél? És a 11 hónap alatt volt tiszta napod? Köszönöm ha írsz, és köszönöm ha bárki ír!!!!
11364. barkinca (válaszként erre: 11363. - Sok kérdés)
márc. 22. 08:59
Szia, köszönöm hogy írtál, most kicsit már csillapodott, a hasam is sokkal kevesebbet görcsöl, jelenleg jobb a helyzet. Hogy mennyi volt a nyálkahártya azt nem mondta, de alaposan megnézte biztos a helyén van e meg magyarázta mi hol van, mit látnánk ha baj lenne stb.... próbálok igen optimista lenni gondolom nálam az is baj hogy vannak amúgy más komoly bajok a családban, főleg egészségügyi és sokat stresszelek, feszültebb vagyok a kelleténél, de a doki rendes volt. Azt mondta bármi kétségem van menjek.
11363. Sok kérdés (válaszként erre: 11359. - Barkinca)
márc. 21. 22:41

Mióta is van fent Neked?

Az erős vérzés simán lehet, nekem 11 hónapig tartott. A görcsök is hónapokig tartottak, főleg, amikor normálisan meg kellett volna jönnie. Sőt, mikor már nem véreztem, akkor is görcsöltem, melleim feszültek, ingerült voltam, abból tudtam, hogy na, most meg lenne, ha megjött volna, de már nem véreztem.

A ritka tulajdonsággal én is rendelkezem sajnos, nagyon hátra nyúló a méhszájam, nekem is azt mondta a doki, hogy ilyennel még nem találkozott, ennyire hátra nyúlóval. Én kicsit parázok, hogy fogja nemsokára levenni az első Mirénámat 8 és fél év után :-(

Ne stresszelj, mert azzal senkinek sem segítesz. Próbálj meg nyugodt lenni és nagyon pozitív. Csak pozitívan, tudod, a hit hegyeket mozgat...

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook