Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Igy igaaz Nekem is meg kellet varni .Mielott a serult gyerkoc szuletett 20 evet dolgoztam .Aztan gyes apolasi igy lett 44 evem es 251250 ft mentem nyugdijba ket eve. De kapom mellette a gyodot is. Teny negy órában mindig dolgoztam.Szerenxsere a nagyobb gyerek nem fogja magara hagyni,talan ha megus lessz a szamlajan anyi penz jo helyre keruljon .Szep napot nektek
Sziasztok! Még nincs fenn ,én nem találtam.
Nagyon sajnálom, őszinte részvétem, együttérzésem! Kívánok sok erőt, és Isten vigasztalását a családnak!
Minden együttérzésem.Pont karácsony.Szomorú.😪
Őszinte részvétem az én édesapám december 26 halt meg
Boldog új esztendőt kívánok!Így van 65 évesen Öregségi nyugdíj.Nekem is meg van 5kemeny évem ....
Nem teljesen világos amit írsz. Most akkor dolgoztál rendesen munkahelyen, vagy gyerekekkel voltál ápolási gyod stb végig?
Mert ha végig velük voltál, akkor nincs 40 év munkaviszonyod csak szolgálati viszonyod, ami nagyon nem ua.
Ha meg dolgoztál akkor elmehetsz 40 év munkaviszonnyal nyugdíjba
Szia.Én már útána érdeklődtem ennek és biztos válasszal szolgálhatok.Én februárba leszek 60 éves.16 éves korom óta munka viszonyom van.Ezt úgy képzeld el hogy ebben egy nap munka nélküli sincs.De úgy vagyok mint te.A fiam 29 éves és betegen született.Azota én is ugyan azokon voltam mint te.Csak nekem van egy 31 éves lányom is.Aki fogyatékos.Igy két gyermekre kapom a gyod-ot.Jó két éve ment a férjem nyugdíjba.Mivel én segítettem neki intézni az ügyeit,gondoltam rákérdezek az én nyugdíjamra is,mivel a szolgálati ídőm már meg van.Azt mondta a hölgy a nyugdijba beleszámit a Gyod és az ápolási is.De a 65 éves kort meg kell várni akkor is.Hiába van meg több mint 40 év munka viszonyom.
Nagyon köszönöm Gyulabaa ! Legyen szép fényes az útjuk, kísérje őket az a szeretet amivel útjukra engedtük őket ❤
Kedves Skuld, én is együttérzek veled, és sajnálom!
Kedves Skuld, Köszönöm én is együttérző soraidat! Ma voltunk intézni édesapám temetését itt Pécsen. Sajnos édesapámat a Covid vittel, volt sajnos tüdőgyulladása is. Így telt a karácsony, és az újév is, és 4-én ment el édesapám a mindenélők útján a JóIstenhez!
Köszönöm a választ, így kicsit tisztább lett az egész. Akkor nem mostanában lesz a nyugdíj nálam.
További szép napot 🙂
szolgálati időként beleszámít, de csak a normál nyugdíjba, tehát ha 65 évesen mész el. A 40 évben 30 évet dolgoznod kellett volna, és 10 év GYOD
Sziasztok.
Boldog új évet a fórumozoknak.
Érdeklődnék nálatok, hátha jobban képben lennék a dolgokkal:
Idén tölti be a fiam a 33 évet, betegen született, így gyakorlatilag születése óta vele vagyok itthon, először gyed, majd gyes, majd ápolási S végül gyod -on. Mielőtt megszületett, 2 évig dolgoztam normál munkahelyen. Úgy olvastam valahol, hogy a gyod beleszámít a nyugdíjkorhatár idejében. Az ápolási és a gyed/gyes is? Akkor tulajdonképp van 35 évem ezzel? Ha igen, akkor ez aktív munkaviszonynak számít?
Azért kérdezem, mert ma olvastam egy ilyet:
A nyugdíjkorhatár nem változik 2024-ben, továbbra is marad 65 év, így idén az 1959. január 1. és december 31. között született személyek számára nyílik meg a nyugdíjba vonulás lehetősége. A nők kedvezményes nyugdíjának feltételei sem változnak, így egy nő a 65 éves nyugdíjkorhatár betöltése előtt idén is akkor igényelhet nyugdíjat, ha megszerzett legalább 40 évi jogosító időt, azon belül pedig legalább 32 év munkával szerzett szolgálati időt. Ez utóbbi feltétel 30 évre csökken, ha egy gyermeke súlyosan fogyatékosnak minősül. Az öt- vagy többgyermekes édesanyák pedig az ötödik gyermektől számítva egy-egy évvel, de összesen legfeljebb hét évvel csökkenthetik a szolgálati időre vonatkozó feltételt – mondta az InfoRádióban Farkas András.
A teljes link a hírhez itt:
[link]
Sajnálom.Tamás 48 éves volt és 10 éve magatehetetlen
Őszintén aterzem, nekem októberben halt meg a párom... borzalmas, fájdalmas, és kétségbeejtő
Semmi, a hivatal dolga ha ellenőrizni akarja a GYOD jogosultságotokat, majd értesít ha vizsgálatot akar. De mivel még 1 éve se volt, így jövő tavaszig biztos nem fognak elrendelni ellenőrzést.Neked semmi dolgod ezzel. Jövőre ha írnak, majd megmondják milyen papírokat akarnak, és ráérsz akkor foglalkozni ezzel. De simán lehet hogy hosszabítanak mindenféle vizsgálat nélkül.A GYOD-ot kapni fogod, mindentől függetlenül, emiatt ne aggódj.
Köszönöm a kedves sorokat.🤗
Kedves Jenny5 és Gyulabaa ! Őszinte együttérzésem és baráti olelesem Nektek! Sok erőt
Sziasztok! Boldog Új esztendőt kívánok mindenkinek.
Szeretnék érdeklődni, hogy Csongrád megyei Gyod utalási időpontokról van infótok?
Előre is köszönöm.
Sziasztok kérdezni szeretnék 2023 márcisban volt gyod újitás de a szakértői az most jár le januárba ijenkor mi van vagy mi szokott lenni.köszönöm a választ
Nincs teendo napi negy orat dolgozhatsz
Sziasztok egy kis segítséget kérnék lehetőségem lenne dolgozni 4 órába hogy működik ez? Nekem ezzel kapcsolatba mi a teendő. Kell jelezni kormányhivatalba vagy csak a cég be jelent napi szinten 4 órába és ennyi? Előre is köszönöm
Hagyj időt magadnak.A gyász borzasztó erős.Nem tudsz így jó döntést hozni.Én tudom.2023.09.14 én veszítettem el férjem.Még mindig nem vagyok a régi.A 60 napot szerintem várd ki vagy legalább a felét.Most a feldolgozás miatt.Semmire se leszel képes
Én őszintén megirtam hogy hogy bánik a Sófi velünk mindig elérhetetlen megszabta mikor hivjam gyogyszeriratásnál 9s mikor rohama volt a lányomnak ugy tett maga az annya találja ki oldja meg. Akkor betelt a pohár elég volt . Ezt mind leirtam sőtt a házi gyerekorvos mellettem áll azt mondta segit kirugatni is lett volna rá felsőbb ember is de mivel nincs nem lenne másik doki hagytam a fenébe nem ott vagyunk kész
Lett volna a gyáműgyön és a házi orvosnál is segitségem fel jelenteni de toktam bele már nem hozzá járunk.
Nagyon egyszerű..keress állást, és ha akad jó, fogadd el..a többi lényegtelen. Ezért ne szalassz el egy jó melohelyet..
Köszönöm szépen a választ ismét! Egyelőre nem tudom mi legyen.
Igen.Viszont ha bejelentett munkád lesz elveszik rögtön az ápolásit.Akkor nem várják meg a 60 napot
További ajánlott fórumok: