Mióma miatt a méhemet el kell távolitani tudtok valamit a műtétről? (tudásbázis)
Semeddig :)
Akiket akkor műtöttek mikor engem, nagyon sok gondjuk volt. Allítólag a cérna rossz minősége miatt, hetekig jártak vissza sebmosásra.
Műtét után nem akartam felébredni,utána zavart a homokzsák,utána hisztis voltam mert nem tudtam, mit találtak. Másnap este az ágy alatt mászkáltam, a 3-dik nap pedig kit koboroltam az udvaron egymagam. :))
Több hétig éreztem őket, egy ponton kimondottan nagyon fájt, szex közben. Panaszkodtam az orvosomnak, aki megnyugtatott, hogy egy idő után el fog múlni. Később kiderült, hogy bizony ott bent maradt egy nem felszívódó varrat, emiatt láttam csillagokat...
Egy csippentéssel megoldódott a dolog, utána már nem volt problémám.
Édes klenca!
Ne aggódj, ezután is ki tud ürülni, aminek ki kell!
Pár hét múlva már magad is mosolyogni fogsz ezeken a kérdéseken,de nagyon megértelek most, frissen műtötten.
Fel a fejjel, az élet megy tovább!
Igaz, hogy nem töllem kérded de azért, kíváncsiskodok. Minek kell ott összegyűlni?
9 hónapja műtöttek, de még semmit nem kototram ki onnan semmit és ki sem akar jönni.
Mi van bevarva?
Arra gondoltam, hogy addig volt egy tér, amiből ez-az ürült, s most az ott egy bevarrt dolog, nem gyűlik-e ott össze valami káros bacigyűjtemény.
Tehát szükséges-e hüvelyöblítést végezni bizonyos időszakonként? Vagy valamilyen hüvelykúpot, ami tisztítja az addig összegyűlt cuccot? Vagy nem is gyűlik oda semmi? Bocsi, új vagyok a szeren, s erről nem lehet olvasni sehol semmit, csak azok tudhatják, akik már túlestek ezen.
Kb úgy, mint amikor van egy kis patak, amit lezárnak s a túloldalon már nem is csordogál az a patak.
Köszönöm a megnyugtató szavakat mindenkinek.
Szerencsésen túl vagyok a műtéten, semmi problémám nem volt. A petefészek megmaradt. Úgyannanak érzem magam, mint műtét előtt voltam, nőnek. "Mókusommal" pedg nem csinálok semmit, illetve megmosom.:))
Semmi "oda nem illő" tünetem nincs.
Nem igazán értem, mi okoz gondot a tisztántartásával?
Nekem már 6 éve távolították el a méhemet hüvelyi úton, egy ideig természetesen volt egy kis színes váladékozás, tisztulás, de rövid idő alatt elmúlt, azóta semmi gondom nem volt vele.
A hüvely tisztul magától, belülről semmit nem kell tenni, ha minden rendben van.
Ha valami gyulladás van belül, arra az orvos rendel irrigálást, míg rendbe jön.
Kívül pedig a rendes, megszokott napi tisztálkodás.
Nem tudom, mire gondoltál ezzel kapcsolatban?
Sziasztok!
Két hete vették ki a méhemet, de nem bánom, mert nagyon sokat szenvedtem vele.
Voltak miómák is, de a méh nyálkahártyája sem volt rendben. S ha a mensi egyszer megjött, akkor semmilyen kemikáliával nem állt el --> kaparás.
Nem volt vészes a műtét, természetesen az első hetet én is megszenvedtem.
Viszont vagy egy dilemmám:
Most, hogy megváltoztak a hüvelyben a dolgok, hogyan kell tisztán tartani?
Ti ( akik átestek már ilyenen) mit csináltok?
Mit ajánlott a dokitok?
Vannak folyások, vagy azok is megszűntek?
Bocs, hogy ilyen kérdéssel fordulok hozzátok, de nem találok rá választ a neten sem.
Ha cziky a kérdés, akkor priviben várom a választ.
Szia !
Azért irok mert nekem is 2004. dec-ben vették ki a méhemet. Mint mindenki én is nagyon féltem. De most igy útolag nem is volt olyan szörnyű. A mütét utáni első három nap az nem túl jó, mig az összes cső bent van, de azt egyre jobb. Én már a 5. nap délutánján jöhettem haza. Csak bátoritani tudlak , utánna csak jobb lesz, elmulik a probláma ami miatt ezt meg kell tenni. Nálam ultrahangon cseresznye mag nagyságú mióma mutatkozott, ami állandó vérzéssel járt P4 eredménnyel, de amikor eltávolitották akkor derült ki, hogy ökölnyi nagyságu mert befelé forduló volt a mioma és azt az ultrahang nem tudta kimutatni. Én a mütét elött annyira izgultam, hogy a vérnyomásom össze vissza ugrált, másnap bejött az altató orvos és kérdezte jól vagyok-e, mert végig a vérnyomásom miatt aggodtak a mütét alatt. De soha nem volt gond a vérnyomásommal. 43 éves vagyok, szülni már nem akartam, én csak nyertem vele, nincs menstruáció, a szexuális életet abszulut nem befolyásolja. Nekem semmi gondom azóta, mindenkinek ezt kivánom , mütét után teljes életet tudjon élni.
Kitartás minden nap után jobb lesz.Zsuzsa
Ha az egyik petefészked megmarad, akkor valószínűleg hormonális problémáid nem lesznek. Ha mégis, akkor tudomásom szerint, tapasszal pótolják a hormonokat.
A műtét pedig a Te belső ügyed, így nem tartozik senkire, ha nem meséled el, senki (tényleg senki :-))nem veszi észre.
Lehet, hogy követ fogtok rám vetni, de el kell mondjam, hogy idén év elején az egyik orvosommal (egy eszközt tervezek neki), aki vagy 25éve nőgyógyász, pont a miomáról beszéltünk és Neki komoly aggályai voltak azzal, hogy sok esetben nem szükséges a műtét, sőt nem kellene eltávolítani semmit.
Megkérdem Tőle, hogy megadhatom e az elérhetőségét, ha valaki privát levélben kéri tőlem, hogy felhívhassa kivizsgálásra.
Szia
Kívánok neked sikeres műtétet.
Tartok a műtéttől, de az emberek hülyeségétől még jobban. Ismerem a rokonság válemnyét erről. Még nem is tudják, addig is nyugisabb vagyok.
Szia ..Én is most megyek műtétre és az az észrevételem hogy mindenki nagyon kedves és nönek néznek és nöként kezelnek.Saját magunknak kell el fogadni azt ami most fog velünk történi és a többiek véleménye nem számit csak az egészség..
Szoritok neked és vágjunk bele akkor együtt sok szerencsét neked is...
Szia!
Nem hiszem, hogy pont az olyan buta emberek véleményére kellene adnod. Attól, hogy neked lesz ez a műtéted még ugyanolyan ember leszel.
Egyébként meg senki nem tudja, hogy mit hoz számára a jövő.
Sajnos vannak buta emberek, nem kell velük törődni. Az leszel aki voltál. Az orvos nem fogja bevarni OTT is.
Jó egészséget!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni .
Ma voltam orvosnál, most bekövetkezik, amitől mindig is féltem, ki kell venni a méhemet.
Mit vigyek magammal a korházba,? Van valami olyan, amire ti nem gondoltatok és kellett volna?
Műtét után, hogyan tovább?? Mennyire leszek „banya”? (Talán az egyik petefészkem megmarad.)
Hogyan lehet megbirkózni az olyan emberekkel, akik egy hústömegnek tekintenek, mert a szemükben nem számitól többet nőnek?
Kb. mennyibe kerűl egy ilyen műtét?
További ajánlott fórumok:
- Pár nap múlva megyek anyajegy leszedésre, sebészi kimetszéssel távolítanak el.az arcomon van, a fülem és az állam között.Mennyire múlik el?
- Hamarosan árpát távolítanak el a szememről. Nagyon tartok a /rutin/műtéttől. Valójában mire számítsak?
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?
- Herevisszér (varikocele) műtétről mit tudtok, mennyire eredményes? Mik a tapasztalatok?
- 11 Hónapos babánál rejtett here miatt mütét lesz.Tudtok a mütétről valamit? Időtartalma, lefolyása, veszélyei?
- Mit tudtok a tölcsérmellkas műtétről?