Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Nagyon köszönjük! Mentettem😊
Hello gyodra adnak hitelkartyatt?
Sziasztok!
Kikértem Pest megyétől az egész évi utalási időpontokat, ma küldték meg elektronikusan, küldöm nektek is. (+1 nap amíg számlára érkezik)
2022.01.26.
2022.02.25.
2022.03.30.
2022.04.28.
2022.05.30.
2022.06.29.
2022.07.28.
2022.08.30.
2022.09.29.
2022.10.27.
2022.11.29.
2022.12.21.
Minden jót nektek!
Köszönöm.Én két gyermekem után kapom.
Szia! Nem mertem kiírni biztosra én már múlt héten hallottam egy postástól hogy 31- én hozzák. Még a végén meglincselnek ha nem lesz igaz🤣
Szia!
Nekünk jár a közgyógy, asperger+adhd erre is van gyógyszer amit pazichiáter ír föl! Ha van rendszeresen szedett gyógyszere akkor kell kérni az ellátó orvostól gyógyszer javaslatot, amivel tudsz menni a háziorvoshoz , ahol ők össze állítják a papírt amit le kell adnod az igènylő lappal együtt. Ha nem kap semmi gyógyszert, de jár az emelt családi, akkor is jár a közgyógy, csak akkor a minimális összeg! Járj utána, mert nagy segítség! 🙏🏻
Teljesen igazad van. Én beteg férjemet ápolom és van egy 9 éves lányom. Képtelenség így dolgozni. És hány de hány ilyen nehéz helyzet van.Van akit 2 kézzel sújt a sors..😔
180e-26e ez lesz a te gyodod. A határozatban pontosan benne lesz mennyi a tört havi is.
Tehát ha összeadod a Gyest meg a gyodot 180e Ft összesen. Ha másik gyerekre veszel igénybe Gyest, gyed stb az nem számít mert 2 külön gyerek.
Pl.
Laci a kisebb gyerek rá gyedet kapsz pl 90e Ft
Ádám (tartós beteg) kapod a Gyest meg a gyodot a kettő együtt 180e
A kettőre így 270e Ft kapsz plusz a családi pótlékok
Remélem így már érted :)
Az emelése a gyodnak január 1-el történt. Így már most azt kapod majd plusz a tört havit.
De mondom a határozatban benne van :)
Sziasztok Pest megye szerdán utal csütörtök lesz a számlán most kérdeztem meg és emelt fog jönni
Szép napot mindenkinek
Bocsi nem neked akkartam cimezni
Sziasztok! Baranyában mikorra várható a gyod?
Ne haragudj én is butaságot írtam. :)
Tolna megye mikor utalnak?
Szia ez nem a gyerek pénze ez a mi munka bérünk mert nem csak a gyerekeket ápoljuk van aki az anyukáját ,testvérét stb..a csládi fogyatékossági meg az ilyenek az a gyereké
Sziasztok! Somogy megye minden hónapban 26.án utal és 27.én levehető. /kivéve,ha hétvégére esik,akkor csúszik kicsit.De januárban 26.utalas és 27.csütörtök levehető.
Szabolcs megyei utazásról információ?
Èn sem kaptam róla èrtesìtèst!Talán a hèten jôn.
Zalában 26-án utalják a GYodot.Èn postai úton kapom.Való igaz,h Somogy megye az elsők közt van utalással ès postain is!
Nem hulyitem a másikat tavalyi èvből ki indulva mert mindig akkor 27-28.an rajta volt somogyban! És itt írták szintén azt is hogy 26.-an szoktak kiutalni nem magamtól találtam ki. Bunkozmi meg lehet mással. Ha még igazam van és rajta lesz nagy pacsi. Szép napot.
Szia.Egy kicsit el vagy tévedve.A gyod és az ápolási az a mi pénzünk.Azt azért kapjuk mert gondozzuk a gyermekünket vagy valamelyik család tagot/stb.Tulajdon képpen ez a mi keresetünk.A mi nyugdíjunkba is számit bele és nem azéba aki után kapjuk.A családi,a fogyatékossági és a rokkantsági az igen az a gondozott pénze.
Szerintem mindegyikünk tisztába van vele,hogy ez a gyermek pénze. Úgy gondolom sokan vagyunk úgy vele hogy bár ne kapnánk,de ha már itt ez a fórum gondolom nem tilos meg kérdezni azt,hogy mikor melyik megye kapja a GYOD-ot,hogy tudja az ember mivel számoljon,mert sajnos vannak olyan családok ahol csak ez a bevétel. :)
Szia! Nem Fejér megyei vagyok ez igaz,de soha nem utaltak ilyen korán(kivéve december). Szerintem elsejénél előbb nem lesz ahogy olvasom a múlt évi utalások időpontjait. :) De nyilván lesz olyan majd aki pontos dátummal fog tudni itt szolgálni számodra.
24-n?
Ilyen korán kiutalják?
Ez szokatlan
De köszönöm szépen a segítséget
A számlán majd február 1 én vagy február 2 án lesz rajta ne hülyitsük már a másikat.
Ha a kisfiú sérült gyermek akkor 10 éves koráig jár a gyes.
A gyod a kettő különbözete. De járj utána.Mert mi 2 éves elmúlt a lányom mikor a gyodot azaz ápolásit.
Utalás lesz de nem a számlán. Juj de várják már sokan. A gyermek pénze.
További ajánlott fórumok: