Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok! A Mirenával kapcsolatban szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kapni: Lassan egy éve van Mirenám és elég sok probléma volt vele (a felhelyezezés után nagyon erős vérzés, majd az azt követő 5-6 hónapban folyamatosan pecsételő vérzés). A 6. hónap után orvosi javaslatra kellett szednem a Yadine nevű fogamzásgátló tablettát, abban a reményben, hogy a korábbi panaszok megszűnnek. Nem használt, csak a szedés egy hónapjában volt némi vérzésszünet. Már azon votlam, hogy kivetetem a spirált, de most - kb 10 hónap elteltével - megszűnni látszanak a panaszok. Kérdezném, volt-e valakinek ilyen sokáig panasza?
Üdv
Zs
Szia, igen, ez teljesen normális.
Örülj neki hogy ennyire bevált a Mirénád, az egyik legnagyobb előnye hogy van aki évekig nem menstruál mellette.
Ha nem csúszott le, akkor bombabiztosan véd a terhesség ellen, nem kell aggódnod.
Üdv: E
Szia, sajnálom hogy endometriózisod van, nehéz dolog együtt élni vele.
Sajnos ebben a témában nincsenek ismereteim, nekem és az ismerőseimnek szerencsére nem volt, így nem ástam bele magamat a szakirodalmába sem.
Jobbulást neked!
E
Öregnéne! már nagyon régen jártam erre, most olvasom a hsz-dat. már 5 éve van mirenám, minden évben Uh-tak, tavaly márciusig nem volt semmi különös... hog ymióta lehet ott ez az izé, az endo, azt nem tudhatom. mindenesetre már túl vagyok a GMrh kezelésen, most kezdték el szedetni a visanne-t, amit ha nem akarok gyereket, örökre szedni kell.. márpedig nem akarok..
azt nem tudom, mi van akkor, ha nem szedem??? olyan sok rossz mellékhatása van, hogy most gondban vagyok..asszem irány egy másik doki.. a régi ;)
Köszönöm! Nagyon bizakodó vagyok. Felíratom, és majd kiderül a felrakás után, hogy milyen lesz. A ciklusom eléggé elhúzódó,amióta nem szedek fogamzàsgátlót, talán majd ettől az is rendeződik. Köszönöm a választ.
Üdv
Szia!
Köszönöm a választ,eddig nem mertem használni.Tudod a "kis elefánt"stindróma játszik nálam.Amíg nem kérdezek nem merem használni:)))))
Mostmár bátran teszem.Amúgy még mindíg pecsételek egy kicsit de már elél egy tisztasági betét.Remélem szépen be fog állni!
Ha valami gondom van keresni foglak!
További szép hétvégét!
Üdv:A
Szia, úgy látom valamiért "elveszett" a kérdésed a sok hsz között: nyugodtan lehet használni bármifajta masszírozót és lehet űzni a legvadabb sportot , a Mirena ezektől egészen biztosan nem fog elmozdulni.
Üdvözöllek: E
Szia, a Mirena szerintem is mindenképpen ajánlatosabb mint a hagyományos spirál, pont az Általad vázoltak miatt.
Egyetlen kontraindikációja a viszonylag magas ára, és az, hogy nincs rá garancia, bírja-e majd a szervezeted.
Ez utóbbi viszont csak a felhelyezés után derül ki, úgyhogy róka fogta csuka...
A legjobbakat Neked: Eszter
Bárcsak az enyém is belemenne a visszavágásba! :)) Amúgy nincs mindig ilyen bökdösős probrémánk. Nem tudom mitől függ a dolog. Talán függ a hüvely síkosságától is úgy vettem észre. Akkor jobban félre tud simulni talán a szál, ha nem száraz a hüvely. Köszönöm a sok hsz-t a bajomra! :)
Amúgy nekem majd 8 hónap volt mire beállt a normál ciklusom. Az elején 12-14 napig is tartott a menzi, aztán 1 hét szünet után kezdődött megint. Hát be voltam akkoriban parázva, de egyre rövidültek aztán, és így 1 év után teljesen normális az ideje, és alig maszatolgatok. Tisztasági betét elég.
Sziasztok!
Kérlek segítsetek a tapasztalataitokkal, márciusra van tervezve spirálom feltétele, és dilemmázok, hogy hormonos, vagy hagyományos legyen.Mindkettőről hallottam jót s rosszat egyaránt, de ami miatt inkább a hormonost választanám az az, hogy ennél nem a beágyazódást gátolja, hanem eleve a megtermékenyítést.Eddig tablettát szedtem,de az a libidómat 0-rá csökkentette + a trombózis veszélye miatt azt mondták, ne szedjem.Így maradt a spirál.Nem szeretnék már szülni és ezért mindenképpen egy olyan védekezési módszert szerettem volna választani, ami legalább megközelíti a hormonális tabletta hatásfokát, ugyanis 14 évig szedtem és maximálisan bevált, mellette egyszer sem fordult elő terhesség (a libidócsökkenés pedig másik gyógyszertől volt,mert váltani kellett.).A kérdésem az lenne, hogy a hagyományos spirált használók körében elég gyakori a teherbeesés, a hormonális spirálnál mi a tapasztalat? Bizonyára ez sem 100%- os, de nem mindegy, ha jelentős különbség van a hagyományos és a hormonos között.
Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Tapasztalataitokra lenne szükségem! Nekem okt 12-én volt a nagy nap, akkor helyezték fel a Mirénát! Akkoriban írtam is többször, hogy mi történik körülöttem. Már rég nem írtam, úgyhogy gondoltam megírom mi a helyzet. 3 hónap elteltével maszatolgatok, vérezgetek :( És még valami, amiben kérném tapasztalataitokat. Szexuálisan befolyásolt valakit -negatív irányban :-(? Sajnos nálam ilyen tpasztaatok is vannak :-( Nagyon kedves, türelmes a párom, de nekem okoz lelkiismeretfurdalást, hogy nincs semmi kedvem semmihez! Vagy köze lehet a koromnak és a Mirénának együttesen (41 éves vagyok) Édesanyámnál annó ilyen korán kezdődtek a változó kor első jelei!!!! Légyszives osszátok meg tapasztalataitokat ez ügyben. Előre is köszönöm!
Szia!
Nagyon köszönöm a válaszodat! Próbálok nem parázni és megnyugodni! Szeretném, ha beválna, mert pont az erős vérzések miatt javasolta az orvosom.
Köszönöm a válaszodat! Minden jót Neked!
Szia!
Ha elviselhető a vérzés, szerintem még várhatsz egy-két hetet, nagyon "friss " még a Mirenád. A helyedben én ezt tenném, de mindenki maga döntse el , hogy megnyugtatóbb-e számára , ha orvos látja.Nekem pl. a felhelyezés után 3 hónapig változó mennyiségű vérezgetés volt.A harmadik hónaptól lett nyugisabb kicsit, utána még három hónapig maszatolgattam.Ami ide másolok, egy nőgyógyász válaszolta egy kérdezőnek:
Az első három hónapban előfordulhat köztivérzés, ami akár olyan is lehet, hogy az egész három hónap alatt barnás pirosas vérzés jelentkezik. Ez igen kellemetlen sokszor, ilyenkor nagyon fontos a páciens megnyugtatása. Három hónap letelte után a méhnyálkahártya kellően elvékonyodik, így a gyógyszer teljesen kifejti hatását, és természetesen a menstruációs vérveszteség is lecsökken és megszűnik a barnás közti vérzés is.
Sziasztok!
Köszönöm a sok jó tapasztalatot és a biztatást!!!
Így sokkal nyugodtabb vagyok, és már fele annyira nem parázok mint eddig! :))
Nagyon bízom a Mirénában, mert az eddig leírt problémáimon kívül is sok gondom van sajnos!Nagyon vashiányos vérszegénységben szenvedek, és már évek óta vizsgálnak hogy mi okozhatja de nem találják az okát! :( Hosszú évekig ráfogták a menzeszre, de mostmár a dokik 90%-a azt mondja hogy ennyire nem okozhat vérszegénységet a mensi.Vénásan infúzióba kapom a vasat 3 havonta mert szőrén szálán 0-ra eltűnik a szervezetemből :((
Nagyon remélem a Miréna segíteni fog a vas megtartásában is, hisz ha nincs vérzés akkor a vas sem fogyhat el, hacsak nincs más ok!Remélem ez így ki fog derülni!
A dokik is csak találgatnak, hogy, mi az ok de eléggé félválról veszik a dolgot sajnos! :((
Ők Rejtélyes vashiánynak hívják a bajomat. :(((
Holnap ismét vaspótlás :(
Gondoljatok rám!
Szép napot mindenkinek!!:)
Nem, nincs minden nap. Pont ezért érdekes. Néha barnás folyás, néha rózsaszínes, néha csak maszatol.... Végül felhívtam a dokit. Jövő hét csütörtökre kaptam időpontot. Azt mondta mindenképp meg kell nézni UH-val.
Ettől függetlenül, azt mondta nem kell még megijedni. Több minden lehet, méhszájsebtől elkezdve, hogy nem vékonyodott el teljesen a nyálkahártya, hogy elmozdult a kütyü stb....
Én még nem adom fel az biztos.....
Szia!
8hónap?!?!én is hol pecsételek hol meg vérzek,bár nekem még 30.-án lesz fen 1 hónapja úgy hogy én még a türelmi időben vagyok!Remélem nekem nem fog eddig húzódni!
És minden nap van valami?
Nekem is szoptatás alatt tették fel, és utána nem sokkal elkezdődött a pecsételés, néha vérzés...
Én egyenlőre nem tapasztaltam vele gondokat, és a felhelyezés sem volt olyan fájdalmas, mint amilyenre számítottam.... Teljesen elviselhető volt...
Egyetlen dolog, ami fura nekem, hogy nem múlik a pecsételésem, pedig már 8 hónapja fent van....
Van még valaki, akinek volt ilyen gondja?
Szia!
És most hogyan tovább? Csinálnak valamit a cisztával? Remélem hamar megoldódik...
Nekem még soha nem volt ilyen nagy cisztám. Nekem anno PCOS gyanúm volt. sok kis cisztám volt és nem egy nagy.... Most még egyenlőre várakozó állásponton vagyok, de utána én is megyek az orvoshoz....
Szia! Nekem a mensi 3-4 napján rakták fel (már nem emlékszem pontosan), de a felhelyezéstől ne félj, mert nem kellemetlenebb mint egy rákszűrés, legalábbis szerintem. Nekem a Mirena a harmadik spirálom, az első kettő sima spirál volt.
Nálam a tapasztalat azt mutatja, hogy sem a felhelyezés, sem a levétel nem fájdalmas, nevezném inkább kellemetlennek, de egyáltalán nem kell félned tőle! Lazíts (már amennyire lehet kitárt lábbakkal a nőgyógyász előtt :D ), és nem lesz gond, ne aggódj!
Remélem, hogy hasonló jó tapasztalataid lesznek vele, mint nekem vannak, nekem most májusban lesz 2 éve hogy fent van (hogy repül az idő!), de én imádom, semmi bajom nincs vele, nem fáj semmim, és ami a lényeg, hogy nem menstruálok egyáltalán. Ez aztán a No.1 érzés! :)
Remélem, hogy Nálad isminden rendben lesz!
Ja, nekem is császárom volt, ez biztos hogy nem befolyásolja a felhelyezést és a használatot, a többiről nincs információm, gondolom erről az orvos biztos hogy tud felvilágosítást adni Neked.
A lényeg az, hogy ne izgulj, minden rendben lesz, és csak pozitívan! :) Hajrá Mirena! :)
Szia, nekem is vérzés nélkül helyezte fel a doki, a harmadik császárom után 3 hónappal (augusztusban). Kicsit kellemetlen volt, de abszolút kibírható, én is nagyon féltem a rémtörténetek miatt, de szerencsére felesleges volt :-)
Mindig szoptatok, vérzésem még nem jelentkezett. Nagyon nem bántam meg, hogy nem vártam meg az első mensit, mert mindent megér ez a biztonság és kényelem!
Neked is sok szerencsét a Mirenához, és ne izgulj! :-)
Nekem viszont az lenne a kérdésem hogy van egy Relax and tone masszírozóm és hogy szerintetek használhatom a hasamon nyugogtan a gépet?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?