Milyen szakma a legkeresettebb szerinted most M.o-on?(ha van ilyen egyáltalán) (tudásbázis)
a műkörmös: én azt látom, hogy Pesten nagyon jól megy ez a szakma, viszont már a vonzáskörzetében lévő kissebb településeken nem megy!!!!
emellé még kell valami kiegészítő tevékenység, pl. a masszírozás
Akkor neked még bőven van időd.:)
Azon vagyok hogy minél több szakmáról megtudjam,hogy mi a jó és mi a rossz benne,és hogy hogy megy neki a mai világba!?:)
nekem pl lenne kedvem ötvöséghez is...bemnetem egy ötvös üzletbe és kerek-perec megkérdeztem, hogy milyen ezt csinálni meg lehet-e belőle élni?
azt mondta a csaj, hogy kihaló szakma és nem ajánlja, mert manapság a gépek csak úgy fossák az aranyláncokat, ő meg jó, ha egyet megcsinál egy nap. S mivel az is ugyanolyan szép, viszont fele annyiba kerül, mint a kézzel készített, így a gépit veszik meg.
Nálam még nem katuális a dolog, mert egy hónap múlva szülök! :)
Viszont amikor 2-3 év múlva vissza kell mennem dolgozni, addigra szeretnék szakítani a bankkal.
Szerintem azt gondolod te is át, hogy mit szeretnél csinálni! Ha nem vagy biztos magadban, kérdezgess embereket, akár itt a neten, hogy milyennek látják azt a szakmát, amiben nap mint nap benne vannak!
Erről nem hallottam,hogy nem fogadják el.
Utána kell nézni mindenképpen.Bár nekem úgyse lenne annyi pontom h akármilyen fősulira felvegyenek..államilag támogatottra.Ha meg fizetős akkor ugyan ott vok mint,ha kifizetek 2-3 tanfolyamot.
Most néztem vmelyik oldalon hogy szinte 1 tanfolyam áráért adják a kozmetikusit meg a masszőrt....:)Mondjuk tuti addig filózok,hogy lekésem.
Hát az biztos, hogy manapság többféle terülten is jónak kell/kéne lenni. Én pl. úgy tervezem a kozmetikát, hogy nem csak kozmetikusként dolgoznék, hanem akkor már megtanulnám a profi sminkelést, sminktetoválást, masszázst is.
Persze ez egy csomó tanfolyam, egy csomó pénz plusz a gépeket meg kell venni, a drága krémeket.
Valószínű hitel kell majd nekem ehhez, de egy fősikola is 1 millió plusz a nyelvtanfolyam, nyelvvizsga. Az sem lenne olcsóbb.
És hát egy életre szól a befektetés, hiszen ebből lesz majd keresetem.
Ráadádul ma hallottam, hogy a fősulik már el sem fogadják a régi tipusú érettségit? Ez igaz? Ez mekkora szemétség, ha tovább akarok tanulni, éerttségizzek le újra 9 év kihagyás után! ? !
Én is megszenvedtem annó azért a szaros papírért, most meg nem ér semmit?
Engem a sminkes szakma vonz a legjobban,de az magában (az én kisvárosomba) semmit sem ér.
Ezért kozmetikusit kellene először letenni.
De nem toom..jajj:D
na, én pont abban gondolkodom, hogy kozmetikus leszek!
anyum fodrász és látom a különbséget, hogy milyen amikor az ember a maga ura és milyen amikor robotként kezelik.
Hát szó-szó, relatíve jól kerestem. De azért annyira nem, hogy az ügyleten kaptam este nyugtató injekciót a fenekembe mert kiborultam a stressztől és a főnököm megalázásaitól.
Sokan nem hinnék, hogy egy bankfiókban milyen nagy a nyomás!
Jelenleg babát várok és munkanélküli segélyen vagyok, mert amikor szóltam a főnökömnek, hogy terhes vagyok, akkor közölte, hogy ezzel a határozott idejű szerződésemnek a meghosszabbítása eldőlt!
Én leérettségiztem,közbe beteg lettem,nem tudtam elmenni kozmetikusnak tanulni...így megcsináltam egy ruházati eladóit és egy boltvezetőit.
Dolgoztam anyum boltjába szűk 1 évet,de bezártunk..!
Most pedig döntenem kell,hogy tanulok vagy tanulok és dolgozok?(nem tuom)
Ők "jól" keresnek nem?
És most tanulsz vagy dolgozol?
Én egy 2 éves fősulit végeztem. Aztán elkezdtem a szakmámban dolgozni. Még csak 3 évet dolgoztam (közben szültem) 2 db munkahelyen, de azt érzem, hogy nem erre vágyom.
Száz főnök, rabszolga munka. Kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy ezt csináljam életem végéig.
Ha még tovább tanulok jó sok évet, akkor lehet belőlem egy vezető és megnyerem, hogy már nem mindenki dirigál nekem, csak a felsővezetőség és dolgozhatok napi 12 órát....:((( Elkeserítő :((
További ajánlott fórumok:
- Ha most kellene szakmát választanod, mit választanál?
- Ha most kéne választanotok, milyen szakmát tanulnátok?
- Te milyen szakmát tanulnál most?
- Ha most választanál szakmát, kozmetikus, fodrász vagy műkörmös lennél? Miért?
- Most vágtam bele a bolti eladó szakmába és rá kellett jönnöm, hogy iszonyatosan nehéz és fárasztó munka... Nektek mi a véleményetek?
- Milyen szakmát tanulnátok most, ha lenne lehetőségetek?