Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Vagy akár ez [link]
Itt kéri mennyi biztosítási idő volt és mennyi volt a havi bruttó bér
Nem csak a biztosítási idő kell a csedhez gyedhez ha nem munkabér is amiből ki számolják
A gyod nem munkabér
Ad biztosítási időt és szolgálati időt is de nem munkaviszony és nem munkabér
Sajnos
Csak gyes jár ha nincs mellette aktív vagy passzív bejelentett munkahely 😕
Egy sima csed kalukator
"CSED/GYED/GYES kalkulátor
A csed kalkulátorral kiszámolhatja, mennyi csed, gyed, gyes jár Önnek. Figyelem! Az adatok tájékoztató jellegűek!
MENNYI IDEIG DOLGOZOTT A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSNAK BEJELENTVE A GYERMEK SZÜLETÉSE ELŐTTI KÉT ÉVBEN? *
Nem volt egy év (365 nap)
Legalább 562 napot (azaz jó másfélévet)
Tudom pontosan a biztosított napjaim:"
Valóban gyod melett biztosított de nem számít munkának így nem munkabér és nem jár utána
Igen meg a munkabér is amiből ki számolják
Nem jár utána kérdeztem csak ha volt mellette munkabér is. Ezt már egyszer túl tárgyaltuk. Elég ha be írsz egy csed/gyed kalkulátort gugliba és ki adja kéri mennyi volt a napi munka bére. Milyen munkaviszony stb volt. Ha csak gyod volt nem jár rá. De menj fel akár face ápolási csoportban ott is többen utána kérdeztek nem jár!!!
Javítás: :)
Dolgozott, GYOD..biztosítva volt és a CSED nek ez a feltétele:
"Csecsemőgondozási díjra jogosult az a nő, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt"
Dolgozott, GYED..biztosítva volt és a CSED nek ez a feltétele:
"Csecsemőgondozási díjra jogosult az a nő, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt"
Ha egyáltalán nem dolgoztál előtte, vagy most akkor csed gyed nem jár akkor csak gyes
Ha volt van munkahely akkor jár minden csed gyed majd gyes.
Szia tavaly 25-én utalták Baranyában a GYOD-ot a Családival egy napon.
Biztos hogy utolsó napra hadják?
Köszönöm szépen a válaszod.
Sziasztok! Tudna nekem esetleg valaki segíteni. Másfél éve kapom a gyod-ot a kislányomra mellette nem dolgozom. Viszont jön a kis tesó 7honapos vagyok. Ilyenkor a születendő babára milyen ellátásokat tudok igénybe venni?
Csed? Gyed?
Előre is köszönöm a válaszokat 😊
Igen énis így emlékszem. De azt hittem véletlen.
Ha esetleg valaki tudja Baranya v.megyét mand megirhatná. ☺️
Nem függ össze de akad 1-2 megye aki hamarabb utal ilyenkor
Mint pl húsvétkor is volt pár
Igaz nem sok de van ilyen megye ahol így döntöttek.
Hivatalosan persze nem kell nekik hamarabb utalni 😊😊
Nálunk Békésben nem is lesz majd csak szeptember 2án rendesen ahogy szokott első munkanapon..
"A gyermekek otthongondozási díja iránti kérelemhez mellékelni kell:
hat év alatti ápolt gyermek esetén a magasabb összegű családi pótlékra jogosító igazolás kiállítására is jogosult szakorvos szakorvosi véleményét az ápolt gyermek súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg állapotáról, illetve önellátási képességének mértékéről"
"Hat év alatti ápolt gyermek esetében az önellátási képesség mértékét és az önellátásra való képtelenség tényét a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségek és fogyatékosságok igazolására jogosult szakorvos igazolja"
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?