Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
GYOD-ot nem szokták előbb utalni, mert az nem szociális ellátás..hanem úgymond "fizetés"
Sehol nincs érdemi infó erről, de a családiról meg a FOT-ról van..így az a logikus, hogy ezek előbb jönnek 23-a környékén már elkezdik utalni, míg a GYOD a szokásos időpontban jön
Sziasztok!
Ma én is azt olvastam hogy egyszerre fog érkezni mindenkinek a gyod a csaladival?!
Meglepodnek, de újság írta!
Igen, Bp-en is hamarabb utalják a FOT-ot(ahogy tavaly is)
tippem szerint 26-30 közt, de hogy melyik nap..
Nem értelek, én eddig azt hittem segítek..nem vitatkoztam én semmin
leírtam a valóságot és a jogszabályokat..ha utána jártál akkor te is kb ugyanzt kaphattad válasznak amit én írtam. nem értem miért személyeskedsz..
Akkor sajnos neked nem jár a 40 év női korai nyugdíj...sajnálom. Anya ápolási semmilyen formában nem számít bele..
"Annak az igénylőnek, aki gyermekek otthongondozási díjában részesült, vagy súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbefogadott gyermekre tekintettel részesült ápolási díjban, vagy 1998. január 1-jét megelőzően gyermekek otthongondozási díjának minősülő szolgálati időt szerezett, a 40 év jogosultsági időn belül 30 év keresőtevékenység szükséges"
34 évet dolgoztál rendes munkahelyen?
és + 9 év ápolási? ha azt veszem hogy kb 20 éves korod óta dolgoztál, akkor már a 65 is közel kéne lenned..
de ha ezek egyben vannak neked, akkor nincs meg a 40 éved..sajnálom
30 év sima munkaviszony kell, és max 10 év számítható be GYOD stb-ban töltött idővel, így lesz 40 év
Olvasva amit írsz, az a kérdés hogy a 9 év benne van a 34-ben vagy azon felül van, mert a kettő együtt simán megvan 40 év, így már akkor jogosult lettél volna..ha viszont benne van, akkor gondban vagy, mert akkor csak 25 év tényleges munkaviszonyod volt, ami kevés...30 kell
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?