Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

4113. vorosbegy
2011. okt. 24. 09:42

Sziasztok!

De nagy a csend, bár ezen a fórumon az jót is jelenthet :)

Murénás :) korszakom 6. napján lekopogom minden rendben, nem volt semmi panaszom, minimális pecsételésem van, ami számomra meglepően pozitív változás, kíváncsi vagyok a következő mensire...

4112. tandrea66
2011. okt. 20. 18:59

Bocsi a félreírásért, de közben gyorsan abba kellett hagynom mert másnak kellett a gép.Szóval a pásztortáska nagyon jó vérzéscsillapító, én is ezt ittam amikor még volt vérzésem, hetekig, de szerencsére már nem lesz :D

Napi 4-5 pohárral ittam egy bögre vízbe egy teás kanál teával, leforrázva és áztatva 10-15 percig, na és sok c-vitamin.

gyógyulj meg gyorsan és jöjjön be a miréna :D

Andi

4111. ogrené (válaszként erre: 4110. - Tandrea66)
2011. okt. 20. 18:42
Meg ezért is félek most a le vételtől!
4110. tandrea66 (válaszként erre: 4109. - Ogrené)
2011. okt. 20. 18:39
Ó Te szegény, jól megjártad. a pásztortása jó vérzecsilaptó
4109. ogrené (válaszként erre: 4107. - Andi6020)
2011. okt. 20. 18:34
Szia úgy legyen Nekem már fel rakás se volt egyszerű Este rakták fel éjjel már hívni kellet a dokit annyira ömlöt a vér rohanás a patikába vérzés csillapítóért.Mint ki derűlt teljesen le vágta a jelző szálat és valószinű belém vágott közben.Nem kórházban csinálta hanem maszek rendelőben!
4108. Lillahanna (válaszként erre: 4105. - Vorosbegy)
2011. okt. 19. 22:20

Én már 54 éves vagyok, nem kell többet:)

De ha kellene, akkor ismét mirénát tetetnék fel. Mindent jót neked vorosbegy.

4107. andi6020 (válaszként erre: 4088. - Ogrené)
2011. okt. 19. 21:10

Nem jön le, mert nincs is rajta.

De miért hiányoznál a munkából? Kikapják, és kész.

4106. vorosbegy (válaszként erre: 4103. - Rita199)
2011. okt. 19. 21:08

Köszönöm, egyébként nem is én lettem volna, ha nincs valami extra :))) Én felpattantam, pedig kérdezték, hogy jól vagyok-e, erősködtem, hogy kutya bajom, vigyorogtam, hogy túl vagyok rajta és menekültem volna kifelé :)

Köszönöm a jókívánságot, viszont kívánom én is Neked.

Eddig lekopogom semmi különös...görcs nincs, kis alhasi fájdalom van, de ez mensinél sokkal rosszabb, vérezgetek, nálam sajna eddig ez is megszokott volt, szóval bízom a legjobbakban :)

4105. vorosbegy (válaszként erre: 4102. - Lillahanna)
2011. okt. 19. 21:06
Köszi, a felhelyezés nem fájt, sokkal rosszabbra számítottam. Negyedik? Akkor Te már nagyon rutinos vagy :) Most hogy levették a mirenádat hogyan tovább? Lesz következő, vagy gondot okozott?
4104. tandrea66 (válaszként erre: 4090. - Rita199)
2011. okt. 19. 17:42

Köszönöm szépen, igyekszem mindennek csak a jó oldalát nézni, hogy innen tényleg szép legyen az életem a múlthoz képest.

Andi

4103. Rita199 (válaszként erre: 4101. - Vorosbegy)
2011. okt. 19. 14:37

Szia! Látod, ezen is túl vagy, ha nem is zökkenőmentesen:( Én is majdnem elájultam a feltevés után, de még időben szóltam, így nem kelhettem fel a vizsgálóról majd csak kb 10 perc múlva és amikor öltöztem akkor is rámnéztek, hogy nem vagyok-e rosszul. Én azt hittem ez csak nálam ilyen, mert én mindenre ellenkezőképpen reagálok mint kellene :))). Na ez van.

Üdv a klubban, szívből kívánom, hogy fogadja el a szervezeted és Neked is működjön minden jól. Aztán írjál, hogyan alakulnak a napjaid. Addig is jó egészséget kívánok! Rita

4102. Lillahanna (válaszként erre: 4101. - Vorosbegy)
2011. okt. 19. 13:27

Örülök, hogy túl vagy rajta:)

Most már csak jobb lesz.nekem ez már a 4.-ik spirálom volt, de csak az utolsó volt miréna.Nekem csak ennek a felhelyezése fájt, de annyira, hogy alig bírtam ki.

Viszont mindegyiket kórházban tette fel a dokim, szerintem ez előírás.Levenni viszont a rendelőjében szokta, kivétel most a miréna, amit szintén kórházban, altatásban vett le, de erre ritkán van csak szükség.

4101. vorosbegy
2011. okt. 19. 12:16

Sziasztok!

Túl vagyok rajta, sokkal rosszabbra számítottam, mikor mondta a dokim, hogy már fent is van, nagyon megkönnyebbültem, de utána jött valami nagyon éles fájdalom, valamit levettek, vagy kihúztak. Mikor elmentem öltözni éreztem, hogy el fogok ájulni, még szóltam, hogy ha lehet visszafeküdnék az ágyra. A következő "élmény", hogy valamit álmodtam, de nem illett bele, hogy hogy vagyok, jobban vagyok, nyissam ki a szemem! A lesápadt, ideges dokimat láttam, aki mondta, hogy ráestem a vizsgálóasztalra felakadt szemekkel és hárman tettek fel. Felavattam őt, én voltam az első betege, aki elájult a felhelyezés után és mondta, hogy ezért nem tesz fel soha magánrendelőben spirált. Én már csak annak örülök, hogy túl vagyok a nehezén, legalábbis így próbálok hozzáállni, most nem érzem, nem fáj...lekopogom...következő vérzés után kontroll és ő 9 hónapot mondott, amibe minden belefér. Köszönöm a drukkokat! :)

4100. 099c0bed40 (válaszként erre: 4088. - Ogrené)
2011. okt. 19. 08:10

Szia, ha Mirenád van, akkor semmi ok pánikra, az eszközben ugyanis egyáltalán nincsen fém, a szárában sem, ahol a hormontartály van.

Ha az kiürül, alatta is mindenhol csak műanyag található, és ugyanúgy véd, mint egy hagyományos spirál.

Levetetni sem muszáj napra pontosan 5 év elteltével,de átlagosan ennyi idő alatt szokott kiürülni a hormonos része, ha pedig nem hat a méhnyálkahártyára a Mirenában lévő progeszteron, akkor visszatérnek a vérzések( attól függetlenül hogy maga a védelem megmarad.)

Sajnos az ára valóban nagyon drasztikusan megemelkedett, ám érdemes körbetelefonálni a környező patikákban, mivel szabadáras termék, több ezres különbségek lehetnek a vételárat illetően.

4099. vorosbegy
2011. okt. 18. 21:45

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, biztatást!

Lelkileg készülök nagyon...már vizualizálom magam, ahogy holnap ilyenkor békésen, mosolyogva, mintha mi sem történt volna, írom meg este a beszámolómat :)

(a valóságban pedig most üvöltöttem le a családom többi 5 tagjának a fejét minden apró marhaságért :)))))

4098. ogrené (válaszként erre: 4097. - Icus)
2011. okt. 18. 18:56
Úgy látom nem érted amit írtam vagy csak kötekedni akarsz!Rosszul emlékeztem de ezt már le írtam!Mi az hogy nincs fém allergia te komplett vagy?A mirenát mindenkinek csak ajánlani tudom.Én csak egy kérdést tettem fel erre te neki állsz okoskodni hogy nekem nem az van!
4097. Icus
2011. okt. 18. 18:47

Az aranybevonatú spirál az rendes spirál pl.Golden Lily, 4-5 ezer körül van. Az un. "fémallergiások" használják, bár a nődokik több fórumon kifejtették, hogy olyan, mint "fémallergia" nem létezik. azaranybevonat a kilökődés ellen van, a szervezet jobban elfogadja. De, ebben a spirálban nincs hormon. Mo-on én úgy tudom, csak a Mirena van, mint hormon spirál és az műanyag, két hete volt szerencsém megszemlélni, amikor kizúdult belőlem:(

Másold be légyszi, azt az oldalt ahol megtalálható a te arany Mirenád. Kiváncsi vagyok én is rá.

4096. ogrené (válaszként erre: 4095. - Icus)
2011. okt. 18. 17:07
Bocsika mirenám van több mint 5 éve azóta nem menstruálok nincs semmi bajom tőle.Csak most vettem észre hogy le telt az idő ezért kezdtem utána nézni.Bár ahogy nézem most már fillérekért adják az én időmbe még 79000 ft volt.
4095. Icus (válaszként erre: 4091. - *Nempiskóta*)
2011. okt. 18. 16:57
Dehogyisnem., szerintem neki nem Mirenája van, hanem aranybevonatos sima spirálja.
4094. ogrené (válaszként erre: 4091. - *Nempiskóta*)
2011. okt. 18. 16:24
Remélem igazad van mert akkor nincs okom aggódni de hiába keresek rá nem találom.Biztos rosszul emlékszem de már olyan régen volt!
4093. Nyuszat (válaszként erre: 4082. - Vorosbegy)
2011. okt. 18. 15:48

Szia!

Én is császárral szültem, de pár másodperc kellemetlenség csak, nem is fájt. Ne félj, mert tényleg nincs rá okod. Császárnál is szoktak egyébként tágítani, mivel a szülés utáni vérzésnek is el kell valahogyan távoznia. Nekem akkor mondta is a nőgyógyász, hogy kb. 1 ujjnyira tágított (spinálban voltam érzéstelenítve), de ha nem mondta volna nem is tudtam volna, hogy volt ilyenem. Üdv K.

4092. Rita199 (válaszként erre: 4082. - Vorosbegy)
2011. okt. 18. 15:33
Szia! Szerintem mindenkiben van egy kis drukk, de nyugi pár perc és kész is:) Azért majd írd meg hogyan alakultak a dolgaid. Addig is nyugi. Rita
4091. *Nempiskóta* (válaszként erre: 4088. - Ogrené)
2011. okt. 18. 14:21
Arany bevonat??? Nem teljes egészében műanyagból van a Mirena?!
4090. Rita199 (válaszként erre: 4078. - Tandrea66)
2011. okt. 18. 13:27

Szia Andi!

Sok szerencsét Neked a mostani "új életedhez". És légyszíves fogadj meg egy jó tanácsot: mostantól fej a fejjel, de jó magasra és a búslakodást és idegeskedést hagyd magad mögött. Aztán betartani az utasítást! Na de félre téve a tréfát, csak pozitívan.

Szép napot! Rita

4089. M.J.W (válaszként erre: 4082. - Vorosbegy)
2011. okt. 18. 12:25
Nagy drukk neked! :-D
4088. ogrené (válaszként erre: 4087. - Lillahanna)
2011. okt. 18. 11:46
Szia köszönöm válaszod nincs gondom vele de én azért választottam ezt mert fém allergiám van és most kicsit meg ijedtem mi van ha az az arany bevonat le jött róla?
4087. Lillahanna (válaszként erre: 4086. - Ogrené)
2011. okt. 18. 11:39

Szia ogrené,

Nekem 5 és fél évig volt fent, nem volt semmi bajom, de a hormon, ami a mirénában van, 5 év alatt kiürül, ezt tudnod kell.Az orvos szerint még maradhatott volna, de eddig nem volt semmi gondom, viszont az utóbbi 2 hónapban nagyon éreztem a méhemben a mirénát, utólag a dokim is azt mondta, nem ártott ezt már levenni.De ha nincs bajod, még maradhat fent.

4086. ogrené
2011. okt. 18. 11:14
Sziasztok Van itt valaki akinek több mint 5 évig volt fent?Nekem le telt az idő de most semmi képen nem tudom le vetetni mert a munkám nem engedi hogy hiányozzak!Lehet valami bajom tőle?
4085. Moncsicsa (válaszként erre: 4082. - Vorosbegy)
2011. okt. 18. 11:08

Szia! Ne izgulj, nekem sem volt hüvelyi szülésem, és a Mirena a harmadik spirálom. :)

Ja, és megjegyzem, hogy tágítani sem kellett. Szerintem (mint laikus) ez nem törvényszerű, hogy mert nem szült az ember hüvelyi úton, akkor tágítani kell. Nálam nem kellett.

Ne izgulj, pár perc, és túl leszel rajta, és utána azt fogod mondani, hogy kár volt ennyire izgulni. :)

A lelki rákészülésed tovább tart hidd el, mint maga a felhelyezés.

N Y U G I!! Minden rendben lesz! Írd majd le a tapasztalatodat!

4084. *Nempiskóta* (válaszként erre: 4082. - Vorosbegy)
2011. okt. 18. 09:56

Szia, engem is anno levert a víz, amikor a férjem haza állított a dobozzal :-)

Nekem sem volt hüvelyi szülésem, a 3. császár után rakattam fel az eszközt, nagyon féltem emiatt, sőt vérzésem sincs, mivel még szoptatok.

Azt mondták lassan fújjam ki a levegőt, közben tolta fel a doktornőm a felvezetőt. Félúton közölte hogy tágítani kell egy kicsit, kb. három levegő kifújás (és szisszenés) és már ki is húzta felvezetőt, kész volt.

Nem kaptam Lidocaint, de ahogy felültem azon nyomban azt mondtam, kár volt ezen annyit izgulnom, sokkal rosszabbra számítottam. Nem mondom hogy nem fájt, de abszolút elviselhető volt és csak pillanatokra éreztem a kellemetlen feszítést. Úgyhogy nyugi, 2 perc alatt túl leszel rajta, és drukkolok hogy neked se legyen rossz élmény! :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook