Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Én 1 hete vagyok a Mirenások között és eddig hál isten nincs gondom vele.Remélem nem is lesz :)Én Budapesten a IV.kerületben, Újpesten a metró végállomásnál lévő, Jókai Gyógyszertár és Biocentrumba váltottam ki, 44 000 ft-ért.Több gyógyszertárba is jártam, de itt volt a legolcsóbb.A többi helyen 3 500 ft-al többe került :(
Jó ilyet hallani!! :)
(én még felrakás előtt vagyok)
Szia, ha a partnert böki a jelzőszál, le lehet vágatni belőle, nem kell évekig kínlódni ---igaz Nálatok ez már múlt idő, úgyhogy mindegy.
A méhnyálkahártyának a levétel után max. 2-3 hónap alatt regenerálódni illik, a peteérésbe illetve hormonrendszerbe meg amúgy se szól bele a Mirena, úgyhogy nem valószínű hogy ettől lennének a problémáid.
A Helyedben annyit tennék, hogy elmennék egy teljes kismedencei UH-ra, majd pár hónapig mérném az ébredési hőmet, hogy lássam, van-e az adott ciklusban peteérés, tüszőrepedés.
Ha Nálad látszólag minden rendben van ( vagy akár közben) a Párodnál lehetne végeztetni egy spermavizsgálatot illetve bakt.tenyésztést (amennyiben hajlandó minderre rászánni magát).
Pontosabbat nem tudok írni, lévén nem vagyok szakember, csak egy lelkes amatőr.
Üdv: Eszter
Sziasztok!
Nekem febr. 3-a óta van fenn a Mirenám. Semmi gondom nem volt vele, 4 napig pecsételgettem, azóta semmi.
A problémám az, hogy 4 napja nem érzem a jelzőszálat. Ha kilökődött volna, akkor lett volna vérzés szerintetek? Elmozdulhatott? Csak jövő héten van a dokim sajnos :)
SZiasztok !
NEkem Mirenát tettek fel decemberben azóta rendszeres görcsöl a hasam és 10 napig is megvan. A párommal mikor együtt vagyunk olyan furcsa érzésem van ott. Öt nem zavarja de nekem akkor se stim vele vmi. Általában ez után vérezgetem is. Most írt ki az orvosom Duphastont. Várnom kell vele hátha rendbe rakja. Kétszer is megviszgált már azóta hogy feltette, meg is ultrahangoztak. Minden rendben találtak. Most lesz egy éves a kislányom, nekem az orvosom egészségügyi dolog miatt ajánlotta ezt. AZ orvosomban bizok. De már az is eszembe jutott hogy terhes vagyok. Mert akkor görcsölt a hasam ennyire. De azt csak észre vették volna már gondolom. MIg fel nem rakták elötte mindig pontosan jött meg és nem igazán fájt soha. Remélem vki tud valami okosat vagy hasonlóan járt már e vki ezzel kapcsolatban.
Sziasztok!
Október óta van mirenám, párszor már írtam- érdeklődtem itt nálatok:)
Csak a tapasztalataim miatt jelentkezem, nekem bevált, kb 3 hónapig volt időnként pecsételgetés, január eleje óta semmi, tisztasági betét se kell, nem is jött meg azóta és minden ok, kopp kopp :)
Egy ideig gond volt hogy a partneremet bökte a jelzőszál(kb 1 cm lóg ki a méhszájból), jelenleg úgy tünik ez is megoldódott magától, mert már nem érzi.
Én 44 ezerért vettem(pécsen)
Felrakásért egy szoksásos magánredelős vizsgálat árát kérte a dokim, nála a magánrendelésen ki is van írva az ajtón hogy ez is benne van a vizsgálat árában..
Ami szerintem fontos és nem tudom minden dki megcsinálja-e, felrakás után 1-2 hónappal ultrahangon megnézni hogy a helyén van-e a spirál és minden ok-e! Megnyugtató tud lenni...
Sok szerencsét annak aki tervezgeti a felrakást!
Szia, egyáltalán nem elítélendő ha ilyen előzmények után nem szeretnél többet szülni, én nem azért írtam a művi sterilizációt, hanem mert a szervezetre nézve ez jár a lehető legkevesebb megterheléssel.
Ha most 35 vagy, a klimaxig még lehet akár 15 éved is, a spirált időközben majd biztosan cseréltetni kell, viszont ha megműtenek, az egy életre szóló dolog.
Persze ez magánügy, mindenki maga döntse el hogy neki melyik a legmegfelelőbb módszer, isten ments hogy beleugassak.
Üdv: Eszter
Szia, gratulálok, ezek szerint Te a szerencsések táborát gyarapítod, maradjon is így :)
Azért nem lehet mindenkinek ajánlani, mert sajnos abszolút nincs arra garancia, hogy akinek Mirenája van, annak soha többé ( pontosabban míg az eszköz fenn van) semmi de semmi problémája nem lesz.
Egyéni a szervezet válasza, van akinél rábólint, van akinél meg folyamatosan rázza a fejét.
A legkellemetlenebb az egészben az, hogy előre nem lehet megmondani hogy kinél mi lesz a reakció, és szerény véleményem szerint kicsit drága muri a majd' 50 ezer forintos szerkentyűvel kísérletezni.
( írom ezt annak ellenére hogy én is kipróbáltam, de nekem sajna kétszeri kísérletre sem jött be.)
Anett, köszönöm a válaszaidat! :)
Sajnos Budapesten nincs pingvin patika (az internet szerint). :(
Valaki tudja esetleg, hogy Budapesten hol lehet "jó" áron hozzájutni a mirenához?
Nagyon szeretem olvasni mindenki tapasztalatát! :)
Szia!
Én decemberben váltottam ki a Mirenát és majdnem 45ezer volt.Viszont a Pingvin patikában(nem tudom nálatok van e olyan)"csak"43ezer lett volna!Szerintem érdemes körbetelefonálgatni a gyógyszertárakat mert helyenként változik.Nem kis összegről van szó és gondolom egy pár ezer forint különbség is sokat jelent.
A recept érvényességi ideje 90nap én úgy tudom a kiállítástól számítva.Az meg csak a dátumtól függ hogy mikor telik le a három hónap.Hogy mennyit illik adni?Vannak dokik akiknél a felhelyezésnek is megvan a saját tarifája.Az én dokimnak nincs tarifája fogadott orvosként nála szültem a második babám.6 hetes kontrolon felírta a Mirenát,kiváltottam,megbeszéltük mikor teszi fel és mentem feltetetni.Nem adtam neki többet mint egy normál vizsgálatnál szoktam.Egy szó mint száz én ötezret adtam neki.De mondom én tudok olyat a ki 10000-12000-ért teszi fel.
Remélem tudtem segíteni és te is boldog mirena tulajdonos leszel!
Szép napot neked!
Üdv:Anett
Sziasztok!
Nekem is Mirenam van lassan két éve. Az elégedettek táborát szeretném itt gyarapítani. Nekem a szülés utáni 6 hetes kontrollon lett felhelyezve. Utána sokáig kb. 3 hónapig véreztem. Nem sokat, tisztasági betét elég volt, de minden nap. Utána szépen beállt havi rendszerességgel, nagyon kis mennyiségben véreztem kb. 4-7 nap. Nem volt zavaró. Egy év elteltével teljesen elmúlt a vérzés. Vagyi majdnem, mert azóta volt egyszer augusztus végén pár napig. Teljesen elégedett vagyok nekem csak a felhelyezés után volt mestriációs szerű hasfájásom azóta sem. Én ajánlani tudom ! Már nem is tudom elképzelni milyen rossz lenne állandóan tamponozni+ nekem sokszor volt nagyon durva hasfájásom menstruáció alatt.
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, de elég sok hozzászólást visszaolvastam. Jó olvasni a tapasztalaitokat! Március elején tervezem életem első Mirenáját feltetetni. 2 babócám van, a harmadikat pedig nem mostanság tervezzük. A doki szerint 40 éves koromig ráérek szülni, addig meg még 15 évem van... :) úh most legalább egy 5 éves szünetet szeretnék.
Az a kérdésem az új használóktól, hogy mostanság (így 2012 elején) mennyi a Mirena ára? És szerintetek a decemberben kapott recepttel márciusban még ki tudom váltani, vagy új receptet kell iratnom? Dokinak mennyit "illik" adni felhelyezésért így 2012-ben? :D
Előre is köszönöm a válaszokat minden sorstársamnak!
Simán lehet.
Nekem ahogy felrakták, többé nem jött meg, csak pecsételés volt pár hónapig, azóta ( vagyis több mint 6 éve) semmi.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?