Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
11423. Sok kérdés (válaszként erre: 11421. - Szilvike1234)
ápr. 26. 12:54

Szia :-)

Anno én lendítettem fel ezt a fórumot, de már nincs szükség szerencsére fellendítésre, megy ez magától is :)))

De aranyos vagy, nagyon köszönöm! :-)

Rendben, maradok, de sok újat már nem fogok tudni mondani :-( max. az újaknak átadni a tapasztalataimat :-) Na meg mondjuk aki kicsit kétségbe esik, tudom bíztatni, hogy fel a fejjel :-)

11422. Sok kérdés (válaszként erre: 11420. - Picike2)
ápr. 26. 12:52

Igen, olvastam és sajnálom! :-(

Én azért jóval tovább bírtam, 8 és fél évig :-) a nagyon kemény 11 hónaptól, még beállt...

11421. Szilvike1234 (válaszként erre: 11419. - Sok kérdés)
ápr. 25. 22:18

Szia

Sok erőt és kitartásra biztattál minket!De igen ide tartozol közénk! Légyszíves maradj velünk szükségünk van a támogatásodra!

11420. picike2 (válaszként erre: 11419. - Sok kérdés)
ápr. 25. 20:55
Én is levetettem 2 nappal ezelőtt, nem bírtam tovább 6,5 hónapig volt fent.
11419. Sok kérdés (válaszként erre: 11418. - Picike2)
ápr. 25. 20:50

Nagyon szívesen! :-)

Hát, 8 éve itt vagyok... Most már viszont nem tartozom közétek, már nincs Mirénám és más spirálom sem.

11418. picike2 (válaszként erre: 11417. - Sok kérdés)
ápr. 25. 19:43

Köszönjük Neked a sok segítséget és bíztatást.

🙂

ápr. 25. 19:02

Sziasztok!

Nekem 8 és fél év után lekerült ma reggel az első és utolsó Mirénám :-) Nagyon féltem, csak 8 és fél éve bennem volt, a méhszájam is nagyon hátra hajló, és hogy ezek miatt nem fog könnyen lejönni, de észre sem vettem, pikk-pakk, pár másodperc és úgy, hogy azt gondoltam, hogy még csak a kenetet veszi le a rákszűréshez a dokim :-)

Elviekben én már nem fogok vérezni sem - bár most egy picit a WC papír halványkás pirosas volt - 4 mm a méhnyálkahártyám. És 44-45 évesen már nem igazán esnek teherbe a nők, de a nagykönyv szerint 47 évesen főleg nem, nincs annyi érett-egészséges petesejt már akkorra. Csak gondoltam megosztom veletek az infókat. Szóval nekem már nem kell másik, második spirál. 53 éves leszek idén.

Sziasztok.

11416. picike2 (válaszként erre: 11409. - Március23)
ápr. 24. 09:14

Szia!

Hogy vagy?

Remélem már elmúlt a vérzésed és minden rendben.

Tegnap én is levetettem. Hónap elején már úgy tűnt, hogy jobb lesz, de már 11 napja megint pecsételtem, sőt most inkább vérzés volt és nem is úgy tűnt mintha abba akarna maradni...

Úgyhogy tegnap visszamentem és már az orvosom is azt mondta, hogy ő már ezt nem hagyja tovább, leveszi.

Írt fel Norcolutot és vérzéscsillapítót, mert nem lehet tudni ilyenkor, hogy milyen vérzés várható. Úgyhogy most én is izgulok, hogy visszatér a spirál előtti erős vérzés.

Az orvosom most azt mondta, hogy három hónap múlva menjek vissza, addig ne szedjek semmit.

Megnézi majd ultrahanggal, hogy milyen a nyálkahártya és abból látja, hogy kell e mintavétel, esélyes e, hogy hiperpláziám van. Felvázolta a lehetőségeket, Slinda, szuri 3 havonta, méhnyálkahártya ablázió, stb...

Nekem sokat kell fogynom is, két hónapja diétázok,már 8 kg-ot fogytam, még ebben bízok, hogy hátha ez is segít.

Az orvosom is azt mondta, hogy ha az elhízás miatt van az ösztrogéntöbblet, akkor a fogyással javulhat ez az erős vérzés.

Hát kíváncsi vagyok, mi lesz...

11415. Sok kérdés (válaszként erre: 11413. - Lady Lavender)
ápr. 18. 22:54

Szia.

Én személy szerint - ne haragud -, nem értem a kérdésed.

11414. Sok kérdés (válaszként erre: 11412. - Picike2)
ápr. 18. 22:53

Szívesen! :-)

Jól teszed, a remény hal meg utoljára, szokták mondani :-)

ápr. 18. 01:23

Itt annyi rémes dolgot lehet olvasni. Szerintetek ennek van köze az antibebi bogyó szedeshez?

Nem (anti/) kapanyolok, csak elkeserito, mert én is öregszem.

11412. picike2 (válaszként erre: 11411. - Sok kérdés)
ápr. 18. 01:14

Azért még reménykedem.

🙂🙏

Köszi a sok segítséget!

🙂

11411. Sok kérdés (válaszként erre: 11405. - Picike2)
ápr. 17. 19:11

Szia.

Értem és sajnálom.

Igen, persze, ezt Neked kell érezni, tudni, a Te szervezeted...

11410. picike2 (válaszként erre: 11409. - Március23)
ápr. 16. 21:59

Azt hittem a laparoszkópos vizsgálatnál alap, hogy mintát vesznek...

Írni fogok, hogy alakul majd nálam a dolog.

De most tényleg megbeszéltem magammal, hogy ha 8-9 naptól tovább tart a pecsételés, akkor levetetem.

Nálam a tűréshatár úgy nézne ki, hogy minimum 20-22 tiszta nap és max. 7-8 nap pecsételés.

Remélem, hogy már neked sem tart sokáig ez a vérzés,és a következő nem lesz ilyen durva!

11409. Március23 (válaszként erre: 11408. - Picike2)
ápr. 16. 21:33

A méhtükrözés még fel sem merült eddig. Senki nem említette viszont nem értem hogy miért nem csinálták meg most mikor altattak és csinálták a laparoszkópos vizsgálatot...főleg hogy nem találtak ugye semmit...miért nem egyértelmű akkor hogy ha már ott járnak meg úgyis altatva vagyok akkor legalább mintát vehettek volna...

Mára már sokat enyhült a vérzésem, kíváncsi vagyok még meddig tart, ma volt az 5.napom.

Kíváncsi vagyok hogy alakul nálad, szorítok hogy beválljon és ne kelljen levetetned!

11408. picike2 (válaszként erre: 11407. - Március23)
ápr. 15. 22:38

Sajnálom, hogy ennyit kellett vele kínlódnod.

Remélem, hogy jobb lesz, vagy az orvos talál rá megoldást.

Neked volt küreted vagy méhtükrözés, hogy megnézzék azt hogy hiperpláziád van e?

Tegnap pár percet ott gondoltam az orvosnál és közben beszélgettünk egyén lehetőségekről az erős vérzés csökkentésére, de hát igazából a progi tartalmú minipill a lehetőség.

De nagyon sok embernél ugyanígy a pecsétélést, stb...okoz, és én félek a trombózistól is.

Végül ott hosszas tanakodás után úgy döntöttem hogy csak maradjon még egy 1-2 hétig.

De van egy olyan érzésem, hogy nem lesz jó...

11407. Március23 (válaszként erre: 11406. - Március23)
ápr. 15. 21:25

Persze ez már csak az utolsó 2 hónapban volt így. Most január-február.

És kezdett több lenni a manzim is a spirállal ekkorra.

11406. Március23 (válaszként erre: 11403. - Picike2)
ápr. 15. 21:21

Szia!

Én ugyanígy voltam mint te. Mindig valamire vártam...első 3 hónapban míg nem igazán volt tiszta napom kaptam 3 féle gyógyszert...egyik sem segített, nem állt el tőle. Kaptam injekciót mikor első éven mentünk nyárom kirándulni na akkor 5 napig nem volt semmi de aztán megint. Onnantól kezdve azt mondtam elég. Épp a sok hormonkezelést akartam elkerülni erre mindent is kipróbáltunk ugye. Ekkor dokim is azt mondta türelem. Adjunk időt a szervezetnek hogy megszokja.

Naná hogy ő könnyen mondja hogy türelem, nem neki van a lába között betét folyamatosan és ugye mondanom sem kell hogy a szexuális életünk is megromlott a férjemmel.

Ekkor tartottam az 5 hónapnál.

Onnantól csak a türelem játszott, semmi gyógyszer...

Végülis 2 évig voltam türelmes.

Igen épp azért tetettem fel mert erős és görcsös menzim volt valamint már nem csak 5 napig tartott mint anno hanem 7.

Ugyanígy voltam mint te. Első 3 nap brutális aztán már jobb.

Akkor is volt hogy darabos de ennyire nem.

Ma voltam a 4.napon, hát már kevesebb és kisebb darabok de a derekam és a görcsök 4.napja ugyanolyan erősen fájnak. Dicynone tablettát kaptam. 3x1 kell szednem.

Kivárom meddig tart és milyen lesz a következő. Kíváncsi vagyok.

Nekem is mindig azt mondta a doki hogy gyönyörű vékony a nyálkahátya, jó helyen a spirál...ezért mondta hogy nem szívesen veszi le...

Csodálkoztam is hogy csütörtökön mikor levette meg sem éreztem és még csak pecsételő vérzésem sem volt utána pedig műtét előtt mikor voltam nála belső ultrahang után is véreztem azonnal ahogy kivette 1.5 napig és szex után ugyanez volt itthon. Tiszta napomon szex után 1.5 napig kis vérzés...

Aztán ugye csütörtöktől szombatra ilyen brutál vérzés...

11405. picike2 (válaszként erre: 11404. - Sok kérdés)
ápr. 15. 21:16

Nálam 6 mm volt, mikor feltette, érdemi változás sajnos nincs 6 hónap alatt.

Szerintem azért nem is vékonyodik, mert 6 hónap alatt már egy normál vérzés sem volt, csak tényleg pici pecsételés, de az folyamatosan...

Tudom, hogy várhatnék még vele, de már most úgy érzem, hogy nagyon nem jó a szervezetemnek, egyre több mellékhatás, kellemetlenség jön.

11404. Sok kérdés (válaszként erre: 11403. - Picike2)
ápr. 15. 19:11

Szia.

Tudom nem nekem írtál, de a méhnyálkahártya vastagságra reagálva: nekem 12 mm volt a felhelyezéskor. Aztán szépen elkezdett a hónapok alatt vékonyodni, aztán, amikor már 6-7 mm körüli volt, de örültünk neki, az utána lévő UH-n megint vastagodott. Mondta a dokim, hogy szépen vékonyodik, én meg, hogy dehogy, most vastagabb, mint előzőleg. Dehogy, az nem lehet. Hát hazaértem és összehasonlítottam a két UH ambuláns lapot, tényleg vastagodott. Ettől elkeseredtem. De aztán megint vékonyodni kezdett és derült égből villámcsapásként 2 mm lett és teljesen megszűnt. Ugye én vagyok az, aki 11 kemény hónapig nagyon megszenvedte végig, de örülök neki, hogy volt türelmem és nem vetettem le a mellékhatások ellenére sem.

11403. picike2 (válaszként erre: 11399. - Március23)
ápr. 15. 18:13

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy így jártál.

Remélem, hogy hamar elmúlik ez az erős vérzés!!!

Egyébként a spirál előtt is ilyen volt, mint most ez, vagy ennyire nem volt durva?

Az is ijesztő, hogy ha a levételkor szinte nulla volt a méhnyálkahártya, 2 nap alatt hogy tud így megvastagodni, hogy ilyen brutál darabok jönnek.

Én tegnap voltam az orvosomnál, csinált egy,alapos hüvelyi ultrahangot,kérdeztem hogy milyen vastag a méhnyálkahártyám, de azt mondta, hogy ezt nem olyan könnyű így megmondani, mert hogy a spirál ott fekszik rajta, de 5 mm körülinek mérte. Végül is ő azt mondta, hogy ő már levenné, de mivel ez a hónap már jobb volt egy fokkal mint az előző, még max. ezt a hónapot esetleg várjam meg.De ha most is több a pecsételés, mint a tiszta nap, akkor szerinte vegyük le.

Épp ma jött meg (ezt még tudom követni, mert ilyenkor kicsit több a pecsételés és van ez a tipikus mensis hasfájás), most úgy döntöttem, ha ez 8-9 napnál tovább tart, akkor már megyek is vissza és levetetem.

Mert ez így nem éri meg nekem. Előtte 5 napos mensim volt, igaz ebből 2 nap már elég durva, de inkább azt viselem el, mint ezt.

Milyen vérzéscsillapítót kaptál?

Jobb már azóta a helyzet?

11402. Sok kérdés (válaszként erre: 11401. - Március23)
ápr. 15. 10:35

Szia.

Ja, értem... :-(

Sajnálom :-(

11401. Március23 (válaszként erre: 11400. - Sok kérdés)
ápr. 15. 07:57

Szia🙂

Mikor most márciusban voltam kórházban a laparoszkópiás műtéten ott is megvizsgált egy másik doki, műtét alatt pedig megint volt ott egy harmadik mikor kamerával körbenéztek odabent.

Mind ugyanazt mondta.😔

11400. Sok kérdés (válaszként erre: 11399. - Március23)
ápr. 14. 21:07

Szia.

Bízom benne, hogy javulni fog az állapot Nálad mielőbb!

Egyébként az nem jutott eszedbe - hogy mivel nem találnak semmit, de mégis van valami -, hogy egy másik dokival is megnézesd Magad?

Bár mostmár nincs Mirena, kivette a doki. De ha legközelebb lesz probléma, én megnézetném magam másik dokival is.

11399. Március23
ápr. 14. 20:27

Sziasztok!

Picike2 neked mit mondott ma az orvos? Szorítok hogy ne járj így mint én.

Igen nővérke barátnőm mondta hogy nemrég óta csinálnak ilyet de fórumokom már olvastam róla hogy volt akinek megcsinálták mégis ugyanúgy vérzett.

Ez a bosszantó hogy nálam is mindent rendben találnak és mégis itt tartok.

Spirál előtt is voltak ilyen problémáim a menzesszel, emiatt lett feltéve a Mirena...hát a "darabos" változat elmúlt de ugye kevés volt a tiszta napom.

Ugyanez volt szombaton amit te írsz, 2 tenyérnyi óriás mennyiség.

Ma volt ugye a 3.napom, hát még mindig sok csak az óriások kevesebbek de szedem is ugye a gyógyszert amit a doki kiírt ha sok lenne a menzi.

11398. Sok kérdés (válaszként erre: 11396. - Cicamica1)
ápr. 14. 15:20

Szia.

Igen, nekem is ezt mondta anno a dokim és csak lesett, mikor 11 hónapon keresztül jártam hozzá úgy, hogy minden rendben van, UH-n is, vékonyodik a méhnyálkahártya, nincs miómám és ömlik belőlem, nincs tiszta napom, csak pár nap barnázós :)))

Nem tudják, hogy mire készülj az első hónapokban, ezért nem mondják, mert ahány nő, annyiféle "válasz"reakció van.

Nos, akkor szorítok Neked, úgy legyen! :-)

11397. Sok kérdés (válaszként erre: 11395. - Március23)
ápr. 14. 15:16

Szia.

Köszönöm az eligazítást a méhnyálkahártya leégetéssel kapcsolatban, akkor ezért nem hallottam még róla, mert szinte újdonság...

Semmi probléma, szóból ért az ember, itt bármit lehet a nevén nevezni e téren.

Nyílván, hónapokig Benned volt a Miréna, a vérzés nem olyan ütemben és mennyiségben jött, mint kellett volna, a méhnyálkahártya működését is befolyásolta.

Ezek a nagy darabok nem voltak mások, mint a méhnyálka hártya leválása, így tisztul a szervezet, így is.

Nekem a Miréna előtt, mikor meg volt, 7 napig tartott és abból 5 nap brutál erős volt, tenyérnyi darabokban ömlött belőlem az utolsó előtti napon és az első 3 napon, tehát én pontosan tudom, hogy miről írsz. Csak Neked ez most így teljesen ismeretlen és szokatlan volt.

Ne ijedj meg, semmi gond, minden rendben van. A görcs nyilván a velejárója.

Kívánom, hogy mielőbb vége legyen és főleg ennek, a darabosnak a görcsökkel együtt! Kitartást Neked és ne ijedj meg.

11396. Cicamica1 (válaszként erre: 11394. - Sok kérdés)
ápr. 14. 15:14

Szia!

Köszönöm szépen biztató szavaidat, nagyon jól esett.

Sajnos tényleg lutri, hogy kinek hogy és mennyi idő alatt áll be a szervezete. Nekem is mikor felírta a orvosom a spirált,csak annyit mondott ettől el fog múlni a vérzésem és 5 évig nem lesz rá gondom.

Amikor több patikában is érdeklődtem az ára felől, kérdeztem hogy mennyire viszik a nők,tényleg olyan hatásos? Mindenhol azt a választ kaptam, hogy viszonylag sokat eladnak belőle, de senki nem mondta mire készüljek az első hónapokban.

A Norcolut tabletta azért lett felírva, hogy elmúljon a vérzésem. (csütörtök este óta nincs)

Szedek én is 1000 mg C-vitamint napi rendszerességgel, sőt szedtem mellé Rutascorbin-t is napi 3 szemet, de mivel se jobb se rosszabb nem lett, inkább az orvosomtól kértem segítséget.

Most jól érzem magam, nem nyomaszt az elhúzódó vérzés, reménykedem hogy nálam is beáll a gondmentes időszak.:-)

11395. Március23
ápr. 13. 22:01

Szép estét!

Endometrium abláció

Méhnyálkahártya leégetés

Googlen így utána tudsz olvasni pontosan. Állítólag ez újdonság...nem tudom pontosan mióta csinálják.

Azt tudom hogy altatásban végzik és ezután teljesen eltűnne a vérzés.

Ha mégsem akkor az utolsó hogy a méhef veszik ki.

Nincsenek jó híreim. A tegnap horror volt...szó szerint.

A 2 év alatt soha nem volt darabos a menzeszem mint spirál előtt. Sima vérzés volt vagy barnás esetleg.

Tegnap reggel megjött friss piros vérrel, fél órájára rá óriás darabok ömlöttek belőlem, de akkorák hogy alig fértek a betétembe, és be sem szívta...neharagudjatok hogy ezt így írom le de ez van.

Rettentően megijedtem. 40 percenként cserélnem kellett a betétet, délre már arra jutottam hogy na itt nem várok már semmire be is vettem az első tablettát amit arra írt ha sok lenne a menzi.

3x1 szedek, ma már picit jobb volt de még mindig sok csak azok a nagy darabok kisebbek.

Kíváncsian várom meddig fog tartani.

Mondanom sem kell mennyire görcsölök hozzá.😒

11394. Sok kérdés (válaszként erre: 11393. - Cicamica1)
ápr. 13. 19:58

Szia.

Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat Te is! :-)

Hát az, hogy 1-2 hónap alatt el szokott múlni, nem teljesen így van.

Van, akinek már másnaptól elmúlik teljesen, ahogy felhelyezik, van, akinek 11 hónap után, mint nekem és van, akinek még 1 éve után sem.

Attól függ, hogy a Te szervezeted hogy áll be rá, mennyire fogadja be, stb...

Én nem szedném a gyógyszereket, Norcolut meg nem tudom mi - én C vitamint szedtem napi 1000, majd 2000 mg-ot -, mert ez is egy természetes folyamat, a megszokás, beállás...

A legjobbakat kívánom Neked, hogy mielőbb beálljon és megszokja a szervezeted, hogy olyan legyen, amilyenre számítottál :-)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook