Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

4355. Sanka02
2012. márc. 24. 16:38

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék: spirál mellett ebben a hónapban a menstruáció után egy héttel vérezgetni kezdtem, ami még mindig tart ( több mint 2 hete) spirál mellett, de nem mirena. Emellett szűnni nem akaró gombám van amire gynoxin krémet használok. Lehet vmi olyan gyulladás amit a spirál okoz és emiatt van?

Jövő héten ha nem javul mennék dokihoz, de legközelebb 50 km, ha normális dokihoz szeretnék menni.

4354. 099c0bed40 (válaszként erre: 4351. - Anitram001)
2012. márc. 24. 08:55

Szia, nem tévedsz, valóban visszafizetik az ár felét amennyiben megvan a blokk, illetve a Mirenás könyvecske a felhelyezés pontos dátumával.

A felhelyezést végző orvoshoz kell visszamenni, a továbbiakban Ő intézi a gyártó céggel az adminisztrációt és egyebeket.

A pénzt pár hét után a bankszámlára szokták utalni, vagy felajánlanak egy újabb Mirenát ingyenesen. (mint nekem)

( ha viszont az is kilökődik akkor vége a dalnak, úgy értve se pénz, se semmi, úgyhogy gondold meg.)

4353. 099c0bed40 (válaszként erre: 4342. - Brigusss)
2012. márc. 24. 08:48

Szia, van egy úgynevezett "mini spirál" amit nem szült nőknek is feltesznek, ennek ellenére egyáltalán nem ajánlom, kivéve ha nem szeretnél a késöbbiekben sem gyereket szülni.

Hormonmentes fog. gátló tabletta nem létezik, de szerintem nézz utána a hüvelygyűrűnek, úgy hívják hogy NUVARING, és egyre többen használják sikerrel, főként a fiatalabb korosztály.

Üdv: E

4352. 099c0bed40 (válaszként erre: 4341. - Nnaagyrépa)
2012. márc. 24. 08:43

Szia, bocs hogy csak most válaszolok, nem voltam net közelben.

Szerintem nem nagy gond amiről írsz, és ha elmész dokihoz, Ő a látottak tükrében remélhetőleg nálam sokkal pontosabb és korrektebb választ fog adni a miértre.

Megteszed hogy megírod majd, mit mondott, őszintén megmondom hogy engem is érdekel, ennyi idő után mitől lehet ez a pecsételgetés.

Sok sikert,és azt mondom ne aggódj addig sem, mert nagy gond tuti hogy nincsen!

Üdv: Eszter♥

4351. anitram001 (válaszként erre: 4335. - Undokka)
2012. márc. 23. 13:57

Ilyenkor nincs valami visszatérítés? Mintha úgy olvastam volna, hogy a felét visszafizetik....

Tévedek?

4350. Betta76 (válaszként erre: 4348. - Brigusss)
2012. márc. 22. 14:48
A mirénában van hormon, igaz nem ösztrogén ami általában a tablettás fogamzásgátlásnál a panaszokat okozza, és alig szívódik fel a spirálból valami a vérkeringésbe, inkább helyileg hat, ennek az a lényege röviden hogy a progeszteron ami a spirálban van elvékonyítja a méhnyálkahártyát, igy ennél a spirálnál nem jellemzö az elhúzódó és erősebb menzi mint a többinél, sokan nem is menziznek vagy csak alig, igy sokkal kényelmesebb tud lenni, de olvass bele a fórumba sokaknak nem vált be, nekem bejött, kb 6 hónapja van fent, idén még nem volt menzi és nincs is semmi gondom vele.
4349. Brigusss (válaszként erre: 4347. - Betta76)
2012. márc. 22. 14:11
köszönöm a választ.
4348. Brigusss
2012. márc. 22. 14:10
Én kb olyan 5-6 éve szedek tabit, de szeretnék, teljesen hormon mentesett, milyen fajtát? milyen árut? tudtok ajánlani.
4347. Betta76 (válaszként erre: 4342. - Brigusss)
2012. márc. 22. 10:25
De hozzátenném hogy azért nem a spirál az első választandó fogamzásgátló módszer olyan nőnél aki még nem szült, ezt akkor teszik fel ha valamiért más modszer nem jön szóba, pl nem bírod vagy nem szedhetsz fogamzásgátló tablettát..
4346. Betta76 (válaszként erre: 4342. - Brigusss)
2012. márc. 22. 10:02
Szia, szerintem felteszik a Mirenát olyannak is aki még nem szült. Régen nem raktak spirált annak aki még nem szült de most már ez nem akadály.
4345. Moncsicsa (válaszként erre: 4343. - Szoszilvi81)
2012. márc. 22. 08:39
Szia! Én a részemről csak ajánlani tudom, akinek bírja a szervezete, annak egy áldás. Nekem májusban lesz 2 éve hogy fent van, de semmi gondom vele, menstruációm abszolút nincs, én imádom! :)
4344. Moncsicsa (válaszként erre: 4342. - Brigusss)
2012. márc. 22. 08:37
Szia! Én úgy tudom, hogy csak azoknak a nőknek raknak spirált, akik már szültek.
2012. márc. 21. 20:20
Tegnap voltam dokinál, mirénát írt fel. Még bizonytalan vagyok, szeretném is, de tartok is tőle, elég sok a megosztó üzenet.
4342. Brigusss
2012. márc. 21. 18:53
Engem az érdekelne, hogy raknának-e fek spirált 21 éves vagyok? nem szültem
4341. nnaagyrépa (válaszként erre: 4339. - 099c0bed40)
2012. márc. 20. 17:34
Szia! Már többször beszéltünk, mirena ügyben,most is szeretnélek "zaklatni"....Már 2 éves a spirálom,és olyan aug. óta rendben van ,minden hónap elején 2-3 nap mensi aztán kész.De egy hónapja 2 nap van utánna 2-3 nap semmi aztán megint egy kis pecsét,kis görccsel, és igy váltakozik.A színe a barnástól a világos pirosig mindenféle,vegyesen. Szokott lenni cisztám,de mindig felszivódik.Úgy egy hónapja elkezdtem fogyókurázni,minden nap futás,sulyzó,két naponta zumba, meg rengeteget iszom napi 1-1 l zöldtea,kamillatea és csalántea.Ez lehet az oka vagy tisztulok? Azért gondolom,hogy összefügg,mert a fogyi óta vannak ezek a tünetek.Csak jövőhéten tudok menni nődokihoz és most már nagyon idegesit. Előre is köszönöm a válaszod,szia Anita
4340. Betta76 (válaszként erre: 4335. - Undokka)
2012. márc. 20. 09:00

Szia, arra hogy kiesett a spirál nem tudok mit mondani, lehet hogy rosszul rakták fel, de lehet hogy a te szervezeted nem bírta.

Viszont ha megvan a blokkod kérdezd meg a dokidat, mert felrakás után fél éven belül ha nem válik be a spirál valamennyit visszaad a gyártó az árából, azt hiszem a felét. Az se kevés pénz, szerintem érdemes utánajárni..

4339. 099c0bed40 (válaszként erre: 4337. - Évus69)
2012. márc. 18. 07:57

Szia, sajnos én is így jártam, és a második is kilökődött 11 hónap után, hiába voltam türelmes.

Egyetértek Izabell-el, tűzz ki egy záros határidőt, és ha a panaszaid addig se enyhülnek, vetesd le, mert hiába int türelemre a doki, nem fog beállni ha a méhed "nem fogadja el", márpedig valószínű hogy ez a probléma.

Mielőbbi regenerálódást, üdvözöllek: Eszter

4338. Iza-bell (válaszként erre: 4337. - Évus69)
2012. márc. 17. 12:58

Szia Évus!

Nem szeretnélek elkeseríteni vagy vészmadárkodni, de én is hasonló cipőben jártam. 4 hónapig folyamatosan véreztem a Mirena mellett. Végül le kellett venni. Még utána is 2-3 hét vérzésben volt részem, mire helyreálltam teljesen. A miómáimra nem volt semmilyen hatással sajnos, nem állította meg a növekedésüket, pedig éppen azért rakták föl nekem. Engem nagyon kiborított ez a vérzéses időszak. Szerintem tűzzél ki magadnak egy határidőt, hogy még mennyit vagy hajlandó elviselni így. Aztán, ha nem rendeződik a vérzésed, szedesd le! Az első Mirénával is folyamatosan voltak gondjaid? Mielőbbi gyógyulást! Izabell

4337. évus69
2012. márc. 16. 06:40

Sziasztok!

Nekem dec 2.-án rakták fel az új mirenát,mert az előző 2,5 év után kilöködött.Miomáim és erős vérzés miatt.Azóta szinte állandóan vérezgetek

, voltam kontrollon és az orvos mindent rendben talált. Azt mondta türelem.

Mostmár egy kicsit kezdek türelmetlen lenni.

Adjatok tanácsot.Mindent infót megköszönök.

4336. Moncsicsa (válaszként erre: 4328. - Horvath7504)
2012. márc. 15. 08:02

Szia! Nekem Gold Lilly-m volt a Mirena előtt. Szerencsém volt vele, mert azt a fajta spirált is nagyon jól bírta a szervezetem, semmi gond nem volt vele. Egyetlen (illetve több) hátránya volt a mensis időszakban, hogy nagyon erősen véreztem tőle, iszonyatos hasgörcseim voltak, és elhúzódott a mensi időtartama.

Amióta Mirenám van, mondhatom hogy amióta fent van, semmi gondom vele, egyáltalán nem menstruálok, nincs hasgörcsöm, és pecsételő vérzésem sem.

Én ha a Gold Lilly, és a Mirena között választanom kellene, akkor mindenképpen a Mirena mellett döntenék, mert nekem nagyon megkönnyítette az életemet.

Nem akarlak a Gold Lilly-ről lebeszélni, de esetleg mielőtt felrakatod, kérdezd meg a nőgyógyászodat, hogy mi a Mirenáról is a véleménye...

4335. undokka (válaszként erre: 4325. - Mini-Manócska)
2012. márc. 15. 07:59
A IX. József Attila lakótelepi Ifjúmunkás u-i patikában 51729 ft-ért váltottam ki és 3 nap után kiesett, egy fél havi fizetést dobtam ki
4334. undokka
2012. márc. 15. 07:56
hétfőn rakták fel a mirena spirált, azóta folyamatosan véreztem, ma reggelre egy alvadt vércsomóval kiesett a spirál, hogy lehet ez, másoknak évekig fennt van, esetleg rosszul rakták fel? volt valakinek ilyen tapasztalata?
2012. márc. 14. 11:20

Sziasztok rég jártam erre, ma utánaszámoltam és már több mint 7 hónapos Mirénás vagyok, repül az idő!

Lekopogom nekem nagyon bevált, a felhelyezés óta se pecsételésem, se vérzésem, se görcsöm nem volt. Hasonló pozitív tapasztalatot és gondtalnságot kívánok a leendő Mirénásoknak is!

4332. Csibe7768 (válaszként erre: 4328. - Horvath7504)
2012. márc. 11. 13:57
szia.Nekemis most lily goldom van.Elötte mirenám volt,de nekem nem vált be.
2012. márc. 10. 20:14
Szívesen.
4330. horvath7504 (válaszként erre: 4329. - 099c0bed40)
2012. márc. 10. 08:16
Köszönöm az infót.
4329. 099c0bed40 (válaszként erre: 4328. - Horvath7504)
2012. márc. 10. 07:15

Szia, ha a neten beütöd, rengeteg info, más portálokon pedig fórumok is vannak róla.

Annyi a fő különbség, hogy a Tied szárában nincs progeszteronos hormontartály, azaz a méhnyálkahártyát nem vékonyítja el, mint a Mirena.

Ennek leginkább az a hátránya, hogy a vérzés csökkenésére illetve esetleges teljes megszűnésére nem számíthatsz, a védelem viszont szinte majdnem ugyanolyan fokú.

2012. márc. 9. 15:11
Sziasztok! Új vagyok ezen az oldalon, és ebben a témában is. Most írta fel az orvosom a spirált, de én IUD Gold Lilly-t kaptam. Még nem váltottam ki. Kicsit elbizonytalanodtam , mert ti csak a Mineráról írtok, én semmit nem tudok erről az én felírt spirálomról. Valaki tud segíteni nekem?
4327. Mini-Manócska (válaszként erre: 4326. - Parel)
2012. márc. 7. 01:07

Az első két napban görcsölt a hasam nagyon de azóta semmi:)A mensi 5.napján tette fel a doki, és ő is azt mondta , hogy ismét megjön a következő héten de aztóta sincs semmi vérzésem, de még csak nem is pecsételek.Hál isten jól bírom, és nagyon remélem így is lesz a következő időkben, években is.:)

Én nagyon optimistán álltam hozzá, és eddig bejött :)

Sok sikert neked is!!

4326. parel (válaszként erre: 4325. - Mini-Manócska)
2012. márc. 5. 14:46

Azta, ez nekem életmentő info volt, nagyon köszönöm! (áprilisban tervezem megvenni)

Ennél csak drágábbat hallottam...

És egyáltalán nem is vérzel 1 hetes mirenásként? Nem fáj, semmi panasz??? 8) :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook