Mindennapjaink 60 év felett. (beszélgetés)
Kedves Hoxa látogatók és csevegni szeretők!
Mostanában igencsak itthon töltöm a szabadidőmet, mert ha bejön a rosszabb idő, már szinte ki sem mozdulok. Igaz, vannak nagyon jó barátaim és barátnőim, akikkel néha-néha találkozom, de az vajh'mi kevés. Ez azért néha az anyagiaktól is függ, mert jól esik - mondjuk nem csak egy parkban leülni -, egy-egy sört meginni, vagy valami olyan kaját elfogyasztani egy kellemes étteremben, amit itthon úgysem főznék meg. Ti - akár 60 felettiek, akár alattiak - hogyan látjátok ezt? Nekem eddig a munka és a család volt az életem, de sajna a munka megszűnt, a család szerencsére maradt, ami nagy öröm és boldogság, de tengődnek és én tehetetlen vagyok, hogy nem tudom őket segíteni, ahogy szeretném.
NA!!! Nem siránkozom, csak várom a véleményeteket.
Sziasztok lányok!
Vannak még szép napok most is, az enyém ma nagyon szép volt..
Szia!
Én is voltam már csőben...
Remélem, jó lesz a leleted...
Szép napot leánykák!!!!!
Sziasztok!
Már délután van, sőt majdnem este...most egy kis sört ittam, köszi, nem kérek kávét...
nem is ihatok, mert sok a savam tőle , nem baj, ittam már eleget életemben!
de: a sör leköti a savat! igyatok sört : DD
Sziasztok! Szép napot!
Nekem beborult az agyam, mint az ég.
Ma MR-re megyek.
Szép jó reggelt kivánok.
Kész a finom kávé,gyertek koránkelök.
Évikém!
Én is beszéltem már néha magamba, mikor nem volt kéznél senki... a barátnőm azt mondta: Ezt NE szokd meg...
Mostanában ha az esik jól, akkor magamban csendesen imádkozom, vagy énekelek, ezek mind megnyugtatnak, vagy elterelik a figyelmet arról, amit nem szeretek éppen csinálni, vagy ha nem vagyok jól, akkor is segít valamit..
Szia Évikém.
Ne zavarjon:) Már abban a korban vagyunk,hogy megengedhetjük magunknak egy kis különcséget:)
Na jó, nem vagyok hü..e, csak néha azt hiszi a család magamba beszélek.
Mindenkinek nagyon szép hetet kívánok.
Jó, hogy írtad, amit írtál...
Én meg egy cirmos cicának szoktam elmondani (a közelben lakik), hogy milyen édes, sőt gyönyörű! kedveskedek, erre ő: hozzám dörgölőzik, kicsit összeszőröz, de látszik, hogy szeret...
arra jött egy fiatalabb férfi, az is mondta, hogy épp a cicára gondolt, és íme itt van megint. Még azt is mondta, hogy adjam át a cicusnak az ő üdvözletét! (gondoltam, hü..ének néz talán???
És miért nem ő mondja, hogy szia cica, üdvözöllek...
Ágikám drága!
Nem akarlak én megváltoztatni!
Amúgy sem lehet kivülről.Éld az életed kedved szerint.
Évikém!
Megtiltom:-D hogy hülyének nevezd magad!
Édesanyám csodálatos ember volt.Szerette sőt imádta a virágait.
Olyan intenzív volt a kapcsolat köztük,hogy mindig érdeklődött rólam a virágainál.
Ez komoly! Igaz.
Megjelent ha a legkisebb baj gond ért.Állítom,hogy távérzékelésre használta őket.
SOHA nem tévedett.
Csak beszélj velük továbbra is:)
Mártikám!
Tudom, hogy nem jól van ez így, de úgy látszik, ilyen az alaptermészetem (amin nem tudok változtatni). Itt is van kert, valaki gondozza, mi nem vagyunk alkalmasak már erre. A háztartás, főleg főzés soha nem volt a kedvenc "szórakozásom"...
De: vannak kedves szomszédok, van kivel beszélgetni, a kórus is sok örömöt okoz, meg apró dolgok is, aminek tudok örülni, de amikor csőstűl jönnek a bajok, azzal nehéz mit kezdeni.. igaz, itt van még a net, a hoxa, ami szintén örömöt jelent..
Sziasztok lányok!
Legyen szép vasárnapotok!
Azt hittem csak én vagyok ilyen hü..e. Én a virágokban találtam meg a kikapcsolást. Mindenkinek kell valami, ami feldobja.Pl. milyen jó, hogy van a net, itt is sok mindent kiad magából az ember.
Legyen szép napotok!
szervusztok.
Sajnos nem tudok aludni,arra ébredtem,hogy nagyon fájnak a térdeim,gondolom az eső eljövetelét jelzi,
kivánok a mai napra jó egészséget és vidámságot.
Ágikám!
Nem jól van ez így!
Azt gondolod,hogy nekem nincs gondom és bánatom?
Dehogy is nincs!!!
Amit nem tudok megoldani azt tudomásul veszem.Pl.unokáim halála:(Ha a konnektorba bedugok 2 100-as szöget az akkor is tény.
Érzéketlen vagyok?NEM
Muszáj élni! Ha már így döntöttem akkor elviselhetővé kell tennem.
Az éneklés az egy csodálatos dolog.Mi sehova nem járunk.Van a kert a háztartás.
Mártikám!
Én úgy érzem, hogy a magam majdnem 68 évével nem az élet felén vagyok túl, hanem jóval a 3/4-én. De nem ez a baj, hanem az, hogy belefáradtam már mindenbe... az életbe is.
Egyedül a kórusba járás az örömöm, ameddig bírjuk, oda járunk.
Sziasztok!
Élvezném én is, de nálunk nemcsak néha, hanem szinte MINDIG van valami sz&r dolog.
Én ilyenkor kimegyek az utcára, pláne, ha jó idő van és megkeresem azt a bizonyos cirmos cicát a közelben, és dédelgetem..., de nem akarok saját cicát, mert pl. a szomszédomé (mikor még élt) felugrott az asztalra is, és szőrös lett minden, gondolom... nekem nincs erre energiám...
Szia
Évikém.Anyukám is beszélgetett a virágaival.
Élvezzük is, de néha bejön mindig valami sz..r!
Ilyenkor megcsodálom a leandereimet, orchideáimat, kicsit elbeszélgetek velük és máris jobban vagyok.
Lányok:)
Életünk felén túl vagyunk.A gyerek-ek felnőttek.Lehet újra szép és független az életünk.Akkor kelünk amikor akarunk.Mehetünk szinházba,szomszédba és netezhetünk.
Olyan jó élni!
Élvezzétek az élet minden percét!
szia!
Sok volna felsorolni is, nálunk mindig minden elromlik, meg a torkom is nagyon fájt, köhögtem is, most vagyok jobban már, de nem tökéletes..
na és éjjel valami vihar lehetett, az éppen kinyílt kaktusz-virágomat puff, lefejezte! de túlélem... még ez volt a legelső virága szegénynek..
További ajánlott fórumok:
- Találkozzunk mindennap
- Beszélgessünk a mindennapjainkról:)
- Hogyan lehet kitörni a mindennapok egyhangúságából?
- Egyedülálló anyák mindennapjai
- Ha nem edzek mindennap akkor kifogást gyártok?
- A melóhelyen belül miért nem érti meg két 60 év feletti ember, hogy egy 36 éves nő nem akar tőlük semmit? Miért kell mindennap menekülnöm?