Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
11072. Sok kérdés (válaszként erre: 11063. - Gyöngy:))
okt. 21. 13:31

Szia.

Nálam 11 hónap után, Nálad egy év után a drasztikus változás :-)

Érdemes volt kitartani és örülök az örömödnek! :-)

11071. Sok kérdés (válaszként erre: 11062. - Szilvike1234)
okt. 21. 13:30

Szia Szilvike!

Miért, a Sok kérdés nem rendes név? :)))

Egyébként Gabi vagyok :-)

Nos, akkor úgy látszik, hogy Neked is megszűnt a vérzés vagy legalábbis nagyon úgy néz ki, hogy megszűnőben van :-)

A dokik nagyon nem kedvelik, ha a neten olvasgatnak utána a páciensek a dolgoknak. Nehogy a páciensek buták maradjanak, mert ugye a dokik célja nem az, hogy értsd és tudd a diagnózist maximálisan, mert akkor tényleg minek vannak ők, de azért én azt válaszoltam volna neki, hogy azért jöttem hozzá, mert a net nem tud fizikálisan megvizsgálni :-) meg egyébként is ő az orvos, ez a dolga-feladata, én pedig - gondolom - fizetek a vizsgálatért, szóval még mindig én döntöm el, hogy igénybe veszek-e egy szolgáltatást vagy sem :-)

Örülök, hogy kitartottál és Nálad jól alakultak a dolgok :-)

11070. Szilvike1234 (válaszként erre: 11069. - DorkaMoncsi)
okt. 21. 05:39

Szia

Az érzés ismerős..olyan nyomó,feszítő érzés a hüvelyben..ez a Mirena erre is képes ilyen érzéseket produkálni 😁

A jelzőszállat nem minden esetben lehet érezni.Attol függ milyen rövidre vágta a doki.Amikor nekem fellett téve és ellenőrzése került a sor mindha érzetem volna.Emlitettem az orvosnak nem igazán érzem. Azt mondta nem érezezhettem mivel rövidre van vágva.En azóta nem is ellenőriztem .

okt. 20. 21:41

Még egy kérdés lányok...illetve lehet még lesz, de ez most jutott eszembe :)

Én folyton úgy érzem, mint amikor egy tampon akar kicsúszni, szerintem ez már fejben egy hülyeségem...paranoiám...

A jelzőszálat vagy mi a szöszt mennyire mélyen érezzük? Tudom, hogy attól is függ, hogy a doki mennyire vágta le. De amúgy mélyre kell felnyúlni?

11068. DorkaMoncsi (válaszként erre: 11059. - Sok kérdés)
okt. 20. 21:38
Nagyon köszi neked is. :)
11067. Mayotte (válaszként erre: 11065. - Szilvike1234)
okt. 20. 15:43

Bejelentkeztem keddre az orvoshoz.

Írok majd!

11066. vkatka
okt. 20. 15:11
Sziasztok! Nekem úgy van most, hogy áprilisban volt két éves a Levosertem, júniusban még volt összevissza pecsételő vérzésem. Az orvos mindent rendben talált, mondta hogy talán egy kis irritáció okozza. Írt fel vérzéscsillapítót, amit már nem kellett beszednem, mert abbamaradt a vérzés. A ciklust már nem számolom mert annyi az egész hogy talán havonta jelentkezik egy nagyon kicsi maszat, ami épp csak látszik a tisztasági betéten. Az is csak pár napig.
11065. Szilvike1234 (válaszként erre: 11064. - Mayotte)
okt. 20. 13:55

Szia

Nem biztos gond van de menj vissza nézesd meg.

Nekem is volt ilyen mikor 7 hónapig vereztem..volt,hogy félóránként kellet cserélni..

Vissza mentem nem volt semmi gond...de biztos ami biztos lássa orvos is...

Írj majd mit mondott..

11064. Mayotte
okt. 20. 11:47

Sziasztok!

Februárban helyezték fel nekem a spirált, azóta szinte folyamatosan vérezgetek, és a hasam is fáj.

A kontrollon a doki azt mondta, hogy szépen a helyen van, és ezek a tünetek rendben vannak.

Viszont a mostani menstruációm picit megijeszt.

Nagyon fáj a hasam, és két napig brutál vérzésem volt, és tenyérnyi alvadt vér jött ki belőlem többször. Most tartok a 8. napnál, és úgy tűnik, hogy múlik, de a hasam és a derekam továbbra is fájdogál tompán.

Szerintetek ez is még oké, vagy menjek vissza a dokihoz!?

11063. gyöngy:)
okt. 20. 08:07

Sziasztok!

Nekem június elején volt egy éve fent. Babonából nem írtam már semmit, mert az egy év előtt volt három tiszta hónap és pont az nap mikor írni akartam ide, hogy jaj, de jó, lehet vége koppantam egyet. Most le merem írni, hogy de jó, mert az elmúlt öt hónapban csak egyszer vérezgettem pár napig. De még most sem akarom elhinni, hogy vége pedig ez az 5 hónap alatt 5 nap nagyon jól hangzik.🙂

Nálam egy év után lett drasztikus változás.

Szóval kitartás és hit mindenkinek!

11062. Szilvike1234 (válaszként erre: 11059. - Sok kérdés)
okt. 20. 04:40

Szia

Egyébként Sok kérdés 🙂

Mi a rendes neved? 🙂

Nekem most éppen semmi jele nincs vérzésnek..November 3.-án leszünk 1 évesek.Megyek vissza orvoshoz nézze meg jól van e ott..

Amikor féltette a doki a Mirenat azt mondta semmi mellékhatasa nem lesz azon kívül;hogy pár hónapig vérezni fogok. Max 3 honap..ahoz képest 7 honap lett belőle..Mivel a mirena ott fejti ki hatását csak.Ahoz képest amikor vissza mentem többször is panaszkodtam gyakori fejfájásra, mell fájdalom,émelygés,olykor hányinger, alhasi fájdalom,hangulat ingadozás.Akkor azt a választ kaptam,hogy végül nem tudni hogyan is reagál a szervezet..es én vagyok talán az egyetlen akinek így reagál a szervezetem rá...mondtam a dokinak nem hinném mivel beléptem egy Mirenás fórumba és ott bizony nagyon sok mindent is olvasok . Erre azt kaptam...akkor minek is mentem hozzá? Szóval én is megkaptam a bunkó hozzá állást.

Rákszürésen voltam július végén. Már akkor ugye nem volt úgy folyamatos vérzés..Akkor már azt mondta a doki valószínűleg végleg elmaradt..ahoz képest még mindig jelentkezik. Végülis én nem azt szerettem volna végleg elmaradjon(de ha úgy volna sem sírtam vissza)csak az a borzasztó rengeteg vérzés ne legyen.

Szóval én a fórumnak köszönhető meg fent van.Mert bizony nagyon sok tanácsot biztatást,hogy legyek türelemmel. 🙂

11061. Sok kérdés (válaszként erre: 11058. - OKinga79)
okt. 19. 20:33

Szia.

Köszönjük szépen a tájékoztatást!

Végülis a levétel-leesés után egy megint más állapotba kerül a szervezet, most ehhez, a hormon nélkülihez próbál igazodni, mert előtte ugye picit több, mint egy évig hormont kapott a szervezeted. Minden változást valahogy kezelnie kell, de azért bízom benne, hogy a Miréna nélküli állapot után is be fog állni rendesen minden, vérzés, éhség érzet csillapodása, pattanások elmúlása...

A legjobbakat kívánom Neked.

11060. Sok kérdés (válaszként erre: 11057. - Amfora78)
okt. 19. 20:28

Szia.

Nekem alapból nagyon erős volt világéletemben a vérzésem, 11 éves voltam, mikor megjött, 12 nappal kezdtem nagyon erős vérzéssel és a Miréna előtt is 7 napig tartott, ebben a 7 napban egy-két nap volt, ami tűrhető volt, egyébként Tena Lady nagy betétet kellett használnom maxi tamponnal, fél órát sem bírt ki, tenyérnyi darabokban jött ki belőlem. A Mirénát változókori tünetek enyhítésére ajánlotta a dokim 8 évvel ezelőtt, hol megjött, hol nem előtte 2 évig. De sajna nekem a Miréna nem csökkentette, brutál mennyiség volt 11 hónapig. Utána viszont mintha elvágták volna...

Szóval nem biztos, hogy mindenkinek csökkenti, akinek alapból erős volt, de előbb-utóbb szerintem elmulasztja. Vagy csökkenti egy idő után :-) Kinek milyen a szervezete, hogy reagál rá...

11059. Sok kérdés (válaszként erre: 11056. - DorkaMoncsi)
okt. 19. 20:25

Szia.

Én is azt mondom, hogy kitartást Neked és türelmet :-) Jó lesz az :-)

Kb. 8 éve, hogy tök véletlenül rátaláltam erre a fórumra. Október 4-én helyezték fel a spirált, tele voltam aggodalommal, kérdéssel, tudatlan voltam tökre ezen a téren. Ezért is lett a nevem itt Sok kérdés :-)

Rengeteget kérdeztem, de alig-alig kaptam választ, mintha nem túlzottan élt volna ez a fórum :-( De aztán gondoltam, ha én nem kapok segítséget, igyekszem segíteni akkor én másoknak, főleg úgy, hogy már igencsak tapasztalt lettem a Mirénát illetően :-) Asszem én lendítettem fel a fórumot és ennek örülök :-)

Szóval türelem, rózsát terem... ;-)

11058. OKinga79
okt. 19. 08:02

Sziasztok, csak adok egy update-et, mert korábban is volt itt kérdés,kinek hogyan alakul a ciklusa, miután lekerült a Mirena.

Belőlem 3 hònaposan, csere után, nem ez volt az első, kiesett,ez enyhe görcs szerű érzés és relatív nagy vérzés kíséretében történt. Az 1.hónapos kontrollon jò helyen volt egyébként.

Ezután 4 nap erős mensi, majd egy héten át csak nagyon enyhe. utána 19 nap szünet, majd egy közepes erősségű menzesz. igaz, volt a szünetben küretem.

A spirál leesése utáni 2.mensi 2 nappal "korábban" jött, erősebb fájdalommal,mint szokott és hát a mennyiségére szavakat sem találok, ùgy ömlött tegnap. Vagyis minden olyan, mint spirál előtt.

Kitartást kívánok azoknak,akinél még káosz van, majd jobb lesz.

Most tűnik csak fel, hogy amióta nincs, ismét vannak napok,amikor hiába eszek bármit, nem elég és csak zabálok össze mindet. Ùjra vannak kis pattanásaim és mielőtt megjön világvége hangulat van rajtam. Ezek nem voltak, míg spirálom volt ( 2023.06-2024.08.23)

11057. Amfora78 (válaszként erre: 11045. - Dor75)
okt. 19. 05:18

Szia! Azt mondta az orvos, hogy elmozdulni nem tud, csak abban az esetben, ha rosszul rakják fel.

Akinek alapban erős volt a vérzése a Mirena csak csökkenteni fogja, de ebben az esetben általában nem szűnik meg teljesen.

Az is normális, hogy vannak köztes vérzések🙁

Nem túl bíztató, de legalább nincs nagy gond. Szerintem nálad is minden rendben!

11056. DorkaMoncsi (válaszként erre: 11055. - Sok kérdés)
okt. 18. 22:40

Kedvesek vagytok :)

Kitartok. :) igazából nincs is más választásom. :) igyekszem optimista lenni. :)

Szerencsére nincs nagy vérzés, lekopogom. Lehet nagyobb türelem is kellene.

Örülök, hogy van itt egy ilyen beszélgetős, tapasztalatcserés fórum erről. Fb-n egy menopauzás csoportba beírtam ezt a problémát, hadd ne írjam le mit kaptam. :/

11055. Sok kérdés (válaszként erre: 11043. - DorkaMoncsi)
okt. 18. 21:47

DorkaMoncsi, lehet lesz még furább is és ne aggódj, ne aggódd túl :-)

Szerintem bőven lesznek még össze-visszaságok... Csak kitartásod legyen :-)

11054. Sok kérdés (válaszként erre: 11041. - Szilvike1234)
okt. 18. 21:46

DorkaMoncsinak annyiban volt valami abban, amit írt, hogy az orgazmus méhösszehúzódással jár... Valószínűleg hozzásegítette a vérzéshez.

Gondoljunk csak arra, mikor - én már nagyon régen - mensi előtt voltam és minden bajom volt, fájt a hasam, ingerült, ideges, feszült voltam, zabáltam hol ezt, hol azt és nem akart megjönni. Na akkor egy jó szex és egyből megjött végre :))) Szóval köze van azért a méhösszehúzódásnak a vérzéshez, de még így is az a véleményem, hogy DorkaMoncsinak nincs miért aggódnia :-)

11053. Mirena2 (válaszként erre: 11051. - Sok kérdés)
okt. 18. 21:45
Köszi a legjobbakat, főleg aki hiperplázia miatt kapta arra lennék kiváncsi! 😊
11052. Sok kérdés (válaszként erre: 11040. - Szilvike1234)
okt. 18. 21:43

Mirena2, egyet értek Szilvike ezen válaszával.

Legyél kitartó és higyj benne :-)

Én egyébként 11 hónapig véreztem folyamatosan, a tiszta napjaim a barnázós napok voltak. Aztán, mintha elvágták volna, 7 éve nem vérzek és 8 éve van fent az első Mirénám, valószínűleg egyben az utolsó is.

11051. Sok kérdés (válaszként erre: 11039. - Mirena2)
okt. 18. 21:41

Szia.

Szerintem erre senki nem fog tudni válaszolni Neked - bár még nem olvastam a többi üzenetet -.

A Miréna egyénfüggő, a szervezetedtől függ, hogy hogy fogadja be és hogy viselkedik...

A legjobbakat kívánom Neked :-)

11050. Sok kérdés (válaszként erre: 11038. - DorkaMoncsi)
okt. 18. 21:39

Szia.

Miért oltanánk le? :-)

Nekem anno nem mondta a doki, hogy se szex, se ülőfördő :)))

Szerintem ne aggódj...

Ha elmozdult volna, lecsúszott volna, akkor - legalábbis az esetek 90 %-ában - erős görcseid lennének és erős vérzés, talán érzetre is lehetne érezni, hogy valami nem stimmel.

Valószínűnek tartom, hogy a szervezeted reagál rá, én úgy gondolom, hogy nincs semmi gond, de nem vagyok orvos.

Mindenesetre ne idegeskedj és azért, hogy megnyugodj, amikor lesz doki, kérj hozzá időpontot, hogy nézze meg UH-n...

A legjobbakat Neked :-)

11049. Sok kérdés (válaszként erre: 11032. - Valéria 59)
okt. 18. 21:33

Szia.

Lehet, hogy megjön, lehet, hogy nem, attól függ, hogy viseli a szervezeted.

Hány éves vagy?

Lehet, hogy már nem kellene, mert nagyon be tud zavarni... Ez persze nem biztos, csak akkor derül ki, ha már fel lesz helyezve.

11048. Mirena2
okt. 18. 17:52
Köszönöm szépen Szilvike! Nagyon szeretnék hinni benne h működni fog és végre rendben leszek! ❤️
11047. Szilvike1234 (válaszként erre: 11042. - DorkaMoncsi)
okt. 18. 16:53
November 3.án lesz egy éve fent van .Onnantól 7 hónap folyamatos vérzés volt..hol több hol kevesebb..ha nem véreztem akkor barnázos napok voltak.Aztan elmúlt azt hittem vége. Megjött olyan 30.napra egy hét vérzés (lényegesen kevesebb mint Mirena elott) Aztán 20 napra megint megjöt megint kevesebb alig volt kicsike ..Lassan egy évesek leszünk de mindig érzem a mellékhatásokat (fejfájás heti egy alkalommal,nyomó érzés az alhasi tájékoztató,bő hüvelyi váladék,mell fájdalom, hangulat ingadozó állapot) ezek mind elvieselhető. Nem bántam meg fel lett téve. Várom én is meg azért a pozitív irányba való változásokat.
11046. Szilvike1234 (válaszként erre: 11043. - DorkaMoncsi)
okt. 18. 16:45

Igen valószínű túl aggódja az ember :) én az egy év alatt kb 7 szer voltam orvoshoz biztos gond van.Mindig azt mondta az orvos jó helyen van csinálja a dolgát azért vérzek. Jó lesz az..ez volt a kulcs szó 😁

De megmondom őszintén ha nem léptem volna be ebbe a fórumban biztos vagyok benne már nem lennék Mirena tulajdonos! Nem bántam meg feltettem. Igaz vannak mellékhatások de valamit valamiért.

11045. Dor75 (válaszként erre: 11037. - Amfora78)
okt. 18. 14:24
Szia, hogy vagy? Számolj be légyszi, mit mondott az orvos, ha túl leszel rajta, mert nagyon kiváncsi vagyok. Én is így vagyok, hogy 25-28 napra jön meg és 10 napig tart. Bár nekem még csak fél éve van fent, de azt hittem, a következő fél évben ez jobb lesz. Hát a te példád alapján, nem biztos. Egyébként az előző hónapban kétszer jött meg egymás után, mindkétszer eltartott a szokásos 10 napig, 3 nap szünet volt a kettő között. Utána viszont, hogy ezt kibírtam, jutalmul adott két és fél hét szünetet. Most várom, hogy akkor mi lesz. Kész őrület.
11044. Dor75 (válaszként erre: 11038. - DorkaMoncsi)
okt. 18. 14:18
Szia! Szerintem se aggódj, ez teljesen természetes, hogy elkezdesz vérezni, itt az első pár hétben bármikor vérezhet az ember. Utána lehet, hogy lesz egy hosszabb szünet. Akár 6 hónap-egy év is lehet, mire beáll. Persze vannak, akiknek rögtön nem jön meg többet, ők a mázlisták, főképp gondolom, nem ők írnak itt... Vannak orvosok, akik egyáltalán nem tiltják az együttlétet, max egy napig, úgyhogy semmi gond ezzel, emiatt nem fog elmozdulni, egyébként is idő kell, míg tényleg rendesen beáll a helyére.
11043. DorkaMoncsi (válaszként erre: 11041. - Szilvike1234)
okt. 18. 14:15

Nekem küret is volt, azért mondta a szexet szerintem. De így megnyugtató, hogy valszeg túlaggódom.

Csak fura, hogy 1 hétig nem véreztem, majd újra, és pont akkor kezdődött. Már rémeket látok. :)

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook