Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Csak azért írok mert sokat olvasgattam a neten mielőtt felrakták nekem is a Mirena-t, és sok volt a negatív. De akkor úgy döntottem, biztos azért mert akiknek nincs gondjuk, nem keresgélnek meg írkálnak mindenfélét a neten hanem élik az életüket boldogan.Szóval belevágatm, de eldöntöttem ha minden ok lesz, akkor is írok, hogx mások is lássák hogy tud ez szuper is lenni.
December elején kaptam a spirált. Az első 2-3 hónapban a megszokott 5-6 nap helyett hosszabban, 14-18 napig volt vérzésem, de gyengébb, max 1 normál betét elég lett volna 1 nap, de ez is csak 1-1 nap, amúgy pár tisztasági. Utána kezdett rövidülni, tovább gyengülni. Most, kb fél éve van fenn, az utolsó alkalommal 2 napig volt némi pecsételés, de inkább volt egy erősebb folyás mint vérzés. Szóval nekem bevált! Hozzá kell tenni higy nekem semmi problémám nem volt, simán fogamzásgátlónak kaptam. 😀
Köszönöm Zsuzsi a tájékoztatást!
Rendben, hétvégén utána nézek és lehet, hogy kipróbálom :-)
A pecsételésre nagyon jó lenne, ha tudna kezdeni vele valamit, mert a napi 1000 mg C-vitamin sem szünteti meg teljesen a pecsételést, mérgezni meg nem mérgezem magam duplájával :-)
Na, csak viccelek, nem tud felhalmozódni a szervezetben, kiürül a vizelettel, de akkor sem "természetes" ez a C-vitamin tabletta.
Szép hétvégét, szia :-)
Köszönöm Zsuzsi a tájékoztatást!
Rendben, hétvégén utána nézek és lehet, hogy kipróbálom :-)
A pecsételésre nagyon jó lenne, ha tudna kezdeni vele valamit, mert a napi 1000 mg C-vitamin sem szünteti meg teljesen a pecsételést, mérgezni meg nem mérgezem magam duplájával :-)
Na, csak viccelek, nem tud felhalmozódni a szervezetben, kiürül a vizelettel, de akkor sem "természetes" ez a C-vitamin tabletta.
Szép hétvégét, szia :-)
Zsuzsi, emlékszem, hogy írtak a Lady Vital teáról és ha jól emlékszem, akkor a többiek dícsérték.
Nem tudom, hogy itt a fórumon működik-e a ctrlf kereső, ha igen, akkor valszeg rá lehet keresni a hozzászólások között gyorsan.
De hogy őszinte legyek: fogalmam nincs, hogy ezt a teát mire is itták a lányok :-)
Igen Zsuzsi, ez lenne a legjobb :-)
De teljesen megértelek, én is ilyen "stresszes" voltam mindentől, hiába mondta a doki, hogy elég évente egyszer mennem ellenőriztetni, három havonta mentem :)))
De most már lenyugodtam, illetve jobban bízok a hatékonyságában is :-)
Szia Zsuzsi!
A sima spiráltól meglehet, de ne felejtsd el, hogy a Mirena hormontartalmú spirál, ami ott, helyben fejti ki a hatását, adagolja a hormont.
Ha el is mozdul - amit kizártnak tartok, hogy ne éreznél meg -, akkor is még a hatása ott lesz 1-2 hónapig biztos.
Tudod, akinek leveszik a Mirénát, annak is hónapokban telik, mire visszaáll minden a régi kerékvágásba.
Ha ennyire parázol - ami nem baj, jobb félni, mint megijedni -, akkor havonta egyszer csinálj terhességi tesztet legalább és ne évente egyszer menj ellenőriztetni a dokinál a Mirénát, hanem kétszer. Tudom mindkettő pénzbe kerül, de ettől nyugodnál meg igazán, úgy gondolom.
Igen, szoktak lenni mellékhatások sajnos.
Puffadás igen, ezért iszom a zöld tea mellett - együtt - a borsmenta teát.
A mellek érzékenységét akkor érzem, mikor meg kellene jönnie :-) ha nem lenne Mirena.
Ilyenkor én mindig fürdés után viszketek - régen, mikor meg volt, kínszenvedés volt fürdenem -, erről tudom, hogy most éppen meg kellene lennie :-)
Meg ha ilyenkor mosok hajat - a kádba előre hajolva -, nem tudok felegyenesedni. Ez is mindig akkor volt, mikor meg volt :-)
És az "idegbetegségről" nem is írok :))) vagyis az idegességről, régen, mielőtt megjött, tiszta dili voltam, nagyon ingerlékeny, türelmetlen, nem lehetett hozzám szólni. Na, ez most is meg van csak anélkül, hogy megvan :-)
Ja igen, még egy... Régen, mielőtt megjött, egy héttel előtte nagyon kívánós voltam. Mind étvágyilag, jött a csoki, utána sós, majd a savanyú és mind szexuálisan, de nagyon. Na, ezek is mind megvannak ilyenkor, csak éppen nincs menstruációm láthatóan.
Nyugodtan kérdezz, ne fogd vissza Magad, ha tudok, válaszolok rá, ha nem, azt is megírom :-)
Szia.
Szia Zsuzsi!
Nekem - és valszeg Neked sem - már nincs ciklus, nem tudok ciklust számolni, ezt a dokim is megmondta.
Így igen, nem tudod, hogy melyik a menstruációd, ha egy napos pecsételgetéseid vannak időközönként.
A jelzőszálat én soha nem ellenőrzöm, ha elmozdul, érezni lehet és erős vérzéssel, görccsel jár. Ha megyek dokihoz, Ő ellenőrzi UH-val.
Időnként végezz terhességi tesztet. Igen, pontosan értem, hogy mi aggaszt, mi a problémád.
Szóval ciklust mi már nem tudunk számolni, mert nincs...
Szia.
Szia Zsuzsi!
Az adatvédelmi tájékoztatón hezitáltam, hogy elfogadjam-e, ezért tűntem el kis időre.
Kedves vagy, köszönöm :-)
Olyan nincs, hogy utolsó hónap, mert a mai napig pecsételgetek időnként, de ugye ciklusom nincs, azt már nem tudok számolni.
Nekem is 11 hónapig pecsételt, sőt elég rendesen véreztem, aztán pár hónapig elmúlt és egyszercsak elöntött, pont, mikor dokihoz volt foglalva időpontom - előre pár héttel -, így nem mondtam le a dokit, elmentem, minden rendben volt, megvizsgált.
Az az erős vérzés februárban volt, néha-néha előjön, de a pecsételések úgy kb. 2 hetente meg vannak és egy hétig tartanak kb.
Szóval, amit Te írsz, úgy gondolom belefér, mert nekem is hasonló, tehát nem vagy egyedül és nekem október-novemberben lesz két éve, hogy fent van a Mirena.
Nekem épp másfél hete jött megint a pecsételés, piros, rózsaszínes, barnás változatokban :-)
Az 1000 mg-os C-vitamint még mindig szedem naponta. Egy kicsit azt vettem észre, ha zsírosabban étkezem - kolbász, szalámi -, akkor jobban vannak ezek a pecsételgetések, ha sok a zöldség, gyümölcs, nem zsíros kaja, akkor nincsenek, szóval van egy olyan érzésem, hogy ha hormon, ha nem, de az étkezésnek is köze van hozzá és a stressznek is igen, mostanában nagyon stresszes voltam.
Szerintem ne aggódj, persze tudom, hogy kellemetlen, mert kiszámíthatatlan.
Szia.
Szia Bizakodó!
Szerintem nyugodtan tervezz nyaralást, ha esetleg valami kis pecsételés-vérzés van, tampont is lehet használni - persze, ha bírod és használtál előtte is -.
Szia.
Sziasztok! Rég voltam itt, 3 éve van Mirénám, de nagyon megbántam. Azért tették fel, mert szülési fájdalmaim voltak menseskor, plusz volt 1 miómám. A doki azt ígérte, hogy a spirálban lévő progeszteron miatt a miómám nem fog nőni....
Sajnos nőtt, sőt azóta lett még 2.
Az egész úgy szar ahogy van, az új dokim most még levenni sem tudja.
Szóval aki a mióma miatt tetetné fel, gondolja meg 2-3x is.
Szia!
Befog állni türelem!
Nálam is volt ilyen..kellett kb 8 hónap hogy havonta 2x pecsét 😉
Szia Happy67!
Hú de fura lett itt minden...
Szóval akkor már volt máskor is Neked egészségügyi küreted...
Remélem nem sokáig tart ez a változókori mizéria :)))
Szia happy67!
Ne sajnáld, mert ha nem akarta befogadni a szervezeted, az nem lett volna jó egyébként sem.
Bár tudom, nem egy olcsó dolog :-( De az egészség sokkal, de sokkal többet ér.
Azt nem ismerem, amiről írtál - krém -, de próbáld meg, hátha az beválik.
Nekem változókori tünetek enyhítésére ajánlotta a dokim a Mirénát és hogy elkerüljem ezt az egészségügyi küretet, attól nagyon betojtam, mikor hallottam :-(
Szia.
Szia Mancika!
Nagyon örülök én is az örömödnek! :-)
Maradjon is így! :-)
Szép estét, szia.
Szia happy67!
Nagyon sajnálom, ami történt Veled :-(
De nagyon helyesen döntöttél, hogy levetetted, ha olyan sokáig erős görcseid voltak.
A görcsoldó ideig-óráig okés lehet, de hónapokig semmiképp sem.
Úgy látszik a Te szervezetet nem akarta befogadni, szóval szerintem helyesen tetted, hogy levetetted.
Szép estét, szia.
Szia Szappanbubi!
Ez aranyos volt :-)
Én már elkezdtem fogyni... Másfél év után...
Jó pihenést, szia :-)
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?