Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Most vágtam bele a bolti eladó szakmába és rá kellett jönnöm, hogy iszonyatosan nehéz és fárasztó munka... Nektek mi a véleményetek? fórum

Most vágtam bele a bolti eladó szakmába és rá kellett jönnöm, hogy iszonyatosan nehéz és fárasztó munka... Nektek mi a véleményetek? (beszélgetős fórum)

1 2
2014. ápr. 6. 21:06

Én most kezdtem az eladói tanfolyamot, de már az első nap amikor mentem nulla elméleti óra után szakgyak volt rögtön és bementem és kb az volt, hogy: csináld! Első órában sétálgattam a polcok között, aztán már is tölteni, mosogatni a polcot stb. Másnap már már kb perfektül kellett töltenem, magamtól csinálni a dolgokat. Van egy nő, aki első naptól cseszeget. Eddig 3 napot voltam és mindhármon csesztetett, pénteken úgy beszélt velem, mint a kutyával, hogy én mekkora hülye vagyok, mert nem úgy csináltam ahogy egyszer elmondta és ha egyszer is rontok én egy idióta hülye minden sz*r voltam... Nem lehet megállni, a srác akivel gyakorlatozok, nem szólhatunk egymáshoz kb az eladó térben, nem tölthetünk polcot egy soron, akkor sem ha én a végén, ő az elején! Teljesen elment a kedvem ott lenni a 3. nap végére, undorral gondolok rá hogy ott legyek. Én értem, hogy mindenütt futkosni kell, bár nem értem miért mert attól hogy megállunk 5 perce miért is vagyunk naplopók, meg sz*rok meg lusták? Pénteken meg elküldött minket (vagyis engem nem, mert nekem akkor már lejárt a 8 órám) haza, hogy nincs már mit tölteni el lehet menni. Még az is szép, hogy 10-en vannak ott, de mindenki mást mond nekem, hogy mit csináljak. Ahhoz képest, hogy beosztott egy emberhez, hogy az pesztráljon minket, mindenki magyaráz nekem, mást. Volt, hogy megkérdeztem 3 embert kb és mindegyik azt mondta, hogy nincs úgy most mit csinálni. Akkor? De nem lehet megállni! Jártam a köröket és rendezgettem az árukat kínomban már. Csak járjon a lábam, mert ha nem akkor mehetek haza. Ezt én sem bírom hosszútávon, nem hiszem, hogy sokat fogok ilyen boltokban dolgozni ha akad más. Semmiképp....

Ja és még egy jó dolog: a tanfolyamszervező vagy vezető vagy ki a fene az, az sem mondott semmit csak annyit; még nem mondok semmit, majd később mert ezen a héten úgyis csak ismerkedünk a bolttal. Na persze! Ismerkedünk... Jól megismerkedtünk az már szent!

2011. aug. 6. 09:40
Én is ezt a szakmát végeztem csak én szakmunkásként. Én sem szívesen helyezkedek el a szakmában de kénytelen leszek ha kell a pénz. Sokan nem gondolják ez mivel jár. Én 2évig dolgoztam úgy, hogy mindenki helyett (kávéztak, beszélgettek, ettek, ültek, telefonáltak)és mégcsak a fizetésem nagy részét meg se kaptam. Kaptam 5ezer forintot de még a szerződésem se voltak hajlandóak megcsinálni ami azért lett volna jó, mert akkor lett volna papíron 2 év gyakorlatom amire most nagy szükségem lenne. Az 5 ezer forintért cserébe válogathattam 60-70kiló rohadt mandarint, paprikát, banánt éppen ami volt. A manarin olyan penészes volt, hogy a legtöbb úgy nézett ki mint a hógolyó és szó szerint szétfolyt egy része. Szedhettem csavarhúzóval rágókat a padlóról stb stb. Minél kevesebbet szeretnék élelmiszer eladóként dolgozni és minél előbb meg szeretném csinálni a boltvezetőit meg lehet még egy szakmát ha lesz alkalmam.
46. monika0104 (válaszként erre: 43. - Pegasus0629)
2010. szept. 18. 19:12

hát ha nekem ilyen szakmám lenne mint neked eszembe se jutott volna a kereskedelem, miért nem valami marketinges, vagy pénzügyis szakmát választottál a kereskedelem helyett , de te tudod.

Én biztos nem választottam volna, én csak le beszélni tudlak.

45. monika0104 (válaszként erre: 44. - Fbab8271ce)
2010. szept. 18. 19:09
hát akkor te nagyon szerencsés vagy , nekem szakmunkás vizsgám van nem tanfolyam és erre mi felénk nem kellenek a szakmunkások , én feleslegesen végeztem el , de talán még nincs késő váltani , már tettem érte lépéseket.
44. fbab8271ce (válaszként erre: 42. - Monika0104)
2010. szept. 18. 17:41
kereskedelemben (itt felénk) mindig van hely, nekem megvan a kereskedő-boltvezetői, kb 4 hónap után lett anno munkám a tanfolyam után. és tudtam volna közben váltani is, mert hívtak más helyre...(csak akkor már volt valaki a pocakomban)
43. Pegasus0629 (válaszként erre: 42. - Monika0104)
2010. szept. 18. 17:36
Igen, erre már Én is gondoltam, hogy nem tudok majd benne elhelyezkedni... Van érettségim és jogi asszisztens a szakmám, mégsem találtam hónapokig semmi munkát, mindenhonnan elutasítottak. Lehet, hogy lesz feleslegesen még egy szakmám....
42. monika0104 (válaszként erre: 1. - Pegasus0629)
2010. szept. 18. 13:34

Kedves topikínditó

Nekem eladó szakmám van szintúgy , de az egy dolog, hogy el kezdted ezt a szakmát és már nem is tetszik amúgy megtudlak érteni miért, de ha elvégezted utánna 100%-ig biztos vagy benne hogy eltudsz majd vele helyezkedni , mert én a helyedbe biztos abba hagynám , mert ennek a szakmának nincs jövője én sem dolgozom benne , mert egyszerűen nem tudok benne elhelyezkedni , érettségi nélkül labdába sem tudok rúgni, olyanokat vesznek föl boltokba akinek szakmája sincs hozzá csak egy érettségije. Úgy hogy én nagyon megundorodtam ettől a szakmától , ja meg ha nincs ismerösöd akkor lehetetlen egy helyre be kerülni .Arról nem is beszélve milyen fárasztó, de ez a része annyira nem is érdekelne, ha eltudnék benne helyezkedni.

41. Pegasus0629 (válaszként erre: 40. - Fbab8271ce)
2010. szept. 18. 10:01
pedig ennél a cégnél így van a nagy melegben igen. Tudom, hogy rosszul hangzik az emberséges bánásmód az építőiparban, de hidd el akadnak ritka kivételek.
40. fbab8271ce (válaszként erre: 34. - Andi6020)
2010. szept. 18. 09:03
kereskedelmet ismerem...de kőművest még nem láttam, aki fél óránként leáll pihenni légkondis helyen...
2010. szept. 18. 08:20

Sziasztok !!

Én nem akarok itt okoskodni de én 16 éves korom óta ezt csinálom ezt is akartam csinálni vannak napok hogy utálom meg utáltam amikor még csak gyakornok voltam mert mindig én szop... mindig mindent nekem kellett csinálni multinál voltam gyakorlaton kajálni nem volt idő stb....de végül is csináltam csináltam majd egyszer meg is lett az eredménye igaz fél év után !Gyakorlat után ott maradhattam megint el telt egy kis idő 1és fél év üzletvezető helyettes lettem majd egy kisboltba mentem ott is végig másztam rang létrán!

És most 24 éves ott tartok a kitartássommal hogy saját boltom van igaz pici de legalább az enyém!!Pedig az elején mindennap abba akartam hagyni volt olyan hogy 3szor pakoltam át a 2 raklap sör mert nem tetszett úgy a főnökömnek ahogy én raktam !Amúgy mellé beszélés helyett ez egy nehéz szakma sőt nagyon nehéz fizikailag SZELLEMILEG meg mindenhogy ezt tényleg úgy jó csinálni ha szereted .Ha nem akkor inkább egy kevésbé strapásabb melót néz szerintem .

2010. szept. 17. 20:20
Fáradtan, fájós derékkal,fájó lábbal mosolyogni a vevőre, ügyfélre? Ismerem. Ez a munkám. Mikor megmozgatok néhány vasládányi vasanyagot nem mindig van kedvem mosolyogni. Ilyenkor jut eszembe mamám mondása:"Szorítsd össze a fogad és tűrj!" És mosolygok. Ezért a fizetségem az, mikor a kedves ügyfél visszamosolyog:) Fel a fejjel, menni fog. Igaz személyesen nem ismerlek de a naplód nagyon szeretem:) A pihenőidőhoz viszont ragaszkodj!
2010. szept. 17. 20:04
Sajna, ma a legtöbb munkahelyen két-három ember helyett kell dolgozni. Még örülhet, akinek ennyi jut. Munkanélküliként visszasírná. De a szabadnap jár, az étkezésre-mosdóra szánt időt a kollégákkal össze lehet hangolni.
36. andi6020 (válaszként erre: 35. - Pegasus0629)
2010. szept. 17. 20:01
Mi olyat írtam, amiért ki lehetne tiltani? Ha olyan fórumot szeretnél, ahol mindenki veled ért egyet, akkor ezt közöld előre.
35. Pegasus0629 (válaszként erre: 34. - Andi6020)
2010. szept. 17. 19:56
nem vitázni jöttem ide, és nem az ilyen kötekedő embereknek kértem ki a véleményét... de tudod mit, neked van igazad és köszi a a vélemény nyilvánítást... kár, hogy a kőműves munkában nincs egy nő sem, míg a kereskedelemben van férfi... sajnos a nőknek nincs olyan nagy teherbírásuk, mint a férfiaknak, de bárcsak lenne, akkor lehet Én sem itt sírnék. Sajnálom, hogy ilyen paprikás hangulatban vagy. Továbbiakban lezártam a témát és ha kell írok a moderátornak, hogy törölje ezt a fórumot, mielőtt mind a kettőnket tiltanának...
34. andi6020 (válaszként erre: 32. - Pegasus0629)
2010. szept. 17. 19:49

Nem tudom hol kőműveskedik a párod, de ezek szerint csak irigyelni lehet. Miért nem állsz be mellé?

Építőipari vállalkozást viszek. Igaz, nincs légkondis bódénk, de esőben is van munka, sőt télen is. Vagy a párod egész télen nem dolgozik? Én megoldom, hogy az embereimnek télen is legyen munkájuk.

Á, végülis mindegy. Lényeg, hogy nem bírod a negatív kritikát. Szegénykém, annyira sajnállak. Borzasztó, hogy ilyen embertelen körülmények között kell dolgoznod, bezzeg a kőművesek.....

33. Pegasus0629 (válaszként erre: 29. - Krisztine2)
2010. szept. 17. 19:39
köszönöm, megfogadom a tanácsodat és legközelebb mikor megyek, megpróbálok pozitívabb lenni... nem fogom hagyni magam és igenis fogok enni és inni is, ha tetszik a dolgozóknak ha nem:)
32. Pegasus0629 (válaszként erre: 28. - Andi6020)
2010. szept. 17. 19:37
Egyáltalán nincs a hozzáállásommal probléma, te nem ismersz engem, hogy milyen vagyok. Igen abban lehet, hogy igazad van, hogy 2 nap alatt ezeket tapasztaltam, hogy enni sincs időm és megállni sincs, ettől még örüljek, hogy van ingyen munkám. Egyébként a párom kőműves és tudom, hogy neki milyen a munkahelye, télen sajnos a kőműveseknek nincs munkájuk. Esőben pedig abba kell hagyniuk a munkát és a szállásra vissza térnek, vagy várnak még egy kicsit míg eláll. Amikor pedig nyáron nagy meleg van, fél óránként kapnak lehetőséget, hogy a légkondicionált bódéban hűsöljenek egy kicsit, valamint ingyen kapják a tömérdek ásványvizet és reggelinél van 30 perc míg nyugodtan megkajálnak, valamint ebédnél is. Biztos vagyok benne, hogy össze sem lehet hasonlítani ezzel a munkával, de talán egy korrekt cégnél emberségesebbek a vezetők és a munkatársak is... Egyébként nem tudom neked mi az össze vissza beszélés az írásaimban, azért mert kifejtettem amiket eddig tapasztaltam és véleményeket vártam. Remélem azért a többiek értették ;)
31. b73e24f31f (válaszként erre: 1. - Pegasus0629)
2010. szept. 17. 18:33
Tudnék mesélni én is, nehéz és szar meló, nulla megbecsülés, nulla fizetés. Sok helyen nem lehet még előre lépni se. Kihasználnak stb.... :S
2010. szept. 17. 18:23
Ha nehéz, akkor menjél agysebésznek.
2010. szept. 17. 18:08

Az elöttem szóló elmondta amit írni akartam.

Tudom hogy nehéz,de örülj hogy van munkád!

Szerintem a szünetek miatt meg szólj,mert olyan nincs hogy nem ehetsz,nem mehetsz wc-re stb..

És próbálj meg pozitív lenni:)

28. andi6020 (válaszként erre: 19. - Pegasus0629)
2010. szept. 17. 17:59

Nem igazán értem, hogy 2 nap után hogy lehet benned ennyi keserűség, és honnan szerezted ezt a sok negatív tapasztalatot. Nem lehet, hogy a hozzáállással is van egy kis probléma? Tele vagy negatív gondolatokkal, és össze vissza beszélsz. Nyilván fárasztó a munkád, nem is vonom kétségbe, de mennél el az említett kőműves munkára, vagy kőműves mellé segédmunkásnak, hóban, esőben 50 fokban, aztán biztos nem beszélnél így.


Minden munkának van nehéz oldala, vannak nehéz napok, de könyörgöm, mi lesz veled 20 év múlva, ha 2 nap után ilyen megkeseredett vagy?

2010. szept. 17. 17:56

Szia!

Hát igen, én is kerit végeztem, de soha nem dolgoztam benne a gyakorlatokon kívül, meg nem is dolgoznék, főleg nem multinál.

De lehet, hogy azért utáltam meg, felnőtt fejjel már rájöttem, hogy a tanulókkal bizony azt csin.áltak amit csak akartak. Nemtudom, hogy ez manapság hogy megy, de lehet te is ebben a cipőben jársz. Amúgy olyat meg nem csinálhatnak hogy nincs pihenőidő. Mikor eszel akkor pl?

26. Szanya (válaszként erre: 25. - Pegasus0629)
2010. szept. 17. 15:44
Azért nem fognak megbuktatni, vagy kirúgni, ha kiveszed a pihenőidődet. Csak ilyen szemetek, ha hagyod magad, ki fognak használni. Nem tudom, hogy a szerződésed hogy szól, gondolom 6 óráról (6,5 órát nem szoktak megállapítani), a plusz félóra lenne a pihenőidő. A gyakorlati helyek mindössze aláírják, hogy ott voltál-e a megadott időben, és esetleg adhatnak gyakorlati jegyet. Viszont a tanfolyam végén van egy gyakorlati vizsga az iskola bizottsága előtt, ha ott jól teljesítesz, kizárt, hogy megbukj. Dolgozni természetesen kell, de nem vagy rabszolga, és ezt éreztesd is. (Egy osztálytársammal ugyanabban az élelmiszer-áruházban, ahol én is voltam gyakorlaton, az egész 2 hetes nyári gyakorlat alatt a wc-t pucoltatták. Mert hagyta.)
25. Pegasus0629 (válaszként erre: 11. - Szanya)
2010. szept. 17. 15:36
5 hónapos tanfolyam, minden héten heti 3 nap munka 6 és fél óra hosszában. A munkahelynek semmit nem kell utánam fizetnie, szóval magyarán ingyen dolgozok nekik, mégis a legtöbb munkát nekem kell megcsinálni és ha az alkalmazottaknak árazni kell vagy pakolni, akkor már fel vannak háborodva,mert szerintük mindent nekem kellene csinálnom, mert ők a vevőkkel foglalkoznak. A munkaügyi központtól kapok havi 40 ezer ft-ot, amit haza is kell adnom mind egy fillérig. Úgyhogy nekem ebből semmi jó nem származik, csak a sok munka:(
2010. szept. 17. 15:33

Igen!Azt én is akartam írni,nem szabad hagyni magad,mert bedarálnak....

Mivel nem hagytam magam,mindig áthelyeztek más boltba,amit nem bántam.Ha nem tetszik valami,azt is megmondhatod,étkezési szünetek mindenhol vannak,sőt,van aki dohányzik és kimegy rágyújtani..én azt is kivettem,ha neki szabad,akkor nekem is a pihenés :)

2010. szept. 17. 15:32

na most már te is érted, pl miért nem pakol a pénztáros bele a vevő kosarába...mert fáradt...

sokszor meg a vevők azon is háborognak, h a szalagra kirakják a cuccaikat..el se tudják képzelni, h az a dolgozó lehet, h több tonnát megmozgatott már aznap, mert épp érkezett 8-10 raklapnyi áru

22. Szanya (válaszként erre: 19. - Pegasus0629)
2010. szept. 17. 15:30

Erre nagyon egyszerű a válasz, az élelmiszeren nagyon alacsony az árrés és nagyon munkaigényes, sok alkalmazott kell hozzá, egyszerűen nem fér bele több bérköltség. A ruhán pl nagyon magas az árrés, ott azért tudnak sokat fizetni. Egyébként a nagy ruhaüzletekben is rengeteg munka van, az is nagy állóképességet követel.

A pihenőidőről meg jobb ha szólsz. Pl reggel: "Szeretném kivenni az ebédidőmet dél körül, félóra, igaz?"

2010. szept. 17. 15:28

mert egy külön faj:) senki ne sértődjön meg, de aki benne van régóta, szereti is, aki meg nem bírja, úgyis otthagyja!


(én szerettem a boltot, a piacozást is) a legkisebb is ovis lesz, valami hasonlót szeretnék, ami mellettük is megy

2010. szept. 17. 15:27
sajnos megszökni nem tudok, mert a munkaügyi központ által végzem ezt a tanfolyamot, és keresetpótló juttatást kapok havonta, ami azt jelenti, hogyha abbahagyom vagy megbukok akkor vissza kell az összes pénzt fizetnem... szóval tűrök de ez borzasztó... Nem is gondoltam volna
2010. szept. 17. 15:25
lehet nekem azért tűnik ennyire rossznak, mert suliba jártam előtte is minden nap csak ültem a padban... állóképességem nincs nagyon semmi... de viszont azt is észrevettem, hogy az alkalmazottak csak a munkáról beszélnek mindig és mintha bele lennének őrülve:D sokszor éhes vagyok és szomjas, de ha elmegyek a tejes hűtőhöz, hogy nézzek magamnak valami harapnivalót, akkor már egyből mondják, hogy mi van nincs dolgod? És már hívnak is magukkal, hogy kiadják a következő feladatot... teljesen elnyomva érzem magam és sokszor nem embernek hanem igavonó állatnak... pl. a kőműves munka is nehéz, de mindig kapnak reggeli, ebéd időt amíg leülhetnek és nyugodtan ehetnek, valamint azért a fizetésük is elég jó... nem is értem, hogy a bolti eladóknak miért szúrják ki a szemüket 70 ezer ft-al? Semmi szabadidő, rengeteg munka, szombat vasárnap is és nehéz...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook