Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia, sajnos nekem se jött be, pedig másodszor is megpróbálkoztam vele, és türelmesen kivártam 11 hónapot, hátha annyi idő elég lesz arra, hogy beálljon és ne vérezzek szinte folyamatosan.
Sajnos nem így lett,ennek ellenére nagyon jó megoldásnak tartom mint fog. gátlót és myoma "gyógyítót" egyaránt.
A két hete tartó vérzés miatt a legjobb amit tehetsz, hogy elmész az orvoshoz minél hamarabb, ahogy írod.
Jobbulást kívánok: Eszter
SZiasztok!
Nekem aug. 3-án tették fel a Mirénát. Gyakorlatilag az első naptól kezdve véreztem vele, talán 1 hónap után volt egy bíztató hetem, de újrakezdődött a vérzés, így aztán 3 és fél hónap után a dokim levette. Azóta eltelt 2 hét, de nem múlt el a vérzésem, sőt semmit nem változott. A Miréna előtt nem volt bajom. Tudtam, hogy van myomám, de panaszt nem okozott. Most totál el vagyok keseredve, nem tudom mire számítsak. Volt valaki így? Nem fáj semmim, nem görcsöl a hasam. Meddig lehet várni? Bár elvi a kérdés, hétfőn megkeresem a dokimat. Hát így jártam.
Kedves*Nempiskóta*!
Köszi a biztató választ.A jövő héten készülök felhíni a dokimat aztán meglátjuk mit mond.Mi most leszünk 3 hónaposak úgyhogy úgy gondolom itt az ideje.Remélem nálam sem lesz semmi gubanc.Nekem az első baba császáros volt viszont a kis csajt spontán szültem.
További szép napot és jó egészséget nektek.Jelentkezem ha van valami:)
Szia csubida, igen mensi nélkül tették fel szülés után 3 hónappal, ráadásul császárral szültem 3x, és ez sem volt kizáró ok. Kicsit kellemetlen amikor feltolják, szerencsére piszok gyorsan megvan :-) Kb. 3-4 levegőkifújásnyi idő, én azt hittem sokkal-sokkal jobban fog fájni, mondtam is a doktornőmnek! Ő meg csak kuncogott, hogy így jár aki előtte a netet túrja és olvassa a sok rémtörténetet :-D
Aznap estére elmúlt a vérzésem és azóta egy pötty se! 6 és fél hónapos a kislányom, másfél hete kap kanalas ételt ebédre, de mellete szopik rendesen, eddig még nem jelentkezett pirinéne.
Mikorra tervezed a felrakatást? (Előtte kell egy negatív kenet.) Remélem neked is úgy beválik mint nekem, szuper ez a gondtalanság!
Szia! Én visszamentem vágatni a jelzőszálból (szúrni ugyan nem szúrta a páromat, de érezte), teljesen bent van a méhszájban, kívülről egyáltalán nem lehet érezni.
Ellenőrizni ugyan nem tudom, bár ez bevallom nem zavar, mert az előző spirálomnál sem volt meg a jelzőszál évekig, és a helyén volt, sosem volt vele semmi gond. :)
A fejfájással kapcsolatban nincs tapasztalatom, tavaly május óta van fent a spirál, de nem fáj többször a fejem, mint általában.
Amit viszont nagyon szeretek, hogy egyáltalán nem mensizek. :) Nekem nagyon bevált a Mirena, remélem Te is hasonló jó tapasztalatokat szerzel! :)
Szia!
Én most készülök feltetetni a Mirenát.Nemrég szültem és még intenzíven szoptatok,így a mensire még várhatok.(az első babánál 8 hósan jött meg)Olvastam hogy neked is mensi nélkül tették fel és nem volt annyira gáz.Akkor ezek szerint így is fel lehet tenni?!
Remélem nálam sem lesz semmi gond!Örülök hogy rá találtam a bejegyzésedre.
Szép napot!
Szia!
Mi is éreztük az elején, én nem vágattam vissza, mert féltem, hogy elveszik. :) Egy idő után megpuhul szerintem, vagy igazodik még a spirál, mert már régóta nem érzem szex közben, de ha ellenőrizni akarom, akkor tudom, hogy jó helyen van.
Szia! Nekem is azóta sokat fáj a fejem amióta mirenám van. Sajnos azóta további vizsgálatokon is átestem még MRI-n is voltam és kiderült, hogy migrénem is van :(. Szóval előtte én sem tudtam mi az, hogy fejfájás, de azóta, mindegy nekem milyen front jön sajna megérzem.
De ez még mindig elviselhetőbb mint a folyamatos vérzés. Szerencsére ebben viszont a mirena a nyerő :) és igen ezügyben együtt tudunk működni. Egyébként szerintem ez a hormonok változása miatt is van, de amilyen szerencsém nekem van ezt is megérzem.
A jelzőszál miatt, pedig beszélj mihamarabb a dokiddal és vágasd rövidebbre :) Jó egészséget kívánok! Rita
Sziasztok!
Én még új vagyok itt. Nekem 2 hete rakták fel a mirenát. Az normális, hogy a páromat bökködi a jelzőszál? És azóta elég sokszor fáj a fejem. Ez összefüggésbe lehet a mirenával?
Szia, sajnos be kell látnia az embernek,- bármiféle ellentétes híresztelések ellenére is--hogy minden tekintetben ideális, azaz semmi mellékhatást/kellemetlenséget nem okozó fogamzásgátlási módszer csak a mesében( vagy még ott sem ) létezik.
Mint az életben mindennek, a gondtalan (biztonságos) szexnek is "ára" van, amit legtöbb esetben ( mély tiszteletem az elenyésző kivételnek!) nekünk nőknek kell "megfizetnünk".
Szia!
Örülök, hogy ilyen jók az eredményeid, az én miómám csak 4 cm-es, de remélem, hogy nálam is lesz javulás. :) Írj majd az eredményedről. Szép napot! Piros
sziasztok!
Bocsánat,hogy eddig nem irtam,de sajna nagyon elfoglalt vagyok:)
Kedves öregnéneőzikéje!
Először is őszintén tisztellek azért,hogy bátoritod ,segited és tanácsokkal látsz el bennünket itt a fórumon.Amikor az előző levelemet irtam,aznap voltam a dokimnál.Szerinte az teljesen természetes dolog,hogy 2 és fél hónapja vérzek vagy csöpögök,mivel a legtöbb paciense igy van a mirénával az első 3 hónapban biztos ,de az sem ritka,hogy 6 hónapig,vagy tovább tart náluk ez az állapot.
Én is nagyon jó eszköznek tartom a mirénát és azt az elvet ami alapján működik.A baj nem is ezzel van,hanem mielőtt feltetettem,csak a jó hatását emelte ki,az un.mellékhatásokról nem beszélt.A használati útmutató sem a kellemetlenségekről beszél,csak ,hogy némely nőnél és 10-ből 1 -nél stb.Tehát úgy gondolom,hogyha kaptam volna egy korrekt tájékoztatást,hogy mire számitsak nagy valószinűséggel és inkább érjen kellemes csalódás,vagy előbb találok rá erre a fórumra akkor nem ér váratlanul ez az állapot.
Tehát kaptam vérzéscsillapitót,aminek hatására 2 nap alatt csillapodott a vérzésem.A C-vitamint már 2 hónapja szedem és jelentem 6 napja teljesen tiszta vagyok:)A fórumot olvasva még szerencsésnek is mondhatom magam:)
Sziasztok!
Ezer éve nem jártam erre! Néhány hozzászólásba beleolvastam, és gondoltam megosztok egy-két tapasztalatot.
Másfél éve van fenn Mirenám. Igazából az első hónaptól kezdve megszűnt a havim. Én is vészesen vérszegény voltam és egy hatalmas férfi ökölnyi miómám volt. A mióma fél év után már összement kb. 2 cm-t. Decemberben fogok megint rákszűrésre menni, remélem most még kisebb lesz! Egyébként a hajhulláson kívül más panaszom nincs és nagyon sajnálom hogy nem előbb találkoztam vele. Szabd és kényelmes volt a nyár a rengeteg vérzés nélkül! A felszabadult szexről nem is beszélve! Én imádom!
Szia, annyi biztos hogy a hormon (ami az eszközben van) 98 %- ban helyileg hat, azaz csak a méh nyh-ra, a véráramba annyira elenyésző mennyiség jut, hogy az biztosan nem veszélyezteti a májadat.
A kisebb miomákra is kifejezetten jó hatású szokott lenni a helyileg ható progeszteron, úgyhogy véleményem szerint csak hasznod származhat belőle ha kipróbálod.( és ha a méhed nem tiltakozik ellene)
Sziasztok!
Nekem is miómám van mint sokaknak itt a fórumozok között, a velejáró középidős folyamatos hasfájással.Nagyon jól hangzik amit A Mirena ígér, csak sajnos nekem a májammal is problémám van, így fogamzásgátló tablettát se tudok szedni. Kipróbáltam a tablettát, ami jótékony hatással volt a miómás tüneteimre de sokat rontott a májfunkciós értékeimen, ezért muszáj volt abbahagynom. Viszont így a miómás problémák erősödnek egyre inkább.
Van valaki akinek májproblémák mellett Mirenája van? Tapasztalatok esetleg a májra milyen hatással van a Mirena?
szoszke48, Nekem 5 és fél évig volt fent, Én is csak javasolni tudom mindenkinek, nekem nagyon bevált, semmi gondom nem volt.Szerintem a 8 év az sok, 5 évet javasolnak erre, 5 és fél év után én már éreztem, hogy nyomott, feszített, ezért a dokival egyetértésben levetettem.Nekem is egy pokol volt feltenni, mivel előtte volt 1 konizációs műtétem, és nagyon szűk volt a méhszájam.Levenni nem is tudta, mert a jelzőszál teljesen a méhnyakba húzodott, adott ugyan lidocain injekciót,a méhszájamat ki is tudta nyitni, de kb félig tudta kitágítani a méhnyakat, tovább nem bírtam a fájdalmat.Így bementem a körházba és egy kis vénás altatásban vette le.Másik már nem kell, mivel 54 éves vagyok.
Üdv
Sziasztok!
Már elég régen olvasgatom ezt a fórumot. Nekem már 8 éve fent van a mirena, mostanság készülnék levetetni, amit csakis azért húzom, mert a felrakás nagyon nem volt kellemes, és akkor még finoman fejezem ki magam. Olyan volt, mintha a 4-ik gyereket szültem volna. Két orvos rakta fel, mert állítólag, nagyom szűk vagyok.Szóval nagyon fájt. A menstruációs zavarok miatt, és a korom miatt ajánlotta. Kb 1 évig voltak pecsételő vérzéseim, de ezen kívül semmi más jellegű panaszom nem volt.Nekem nagyon bevált, és mindenkinek csak azt tudom ajánlani, amit az orvosom mondott, "türelem". Pedig én aztán zaklattam az orvost, szinte hetente jártam ultra hangra, meg hívogattam telefonon, mert én is idegeskedtem, a mellékhatások miatt.De hála az égnek, minden rendbe jött. Semmire nem panaszkodhatom. Valóban felszabadult lett az életem. De most jön a levétel, na meg hogy ennyi idősen fel e raknak még egyet. Mert ugye, a menzeszem nem hiszem hogy elmúlt, hisz még a változó koron sem vagyok túl.Viszont a levételtől nagyon rettegek! Ami igaz, hogy 8 évig, gondom sem volt vele.De lehet hogy ennyi idő után, valami gáz is van..............nem tudom. Volt már valakinek ennyi ideig fent?
Köszönöm, hogy itt lehetek!
Szia!
Nekem is a mióma miatt ajánlotta, valamint az erős, nagyon görcsös bő vérzés miatt! Október 12-én tette fel, túl vagyok sok mindenen, de 4 napja semmi nyom, még tisztasági sem kellene (csak a biztonság és a megszokás kedvéért van) A miómám nem volt EÜ útján eltávolítható, mert a méh izomzatban volt (vagy van, még nem tudom hogy alakul és mennyi idő, míg felszívódik, amúgy diónyi nagyságú volt, amikor "megtalálta") Nekem is azt mondta a doki, hogy kimondottan erre ajánlatos, valamint az esetleges újbóli mióma kialakulását gátolja. Csütörtökön megyek kontrollra és UH-ra! Most a melleim érzékenyek, meg kicsit nagyobbak, de elviselhető (bár nőnie nem kéne:-) )A súlyom is kezd kicsit felfelé menni, ezt sürgősen kontroll alá kell vetnem :-) Szóval ahogy gondolod, de ez az én tapasztalatom!
Szép estét mindenkinek!
Sziasztok! :)
Nekem most lesz 7 hója hogy fent van. Szépen összeszoktunk már, igaz mikor "megjön" már amennyire, kicsit tovább barnázok.
Ami most aggaszt, hogy kb. 1,5 hónapja elkezdtek fájni a vádlijaim, ami kisugároz a térdhajlatomba és feljebb is. És most ezen agyalok hogy nem-e trombózisom lesz. Pár erecskét kivéve nincs semmi a vádlimon. Bár itt valaki irta hogy nem kerül be a véráramba a hormon, máshol meg azt hallottam hogy azért nem tették föl neki, mert hajlamos a trombózisra. Akkor most ez hogy van?
Van valakinek esetleg ilyen tapasztalata? Úgy aggódom. :(
Ki fogom próbálni. Köszi
:-)
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?