Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

5855. Szilva mag (válaszként erre: 5854. - 099c0bed40)
2013. dec. 7. 16:45

Szia Eszter,

De jó, hogy írtál. Ha már ide nem írsz, akkor írjál nekem privátban, kiváncsi vagyok, hogy hogy vagy. Amúgy igenis hiányzik a jelenléted, a tanácsaid, a pozitív és segítőkész hozzáállásod. Akik kritizáltak itt, azok egyrészt már rég messze járnak, másrészt pedig igazából kit érdekel. Ha rosszindulatból tette, az az ő baja. Ha meg csak megfogalmazott egy érzést, akkor pedig nem bántani akart, csak kimondta, amit gondolt. De lehet, hogy kellene csinálni egy csevegő topicot azoknak, akik szívesen beszélgetnének velünk. Mondjuk volt Mirénások, vagy olyanok, akik szimpatikusnak találták, amikről itt folyt a csevely egy ideig. Mit szólsz? Én sem írok sokat, sőt, de veled szívesen beszélgetek bármikor. Várlak! Puszi. Szilvi

2013. dec. 7. 15:30
Szia Szilvi, nagyon jól gondolod, pontosan ezért nem írok, de nem tűntem el, olvaslak Benneteket rendszeresen.
5853. Szilva mag (válaszként erre: 5851. - Pistusz)
2013. dec. 6. 19:52

Szia Pistusz,

Néha feljövök ide, hátha segíthetek valakinek a Mirénával kapcsolatosan. Eszter szerintem azért tűnt el, mert kaptak egy kritikát, hogy magánbeszélgetésekre használják ezt a fórumot. S szerintem egy kicsit csalódott az emberek toleranciájában. De lehet, hogy tévedek. Hát, ha ezt az eszközt a tevéknek találták ki, akkor még egy okkal több, hogy emberek ne használjanak ilyeneket. Ez a kütyü nagyon sok bajt tud okozni azoknál, akik valamiért nem tudják befogadni. S ahogy elnézem, ilyenek szép számmal akadnak. Akinek bejön az ódákat zeng róla, s miért is ne tenné. Nekem a barátnőm már az 5. év végén jár vele és semmi problémája nincs vele. Nekem meg 6 hónap kínlódás a vérzés miatt és másfél év szünet nélküli hüvelyi fertőzés lett belőe. :( Ez van. Ha tudtam volna....., dehát nem tudtam, úgy ahogyan senki sem tudhatja, csak kicsit drága a tanulópénz a sikerfaktorhoz képest. :( Amúgy ahogy lent is írtam, a nők egyszerűen nem tudnak mihez kezdeni, ha meg akarják oldani a fogamzásgátlást és ráadásul biztonságra vágynak ezen a téren. Ha hormont nem tudnak, vagy nem akarnak szedni, akkor marad a lokális megoldás, az meg a spirál. A többi módszer alkalmatlan a hosszútávú és megbízható, s kényelmes fogamzásgátlásra. Az óvszert sok férfi nem viseli el, s lássuk be született már jónéhány gyermek óvszerszakadás miatt, meg macerás is, meg illúzióromboló. Szóval ezért írtam, hogy egyszerűen nincs jó megoldás. A nők szaladnak orvostól orvosig a gondjukkal, de igazából nincs megoldás a problémára. S azért nincs, mert ez nem is kellene, hogy probléma legyen. Isten nem arra alkotta az embert, hogy visszautasíts a gyermekáldás ajándékát. De ez a világ eltorzult és a nők, a családok egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy annyi gyerekük legyen, amennyi megfogan. Ezért próbálkoznak, hogy mivel védheti ki a terhességet. De a szervezetünk, s a női-férfi szervek úgy vannak megalkotva, mint egy tökéletes műszer. Nem nagyon hibáznak (alapesetben) és mindig megtalálják az utat az élethez, bárhogy is próbálják "kijátszani" őket. Ezért nincs olyan módszer, ami 100%-os. Még az általam alkalmazott sterilizáció sem 100%-os, mert a petevezetők képesek a regenerálódásra. Igaz, hogy erre igen kevés az esély, de megtörtént már. Most úgy vagyok, hogy ezen a területen hátradőltem, nyugodt vagyok, élvezem az együttléteket a férjemmel, nem görcsölök, hogy bevettem-e, kiszakadt-e, nem-e mozdult el, a helyén van-e, nem okozott-e gyulladást, csökkenhet-e a libidóm, van-e vérzésem, vagy nincs, stb. Ha mégis úgy akarja az Úr, akkor pedig örömmel fogom vállalni a kicsit, ha megfoganna, még így 40 fölött is. S ez jó érzés. Remélem azért nálatok rendbe jönnek ezek a dolgok. Egyébként mi az, hogy egy orvos nem akarja levenni a cuccot? Azért nekem ez nagyon fura. Miért nem vagytok erőszakosabbak. Nem lehet, hogy a feleséged nem akarja annyira levetetni? Nem tudom, nem ismerem, nem is akarok beleavatkozni, de én mondtam az orvosnak, hogy itt a vége és két perc múlva már kint is volt. Minden szépet és jót nektek és írjál, ha gondolod. A többieknek pedig kitartást és örömöt a Mirénával! Szilvi

5852. Kirszta78
2013. dec. 6. 17:18

Ritus,

Jó Neked, de az a néha maszatolás az nem is olyan sok de nekem ami óta feltették folyamatosan 1 hét kivételével vérzek. Nem nagyon de a maszatolásnál több. Szóval kiváncsi vagyok van e olyan elégedett nő aki az elején nem volt az mert sok problémája volt csak 3-6 hónap múlva minden ok lett vele.

5851. Pistusz
2013. dec. 6. 11:18

Szia Szilvi! :)

Én is örülök, hogy még Te is itt vagy a fórumon! :)

Igen még mindig szívunk rendesen, (mint a torkos borz) és úgy látszik, hogy másik dokit kell keresnünk, ha végleg meg akarunk szabadulni ettől az átoktól. Mind a ketten szenvedünk elég rendesen, tegnap este is valósággal leordította a hajamat az asszony, egy semmiség miatt. Korábban még hangos szóváltás sem volt köztünk, a gyerekek is csak pislognak az üvöltözés és acsarkodás miatt. Anyósom sem akart hinni a fülének, amikor egyszer hallotta. Döbbenet mennyire más nő lett, még hogy 1% kerül a szerből a véráramba! :(

Nekünk nagyon nem vált be, a doki szerint meg tuti jó... Osztom a nézetedet, hogy amit a méhbe kell betenni, az egy elhibázott koncepció terméke, bár azt írják az egyik amerikai ismertetőben, hogy már háromezer éves tapasztalatuk van vele, mert amikor a fejlesztők ősei még a Közel-Keleten kereskedtek, már akkor ezzel a módszerrel előzték meg a teve kancák vemhességét... Persze akkor még nem T alakú, hormontartalmú tartályt használtak dróttal a végén, hanem csupán köveket pakoltak be a tevék méhébe, azután már lehetett őket a végtelenségig hajszolni, nem foglalkoztak többet a fiú tevékkel és a "feltalálókhoz" meg dőlt a lé.

Azután amerikában megint piacra dobták az ötletet. Ebből lett a Dalkon Shield botány, rengeteg nő belebetegedett, de semmi baj, eltelik majd néhány év elfelejtik, megint meg lehet velük etetni. A nők pedig veszik és eszik, mint a cukrot, azután ha mégsem lesz tőle olyan édes az élet ahogy ígérték, hát így jártak, ki kényszerítette őket a használatára, senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz... :(

Kár, hogy a Öregnéne már jó ideje eltűnt a fórumról, biztos jobban tudná vigasztalni, vagy kitartásra ösztönözni azokat akik szenvednek ettől a módszertől, mint én aki sajnos, de nem tudok jót mondani a tapasztalatunk alapján...

István

5850. Ritus79 (válaszként erre: 5848. - Kirszta78)
2013. dec. 6. 10:48

Kriszti!

POnt előtted írtam, nhogy nekem már 3 éve van fent és minden oké vele! Az első fél-egy évben volt néha maszatolásom, de az is elmúlt. Teljesen panaszmentes vagyok!

2013. dec. 5. 15:37

Szia Pistusz,

Látom, ti még mindig a Mirénával bajlódtok. Én már rég elfelejtettem, hál' Istennek. Visszaolvastalak és artad, hogy a Hamvas doktor ellene van nagyon. Ezt meg tudom erősíteni. Sőt még van egy-két másik ovros is, aki azt mondja, hogy a saját ellenségének sem ajánlaná. Ahány orvos, annyi nézet. Mondjuk hozzátenném, hogy aki ezt mondta, az a Depo Provera injekciót favorizálja, amire legalább annyi panasz van, (ha nem több), mint a Mirénára. Szerintem valahogy ez úgy van, hogy minden orvos esküszik valamelyik eszközre, vagy meggyőződésből, vagy anyagi érdekből. Vagy mindkettő. A sima spirál sem sokkal jobb, mint a Miréna. Akinek nem jön be, annak nagyon erős és hosszú vérzést okoz, ami minden, csak nem kényelmes fogamzásgátlás. Egyáltalán, amit a méhbe kell betenni, az szerintem egy elhibázott koncepció terméke. Csak azért van még mindig a piacon, mert a tablettán kívül egyszerűen nincs más megbízható eszköz. Nagyon nehéz helyzetben vannak a mai nők e tekintetben. Mit tegyél, ha valamilyen okból nem akarsz több gyereket vállalni? Nincs olyan módszer, ami egyszerre megbízható, kényelmes, nincs komoly mellékhatása, s még az ára is elfogadható. Nincs olyan. Nekem ezért esett a sok kutatás, kínlódás, aggodalom és elkeseredés végén a választásom a sterilizálásra. Persze ez csak már olyan nőknél jöhet szóba, akik biztosan nem szeretnének gyermeket. Azóta nincs ilyen jellegű gondom, szabad mindent, bármikor mellékhatások nélkül. Örülök, hogy olvashattalak. Szilvi

5848. Kirszta78
2013. dec. 5. 14:47

Valaki akinek MEGFELELŐ A MIRENA?

Megirná nekem Valaki, akinek bejött a Mirena és nincs panasza, hogy az elején is minden rendben volt és panaszmentes volt? Vagy az első x hétben, hónapban volt és mi volt a problémája és mikortól lett minden rendbe?

5847. Pistusz (válaszként erre: 5846. - Kirszta78)
2013. dec. 5. 10:55

Kedves Kirszta78!

Nagyon ismerős az eddigi története valahonnan. :( Nem lesz könnyű megszabadulnia az eszköztől, mi már egy éve szenvedünk tőle. Olyan ez az egész, mint egy - drága pénzen beszerzett - betegség, amivel együtt kell élni. Háromszor volt eddig a feleségem a méhészénél, aki felrakta a kütyüt, de levenni nem hajlandó. Ezt nem akartam elhinni, de a kartonra rá van írva, hogy a mirena levételét kéri panaszok miatt, ami a végén valahogy mindig maradt...

Amúgy, ha bírja még a szenvedéseket (a férje is) később változni fog a helyzet, lehet hogy jobb lesz, de az is lehet, hogy csak átalakul másféle bajokká. Nálunk ez a tapasztalat, a lecsökkent vérzés jó, de van helyette derékfájás, fejfájás pattanás, dühkitörés...

Amit leírt nagyon durva állapot, remélem azért csak megoldódik valahogy!

5846. Kirszta78
2013. dec. 4. 20:24

Mult csutortokon voltam dokinal a 6 hetes kontroll miatt. Mindent rendben talalt. Nem volt UH. En persze panaszkodtam (mellfajdalom, folyamatos verzes, hatfajasom is volt, kezzsibbadas, ket hetes fejfajas). De ez normalis. Szerinte.:( Aztan pentek reggel alig birtam felkelni ugy fajt a hasam alja. Minden lepesem fajt igy elemntem egy masik dokihoz. Lehet kismedencei gyulladasom van. Na de mitol... szerintem a mirenatol. Most 2 fele antibiotikumot szedek ket hetig!!!!!! Masnaptol mar nem fajt ugy a hasam de egyszeruen mar nem tudom mit csinaljak.

Persze egyik doki se preferalta a levetelt mert meg rovid ideje van fent. Oktober ota verzek az elejen volt par nap amikor tiszta voltam. Ja vegul is tok jo fogamzasgatlo mert nincs sz.x a verzes miatt. Ja a legjobb hogy a ferjemet is elkuldte a dokihoz az orvos hogy valami 2 tablettas gyogyszert kerjen nehogy valami fertozest atadjunk egymasnak! 10 eve vagyunk egyutt egyikonknek sincs masik partnere es soha nem volt problemank. :S

5845. Ritus79
2013. dec. 4. 09:27
Ahogy olvasgatlak benneteket, egyre jobban örülök, hogy nekem már 3. éve bevált a Mirena. Kár, hogy nem lehet "kinyomozni" a felhelyezése előtt, hogy kinek lesz panaszmentes a használata.
5844. 76Ancsika (válaszként erre: 5843. - Pistusz)
2013. dec. 3. 20:37

Szia!

Hát igen, csak mielőtt a Mirénát feltettem, nem igazán tudtam róla semmit. Az 50-50% arányt pedig csak a későbbi tapasztalatok alapján mertem írni.Védekezés miatt fel sem rakattam volna, erős vérzéseim miatt beszélt rá az orvosom. ..és hát kiben bizzon a nő ha nem a nődokijában! Én örülök hogy már nincs, de nem venném el a kedvét senkinek, mert tényleg sokaknak nincs problémája vele.

Szép estét: Anita

5843. Pistusz (válaszként erre: 5842. - 76Ancsika)
2013. dec. 3. 14:32

Kedves 76Ancsika!

Úgy gondolom, ha igaz az 50-50% negatív és pozitív tendencia a Mirénával kapcsolatban, amit említ, akkor az túl nagy kockázat ahhoz viszonyítva, hogy valaki az egészségét teszi kockára ezzel a "csodálatos" eszközzel. Szerintem a testi és elki épség sokkal értékesebb, hogy egy ilyen "próbálkozás" során, - ami vagy bejön, vagy nagyon nem - esetleg elveszítsük azt.

Amúgy nem minden méhész támogatja feltétlenül ezt a fajtát, pl.: Dr. Hamvas Ferenc kifejezetten ellene van, ő a hormonmentes spirált favorizálja.

Egy dolog kétségtelen, valamiért nagyon szeretik a méhen belüli eszközöket ajánlani, tudva ezek gyakran súlyos mellékhatásairól. Hogy miért is? Az ezzel kapcsolatos sejtésemet igazán le se merem írni, de az lehet az oka, amit korábban már egyszer kitárgyaltunk Szilvamag nicknevű hozzászólóval, vagyis az eszköz gyilkos volta... :(

5842. 76Ancsika (válaszként erre: 5833. - Ani-Lea)
2013. dec. 2. 17:42

Szia Ani-Lea.

Nekem a leveétel után minden panaszom megszünt, a fejfájás a páikszerű rohamok,szédülés...Iszom Aloe Vera italt, c vitamint szedek, hetekig pedig gyógytea kerveréket ittam, ami a jó hormonokat helyrerakja, és minden női bajra jó. Szerintem és a tapasztalatok alapján úgy 50-50% a negatív és pozitív tendencia a Mirénával kapcsolatban. Nekem nem jött be, és nagyon sok nőnek sem, viszont sok ismerősömnek igen, van aki már 2-3 cseréje is volt. Persze ezt csak akkor tudja meg az ember ha felrakatja, aztán aki szerencsés és a szervezete jól reagál a hormonra, annak jó lesz. Én mindenkinek kívánom hogy váljon be!

Szép estét mindenkinek!

5841. Ani-Lea (válaszként erre: 5840. - Pistusz)
2013. dec. 2. 15:30

Pistusz,

az a borzasztó, hogy ezek a nődokik szinte mind ezt viszik, nekik ez a legtökéletesebb, az enyém meggyőzni nem akart annyira róla, de levenni nehezen vette le, mert szerinte nem ez a bajom forrása... de kierőszakoskodtam, már a végén mással is levetettem volna csak legyen kint!!!

Mikor jobban beleolvastam miket okozhat már nem érdkelet, hogy ez e a bajom forrása....

5840. Pistusz (válaszként erre: 5825. - Ani-Lea)
2013. dec. 2. 10:23

Kedves Ani-Lea!

Én sem értem az egészet. Gondolom nem volt elég határozott, amikor a levételt kérte, a doki meg elég meggyőző lehetett, végülis neki az a legfőbb érdeke, hogy a páciense folyamatosan beteg legyen és járjon hozzá, mert ugye minden alkalommal lehúzza egy kis pénzzel.

Azt hiszem, hogy kellene egy másik nőgyógyászt keresnie, aki nem mirena mániás és akkor minden rendben lehetne megint...

5839. jooeva (válaszként erre: 5835. - Kismackó2006)
2013. dec. 1. 19:25

Nekem március óta van fenn.

Nincs semmilyen fájdalmam, fura érzetem, jó a libidóm, menzim szinte nincs, 2 havonta 2-3 nap barnázás. Az első hónapban volt maszatolás 2-3 hétig, de akkor sem folyamatosan.

Ami talán a számlájára írható, az a pattanás. Több van az arcomon, mint eddig (sosem volt problémamentes bőröm, még a Diane 35 mellett sem) és a hátamon is jöttek ki.

Azért, ha lesz időm, majd nézetek egy hormonszintet, hogy mégis mi a pálya.

5838. peviva (válaszként erre: 5835. - Kismackó2006)
2013. dec. 1. 18:59
Igen van akinek beválik. Van egy ismerősöm aki már a másodikat használja.Nekem lehet azért nem vált be , mivel a fogamzásgátlót sem bírta szedni soha.
5837. Réka9
2013. dec. 1. 17:54
Nekem 8 hónapig volt fenn. Pánik rohamom szerencsére nem volt, migrén az igen,azt hittem agydaganatom van. A legelső fura tünetem kb 2 héttel a felrakás után,hogy a combjaim megvastagodtak és ez el sem múlt a levételig. Már a fejfájásom is rendeződött. Az első menszesz a mirena után teljesen normális volt, inkább még gyengének mondanám, a második már erősebb lett, de én rakattam fel sima spirált és gondolom ez miatt, valószínűleg ez így is marad. De inkább a menszesz mint a mirena.
5836. Ani-Lea
2013. nov. 30. 22:44
IGEN VANNAK OLYANOK IS :) CSAK SAJNOS KEVESEN :(
2013. nov. 30. 22:38

Sajnálattal olvasom, hogy az utóbbi hozzászólóknál mindenkinél rossz tapasztalatok vannak a Mirenával kapcsolatban.

Kérdezném,hogy létezik, akinek bevált??

5834. peviva
2013. nov. 30. 19:52
Nekem a levétel után 1-2 nappal volt egy kevés vérzésem,utánna szinte végig pecsételtem kb1-1 nap kihagyással.Most hogy ujra megjött nagyon sok van,bár ömlés még nem volt(amióma miatt) Lehet hogy helyre jön a mrnszeszem? KImondhatatlanul jobb a közérzetem.
5833. Ani-Lea (válaszként erre: 5832. - 76Ancsika)
2013. nov. 30. 17:29

Ancsika neked már egyáltalán nincs pánik? Így telejsen jól vagy? Nekem is azt mondta a dokim a Mirena nem okozhatja ezt de furcsa, nem, hogy mi csak átéljük?? Én késő kezdtem el vitaminokat és a testmozgást is, jogázni napi szinten jogázol? Te milyen vitamint szedsz?

Igen nekem volt egyszer azt hittem ez már a rendes menzeszem lesz, de nem és 2 hétre jött meg de utána beállt rendesen vissza, kicsit kitolodott mert előtte 21 napos voltam most 25-26.

5832. 76Ancsika (válaszként erre: 5828. - Peviva)
2013. nov. 30. 16:33

Sziasztok!

Olvasom, neked is és többeknek is hasonló problémáink voltak. Nekem 9 hónapig volt Mirénám, ami alatt hol vérezgettem hol pecsételgettem..aztán ahogy nem volt már mensi(két hónapja) jöttek a mellékhatások: pánikrohamok, verejtékezés, erős szívdobogás, szédülés és migrén...A dokim persze azt mondta hogy nem a Mirénától vannak, de én éreztem hogy igen. A libidóról már nem is beszélve. Három hete nincs Miréna és mintha kicseréltek volna, minden tünet amit előtte produkáltam eltünt. Nyugodt,és harmonikus vagyok, a fejfájást még néhány napig éreztem de már az sincs. Sokat jogázom, iszom a gyógyteákat,vitaminokat, hogy szabaduljak a hormontól. A mensim levételtől 3 napra megjött, rendben volt. Annyi hogy most 14 napra elkeztem vérezgetni, pecsételgetni, talán még be kell állnia a ciklusnak. Nálatok volt levétel után ilyen közti vérezgetés? Remélem ez csak ideglenes!?

Szép estét mindenkinek :)

Anita

5831. Ani-Lea
2013. nov. 29. 21:09
Reka neked medig volt fent? Panikod is volt?
5830. Réka9
2013. nov. 29. 16:56
Sziasztok! Én szeptemberben vetettem le a mirenát, most már a 2. menszesz után mondhatom, hogy vissszakaptam önmagam!Kitisztult a fejem, rendbe jöttek a reflexeim, nem vagyok tompa ez főleg a vezetésnél volt ijesztő.Tudok dolgozni, nem fájnak a melleim, helyreállt a súlyom, szóval jól vagyok, szerencsére,hogy levettem a mirenát!Nem bánom egy percig sem hogy nem vártam tovább a levételével.Szép estét mindenkinek!
5829. Ani-Lea (válaszként erre: 5828. - Peviva)
2013. nov. 28. 20:07

Ez azonos szinte, estére késő délutánra jellemzőek a szorongások a pánik is így volt jellemző :( Nekem a valeria nem segített az orbáncfű kapszula jó volt én most csak citrumfűvet iszok az orbáncfűvet szüneteltetem mert 6 hét után kell de szedek aranygőkeret (gyógynövény) és vitaminokat szedek én nagyon sok helyen megfordultam miatta de így ahogy itt is egyre többen vagyunk ezzel a panaszsal valószinű ezért nem volt semmi sem 100% mert még bennem lehet ez a hormon, borzasztó ez az egész én azért átéletném azzal ezeket akik ezt kitalálták!! Persze vannak akiknek jó de sjanos ők vannak kevesebben......

Azt sajnálom, hogy neked nem segítet nekem csak védekezés miatt kellett, de bár maradtam volna az ovszernél amit nem szeretek, de ennyi bajom nem lett volna....

5828. peviva
2013. nov. 28. 19:49
43 éves vagyok. Hormonprobléma miatt lett felhelyezve, tehát vérzészavar miatt. De műtét lesz a vége. Ez volt az utolsó lehetőség. Pajzsmirigyemmel is műtöttek. Gyerekeim már nagyon. 19 és 22 évesek, ők már szinte élik a maguk életét, nincs baj velük. Férjemmel is jól megvagyunk, anyagiakkal is mindigen rendben, tehát ezekre nem foghattam. Ataraxot szedtem, kb. 2 dobozzal össz-vissz. De semmit sem segített. Próbáltam hanyagolni, mert tudtam, hogy ez csak egy mankó. Még ekkor csak sejtettem, hogy a MIRENA lehet a baj okozója. Már azon gondolkoztam, hogy megyek az idegorvoshoz, mert megfogok őrülni, iszonyú érzés volt. Minden kis hülyeségen rágódtam és főleg este jöttek a gondolatok. Mikor jöttek a problémák, már nem volt menzeszem a spiráltól. Iszok citromfű és orbáncfű teát. Néha VALERIÁNat ha nagyon nem megy az alvás.
5827. Ani-Lea (válaszként erre: 5826. - Peviva)
2013. nov. 28. 19:00

:( sajnálom de tényleg!!! nekem a szorongásom még 6 hónap után is fent áll és mikor érzem nem tudom megmondani, hogy miért érzem ezt mivel semmi nem okozz feszültséget a férjem végleg haza jött a gyerekek oviba és iskolába, anyagilag sincs gond, a kapcsolatunkkal is minden rendben van tehát okát nem tudom :( jobb ahelyzet sokkal mert nekem borzasztó pánik rohamjaim is voltak ehhez képest ez már nem sok de én sem az az ember vagyok m ég aki voltam már alakulok na szóval azt szeretném mondani, hogy ne ijedj meg ha 6 hónapnál hosszabb ideig lesz ez a tisztulás!! Stersszoldót mit szedsz vagy szedtél?

Én is azt mondtam a pénz már nem érdekel csak jöjjek helyre de ez nem egyszerű.... Te nem menzeszeltél ekkor már?

5826. peviva
2013. nov. 28. 17:53

Sziasztok, én még új vagyok itt. Most írok először. Először is nagyon irigylem, akiknek be vállt ez a MIRENA. De én sajnos nem azoknak a táborát erősítem.

Nekem már másfél évig volt fent a spirál. Eleinte nem okozott különösebb gondot. Az első három hónap normálisnak mondható, utána következett kb. 6-7 hónap, amikor állandó pecsételő vérzésem volt. Az orvosom arra biztatott, hogy türelemmel legyek, mert ez még belefér. Egyszer csak elmúlt a vérzés, és utána jöttek a gondok. Annyira lassan épültek be az életembe ezek a mellékhatások, hogy szinte észre sem vettem, csak már mikor teljesen benne voltam nyakig. Kezdődött pszichésen, depresszió, idegesség, szorongás, mikor mindig egy vidám természetű voltam, csak néztem magamon körül, hogy mi is lehet velem, mikor rendben van körülöttem minden. Igaz voltak munkahelyi problémák, de azok sem olyan vészesek. A nődokim állította, hogy nem a mirenától van. A háziorvos írt ki stresszoldót is. Aztán az alvással is gond volt, és utána jött a fejfájás. A szem ticcelésa és már teljesen kész voltam. Állandóan kimerült voltam, hogy már feszélyezve éreztem magam a munkahelyen, hogy mit gondolhatnak róla, hogy mindig ilyen nyúzottan megyek be. Most 3 hete, hogy megszabadultam ettől a sze..... ami nekem csak baj okozott. Most már jobban érzem magam, sok mellékhatás elmúlt, de még nem mindegyik. Gyógyteákat iszok, És várom, hogy elmúljon az a 3-6 hónap, hogy kiürüljön véglegesen a hatása a szervezetemből. Kitartottam én is ameddig csak tudtam, hogy hátha megszokja a szervezetem, mert mint ahogyan tudjuk nem kevés pénzbe kerül, de már azt sem bántam, csak nyerjem vissza önmagam. Mert nem tudtam már létezni, sem éjjel, sem nappal.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook