Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Azt nem tudhatják mikor viszi ki a posta. Általában 3 munkanap után
De volt már rá példa hogy 2 munkanap után jött pl. De ált 3 szokott.. Ez már a postán múlik. 😉
Milyen furcsa mikor például Fejér megyében ugyan arra a napra van írva a posta és a banki utalás. Pedig mindenki tudja a posta, sokkal később érkezik
....
Köszönöm szépen! 😊
Igen tudom, hogy +3 munkanap, csak sokszor összezavaró főleg ha hétvége/ünnepnap van közötte.
sziaztok!
mindig mindenhol az utalási időpontokról ezerszer ugyanúgy kérdeztek de SOHA NEM Írjátok le, hogy POSTÁN pl. PESTMEGYE mikor kap? Meg a többi Megye akár Postán.
Én is csak emiatt folytam bele, mert fogalma sincs és nem érti a fogalmakat, jogszabályokat tévesen értelmezi google alapján, ezzel félretájékoztat másokat.
Már feladtam, hogy megértse, nem is cél, csak nehogy vaalki elhiggye. Bárki ilyen helyzetbe kerül, forduljon ügyvédhez, ha nem akar ránk hallgatni, csak nehogy rá hallgassanak. :D
Tudok olvasni, csak drágám, értelmezni is :)
Ami neked nem megy. Ott a törvény csak kurvára nem tudod értelmezni, mert nem érted a fogalmakat és másolod be folyamat azt, ami azt igazolja, hogy igazam van, csak tudnád végre felfogni, hogy mi mit jelent :D de nem ma fogod megérteni, ez már biztos.
Képzeld, elolvastam a jogszabályt azon az oldalon, amit ide bemásoltál, láss csodát, alatta írta is, hogy Hülye vagy :D ott volt alatta feketén fehéren, hogy az ellátásokkal mi a teendő, de feladtam, mert nem vagy képes felfogni, hogy mi az a mentes rész még mindig.
Tudod, ezért lenne fontos ismerni a tiltás és inkasszó közötti különbséget, (meg a mentes rész fogalmát, hogy azt nem az ellátásokra érti a jogszabály az más kategória) mert az ellátásokat nem lehet tiltani.
Viszont az inkasszó és itt jön az amit eddig is próbáltam megértetni veled mindhiába a bank nem tudja felülírni. Ő megkapja a papírt a jegyző által elrendelt végrhajtó általi inkasszóról, ráteszi és a mentes részen kívül mást nem tud kiadni:
"Fontos, hogy hatósági átutalási megbízás esetén a számlavezető bank zárolja a bankszámlán fellelhető összeget. A bank azonban nem jogosult arra, hogy vizsgálja, bizonyos összegeket milyen jogcímen kapott az adós. Tehát ebben az esetben sajnos mindegy, hogy a beérkezett összeg az adós fizetése, családi pótléka, vagy más támogatása, a banknak kizárólag a fent részletezett összeghatárokat kell szem előtt tartania az eljárása során."
Nem végrehajtás alá vonható ellátások: "Azonban ebben az esetben megvan a lehetősége arra a számlatulajdonosnak, hogy rövid határidővel végrehajtási igénypert indítson a végrehajtást kérővel szemben a levont pénzösszegek visszafizetése iránt. "
Mentes rész: "200.000,-Forint feletti összeg korlátlanul vonható végrehajtás alá,
200.000,-Forint alatti összegből pedig a 60.000,-forint és 200.000,-forint közötti rész (140.000 Ft-nyi összeg) 50%-a, azaz legfeljebb 70.000,-Forint vonható végrehajtás alá. (Vht. 79/A. §)
Mentes a végrehajtás alól a természetes személyt havonta megillető pénzösszegnek az a része, amely nem haladja meg a 60.000,-forintot. Ha azonban a végrehajtás gyermektartásdíj vagy szüléssel járó költség behajtására folyik, ennek az összegnek az 50%-a is végrehajtás alá vonható."
Nem köteles a végrehajtó visszautalni..te nem tudsZ olvasni??? ott van a törvényben.
OLVASSD MÁR EL PASZMEG
Amiket emg írsz annak semmi köze a témához, itt a mentes jövedelmek (GYOD FOT Ápolási stb) volt a téma, erre jössz a lefoglalással????
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?