Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Igen, de ez csak a szakértőt zárta ki, a felülvizsgálatot nem,
na ez változik 2025 jan 1-től..már felülvizsgálat se kell végleges állapotnál..
Komplex minősítésetek van? Mert ha az ápolt gyermek E kategóriás, akkor nem küldenek ki szakértőt. Én megkerestem ezt a jogszabályt, és erre hivatkozva már 2022-ben sem küldtek ki szakértőt, automatikusan jár a GYOD.
"2021. január 1-jétől nem kell szakértőt kirendelni, ha az ápolt gyermek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján „E” minősítési kategóriába sorolt (egészségi állapota 1-30% között van és orvosszakmai szempontból önellátásra nem vagy csak segítséggel képes)."
SZIASZTOK
VESZPRÉMBE MA VITTE A POSTÁS A GYÓDOT ÍRJÁTOK MEG KÖSZÖNÖM
SZIASZTOK
ÉRDEKLŐDNÉK HOGY VESZPRÉMBEN VITTE E A POSTÁS A GYÓDOT VAGY HOLNAP ÍRJÁTOK MEG KÖSZÖNÖM
Sziasztok!
Győr-Moson-Sopron megyében kapott valaki postán?Szerintetek holnap megjön?
Ez így kevés. Mit igényeltetek vissza?
Mi után?
Sziasztok! Tudom, nem egészen ide tartozik, annyiból talán, hogy a tartós beteg gyermek után is igényeltük a pluszt.
Máshol is feltettem már a kérdést, de itt aktívabb az élet, hátha tudtok válaszolni! :) Nagyon béna vagyok, de belépek az ebev.nav.gov-ra, nézem az adószámla lekérdezést, azt írja, hogy nincs a feltételeknek megfelelő tétel az adatbázisban.
A letöltés sem működik, mert nem tölt be, ami letöltődik.
Tudom, hogy mennyi jár vissza, az érdekelne, hogy hol látom akkor, hogy utaltak-e már vagy sem?
(1) A súlyosan fogyatékos állapotot – a (3) bekezdésben foglaltak kivételével – a 6. § (1) bekezdése szerinti szakkérdés vizsgálatakor meghatározott időpontban felül kell vizsgálni. A vakok személyi járadékáról való lemondás következtében fogyatékossági támogatásra jogosult személy felülvizsgálatának időpontjára a vakok személyi járadékát megállapító határozatban meghatározott időpont irányadó.
(2) Ha a felülvizsgálat a nyilvántartás adatai alapján esedékessé válik, erről a kormányhivatal értesíti a jogosultat. A felülvizsgálat esedékességéről szóló értesítésben a kormányhivatal – határidő megjelölésével – felhívja a jogosultat, hogy a felülvizsgálathoz szükséges a 6. § (1) bekezdése szerinti szakkérdés vizsgálata, továbbá hogy az előző felülvizsgálat óta keletkezett orvosi dokumentációt, rendelkezésre álló logopédiai szakvizsgálati dokumentációt küldje meg a részére.
ez a lényeg és a változás:
3) Ha a fogyatékossági támogatásra jogosult személy állapota végleges, az (1) bekezdés szerinti felülvizsgálatnak nincs helye.”
Tehát mint eddig, akinek az orvosi papírján meghatározott érvenyesség van, annak kell felülvizsgálat.
Akinek az van rajta hogy állapota végleges, annak nem kell felülvizsgálat jan. 1-töl
Általában 2 évente szokták felülvizsgálni, de bármikor elrendelhetik, ha úgy gondolják.
Novák féle dolog kamu volt akkor, most vezetik be 2025 jan 1 től
6.§
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?