Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Sziasztok februárban lejár a gyod szakértői vélemény amit 5 évre kaptunk meg, akinél volt már ilyen felülvizsgálat leírná mi történt?5 éve egy pontozó papírt töltöttünk ki 19 pontot kaptunk.
Szia ez zene szemeimnek☺️ vigye a pincsijét id. Csak aza gond aki hozzá járt hová megy?
Szia!Nekem 2022 decemberben vették el,bírósági itélet 23 november,a pénzemet decemberben kaptam vissza.
Nem tudom, hogy hallottad-e, de nagyon is megérdemli! 🙏👍
[link]
Sziasztok! Egy kis érdekesség!
[link]
🙏🙏🙏👍👍👍
Megjött a rokkatjáradék 58830 Ft
Szia! Baranya Janúár 29 hétfő
Baranya megyéről utalás infó valakinek van már?
Azzal tisztában vagyok. Erre voltam kíváncsi csak. Köszönöm szépen neked. :)
Sziasztok valakinek küldtek már papírt hogy mennyi lesz most a gyod összege ?
Nem, a Gyodból nem tílthat a végrehajtó. Ugyanúgy megfogod kapni postán... Csak vigyázz, mert ha van valami a neveden, pl ul, ingatlan, vagy autó, azt akkor lefoglalhatja, ha nemtudja máshogyan behajtani a tartozást.
Postán kapom, csak azt nem tudom hogy a kormányhivatalnak be tudja e küldeni a tiltást? Mint például a munakehelyeken. Erre vagyok kíváncsi 😊
Sziasztok !
Békés megyéröl infó hogy itt mikor utalnak ?
Változott valamit az utalási nap ?
Itt mindig a hónap utolsó napján utaltak
Köszönöm szépen a választ.
Köszönöm szépen a választ Kelta, remélem a nyugdíjfolyósító is így fogja látni, és akkor megkapjuk majd ami édesapám után jár. Jó esetben hétfőn meglesz a halotti anyakönyvi kivonat.
Arra a hónapra jár nyugdíj amelyikben elhunyt.
13. havi jár mert 2023 ban kapott myugdíjat, és 2024 januárt is megkapjátok, így 13. havit is.
Szia Kelta, Itt már írtam, hogy édesapám elhunyt, én kiemelt ápolásin voltam vele, az ápolásit még 3 hónapig fogom kapni, és a biztosításom is él addig. A kérdésem a következő, édesapám 4-én hunyt el, a számlaszáma zárolva lesz, a kérdésem annyi, talán tudsz válaszolni, szóval édesapám számlájára fogják utalni a januári nyugdíját? Természetesen nem nyúlhatok hozzá, csak az érdekel, hogy a januári nyugdíjára jogosultak leszünk-e hagyatéki után, sőt a 13.havira is esetleg? Minden intézés alatt van, várjuk a halotti anyakönyvi kivonatot. Köszönöm a választ!
Egyáltalán nem mindegy. A bank ugyanis nem nézi, nem nézheti milyen pénz honnan érkezett a számládra, csak rtáterheli a letiltást ha van rajta pénz. Akármilyen pénz. A mentesség van, de azt neked kell a bank felé jelezni hogy a pénzed ami érkezik az mentes.
Köszönöm szépen a segítséget 🙂. A bíróság tette rá. De kérdeztük a bíróságon hogy lehet e így tovább a számlája azt mondta a birő nö hogy igen . Azért nem értem az egészet hogy miért köt bele a gyámügyi. Köszönöm szépen megeszer a segítséget 🙂. További szép napot kívánok .
Szia! Általában 30-60 nap...Jó hósszú sajnos..
Az inkasszónál tökmindegy hogy szólsz e a banknak vagy sem, sajnos tapasztalat.... Ugyanúgy le vonta volna, ha nem állapodok meg részletfizetésben a végrehajtóval... Van egy menetes rész, ha jól tudom, azt ki adja a bank és ennyi. De a mentes rész felett a többit le vonják.
Sziasztok tőlem megvonták a fogyatékossági támogatást felülvizsgálat során papír alapon beküldtem az érvényes szakvéleményemet ahol kiemelve fel van tüntetve hogy össze egészségkárosodás hatvan százalék bal oldal kéz szinte 95%-ban lebénolva láb 50 százalék besehívtak orvosi szakvizsgálatra egyszerűen kaptam egy olyan határozatot hogy elutasítottak írtam egy keresetlevelet
mert nem értettem egyet a döntéssel kapcsolatban amit bíróságra kellett adjak még november 23 azóta semmilyen válasz nem érkezett
Körülbelül mennyi idő szokott ez lenni ? Valaki hasonló cipőben volt-e már ?
Nyiss másik számlát neki, másik banknál, Erstebankot javaslom :) Ő nevére a számlát te meg rendelkezőnek rá..és ennyi.
Ki tett rá gyámságot?
Bíróság tárgyalás volt még vonták a jogait. Ideiglenes gyámságot határozott meg ami most emelkedett teljes gondviselő . Igen mind a ketten megkaptuk a gyámságot. De lehet olyat hogy nyitok neki egy másik számlát neki ?Mert erre gyámságot tett rá hijába mondtuk neki hogy nem szeretnék megszütetni .
Nemn kell, a számlára tettetsd rá magad mint intéző (meghatalmazott) és bármit csinálhatsz, semmi közük hozzá. Épp azért vagy gondnoka hogy helyette intézd a dolgait.
Bírósági tárgyalás volt, megvonták jogait? Meghatalmaztak téged (titeket) helyette?
Köszönöm hogy válaszoltál . Még egy kérdés . Ha a számláról szeretnék le venni pénzt akkor kell -e engedély kérni a gyámügytől ?
Nincs olyan hogy hivatalosan :) Minden bank maga dönti el milyen jövedelemre ad v nem ad hitelt. ...semmi ilyen hivatalos izé nincs.
Kivéve ha jelzed a banknál hogy védett összeg, és akkor a bank azt kihagyja a leilttásból..de ezt neked kell jelezni mint számlatulajdonos
Nem árt tisztában lenni pár dologgal.
1: A végrehajtó elküldi a bírósági döntést hogy ennyi és ennyi összeget letilt, elvon. Nem foglalkozik azzal hogy milyen jogcímen érkezik számlára pénz.
2: A bank nem vizsgálhatja a számlát hogy milyen jogcímen érkezik oda pénz (semmi köze hozzá a banknak) így nem tudja hogy az ápolási GYOD akármi, hanem a végrehajtó követelése alapján elvonja a pénzt a számláról
3: Ha olyan pénz érkezik a számlára, ami védett (ápolási stb) akkor azt neked a számla tulajdonosnak kell jelezned a bank felé, hogy az tiltott levonás, és akkor a bank azt kiveszi a letiltásból. DE ezt neked kell a bank felé jelezned
További ajánlott fórumok: